Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Renault Clio RS (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/13767-renault-clio-rs.html)

einstein1984 05-03-06 21:24

Re: Renault Clio RS

Cx de 0,71? Asta de unde ai scos-o ? Ce naiba , nu e camion!!!!!!!!! Poate un 0,3 maxim, ca suntem in 2006, nu in 1906!

Race 06-03-06 02:16

Sa presupunem ca n-ai fost atent,ca banuiesc ca stii diferenta dintre literele "x" si "d".Ma refeream la produsul dintre Cd (ala la care te referi tu ca ar fi 0,3) si aria suprafetei frontale.Pentru Golf V GTI,Cd=0,32,A=2,22 m^2,deci CdA(sau Cx)=0,71 m^2.

neXus,daca vrei rapoartele pentru fiecare treapta,ai lista cu vitezele la 1.000 RPM,ai tipul de pneuri folosit,deci poti sa le calculezi (raport final pentru fiecare treapta,nu raport partial pentru fiecare+raport final).Sincer nu prea vad la ce ti-ar folosi,dar daca asa te simti tu mai bine...

einstein1984 09-03-06 21:03

Mda, ma rog. Eu prin literatura nu am intalnit pe nimeni care sa ofere Cx deja inmultit cu A, deoarce foloseau termenul kAV^3/4680 pentru calculul puterii necesare la viteza maxima. Unitati de masura mai simple, intelegi tu.
Oricum, am invatat ceva nou.

Race 10-03-06 02:48

Quote:

Unitati de masura mai simple, intelegi tu
Nu,nu inteleg absolut deloc.Formula aia trebuia sa depinda de Cd,de arie si de densitatea aerului,pe care tu le-ai inglobat in mod bizar in acel k*A.In plus,coeficientul ala de 4680 vine de la unitati de masura altele decat cele din SI.
Foarte multi producatori comunica direct CdA,ceea ce mi se pare firesc.Verifica daca nu ma crezi.

Discutia e off-topic,dar in afara de comentarii gen "ca tare e" exprimat in diferite moduri oricum nu se spunea nimic interesant...

neXus 13-03-06 15:08

Cred ca ar trebui sa apara un topic nou, la Versus: Cx vs. Cda... Recunosc, nu sunt foarte initiat in ale aerodiamicii sau in fizica, dar mi se pare ciudat de ce unii producatori prezinta Cx-ul modelelor lor (Audi A3 - Cx 0,32) si alti producatori Cda-ul (Clio - Cda 0,70 si inca ceva)...

dexter_20 14-03-06 20:03

Mare pacat ca cei de la Renault scot din productie torpila de Clio V6. Dar poate se razgandesc si nah....Acest Clio RS mi se pare destul de simpatic daca ma uit putin la el insa V6 rulz

Morro 15-03-06 08:59

Bai fratilor nu are legatura Clio RS cu Clio RS V6.
Se adreseaza unor segmente total diferite.
Daca vor considera oportun, cei de la Renault vor gasi un inlocuitor si pentru V6.

Race 15-03-06 22:41

De ce e asa tare Clio V6 ? In general,Renaultsport produce modele foarte bune,tinand seama si de pret.Insa Clio V6 a fost un esec.Ca impresie artistica poate dadea bine...insa nu s-a ridicat la nivelul pretentiilor.Termenul de "torpila" e total deplasat in acest caz."Scump si prost" il defineste mai bine.

neXus 16-03-06 14:03

V6 era o bomba. O masina mai exotica, dar si o aparitie rara... probabil si din cauza performantelor. Fiind prea usoara, masina supravira si la viteze medii. Era dificil tare sa controlezi masina pe traseu. Deci exact in scopul pentru care a fost creata - sa concureze - au dat in bara...

dexter_20 18-03-06 07:56

Quote:

Originally Posted by neXus
V6 era o bomba. O masina mai exotica, dar si o aparitie rara... probabil si din cauza performantelor. Fiind prea usoara, masina supravira si la viteze medii. Era dificil tare sa controlezi masina pe traseu. Deci exact in scopul pentru care a fost creata - sa concureze - au dat in bara...

Man tu stii ca ai dreptate?Dar nu inteleg de ce Renaul a stat cu mainile in san la faza asta?Sau poate ca nu sta....si ne pregateste ceva...

einstein1984 19-03-06 09:41

Poate un Clio Turbo?

Morro 20-03-06 12:12

nu cred ca va iesi Clio cu turbo

pentru turbo ai megane RS daca vrei

eu nu as clasifica Clio V6 ca o ratare ... e o masina exotica si destul de rapida

cei de la Top Gear cel putin pareau destul de incantati

sandrin 20-03-06 18:32

pacat ca scot din fabrica clio-u v6 , Rs asta din spate mi se pare ca seamana cu bmw seria 1, cel putin eu asa vad din pozele alea, cat despre performante e tare.

Morro 23-03-06 12:02

1 Attachment(s)
relativ offtopic .... i'm in looove :oops: :oops:

Cozmax 29-03-06 09:22

Este misto masina... chiar este o masinuta care ar merge sa faci curse cu ea nu stiu cu ce motorizari o sa vina.. dar sper ca vor scoate si un motor mai puternic ca inainte {asa ca pentru impatimitii de raliu} ca sa nu isi mai bata ei capu la ce modificari sa le mai faca la {motor} ca restu' de mai baga si ei ceva bani in ea ca din fabrica facuta gata nu prea vezi asa ceva... numai pe comenzi in prealabil.

All times are GMT +2. The time now is 05:42.

- Copyright 2026 4Tuning