Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   VTM Mosteni (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/119111-vtm-mosteni.html)

cryssl 20-04-09 13:39

Re: VTM Mosteni

la care vrei ..pe raul sau pe a mea [email protected] .. care'ti place tie :P sa pui toate formularele completate pe mail te rog.. si sa specifici ca este pentru vtm mosteni

raulllamboiu 20-04-09 13:43

Quote:

Originally Posted by Bass-Evolution (Post 2248311)
Mda... destul de clar, da halatu... cat e halatu ??

Stiti ce mi se pare interesant si deopotriva revoltator. De fiecare data cand se anunta organizarea oricarui gen de competitie sportiva motorizata, trebuie sa fie cineva care se pune de-a latu. Nu am nimic personal nici cu Bubu, nici cu Dl Chirca SR si cu att mai putin cu ACS Auto Oltenia, dar in cazul de fata asta fac. Fratilor, traim si asa intr-o tara in care motorsport inseamna mai putin decat inseamna stiu eu.... hokei in Africa de Sud de exemplu si atunci cand cineva, oricine ar fi el sau ei in cazul de fata, incearca sa organizeze ceva nu asta e modul corect in care se reactioneaza. Sa ma explic, poate gresesc dar fiind un forum de discutii, in cazul in care voi emite o parere gresita, sigur voi fi corectat. Ok organizatorii nu au luat legatura -din cate inteleg- cu conducerea ACS-ului a carui filiala sunt, dar nici stergerea unui topic de pe un forum sau impiedicarea prin orice mijloace a organizarii acesei competitii nu mi se pare a fi o rezolvare. E a doua cursa de genul acesta acre se organizeaza anul acesta -la coasta ma refer- si suntem in aprilie spre sfarsit domnilor si noi ce facem, ne bosumflam, dizolvam filiale etc... in loc sa ne adunam si sa ne intrebam de ce in aprilie sau de ce pana in aprilir s-a organizat numai O singura cursa....

Repet e o parere...

Trecand la partea legata de cursa propriuzisa.

1. am fost zilele trecute sa vad traseul de la Mosteni, vesti pentru unii bune, pentur altii rele, nu stiu cum sa le cataloghez. Drumul e la fel de rau ca anul trecut cu diferenta ca de la ultima cursa de anul trecut si pana acum, vantul, zapada, ploaia etc si-au facut treaba si in acul de stanga nu mai este atat de mult nisip.

2. am downloadat si urmeaza sa trimit cererea de inscriere pentru acest eveniment, o intrebare am legata de complexitatea si multitudinea de documente care trebuiesc completate, aduse, in vederea inscrierii si aici rog pe unul din organizatori sa ma lamureasca legat de necesitatea absoluta a acestei birocratii.

Multa bafta la organizare si sper sa ne vedem in numar cat mai mare la Mosteni, atat din spatele volanului cat si de pe margine.

Pentru ca se vede ca esti un cunoscator, iar comentariile tale sunt extrem de pertinente si la obiect, ma grabesc sa-ti lamuresc "necesitatea absoluta a acestei birocratii" si evident odata cu tine vreau sa ma inteleaga toti potentialii participanti (pe care deja ii consider viitorii nostri parteneri in ce va urma).
Am incecat de la inceput sa sugerez ca suntem la inceputul unui nou capitol in organizarea curselor auto.
Din start, ne delimitam 100 / %, de SCA Oltenia (care ne va face o favoare extrema daca maine ne comunica dizolvarea - pentru ca noi ne chinuim de ceva timp - si se pare ca au "ticluit" atit de bine documentul de afiliere - incat nu ne putem desprinde de ei decat printr-o hotarare judecatoreasca; mie teama insa ca "Chirca & Fii" - va incerca sa mai smulga un minim de castig financiar, in schimbul libertatii).
Asta insemna ca nu avem nici o informatie stocata despre potentialii doritori de participare la actul sportiv auto din regiune; deci:
1. trebuie sa creem o lista de nume, nr. tel, adrese, si mai-uri, prin care in viitor sa putem comunica direct si nu prin anunturi generale cu mijloace media (care oricum vor fi, dar dupa ce "noi intre noi" vom sti ce vrem - acum la Slatina, poate...peste doua saptamani la Pitesti, apoi la Craiova, la Severin, la Tg.Jiu s.a.m.d.
2. trebuie sa cunoastem "cat de cat" valoarea pilotilor, dar mai ales performantele masinilor, pentru a face o repartizare in grupe echilibrata si o grila de start corecta, cu cel putin 18 - 20 de ore, inaintea deschiderii oficiale a Secretariatului de concurs care da incepe Verificarea administrativa.
3. trebuie sa cunoastem numarul cat mai exact al participantilor reali (nu tzepari - cer scuze pentru expresie), pentru a solicita timpul necesar inchiderii si asigurarii traseului de catre politie, nu pe dos cum se intampla acum (limitez nr. concurentilor functie de timpul solicitat). Initiatii stiu ca acest timp de oferta sevicii este platit "organelor", deci daca nu avem informatii, riscam falimentul inainte de demararea actiunilor.
4. trebuie sa fac un ugrate de lista de participare, cu impartirea pe grupe si grila de start, pe care sa o transmit cu macar 1/2 inainte de inceperea cursei, astfel incat sa putem face corecturi impreuna, inaintea startului, pentru ca actiunea sa fie o distractie nu un motiv de nervi si suparare.
5. in final - cel mai important lucru - trebuie sa ne asiguram, ca noi toti, suntem disciplinati, ne supunem unui regulament si actionam in cunostinta de cauza, nu aflam regula jocului la fata locului si ne gasim motive de scuze, prin lipsa de comunicare.
Voi posta imediat, o prezentare pe scurt a motivului crerii fiecarui document, care sper sa va lamureasca definitiv

raulllamboiu 20-04-09 14:24

Re: VTM Mosteni - Explicatie documente inscriere

Incerc pe scurt sa explic rostul fiecarei fise solicitate la inscriere:

1. Regulamentul particular - am creeat o versiune prescurtata a unui regulament oficial de organizare a unei curse V.T.M.
Am incercat sa reglementez orice situatie care poate sa apara din monentul inscrierii la competitie, pana la festivitatea de premiere. Nu am pretentia ca este complet si deaceea daca descoperiti probleme neclare, va rog sa ma contactati pentru a le lamuri - pana la inscriere - pentru ca dupa aceea este inutil. Respingem total orice fel de "intelegeri" si interpretari ale acestui regulament, dupa inceperea competitiei (validarea inscrierii).
ATENTIE ! Nu vom tolera si nu vom face nici o concesie de la aplicarea "adliteram" a acestui regulament, chiar daca acest lucru va duce la anularea curselor din lipsa de participanti - ne cooperanti.
2. Adeziune regulament competitie - prin semnare, concurentul certifica cunoasterea, aceptarea si respectarea intocmai a acestui regulament. Adeziunea nu trebuie semnata decat dupa ce s-au lamurit toate NELAMURIRILE intre parti (daca exista)
- se transmite pe net - formularul original descarcat la imprimanta, completat si semnat, se preda secretariatului, la verificarea administrativa.
3. Cerere inscriere echipa - s-ar putea ca acum sa nu fie cazul - pentru viitor intentionam sa constituim un campionat regional, in care sa evidentiem si ierarhia cluburilor din regiune, nu numai a pilotilor.
4. Cerere de inscriere individuala - furnizeaza datele sportive despre pilot / automobil, participant
desigur este cel mai important document;
prin analiza si centralizarea datelor furnizate se va stabili: repartizarea in grupe / clase; ordinea de start; fisele de cronometraj; si in final clasamentul.
- se transmite pe net - formularul original descarcat la imprimanta, completat si semnat, se preda secretariatului, la verificarea administrativa.
5. Declaratie vehicol tert - se completeaza doar de pilotii care nu sunt proprietarii automobilelor cu care se inscriu in concurs
- formularul original descarcat la imprimanta, completat si semnat, se preda secretariatului, la verificarea administrativa.
6. Fisa tehnica - este informativa pentru concurent.
A fost transmisa ca sa se vada, ce anume se vor fi verifica din p.d.v. tehnic automobilelor si echipamentului de siguranta al pilotului, prcum si evidentierea orei de intrare in parc.
ATENTIE ! - se poate intra in avans in parc daca Seful verificarii tehnice permite, DAR NICIODATA IN INTARZIERE - FIECARE MINUR COSTA
- automobilele respinse la revizia tehnica, NU IAU STARTUL

raulllamboiu 20-04-09 14:34

imi cer scuze pentru omisiunile de litere sau greseli de ortografie.
de unele chiar sunt vinovat, da altele cred ca sunt din cauza imprimantei

sper din tot sufletul, ca nu va suparati, dar mai ales ca intelegeti exact ce vreau sa va transmit

cryssl 20-04-09 16:30

PEntru inscrieri descarcati (va trageti la imprimanta si completati si veniti cu ele sambata/duminica ) si completati si pe pc INSCRIEREA INDIVIDUALA (pentru echipe in primul post)si ADEZIUNEA si trimeteti pe [email protected]

Bass-Evolution 20-04-09 21:12

15 Attachment(s)
Stimate D-le Lamboiu, desi personal ne cunoastem, banuiesc ca userul meu nu va spune mare lucru. Vreau sa va multumesc pentru timpul acordat si pentru complexitatea raspunsului pe care mi l-ati dat. In cursul zilei de maine veti primi cererea mea de inscriere impreuna cu toate celelalte documente necesare. Vreau de asemenea sa va asigur de buna mea credinta si de faptul ca intrebarea legata de "birocratie" nu a fost nicidecum tendentioasa.

Va multumesc.

Reciteam astazi topicul de la inceputul lui si pana acum si am recitit de asemenea si prezentarea pe care v-ati facut-o. Poate pentru unii mai tineri si mai noi in lumea sportului cu motor nume precum al Dvs, al D-lui Busulescu, al D-lui Cojocaru, Duval, Sparleanu si a multor altora nu inseamna mare lucru. Cu permisiunea Dvs am sa pun aici niste fotografii pe care nu cred ca multa lume le are sau pe care nu multa lume le-a vazut. Fotografii care atesta ca tot ceea ce dvs -foarte pe scurt e adevarat- ati mentionat despre activitatea dvs sportiva e adevarat. Poate si aici cu sprijinul Dvs, al D-lui Busulescu (pe care il voi ruga eu) si al oricui vrea vom reusi sa facem ceva in sportul cu motor aici in zona. Au fost curse, precum Raliul Dunarii, Raliul Vida, Raliul Hebros si multe altele unde uzina de la Craiova a stralucit, au fost vremuri frumoase despre care vartsta pe care o am nu ma lasa decat sa imi imaginez, dar mai presus de toate a fost o familie in Craiova la Echipa de Curse...

Mai mult ca sigur ca la acel nivel nu se va mai putea ajunge curand, dar e un lucru spre care putem tinde.

Repet, sper sa nu supar prin postarea acestor fotografii, ele vin decat sa argumenteze si altfel cele ce le-am afirmat eu mai sus.

Va Multumesc.

Fotografii :

Gabi 20-04-09 21:33

Aş vrea ca discuţiile pe acest topic să continue pe tema VTMului de la Moşteni şi atāt !

raulllamboiu 20-04-09 21:37

Quote:

Originally Posted by Bass-Evolution (Post 2252485)
Stimate D-le Lamboiu, desi personal ne cunoastem, banuiesc ca userul meu nu va spune mare lucru. Vreau sa va multumesc pentru timpul acordat si pentru complexitatea raspunsului pe care mi l-ati dat. In cursul zilei de maine veti primi cererea mea de inscriere impreuna cu toate celelalte documente necesare. Vreau de asemenea sa va asigur de buna mea credinta si de faptul ca intrebarea legata de "birocratie" nu a fost nicidecum tendentioasa.

Va multumesc.

Reciteam astazi topicul de la inceputul lui si pana acum si am recitit de asemenea si prezentarea pe care v-ati facut-o. Poate pentru unii mai tineri si mai noi in lumea sportului cu motor nume precum al Dvs, al D-lui Busulescu, al D-lui Cojocaru, Duval, Sparleanu si a multor altora nu inseamna mare lucru. Cu permisiunea Dvs am sa pun aici niste fotografii pe care nu cred ca multa lume le are sau pe care nu multa lume le-a vazut. Fotografii care atesta ca tot ceea ce dvs -foarte pe scurt e adevarat- ati mentionat despre activitatea dvs sportiva e adevarat. Poate si aici cu sprijinul Dvs, al D-lui Busulescu (pe care il voi ruga eu) si al oricui vrea vom reusi sa facem ceva in sportul cu motor aici in zona. Au fost curse, precum Raliul Dunarii, Raliul Vida, Raliul Hebros si multe altele unde uzina de la Craiova a stralucit, au fost vremuri frumoase despre care vartsta pe care o am nu ma lasa decat sa imi imaginez, dar mai presus de toate a fost o familie in Craiova la Echipa de Curse...

Mai mult ca sigur ca la acel nivel nu se va mai putea ajunge curand, dar e un lucru spre care putem tinde.

Repet, sper sa nu supar prin postarea acestor fotografii, ele vin decat sa argumenteze si altfel cele ce le-am afirmat eu mai sus.

Va Multumesc.

Fotografii :

Eu iti multumesc bass evolution, pentru ca prin aceste poze, mi-ai readus aminte de ce om minunat este Misu Sparleanu, fostul meu navigator si extrem de bunul meu prieten, care a facut aceste poze (la vremea noastra pe diapozitive - iar el ca un tip foarte meticulos le-a trnsferat pe dvd-uri, bucurandu-ne pana la lacrimi cu amintirile pe care le-a trezit)
Sunt in pline "demersuri' fata de el si maine sigur am sa-l contactez pe Puiu Busulescu (incerc prin viitorul lui ginere, care mi sa parut "virusat" in domeniu), apoi pe Dan Alese de la Nord Service, ca sa mi se alature in aceasta tentativa de a reinvia placerea de a alerga, pe meleagurile noastre.
Faptul ca exista oameni care gandesc ca tine, imi reda increderea ca sigur vom reusi, poate nu acum in totalitate, pentru ca perversitatea si insuficienta se invinge greu, dar odata inceputul fiind facut, sunt sigur ca dumnezeu este alaturi de cei curajosi,
Nu sunt un tip religios...dar spun din toata inima: DOAMNE AJUTA.

raulllamboiu 20-04-09 21:38

Quote:

Originally Posted by Gabi (Post 2252543)
Aş vrea ca discuţiile pe acest topic să continue pe tema VTMului de la Moşteni şi atāt !

Am inteles, va promit ca asa se va intampla

ono41 20-04-09 23:50

Am o intrebare:

Se poate sa iau un pasager in dreapta in cateva urcari?

raulllamboiu 21-04-09 07:17

Quote:

Originally Posted by ono41 (Post 2252872)
Am o intrebare:

Se poate sa iau un pasager in dreapta in cateva urcari?

Intrebarea d.vs este foarte subtila (vreau sa cred ca nu este o capcana).
Ca sa va pot raspunde cat de cat corect, am nevoie de precizari:

1. In ce calitate se solicita raspunsul: pilot / concurent, oficial concurs, securitate traseu, sau interventie (politie, salvare, pompieri) ?
2. Cand are loc actiunea: inainte de inchiderea traseului, in mansa de recunoastere ne cronometrata, in cronometrata I (antrnament), sau in cronometrata II (concurs) ?

Daca este vorba de un concurent inscris, cu un automobil validat la revizia tehnica, am sa va dau un raspuns, (in urmatoarea postare), din punctul meu de vedere, deci ca o prescriptie de regulament particular, nu unul oficilal national sau chiar FIA

raulllamboiu 21-04-09 08:53

Pentru ca nu am primit precizarile, dar am revenit la computer, am sa va dau in continuare, un raspuns, care reprezinta parerea mea stricta, si pozitia pe care o voi avea in colegiul organizatorilor, dca intrebarea devine oficiala.
Ma voi referi la cazul unui pilot, admis in competitie, afat intr-unul din starturile "cronometratelor".

Nu am la dispozitie regulamentul oficial (decat o sinteza proprie), deaceea afirm ca este parerea mea.
Din cate imi amintesc, restrictiile regulamentului de viteza pe traseu montan se manifesta prin niste conditii impuse:
1. automobilului prezentat la revizia tehnica - pentru o anumita grup/clasa trebuie sa respecte niste conditii restrictive impuse
2. echipamentului de securitate
a) activ: cel cu care este echipat pilotul/concurentul (combinozon, manusi, casca, ....)
b) pasiv: pe autoturism (rollbar, extinctor, intrerupator general, centuri, .....)
3. pilot / concurent - administrative (permis conducere, licenta, apt medical, viza ANS

Dupa cum vedeti apar doua notiuni in competitiile auto: pilot si concurent
Ca sa nu ma lansez in multe explictii, am sa fac doar afirmatia laconica:
pilotul obligatoriu este concurent, dar concurentul nu este obligatoriu pilot
(pentru ne initiati, in competitiile de tip raly, echipajul este format din doi concurenti, dar pilot este cel care conduce maina (la volan), cel de al doilea este navigator)
Conditia obligatorie pentru pentru membrii unui echipaj auto sportiv, este sa respecte amandoi restrictiile de securitate, iar automobilul sa fie astfel echipat incat sa asigure securitatea pasiva identic pentru cei doi.

Revenind la intrebare, din punctul meu de vedere "se poate lua un pasager in dreapta in cateva urcari" cu respectarea conditiilor de mai sus, si in plus "pasagerul" sa fie posesorul unei licente auto valabile, care sa certifice ca respectivul are toate cunostintele rgulamentele competitiilor auto.

Acum intrebarea mea.
Daca initial m-a apucat rasul la citirea "provocarii", apoi am devenit serios pentru a raspunde pertinent, acum devin dinnou vesel.
LA CE AR FOLOSI ?

In goana dupa performanta, fiecare pilot tinde sa-si imbunatateasca raportul putere / greutate (putere cat mai mare - la roata - pentru fiecare kg ansamblu in miscare)
Evident ar fi de ajutor cineva care sa-ti dicteze un "radar", dar sigur castigul este mult mai mare daca "memorezi" 4 - 6 km traseu si scapi de min. 100 kg lest ( cu toate ca iti este cea mai draga "greutate"... - la ralyu datorita lui castigi, apoi datorita asistentei tehnice si numai la urma datorita tie ca pilot ... prieteni stiu de ce)

bobby_gsi2 21-04-09 09:29

Ono face parte din categoria pilotilor licentiati care lupta din rasputeri sa promoveze motorsportul ori de cate ori are ocazia. Desigur ca are o masina echipata complet cu roll bar , scaune centuri si tot ce trebuie.....deci nu vad de ce nu ar fi lasat sa ia un "pasager". Stiu ca nu este vot...dar eu "votez" pentru :).
Dl lamboiu...stiu ca este un regulament care trebuie respectat....dar "abaterile" sunt tot pt promovare si pt binele sportului asta.
Ps: ono aduci rachetutza sau vii cu "cielo"? :)

Razvan_MFV 21-04-09 09:38

Quote:

Originally Posted by raulllamboiu (Post 2253175)

Acum intrebarea mea.
Daca initial m-a apucat rasul la citirea "provocarii", apoi am devenit serios pentru a raspunde pertinent, acum devin dinnou vesel.
LA CE AR FOLOSI ?

In goana dupa performanta, fiecare pilot tinde sa-si imbunatateasca raportul putere / greutate (putere cat mai mare - la roata - pentru fiecare kg ansamblu in miscare)

-ar putea folosi la publicitate/promovare daca ia in dreapta o persoana publica (s-a mai intamplat)
-sau poate merge cu un prieten, tocmai din prietenie, lui Daniel chiar netrebuindu-i masina lui la parametri maximi pentru a se clasa in fata in cursa organizata de voi (no offense)

raulllamboiu 21-04-09 09:54

Ma tem ca nu ati inteles pozitia mea.
Chiar am afirmat din punctul meu de vedere, ca intrucat regulamentul nu interzice expres, EU SUNT TOTAL DEACORD in cursa organizata de noi, cu conditia ca pasagerul sa fie protejat - renunt la "chestia cu LICENTA"
Chiar cred ca voi deveni adeptul promovarii curselor de piloti experimentati, in acest mod.
Va rog mult de tot sa admiteti ca vreu sa fac aceeste competitii pentu promovarea lor, nu pentru "glorie personala"
Eu insist doar sa se desfasoare dupa niste reguli clare, stabilite inainte de inchidera inscrierilor si care se vor respecta cu stictete, indiferent de valoare sau "relatiile" concurentului.
( "Vise taica,...vise ) nu-i asa?

All times are GMT +2. The time now is 12:04.

- Copyright 2026 4Tuning