![]() |
Re: Secretul unei plecari perfecte
vad ca wolverine a fost deranjat de un post scris de mine ...nu e de ras ca nu cunosti o masina si vrei sa inveti sa pleci bine cu ea...dar sa se ajunga sa se scrie pe forum ... e prea mult...poti sa intrebi ce modificari pot face la o masina ,ce smecheri se mai fac la masinile diesel...dar sa intrebi din cate ture se pleaca ...
|
topicul l`am deschis cand am vazut o discutie pe ideea aceasta...daca vi se poare o prostie puteti sa`l inchideti!
|
Nu poti sa discuti plecarea perfecta a unei masini. Fiecare masina pleaca in felul ei. Depinde ce motor are, cu ce cauciucuri e echipata, ce ambreiaj are. Iti iei masina si te duci intr-un loc unde poti sa exersezi in siguranta. Numai ca usor cu ambreiajul ala ca nu-i prea ieftin.
|
Secretul unei plecari perfecte este SOFERUL:idea:. Bineanteles daca toti ceilalti factori sunt favorabili.
|
nu exista nici un secret. e vorba de experienta.
|
daca ai masina capabila... si esti sofer bun... nu cred ca faci liniute!!!
|
ssaphantom ... te-ai trezit vorbind? nu vezi ca esti batran si ai treaba? du-te acolo la treaba ta si lasa-ne pe noi in pace ...
|
Quote:
atunci faci drift :)))) |
axact FLAME.:) nu stai sa te dai la semafor in oras.
|
Liniuta nu se face numai la semafor in oras...
Liniuta e ceva de amuzament, "te dai" din distractie si este o forma de sport auto in care poti intra si cu o masina normala. |
parerea mea TU in momentul cand pleci cu masina de pe loc FARA SCART castigi 1 secunda 2 ...fata de cel care da cu scart , acuma daca ala are tractiune spate TE FACE ca e normal ..pe o distanta scurta .....dar ....mai ales la masinile NOI nu prea mai ai cum sa dai scart ..plecarea perfecta ? FARA SCART ...sau un scart cat mai mic :D
|
Quote:
|
wolverine cel mai bn e sa iesi noaptea pe strada si sa arzi ceva benzen:d...si incearca si u cateva pelcari de pe loc dar tine ochii in turometru.dak pisica din poza e a ta iti spun io k se taie alimentarea la 6400rpm..degeaba se duce acu peste ala de consum instant...dar ti-am zis cel mai bn e sa te dai cu masina k asa am facut toti....bafta incontinuare si spor la treaba..;)
|
se pare ca unii dintre voi m`ati inteles gresit....nu am deschis topicul acesta pt mine, l`am deschis pt discutii generale, pentru toata lumea, poate cineva mai afla cate`o chestie noua.
|
Foarte important este sa-ti cunosti graficul de cuplu si de putere corect al masini.
Doar asa poti defini diagrama fierastrau pentru a putea obtine o eficienta la schibari si la start. Startul este foarte mult influentat de suprafata de rulare si aderenta obtinuta. Ideal este sa pui jos cuplul egal cu forta de frecare a anvelopei, sa nu patinezi deloc, iar motorul sa fie in zona de cuplu care permite proiectarea cu aderenta in turatie inalta. |
| All times are GMT +2. The time now is 13:34. |
- Copyright 2026 4Tuning