Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Curse de Accelerare - Liniute (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute.html)
-   -   Secretul unei plecari perfecte (https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute/139513-secretul-plecari-perfecte.html)

TOBA^ 30-09-09 06:20

Re: Secretul unei plecari perfecte

vad ca wolverine a fost deranjat de un post scris de mine ...nu e de ras ca nu cunosti o masina si vrei sa inveti sa pleci bine cu ea...dar sa se ajunga sa se scrie pe forum ... e prea mult...poti sa intrebi ce modificari pot face la o masina ,ce smecheri se mai fac la masinile diesel...dar sa intrebi din cate ture se pleaca ...

wolverine 30-09-09 08:43

topicul l`am deschis cand am vazut o discutie pe ideea aceasta...daca vi se poare o prostie puteti sa`l inchideti!

22VIN 01-10-09 17:37

Nu poti sa discuti plecarea perfecta a unei masini. Fiecare masina pleaca in felul ei. Depinde ce motor are, cu ce cauciucuri e echipata, ce ambreiaj are. Iti iei masina si te duci intr-un loc unde poti sa exersezi in siguranta. Numai ca usor cu ambreiajul ala ca nu-i prea ieftin.

Cipilica 01-10-09 18:40

Secretul unei plecari perfecte este SOFERUL:idea:. Bineanteles daca toti ceilalti factori sunt favorabili.

shadowro 02-10-09 12:12

nu exista nici un secret. e vorba de experienta.

ssaphantom 06-10-09 00:19

daca ai masina capabila... si esti sofer bun... nu cred ca faci liniute!!!

BiriV 06-10-09 18:52

ssaphantom ... te-ai trezit vorbind? nu vezi ca esti batran si ai treaba? du-te acolo la treaba ta si lasa-ne pe noi in pace ...

FLAME 06-10-09 19:03

Quote:

Originally Posted by ssaphantom (Post 2696247)
daca ai masina capabila... si esti sofer bun... nu cred ca faci liniute!!!

atunci faci drift :))))

ssaphantom 06-10-09 19:34

axact FLAME.:) nu stai sa te dai la semafor in oras.

22VIN 07-10-09 09:15

Liniuta nu se face numai la semafor in oras...
Liniuta e ceva de amuzament, "te dai" din distractie si este o forma de sport auto in care poti intra si cu o masina normala.

rover_cabrio 08-10-09 11:06

parerea mea TU in momentul cand pleci cu masina de pe loc FARA SCART castigi 1 secunda 2 ...fata de cel care da cu scart , acuma daca ala are tractiune spate TE FACE ca e normal ..pe o distanta scurta .....dar ....mai ales la masinile NOI nu prea mai ai cum sa dai scart ..plecarea perfecta ? FARA SCART ...sau un scart cat mai mic :D

wolverine 09-10-09 18:07

Quote:

Originally Posted by rover_cabrio (Post 2702557)
parerea mea TU in momentul cand pleci cu masina de pe loc FARA SCART castigi 1 secunda 2 ...fata de cel care da cu scart , acuma daca ala are tractiune spate TE FACE ca e normal ..pe o distanta scurta .....dar ....mai ales la masinile NOI nu prea mai ai cum sa dai scart ..plecarea perfecta ? FARA SCART ...sau un scart cat mai mic :D

uitati`vi, omu asta cum a putut sa`si dea cu parerea? poate e careva care nu stie ca o plecare buna se face cu un "scart minim".....dar asa sunt unii..."vezi domne astea sunt niste fraieri deschid topicuri de genu"...

bubugsi 24-10-09 14:37

wolverine cel mai bn e sa iesi noaptea pe strada si sa arzi ceva benzen:d...si incearca si u cateva pelcari de pe loc dar tine ochii in turometru.dak pisica din poza e a ta iti spun io k se taie alimentarea la 6400rpm..degeaba se duce acu peste ala de consum instant...dar ti-am zis cel mai bn e sa te dai cu masina k asa am facut toti....bafta incontinuare si spor la treaba..;)

wolverine 25-10-09 15:09

se pare ca unii dintre voi m`ati inteles gresit....nu am deschis topicul acesta pt mine, l`am deschis pt discutii generale, pentru toata lumea, poate cineva mai afla cate`o chestie noua.

SEBASTIAN 25-10-09 17:51

Foarte important este sa-ti cunosti graficul de cuplu si de putere corect al masini.
Doar asa poti defini diagrama fierastrau pentru a putea obtine o eficienta la schibari si la start.
Startul este foarte mult influentat de suprafata de rulare si aderenta obtinuta.
Ideal este sa pui jos cuplul egal cu forta de frecare a anvelopei, sa nu patinezi deloc, iar motorul sa fie in zona de cuplu care permite proiectarea cu aderenta in turatie inalta.

All times are GMT +2. The time now is 13:34.

- Copyright 2026 4Tuning