![]() |
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
Mi se pare mai agresiv ca design primul.
Al doilea as zice ca e creionat pentru generatia cool-gadget. |
Quote:
|
Quote:
|
aleks, ai inbox-ul plin.Scuze de off.:rolleyes2
|
Quote:
Eu nu vad neaparat ca pe un lucru rau faptul ca BMW a resuscitat o firma defuncta ("celebra" industrie auto britanica) care produsese candva niste masini austere dar "şic, ieftine, cu un aer boem şi uşor rebel" :) si a pus-o in varful clasei mici de masini, practic a inventat clasa mica premium (acuma i se alatura si gay-carul A1). Cred ca pt firma Mini e o onoare sa ajunga din cacat, bici ...cui nu i-ar conveni ? :) Eu cred ca BMW nu a facut rau ceea ce a facut cu Mini (le-a adus superfrofit in conditiile in care e greu sa intri cu o firma fantomatica pe piata), doar ca eu as fi preferat un alt design, si un pret mai de bun simtz. P.s. Din pacate BMW nu vor sa se potoleasca si au mai scos un monstru: MINI Countryman si parca vad ca si asta o sa aiba succes (afara). |
Clasa mica premium a inventat-o Mercedes cu A-klasse. Eu am mers intr-un cooper s, nu am condus. Mi s-a parut ca sta incredibil de bine pe drum, o suspensie si un sasiu de exceptie. Partea cu designul este subiectiva, tine strict de gusturile fiecaruia, dar a avut succes peste asteptari, chiar nu a fost o "eroare" cum zice aleks. BMW au incercat si cu Rover, nu a mers. Mini lives again.
|
Quote:
|
Un motor de care o sa ne tot izbim in oferta BMW, in variate configuratii de putere, poate si biturbo:
Quote:
|
Am mers intr-un E Class ...masina de 6 ani cu 750k km in bord.Interiorul arata impecabil iar in afara de consumabile masina nu a fost atinsa la motor si cutie.Cand voi vedea un Audi sau un Bmw cu aceeasi km si cu aceeasi stare tehnica si optica dupa atatia km,poate le voi pune in comparatie.Pana atunci Mercedes e regina cel putin la capitolul fiabilitate si rezistenta a materialelor in timp
|
Quote:
|
Pe mobile am vazut Mercedesuri de 3 ani cu 400 de mii de km, deci nu este imposibil.
|
Quote:
Asa ca fii putin mai atent,matematica implica si variabile care nu tot timpul sunt constante... Legat de ceea ce a spus el,subscriu,inca nu am vazut o alta marca in afara de Mercedes care sa se prezinte intr-o stare foarte buna dupa un foarte mare numar de km rulati. |
Interesant ce spune colegul ... o masina plina de electronica , cu calculator la fiecare portiera(cum e la S-class)e fiabila ....Am cunoscut personal seful de service de la dealerul mercedes din bacau , care inainte sa se angajeze acolo era fan Mercedes ... dupa ce a vazut ca are clienti care vin LUNAR cu cate o eroare in bord la e-class-uri , s-class-uri , c-class-uri i-a trecut fanatismul fata de mercedes .
Personal am un prieten , care are un C-Class model 2002 care avea in jur de 100.000 km , si avea o problema la puntea din spate , si a fost destul de delicata problema , ca dupa aceea masina a stat pe dreapta o perioada . |
Quote:
|
Quote:
Nu am spus ca e imposibil, doar ca e neverosimil iar "hartia" suporta orice (ma refer la omul care s-a plimbat cu un Merc de 750.000 km facuti in 6 ani)... Asa pot sa scriu si eu ca m-am plimbat cu un A2 rulat 1 milion de km timp de 9 ani, dar parca nu iti vine sa ma crezi. :) |
Prietene se pare ca nu ai iesit din tara:)
Masina de care ziceam face taxi in Spania.Numai noi am mers cu ea pana la aeroport 300km,nu mai zic ca trebuia sa se mai si intoarca de unde a plecat.Masina aia este "inchiriata" unei firme de plasare a fortei de munca, zilnic se freaca pe autostrazile Spaniei.Iti jur ca voi face o poza cu bordul si o voi posta aici ca sa poti sta linistit.Ca sa nu mai zic ca in 2008 cand am fost in Grecia am mers tot cu un E-class dar modelul un pic mai vechi,masina era din 2003 care chiar nu mint dar avea aproape 995 000 km in bord... Par niste sume astronomice dar crede-ma ca nu am de ce sa mint.Vina mea ca nu le-am pozat dar undeva la jumatatea lunii Aprilie cand voi venii acasa iar iti promit sa postez aici poza cu bordul masinii |
Quote:
Probleme generale AUDI - cutii automate, multe serii de motoare cu probleme, trape, butoane, instalatii audio, afisaje - defectuoase, probleme accesorii motor sitren rulare, etc., adica mult mai multe si mai grave. Mercedes a avut si el ceva probleme de fiabilitate, mai ales electronica si electrica dar nu numai, se pare insa ca problemele de gen au fost remediate. BMW se poate lauda cu cele mai putine probleme, mai ales grave. |
Quote:
Sau cand te suna Sambata dimineata la ora 8,tu esti in drum spre Iasi abia plecat de acasa,si-ti spune "Nu stiu cum faci dar pana Luni la ora 10 am trebuie sa fii la Stuttgart" am facut atunci 3000km in 34 de ore..si exemple similare am sa umplu 20 de pagini |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Cutiile , TipTronicul nu prea am auzit sa faca probleme ... dar Multitronic pe capete ... un prieten de-a meu a bagat in multitronicul lui vreo 120 de milioane (Audi A4 B7 2.0 TDI) IS fanboy Audi , dar stiu sa recunosc ca Audi-urile mai noi is problematice |
UNLORD - chiar nu e mangleala aia cu Skoda, cel putin cu numarul kilometrilor. Eu il stiu pe omul ala, inclusiv unii prieteni de ai mei, unii din ei chiar avand tangenta cu serviciile lui si anume drumuri de Italia (pe langa altele probabil). Pare greu de crezut dar nu e vrajeala, nu stiu daca e cum zic ei fara probleme (sigur a schimbat pinionul de tr5) dar kilometrii i-a facut. Viteza medie cand mergi aproape numai pe autostrada e mare si omul numai cu asta se ocupa, se plimba non stop pe extern. Masina e expusa la reprezentanta Skoda de la intrarea din Craiova, i-au oprit-o acolo si i-au dat alta (neagra parca) la schimb. Cred ca acum are 999.999 km la bord. E clar ca 1mil km in tara nu ii faci asa repede si dupa kilometrii astia masina e terminata si o gramada de piese pica in timpul asta dar sa mergi aproape numai pe autostrazi, viteza/turatie normale, constante pe distante mari, etc, e mult mai putin daunator pentru masina.
@ GTR - probleme exista la toti si fiecare model are anumite bube, asta se stie dar de aici la a afirma ca Audi are probleme grave la fiabilitate e cale lunga. Din cate am analizat topuri postate de voi (tu, UNLORD, etc) gen DEKRA sau altele similare Audi statea bine si modele precum A6, A8 erau in top. Oricum mie exemple ca astea cu masina X vazuta nush unde cu Y km nu mi se par asa relevante si orice masina care este ingrijita tine multi km si arata bine. Si Loganuri pe taxi vezi cu 500 000 km si taximetristii de la noi isi cam bat joc de ele. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Atat timp cat au avut serii foarte mari de motoare cu probleme (specificat si de AMS Germania referitor la vechiul 2.0 TDI), probleme cu 3.0TDI, enorm de multe probleme la multitronic, sunt probleme grave care la competitori nu au existat. Mercedes si BMW nu prea au avut asa ceva. |
Quote:
Lucrez de 12 ani la aceeasi firma care este parte a unei alte firme cu sediul in Elvetia si puncte de lucru in Germania,Ungaria,Romania.In toti acesti 12 ani am avut 2 concedii pentru ca am ramas fara permis cate 45 de zile.Lucrez in fiecare zi,zi de zi,fara libere constante... Legat de km parcursi,eu nu am norme sau trasee zilnice,nu transport ceva anume.Nu ma trezesc la ore fixe sa merg la program,masina este in permanenta la mine,am un card de carburant care la ultima verificare avea sold 40 miliarde iar daca in urmatoarele 5 minute imi suna telefonul peste 7 ore pot fi oriunde pe o raza de 800km. Nu am spus ca fac 20k km lunar de 12 ani,am spus ca am avut o perioada de 5 ani in care faceam 15-20km lunar,in concluzie eu consider ca 750k km in 6 ani este mai mult decat posibil. Revenind ontopic,am avut zeci de masini de la majoritatea producatorilor in Mercedes este singura marca ce se prezinta foarte bine dupa un astfel de rulaj. |
Unde scrie ca aceast "vs" se face intre masinile care ruleaza la noi in tara?
Unlord eu astept o poza cu o suma mare de km la un Audi sau un Bmw si apoi chiar imi dau delete la cont :) Ti-am promis poza si voi incerca sa ma tin de cuvant:) |
Quote:
2) Ai grijă ce-ţi doreşti, că Google s-ar putea să-ţi îndeplinească dorinţa în 0,001 secunde :lol: |
Quote:
|
Quote:
In rest problemele care apar la aceste masini sunt generale indiferent de tara in care circula masina. |
Quote:
ideea e ca in romania uzura masinii e mult mai accentuata si apare in mult mai putini km decat ar aparea in germania. |
Quote:
|
Quote:
Spre exemplu la S Klasse a rupt seful meu o janta pe spate si a crapat si amortizorul pe partea respectiva,are 180k km si inca nu am schimbat nimic la directie sau suspensie in afara de acel amortizor.In schimb eu merg cu un GL 450 si pana la 80k km cat are acum am schimbat ambele amortizoare pe spate,dar la fel nimic la directie si nu menajez acea masina absolut deloc. Eu unul consider ca ar trebui sa catalogam aceste masini in clasament dupa problemele serioase care apar,cum ar fi diverse probleme la motor,transmisie. Nu are nici o vina producatorul ca tu locuiesti pe aratura si vrei Mertz,BMW sau Audi si ii rupi suspensia si directia la fiecare 20-40k km iar in Germania respectivele nu se strica nici dupa 200k km. Motorul si cutia de viteze nu se strica daca dormi la volan si numeri toate gropile din asfalt dand cu masina in ele. |
in octombrie 2008 am mers de la milano la masate(un orasel de langa bergamo) cu un mercedes produs in august 2002 care avea 480.000 km.
masina era printre ultimile produse din vechiul e class ce s-a fabricat pana in vara lui 2002 apoi urmand modelul ce s-a produs pana la sfarsitul lui 2008. masina respectiva facea cate cate 3 curse pe zi intre aeroportul masate din milano si oraselul din zona unde erau mai multe fabrici si cara diversi vizitatori. patronul micii companii de taximetrie avea vreo 6 masini, inclusiv un vw de 8 locuri si fiecare masina facea minim 100.000km. daca brandul auto este unul decenta, doar daca ai ghinion, chiar daca intretii bine o masina, aceasta nu poate face 0.5 milioane de km de-a lungul vietii.. |
Quote:
|
Bmw :
https://www.youtube.com/watch?v=Nh4CsH3iOcw http://translate.google.ro/translate...%3D0allerdings Mercedes : http://www.insidehalton.com/communit...article/959236 https://www.youtube.com/watch?v=SfMHOkZYt2Q http://www.ajc.com/ajccars/content/a...edes_0531.html In fine , eu nu vad relevanta sa utilezi o masina pana cedeaza motorul doar in cazuri izolate. |
Ce-i ciudat la BMW-ul din link, ca turbina din fabrica a picat la 170.000 km iar cea schimbata a dus pana la 1 milion de km :rolleyes2
|
BMW nu produce turbo-suflante, asa ca e posibil ca una after-market sa fie mai durabila.
De la "very economical driveing stile" i se trege, daca asta include si subturat. Sau e posibil sa fie condus in alt stil dupa prima experienta, stiu pe cineva care si-a schimbat total stilul dupa ce a schimbat una. Cred ca destule milionare in kilometrii umbla printre noi, eu ma apropii de 200k si nu am nici cea mai mica urma de uzura pe volan, dar in targ sunt masini acelasi model cu volanul imbracat in piele si ros ca de soareci :) , dar cu 151000km. |
Nici un producator de masini nu fabrica turbosuflante,pe masini gasesti turbo Garrett,KKK,Ihi...iar una aftermarket nu o sa tina niciodata cat cea originala,sa tina mai mult nici nu se pune problema.
Eu am facut peste 200k km fara sa schimb turbina cu mai multe masini,VW Passat 1.8T,skoda Octavia 1.9 Tdi,Audi A6 2.5Tdi,Mercedes E320 CDI...Cu Skoda si Audi am facut chiar peste 300k km cu turbina stock... |
confirm si eu pentru c220 cdi - 250k km turbina stock, sprinter 2.7 cdi - 350k km turbina stock
|
Quote:
2.1. Tocmai pentru ca nu e vorba de original/ne-original nu e nici o regula cu turbina aftermarket sa fie mai slaba ca cea de pe masina, am citit cazuri de picate la 50k si chiar 16k, sa nu-mi zici ca asta din urma o sa o schimbe turbina odata cu uleiul. 2.2. In general, majoritatea care sunt la primul turbo, se intereseaza despre cum ar trebui exploatata turbina numai DUPA ce o schimba pe prima. In cazurile astea are toate sansele sa tina mai mult a doua. 2.3. Daca de exemplu ai avut mitsh (care cica sunt mai slabe) si pui garret, ai sanse sa te duca mai mult. |
| All times are GMT +2. The time now is 03:04. |
- Copyright 2026 4Tuning