![]() |
Sa iti explic de ce ma enervezi :) . In teorie se poate argumenta si punctul tau de vedere. Dar cutia de viteze mecanica intr-a 4-a sau a 5-a are 98-99% randament de putere, si pentru o cutie data randamentul creste cu puterea aplicata. Deci pierderile care depind de puterea aplicata transmisiei sant mici si sant cunoscute de fabricantii de dynouri, care insereaza in algoritm un tabel de corectie, crede-ma. Oricum pierderile totale sant de genul 20-45%. Dar insist, de ce iti bati capul? Important e ca dyno asta masoara cu o repetitivitate foarte buna si ca majoritatea masinilor au puterea foarte apropiata de ce declara fabricantul. Daca asta era mai slaba ce sa fac, pacatele mele, sa sterg postu :shock: . Uita-te la MUSTANG sa te convingi ca e OK. Testele doua sant intr-a patra si ala taiat e intr-a cincea unde era limitata electronic viteza. Deci vezi mata ca desi au pierderi diferite puterile e tot alea. Si te implor, ma obosesti :x Vino sa-ti dau sa citesti. Cu astea ma preocupam inainte sa-mi iau dyno pe vremea cand vizitam 15 producatori. Mi-aduci aminte de datorii :cry:
|
Cum ar fi ca de fiecare data sa inventam apa calda.
Progresul se face prin a intelege ce au facut altii si a construi ceva suplimentar nu inca o data acelasi lucru. Daca un cal 2-3-4-5 este ceva enorm da nu e un stand exact insa atat pot fi erorlle maxime si sunt admise, iar modul in care calculeaza pierderea este foarte corect, sigur exista si standuri eronate, dar noi vorbim de unul care de obicei da cal pe cal nici macar cei 5 cai admisi ca toleranta nu apar ca abatere. |
Re:
Quote:
|
Re: NISSAN 350Z STOCK
1 Attachment(s)
Aveti aici graficele cu puterea stock si puterea cu Unichip si 50 cp de NX. Pana sa intre nitro vedeti cresterea bruta datorata Unichip exclusiv. Cu incalzitor orice instalatie NX da cu 20% mai multa putere, lucru descoperit pe dyno, nu citit pe net. Dupa cum vedeti initial aportul nitro este de aproape 100 cp apoi nu scade sub 60 cp, toate astea cu jigloare de 50 cp. Nu au venit inca bujiile racing, caci atunci graficele vor arata altfel...
|
asta e ala cu nr de concurs 101 de pe Baneasa?
|
Quote:
|
destul de slabut pt cum arata si cit costa/............
|
1 Attachment(s)
Omul era la inceput, si ideea e sa te obisnuiesti cu ea, nu sa te dai erou din prima. Uitati-va la noile rezultate cu jeturi de 100 si bujii racing. Tocmai mi=a spus ca a ars un Quatroporte si vine sa mai incarce butelia.
|
8) e bine
am o singura curiozitate :rolleyes2 ce s-a intamplat la 1500rpm? :rolleyes2 ps: cam in cat timp se goleste butelia la shoturile de 50? adica cam dupa cate curse de 400m? :???: |
Incazul ala de la 1 500 a inceput masuratoarea. Tipul cu 350 Z spunea ca s-a dat binisor pana sa o termine. Teoretic faci cam 10 1/4 mile complete cu butelia de 4.5 kg.
|
350Z -ul a fost batut de EVO 9 (cel care a fost si la ORadea) pana la 240 de km/h !! cu NX cu tot.
|
am auzit ca s-a laudat la ducu ca m-a batut :lol: :lol: :lol: probabil nu stia ca s-au filmat cursele si de aia :lol: :twisted:
au fost 3 curse: prima fara NX - nu-l mai vedeam a doua cu NX - nu-l mai vedeam si la 240 km/h am inceput sa franez ca nu mai avea rost a treia cursa - iarasi nu-l mai vedeam, dar de la 220km/h am inceput sa franez ca sa-i fac loc sa nu intre in gropile de pe strada (dupa cum stiti si dupa cum se vede si in a doua filmare pe chei, pe sensul dinspre vitan spre tineretului se efectueaza lucrari la carosabil) si abia atunci a trecut |
la ultima cursa (cea la care am inceput sa franez de pe la 220km/h) am uitat sa spun ca am schimbat si la 5000 de ture, k deja nu mai avea rost ;)
in sfarsit, dovezile: http://www.transferbigfiles.com/Down...0-085dd378a4e8 http://www.transferbigfiles.com/Down...b-d5f89c48711a mai era una si mai grava, dar nu o mai gasesc, norocul lui :P p.s. scuzati limbajul celui din dreapta ;) |
EVO power :)
Asa visa el sa te faca ? Din pakate este filmat ;) E dureros sa pierzi dar e mai rusinos sa mintzi. |
Mai baieti, hai sa va spun si eu punctul meu de vedere deoarece ma simt cam atacat. In cursa fara nos am fost mult in spate. In a-2-a cursa, am vrut sa-i demonstrez tovarasului care era cu mine in masina (Jonathan) cum functioneaza nos-ul exact si l-am pus pe el sa-l declanseze. Baiatu nu l-a dat exact cand a trebuit si astfel am pierdut din timp. La a-3-a tura eu am declansat nos-ul si am mers mult mai bine decat anterior. Totusi, nu a fost indeajuns ca sa prind EVO-ul din urma pe distanta de 400 de m. Ceea ce s-a intamplat dupa cei 400 de metri e alta poveste. Cert este ca eu am trecut pe langa EVO. O fi pus frana? O fi schimbat la 5000? O fi ratat DOUA trepte de viteza, asa cum mi-a zis imediat dupa cursa? (De obicei, atunci cand spui asa ceva, te scuzi pentru o infrangere, parerea mea...) Eu nu sunt laudaros de fel si nici mincinos. De obicei nu ma intereseaza ce se scrie pe forum. Dar acum chiar ma simt atacat! Mai exact CINE vine sa-mi spuna in fata ca eu m-am laudat ca l-am facut pe EVO negru? Ducu? Eu cu Ducu nu am vorbit dupa cursa! Jonathan? El a fost CU MINE IN MASINA! El a vorbit cu Ducu dupaia, dar i-a spus doar ceea ce a vazut!
In fine, eu asta am avut de zis si sincer, alte conversatii pe tema asta nu isi au rostul. Pentru proprietarul EVO-ului negru (scuze, dar n-am retinut numele) - Felicitari, ai o masina super rapida si in orice caz mai rapida decat a mea pe 400 de metri! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si s-o stapanesti sanatos! Daca tu esti de parere ca si pe 1000 de metri vei fi in fata mea, te astept sa-mi dovedesti! Aduc eu echipa de filmare ;) |
| All times are GMT +2. The time now is 21:30. |
- Copyright 2026 4Tuning