![]() |
Re: BMW Seria 3 vs Passat şi alte modele pe 402 metri
Cu ce ai masurat tipmul de 8.9 ?
|
1. timpul 0-100 dat de producator e dat in niste conditii de omologare, ceva de genul masina cu greutatea a 3 persoane si ceva bagaj. normal ca o sa scoateti timp mai bun cu masina goala.
2. eroarea de vitezometru. voi defapt faceti ceva de genul 0-95 kmh.. de la 95 la 100 mai trece ceva timp, chiar daca in cazul masinilor puternice e foarte putin |
Quote:
|
Quote:
Se trezeste cate unul sa mai debiteze cate o prostie. Cand va opriti ma baieti ? Cand citim si noi inainte sa cascam gura aia ? Investeste un ban aici ca sa nu te faci de ras pe viitor. http://standards.sae.org/j1491_200607/ |
@Bryan nu am zis ca am masurat cu vitezometrul care are o abatere intentionata +/- eroare.
Timpi oficiali sunt cu o persoana, cateva zeci de kg de bagaje si parca jumatate de rezervor. Am masurat cu un soft, prin obd care masoara si 402m, timpul de reactie, etc. Preciazia vitezometrului real (cel afisat de soft sau pe meniu ascuns) este buna, verificat cu GPS si pe bornele kilometrice. Se poate masura cat de cat si cu instrumentele de bord dar nu direct cu vitezometrul ci cu turometrul: stabilesti turatia pt 100km/h si FILMEZI sprintul, iar timpul exact il afli cu un editor de film deruland cadru cu cadru. Dar metoda asta poate avea erori destul de mari. |
Este cu 300lbs. Vreo 137kg adaugate la Unloaded Vehicle Weight.
Aceasta cuprinde soferul si instrumentatia. Astea sunt conditiile de balast. Nicidecum 3 persoane, bagaje si caiac pe masina. |
Eu ma indoiesc ca se poate obtine un timp mai bun decat ce da producatorul .In multe cazuri se poate obtine mai prost .:lol:
|
Nimeni n-a zis pana acum ca scoti timpi mai buni decat zice producatorul, in aceleasi conditii. In realitate poti sa intalnesti conditii mai bune: temperatura mai joasa a aerului, combustibil cu putere calorifica mai mare, masina mai usoara dect cea de test (de ex fara dotari si cu sofer de 50kg)
Sa mai fiu si on topic: Passatul e orientat spre confort nu spre sportivitate, din cauza asta si pentru fiabilitate are puteri specifice mai mici ca bmw si nu exceleaza la acceleratie. Comparatia mai potrivita e cu audi. |
Quote:
E un topic despre 402m, cred ca nu ma hazardez prea tare cu supozitia asta. Adica nu prea vad cine ar veni la curse cu masini stock. Cat despre passat, topicul nu e neaparat bmw vs passat, e si "si alte modele pe 402 metri". Deci cred ca puteti sa comparati si cu audi. |
Am zis "ineleasi aceleasi conditii" asta inseamna si masa, temperatura, presiune atmosferica, combustibil s.a.m.d.
|
Quote:
|
Quote:
|
Stiu, dar e mica, eu am cu 6tr, care e dat 8.8 in cartea masinii, cel cu 5 e dat 8.9.
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:28. |
- Copyright 2026 4Tuning