![]() |
Re: Discutii generale despre dyno
2 Attachment(s)
Salut,
Am un VW Corrado Syncro. Il puteti masura? Si daca da, se poate masura si distributia pe punti? |
Audi Quattro are diferentiale spate si fata deschise blocabile electronic,iar cel central Torsen 4:1.Daca ridici o punte in aer,se pot intampla doua chestii:
-sistemul electronic de blocaj nu tine seama de diferentele dintre punti,caz in care nu se va observa nici o problema la rotile ridicate,iar diferentialul Torsen va functiona ca unul deschis,adica rotile din aer se invart in gol si celelalte deloc (putin probabil); -sistemul tine seama de diferentele dintre punti,caz in care franeaza rotile din aer si diferentialul Torsen transmite puterea spre celelalte.Teoretic,la rotile de pe role se va masura 80% din putere,restul fiind consumata de rotile din aer,franate.Doar ca metoda nu e exacta,si ma indoiesc sincer ca franele sunt suficient de puternice pentru asta. Syncro are vasco-cuplaj,deci la ridicarea unei punti va functiona ca un diferential blocat.Teoretic se poate masura puterea,dar vasco-cuplajul ala mai aluneca si el,deci vor rezulta ceva erori. |
Pai se pot scoate etrierii la franele fata si se masoara fara probleme puterea la puntea spate, cu cea fata ridicata in aer. Parerea mea.....
|
In cazul in care faci asta ajungi in situatia descrisa in primul caz,si anume rotile fata se invart in gol iar cele spate deloc.
|
va agitati de pomana , nu o sa imi ridice nimeni vre-o punte :P
zbuciumus la nr ala raspunzi tu? am sunat ieri sa imi fac programare si mi-au inchis ,sau s-a terminat bateria . vreau cip la seat ca m-a facut o laguna2 2.2 dci :(( |
Da, eu raspund, numai ca sunt asa de multi care suna la promotia asta ca am ramas fara baterie. Se face ca sa nu mai ai frustrari cu Renault 2.2 DCI.
|
Am vazut mai multe discutii intre tipi care stiau anumite lucruri despre masini dar faceau o greseala legata de viteza max de pe dyno. Dyno are ca principal scop determinarea curbelor de putere si cuplu ale MOTORULUI. Din punctul lui dyno de vedere masina este un suport de motor frumos vopsit si ATATA TOT.
Viteza maxima pe care o atinge o masina pe dyno DEPINDE DOAR de raportul de transmisie al treptei de viteza folosita la masuratoare si de limita de turatie a motorului. EA NU OFERA NICI O INFORMATIE DIRECTA DESPRE TIMP DE ACCELERARE SAU VITEZA MAXIMA DE PE STRADA a masinii. Aceeasi masina dotata cu anvelope cu diametru mai mare cu 10% va atinge o viteza PE DYNO mai mare cu 10%. Cineva avea in vedere ventilatorul folosit de noi la racire. Gresit, nu are nimic in comun cu asta. E ca problema aia de fizica in care erai intrebat ce se intampla daca esti intr-o barca si nu ai vant deloc. Poti sa sufli si inaintezi...? |
Da, dar daca sufli in spate, nu in panze!
|
Buna!
Am si eu niste intrebari legate de dyno test: -care ar fi avantajele fata de masuratorile facute cu calculatorul cu softul VAG-COM prin mufa de diagnoza? -se poate face undeva mai aproape de Cluj, sau numai in Bucuresti? Mersi |
Quote:
Cu dyno inschimb, e mult mai simplu si mai direct, chiar daca poate nu e simulat fluxul de aer intocmai cu realitatea. |
Ceea ce spui tu e o simpla estimare, de genul celei pe care o fac G-Tech-urile (pe care, BTW, ar trebui sa le crezi numai cand e vorba de un parametru masurat direct, ex. acceleratia sau viteza, algoritmurile dupa care fac ele calculele puterii nu au totdeauna legatura cu realitatea :) ). O masuratoare exacta a puterii si cuplului se poate face numai la dyno. Ghici de unde stiu
~Nautilus |
Quote:
In rest am inteles ideea, multumesc. |
loguri de AFR se pot obtine?
|
da, se pot obtine ;)
|
pe cand dyno 4x4?