![]() |
Re: Motor BMW 3.0 - 6 cilindri - biturbo
Quote:
|
da ce frate acu exista v6 pe bmw de strada?
motoru ala de 1.5 de 1000+cp era de unica folosinta il aruncau dupa 1 cursa... iar despre audi s2/rs2 2.2T 20V 220/230cp se urca la 1400cp (vezi KOE) ... acum multi ani se folosea pe Golf RSI de la Dahlback Racing (600-900cp in functie de boost) ... sorry de offtopic ontopic : masina este extraordinara...putini cai din cauza marketingului care si VAG il dezvolta la randul lui numai ca la scara mult mai mare! |
nu,nu exista nici acum v6 pe bmw-uri,nici nu am spus asta,ai interpretat tu si asta e altceva,nelemurirea mea era alta,si evident ca erau de unica folosinta,asta stiu toti
|
nu inteleg de ce este criticat acest motor pt ca dezvolta "numai" 306 cp.aceasta este valoarea maxima a puterii...dar conteaza foarte mult graficul de putere si sa fie distribuita inca de la turatie mica.un exemplu foarte bun ar fi sa va uitati la fisa de dyno a masinii lui zGb.eu consider acest motor o realizare,si dupa cum a mentionat rosonic motorul a fost gandit pentru un lag cat mai mic (probabil nu sunt folosite niste turbine mari).oricum castigul de acceleratie este cu aproape 1 secunda fata de varinata aspirata,ceea ce este un rezultat bun.oricum motorul are potential pt o crestere de putere mult mai mare.
|
+cine spune ca e un motor inutil nu a condus bmw in 6 cyl
motorul asta este supraalimentat pt a scoate cuplu la turatii joase pe care motoarele bmw in 6 nu il au. probabil turbinele actioneaza de la rotatii foarte mici si nici nu mai exista vre-un shoc turbo. |
si cand te gandesti ca bmw a anuntat montarea acestui motor pe seria 1....cifrele sunt impresionante pe seria 3 coupe...dar pe o masina mai mica :D :D :D si mai usoara....iar potentialul motorului e mare :D
|
prezinta intradevar capacitate mare de tuning acest motor...insa ma intreb pentru cei care vor mai mult (adica 700hp+) daca acel motor din aluminiu va rezista...in general pt boost mare nu bag mana in foc la motoarele din aluminiu..:?:..toate cele bune
|
Quote:
|
Nu mi se pare ca ar avea cine stie ce putere , este foarte putin doar 306 CP la un motor de 3.0 l de la BMW .
Motorul normal de 3.0 l fara nici un fel de turbina are 258 CP asa ca trageti si voi o concluzie ... Va salut pe toti ! ! ! |
Ideea a fost de a reduce Lag-ul. Are 2 turbine mici,una pt cate 3 cilindri. Era un reportaj la 5th gear cu un BMW 335ci echipat cu motoru asta.
|
@kane: "the point is" ca asta este street legal, spre deosebire de cel de formula 1.
|
;)) ati vazut modelul asta in actiune pana acum pe strada? am vazut cum un bmw 650i ( cred ca in jur de 370-380cp) a luat-o pe cocoasa de la un 335i powerbox alpina, evacuare superpsprint (in jur de 360cp) la o distanta uriasa as zice tinand cont ca puterea maxima a celor 2 ar fi aproximativ egala. Poate si greutatea mai redusa este un factor, dar cred ca, cuplul de 400-450nm constant intre 1500-5500rpm in cazul celui cu powerbox, face diferenta. Inca nu s-a masurat intr-un mod exact,dar ar face 0-100 in 4.6-4.7s, adica cat un bmw m6. deci ce spuneti de acest motor?
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:04. |
- Copyright 2026 4Tuning