Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

stratus 10-12-08 10:16

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

Quote:

Originally Posted by pilula20 (Post 1910814)
ma refeream la faptu ca garantia aceea de 7 ani de la kia este inclusa in pretu masini cum de altfel se procedeaza si la celalalte firme...diferenta este de ani i-ar faza e ca la kia esti obligat sa faci toate reviziile la ei care costa destul de mult tinand cont ca o sa fie pe o perioada de 7 ani si incepe si masina sa se uzeze ;)

i-ar la faza cu nimic nu e gratis pe planeta asta si totu se plateste cand cumperi ceva e o parere generala a mea tinand cont ca sunt taxe peste taxe si multe alte chestii...

oricat de uzata ar fi masina in cei 7 ani tu ai garantie! deci avantaj pt tine deoarece vei plati doar manopera nu si piesele !iar vis a vis de piese ai garantia ca sunt originale nu fabricate sub licienta!manopera o platesti la orice service dar daca nu mai ai garantie vei plati si piesele !asta in cazul in care nu faci mai mult de 150.000km in cei 7 ani iar daca nu faci mai mult de 150.000 in 7 ani masina nu are cum sa fie f.uzata!. daca totusi faci 150.000km in 4 ani nu mai esti obligat sa mergi la reprezentanta dupa aceea:D deci pica teoria pe care o sustii cum ca ai plati f. mult daca mergi la reprezentanta.

sa luam cazul in care dupa expirarea garantiei nu mai vrei sa mergi la reprezentanta.
cred ca toata lumea e de acord ca prefera un mecanic bun sau f.bun pt a lucra pe masina personala. daca este asa va intreb un mecanic bun sau f. bun isi permite sa lucreze IEFTIN? niciodata!pt simplul motiv ca risca sa se blocheze si sa nu mai faca fata cererilor!pt a evita acest lucru sau lucreaza scump pt ca e f. bun sau se limiteaza la o anumita (e) marca(i) restul sunt factori si pareri subiective. nimeni nu spune ca un mecanic de la vw de exemplu nu poate rezolva o problema de la mercedes dar asta implica in primul rand bunavointa acestuia de a o rezolva+SDV-istica pt respectiva problema(daca o are)=> un timp mai indelungat pt rezolvarea problemei fata de cel care lucreaza doar pe mercedes asta in cazul in care si cel de la vw si cel de la mert sunt MECANICI. repet a nu se generaliza faptul ca cei de la reprezentante nu sunt buni . bineinteles ca sunt si exceptii dar totul depinde de conducerea respectivului service. vrea sau ii este indiferent daca respectivul client pleaca multumit. de obicei aceasta se intampla la firmele mari si foarte mari unde volumul de lucru este f. mare si unul 2 clienti nu sunt o problema daca sunt nemultumiti. aceasta este marea problema la noi pt ca daca 2 clienti nu sunt multumiti nu va fi o problema de bani dar va fi o problema de nume si renume. in alta ordine de idei pt ati forma un renume ai nevoie de hai sa spunem 100de clienti multumiti , iar pentru ati stirbi acest renume e suficient doar 1! pt ca genul acesta de stiri circula in progresie geometrica! aceasta regula este valabila nu numai pt reprezentante! totul tine repet de abilitatile celor implicati si de profesionalismul lor.nimeni nu o sa ma poata convinge de ex ca un mecanic care lucreaza pe orice model va fi mai bun decat cel care lucreaza doar pe acelasi model ! diferente semnificative de profesionalism pot sa apara si intre reprezentantele aceluiasi producator deoarece intervine factorul uman!in concluzie nu poti sa generalizezi sunt cazuri particulare.
referitor la preturi
1. intr-o reprezentanta se lucreaza cu piese ORIGINALE(daca masina este in garantie) sau ramane la latitudinea clientului sa aleaga daca este iesita din garantie.
2. mai apare si factorul TVA-pt ca intr-o reprezentanta se lucreaza pe hartii
3. adaosul comercial difera
4.probabilitatea de ati rezolva o problema la reprezentanta este mai mare decat daca ai merge la un alt service asta in cazul in care vorbim de profesionisti

stratus 10-12-08 11:01

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1911917)
nea mitica auzi...
orice mecanic din tara asta e mai bun decat cei de la reprezentante...
si lasand gluma deoparte... sa stii ca daca tu cunosti numai nea mitica asta nu inseamna ca si noi la fel. pai dupa ce a iesit masina din garantie si am facut revizia altundeva masina parca a reinviat. sa nu mai spun de atentia cu care lucreaza si ce masini sunt la service-ul ala in curte de multe ori: maserati grand turismo, porsche 911, corvette etc. pentru cine stie, e service-ul kappa budeasa, acelasi cu reprezentanta subaru-corvette-cadillac-hummer.
decat sa ma duc la reprezentanta de unde de fiecare data o luam cu cate o problema, mai bine ma lipsesc. mentionez ca podeaua masinii mele a fost gaurita in "incercarea" de a-mi monta alarma de iluminatii de la opel. acum mi-au astupat gaurile (pana sa le astupe, cand ploua aveam balta in masina). si cu ce ma incalzeste pe mine asta? si cu ce m-a incalzit si cand am fost la opc si am aflat ca nu aveam nici o sansa deoarece seful era bun prieten cu seful de service opel?
prefer sa-mi las masina pe maini bune, unde primesc si sfaturi si unde optiunile imi sunt prezentate si explicate clar inainte.
deci pentru mine si multi altii garantia este FIX PIX, 0 barat, daca n-ar fi ar fi poate chiar mai bine. garantia este pentru telefoane mobile si alte aparate, pentru masini exista reprezentante (extrema negativa) sau service-uri adevarate

garantia nu e pentru nimeni FIX PIX sau 0 barat nici chiar pentru tine chiar daca nu vrei sa o recunosti! pe opel am inteles ca ai 2 ani garantie fara limita de km(fara sa platesti in plus:D)dar ca poti sa iti extinzi aceasta garantie inca unul sau doi ani pt o anumita suma(sa zicem 5E:D) ai plati-o?
ceea ce vreau sa spun e ca daca acesta garantie este oferita de kia multa lume incearca sa ii caute bube, dar daca aceiasi garantie ar fi oferita de opel multi ar fi extaziati:D
ce te obliga sa iti faci reviziile la reprezentanta? frica de a pierde garantia? daca este fix 0 de ce mai mergi la reprezentanta?
sau poate neincrederea in modelul respectiv?
ce te faci daca ti se sparge motorul din cauza unui defect de fabricatie in perioada de garantie iar tu bravand ai facut un banal schimb de ulei la un alt service?
spre deosebire de tine eu tind sa cred in utilitatea acestei garantii!
referitor la gaura din podea , nu este problema opelului nici macar problema importatorului este problema respectivului mecanic , electrician si O MARE PROBLEMA a respectivului patron care nu stie ce angajati are si prin aceasta nu isi da seama ca isi pierde clientii! aceasta problema nu ar fi aparut la o alta reprezentanta opel sau la fel de bine s-ar fi putut intampla la un alt service!

pilula20 10-12-08 13:51

Quote:

Originally Posted by orlando (Post 1911827)
Din ce s-a exprimat mai sus prietenul nostru de pe forum,dadea de inteles ca este o suspensie foarte performanta ca la bmw de altfel iar cand butonul Sport este activat masina isi modifica centrul de greutate(mai bine spus il coboara) ceea ce ma duce cu gandul la o suspensie hidraulica.Invidie si oftica?sincer...atata timp cat masina mea merge bine de ce as fi invidios pe o masina care este concurenta?nu prea e valabila treaba asta.
Si apropo de acei 7 ani mult discutati...si apropo de ce a zis pilula acum...sincer pilula tu ti-ai lasa o masina de 14000 de euro pe mana lu mitica sau gigel din coltul strazii sa iti faca reviziile?crede-ma eu nu as lasa...
Am studiat atent si preturile de intretinere ale masinilor astea si cam toate au acelasi tabel de revizii si implicit acelasi pret.La cat este prima revizie la astra gtc 1.6?la asta nu m-am uitat...si va intreb pe voi...fara vreun apropo sau ceva...

orlando iti zic daca vrei cat au costa revizile la astra H 5usi
prima revizie 4.3 mil cu tot cu manopera i-ar a doua revizie a costat 6.7 mil cu tot cu manopera doar ca masina nu mai era in garantie ...motorul era unu 1.4 de 90cp ;)
au fost schimbate toate filtrele uleiul curatate franele etc...

orlando 10-12-08 16:33

pai este ok...
cam asa sunt reviziile si la kia...
la cati km se face prima revizie?

pilula20 10-12-08 17:03

1 an sau 10.000 de km...cel putin asa a fost la mine ;)

Lecca 10-12-08 17:25

offf v-a luat 28 de pagini ca sa ajungeti la o concluzie care era logica de la inceput...

ai 15000, proceed e cea mai buna varianta . ai 20.000 un gtc turbo e clar de preferat. intre astea doua preturi , e o chestiune doar de gust.

mie imi place cum arata proceed'ul stock, cu jante de 16. la gtc ash umbla putin... chiar am vazut niste tuning-uri de exterior care m-au lasat masca... dar si proceed-ul poate fi tunat ulalaaaa...

eu lucrez in domeniul auto, am multe masini pe mana si conduc/testez tot ce imi pica...

mi-am luat un proceed 1.6 pt ca efectiv doar 13000 euro aveam si chiar m-am imprumutat pt extraoptiuni inca 500 de euro...

dar am tot ce vreau... un look superb, o masina care se infige (nu e sport, for fck sakes , cum ar putea sa fie sport o masina sub 150 de cp???:rolleyes2), confort si dotari peste medie....

fiti oameni rationali, n-are rost sa va certati aiurea. proceed e pt un buget, astra pt altul.

fara sa se supere cineva, dar trebuie sa iti lipseasca luciditatea sa iti iei c4 sau astra gtc cu motor aspirat de 1.6, clar fiind ca ai mai putina putere si mai putine dotari decat proceed'ul la aceeasi motorizare...

1.4 face si el treaba, dar come on, e 1.4.... :rolleyes2
(doamne dumnezeule cine isi ia gtc de 90cp????? :shock: )

22VIN 10-12-08 19:56

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1912881)

in general mai nimeni (la noi in tara), dar uite, daca ar aparea urmatoare situatie (la straini apare des):
un om are o masina puternica pt familie si calatorii. dar vrea si ceva pt oras, si pur si simplu nu-l intereseaza puterea ci doar aspectul. ii place gtc-ul si el nu vede nici un sens in a avea peste 100cp, el vrea acea masina doar pentru aspect si pentru a se folosi de ea in oras. aici multi ar zice ca ar fi bun un 1.3cdti, dar unora nu le place dieselul. astia sunt cei care cumpara acel motor.

dar sa iei astra gtc "cheala" parerea mea ca nu e bine, pentru ca dupa cum am mai zis, de astra gtc te bucuri cel mai mult cand ai optiuni si putere. in acest caz vine proceed si te "salveaza": ai optiuni in plus pentru acei bani. chiar daca ti-ar placea mult mai mult aspectul gtc, ar fi mult mai logic sa iei proceed

iar stratus, cu garantia ai perfecta dreptate, dar pentru mine (asta nu inseamna ca si pentru altii), garantia de 7 ani nu este un argument si un avantaj solid. si cu faza cu picatul motorului... majoritatea reprezentantelor ar gasi nod in papura sa faca sa para ca tu ai fost vinovatul, deci nu se incadreaza in garantie

stratus 10-12-08 20:23

Quote:

Originally Posted by pilula20 (Post 1912838)
1 an sau 10.000 de km...cel putin asa a fost la mine ;)

la astra h cu 5 usi sa inteleg si la noul gtc de 1.6 ? la cati km faci prima revizie si cat costa?

pilula20 10-12-08 21:01

la gtc inca nu stiu cat costa din cauza faptului ca masina mea inca nu a venit deoarece o sa se fabrice undeva la jumatatea luni ianuarie din cauza culori...nu mai se fabrica alb casablanca ci au schimbat-o cu alb olimpic despre care nu stie nimeni nimic...banuiesc ca se fac la fel reviziile si la asta si costa cu putin mai mult din cauza cursului de la EURO

stratus 10-12-08 21:36

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 1912881)
offf v-a luat 28 de pagini ca sa ajungeti la o concluzie care era logica de la inceput...

ai 15000, proceed e cea mai buna varianta . ai 20.000 un gtc turbo e clar de preferat. intre astea doua preturi , e o chestiune doar de gust.

mie imi place cum arata proceed'ul stock, cu jante de 16. la gtc ash umbla putin... chiar am vazut niste tuning-uri de exterior care m-au lasat masca... dar si proceed-ul poate fi tunat ulalaaaa...

eu lucrez in domeniul auto, am multe masini pe mana si conduc/testez tot ce imi pica...

mi-am luat un proceed 1.6 pt ca efectiv doar 13000 euro aveam si chiar m-am imprumutat pt extraoptiuni inca 500 de euro...

dar am tot ce vreau... un look superb, o masina care se infige (nu e sport, for fck sakes , cum ar putea sa fie sport o masina sub 150 de cp???:rolleyes2), confort si dotari peste medie....

fiti oameni rationali, n-are rost sa va certati aiurea. proceed e pt un buget, astra pt altul.

fara sa se supere cineva, dar trebuie sa iti lipseasca luciditatea sa iti iei c4 sau astra gtc cu motor aspirat de 1.6, clar fiind ca ai mai putina putere si mai putine dotari decat proceed'ul la aceeasi motorizare...

de acord cu tine cu precizarea:intreaga gama ceed este pt cei cu un anumit buget intradevar dar, apare si ca o alternativa interesanta pt cei cu buget de astra sau c4 aici este marele castig al modelului ceed!

stratus 10-12-08 21:52

Quote:

Originally Posted by pilula20 (Post 1913318)
la gtc inca nu stiu cat costa din cauza faptului ca masina mea inca nu a venit deoarece o sa se fabrice undeva la jumatatea luni ianuarie din cauza culori...nu mai se fabrica alb casablanca ci au schimbat-o cu alb olimpic despre care nu stie nimeni nimic...banuiesc ca se fac la fel reviziile si la asta si costa cu putin mai mult din cauza cursului de la EURO

k atunci probabil asa e nu cred ca va fi o dif semnificativa. sa facem atunci o comparatie cu astra H cu 5 usi

prima revizie la pro costa in jur de 5-6 mil(depinde de adaos:D) caz concret la baia mare costa 5,3 mil.(manopera +filtre+ulei mobil1 5w30+verificare generala) deci aproape la jumate de pret fata de opel ! deci si aici pro-ul sta mai bine!

22VIN 10-12-08 21:57

pai si la astra h 4mil si ceva... de unde jumatate de pret?

Evil Yuri 11-12-08 00:01

Mai baieti, treaba cu garantia este discutabila. Ai 7 ani la ProCeed, daca nu iti convine, dupa 3-4 ani iti iei talpasita si te duci la nea Dorel la service. La GTC in schimb fie ca vrei sau ai mai mult, fie ca nu, mai mult de 4 ani nu ai cum sa ai.
Iar cat timp nu platesti nimic in plus, nu vad care e problema daca KIA ofera o garantie mai mare.
E ca si cum ai fi revoltat pentru faptul ca primesti un set de cauciucuri in plus la aceiasi bani, pe care poti pur si simplu sa le arunci la gunoi in cazul in care nu iti sunt utile.

Haideti sa fim un pic realisti si sa nu mai cautam nod in papura:
- ba e garantia prea mare, si nu e bine, e dubios
- ba are prea multi cai, si iarasi nu e bine, ca o sa crape motoarele si nu au cuplu (lol).

TURBOSS 11-12-08 10:25

eu unul nu mi-as lua niciodata kia, hyundai...chiar daca are un cost mai mic, pt ca dupa parerea mea sunt niste bani aruncati pe geam.
1 la mana arata a chinezismele din obor, iar (cica)"senzatiile" tind catre 0!

daca nu aveau preturi mult mai mici ca alte marci consacrate, mureau ca un prunc subnutrit in sala de nastere!

stratus 11-12-08 13:46

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1913445)
pai si la astra h 4mil si ceva... de unde jumatate de pret?

da dar la 10.000km pe cand la proceed-urile fabricate din 16 oct 2008 incoace se face la 20.000km prima revizie

All times are GMT +2. The time now is 20:59.

- Copyright 2026 4Tuning