![]() |
Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC
pei vroiam sa zic prin ea , sa nu compare nimeni de aici astra opc cu kia pro'ceed sau citroen c4...opc varianta de top de la astra si nu o putem compara ca optiuni cu masinile despre care vorbim...aici era vorba de masini gen kia pro'ceed , citroen c4 si astra gtc care are motoare asemanatoare celor 2 masini din versus...si sa iti spun ceva legat si de garantia celor de la kia nu e gratis...pt ca pe planeta asta nu iti da nimeni nimic gratis ;)toti dealeri sunt parsivi si fiecare isi urmareste procentu care ii revine lui din masina si dupa asta mai negociaza cu tine si iti mai ofera daca vor ceva....
|
Pentru cei avizati si care chiar cunosc situatia, am vazut ca opel aduce un argument solid respectiv acel "buton sport" plus sasiul sport, desigur legat de sasiu chestia probabil tine mai mult de marketing asa ca nu o sa insist. Totusi sunt curios ce face cu adevarat acel buton pentru ca sincer nu stiu.
Zicea cineva de directie, o intareste? pentru ca de exemplu focus c-max, care eu o incadrez usor drept duba are 3 setari pentru directie: sport, confort si normal, si chiar se simte diferenta dar nu suficient. Apoi referitor la acceleratie, e un overboost, sau pur si simplu masina merge limitata cat nu e butonul apasat (precum m-urile) in momentul acela producand toti cei 90/115/125/200cai etc. Si inca ceva suspensia e afectata in vre-un fel de acel buton? |
pei acel buton atunci cand il apesi are 2 moduri de mers (confort/sport)...cand il activezi directia devine sport si suspensia se intareste si masina raspunde mult mai bine la comenzi...insa e o problema la motoarele turbo diesel si cele turbo benzina se simte mai mult fata de motoarele aspirate si asta ma refer ca la aceste motoare cand apesi pe aceleratie ai un plus de putere care se simte considerabil...la diesel am inteles ca iti creste turatia cu 1000 de ture...poti spune ca este un fel de overboost...insa suspensia de la acest buton sport nu este reglabila...este reglabila doar cu pachetul IDS + (sistem interactiv de conducere) care vine impreuna cu acel pachet sasiu sport care contine butonul sport...
ASTA ESTE EXPLICATIA CARE MI-AU DAT-O CEI DE LA OPEL CAND I-AM INTREBAT CE FACE ACEL BUTON...daca nu e buna explicatia si stie cineva mai concret ce face sa scrie aici ca nu ma supar... |
directia nu devine mai tare, devine mai sensibila, mai precisa
suspensia coboara si se intareste putin (numai cu sasiul ids+) raspunsul la apasarea pedalei de acceleratie e mai prompt (daca tot n-ai inteles din prima, sper ca din a doua intelegi, ca nu vreau sa explic pe sleau) mapa cip-ului se schimba, deci e vorba de un overboost si o crestere a puterii. stiu ca la modelul 1.9cdti 150cp la apasarea butonului puterea se pluseaza cu 15-20cp stiu perfect cum se simte, pentru ca am condus un astfel de gtc de n ori cu si fara sport si diferenta e considerabila, mai ales la putere. practic, masina nu prea "mai stie" nici sa plece de pe loc incet |
acum totusi sa nu sarim calul...
masina nu mai stie sa plece incet de pe loc?dar ce are ambreiaj racing?daca un astra gtc nu mai pleaca incet de la semafor dar un M6 dat pe modul sport??totusi haideti sa fim seriosi. Si inca o chestie suspensia este reglabila pe inaltime hidraulic?ptr ca daca apesi butonul magic sport si se coboara masina inseamna ca are ceva de genul...ceea ce mi-e imposibil sa cred :D |
suspensie reglabila pe inaltime e disponibila si la astra caravan deci, nu e imposibil
cand ma refer la plecat tare nu exagera si nu te gandi la fum din roti, ma refer ca nu face o plecare confortabila. crede-ma, am condus |
Quote:
|
Multumesc am primit deja raspunsul care il doream.
Sincer acum chiar eram curios si presupun ca si multi care nu au condus masina daca acel buton chiar face vreo diferenta la performante, si nu e doar marketing. Am vazut in destule teste pareri diferite despre modul sport dar multe publicatii primesc bani frumosi pentru reclama pozitiva asadar nu imi vine sa ma incred in ele. Revening la comparatie, e sasiul ids+ standard, sau daca nu se incadreaza in cei 14 000 euro? Daca da atunci opelul are un mare plus. |
din pacate nu e standard si nici nu se incadreaza in cei 14000euro... in 14000euro ai o masina ca toate celelalte, nimic special. de aceea spuneam ca gtc-ul este o masina ce iti ofera adevaratele ei calitati daca "marci banul". daca nu, sincer, nu trebuie sa te astepti la nimic special din partea ei
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
i-ar la faza cu nimic nu e gratis pe planeta asta si totu se plateste cand cumperi ceva e o parere generala a mea tinand cont ca sunt taxe peste taxe si multe alte chestii... |
Quote:
Si apropo de acei 7 ani mult discutati...si apropo de ce a zis pilula acum...sincer pilula tu ti-ai lasa o masina de 14000 de euro pe mana lu mitica sau gigel din coltul strazii sa iti faca reviziile?crede-ma eu nu as lasa... Am studiat atent si preturile de intretinere ale masinilor astea si cam toate au acelasi tabel de revizii si implicit acelasi pret.La cat este prima revizie la astra gtc 1.6?la asta nu m-am uitat...si va intreb pe voi...fara vreun apropo sau ceva... |
eu imi las masini de ceva ori mai scumpe decat proceedul asta , pe mana lu nea mitica si faza tare e ca nea mitica face treaba mai buna !
PS: ti-am zis povestea cand mi s-a stricat bamveu si nu a putut sa il repare nimeni, nici cei de la bavaria .. si mi l-a reparat nea mitica de la campulung ? |
nea mitica auzi...
orice mecanic din tara asta e mai bun decat cei de la reprezentante... si lasand gluma deoparte... sa stii ca daca tu cunosti numai nea mitica asta nu inseamna ca si noi la fel. pai dupa ce a iesit masina din garantie si am facut revizia altundeva masina parca a reinviat. sa nu mai spun de atentia cu care lucreaza si ce masini sunt la service-ul ala in curte de multe ori: maserati grand turismo, porsche 911, corvette etc. pentru cine stie, e service-ul kappa budeasa, acelasi cu reprezentanta subaru-corvette-cadillac-hummer. decat sa ma duc la reprezentanta de unde de fiecare data o luam cu cate o problema, mai bine ma lipsesc. mentionez ca podeaua masinii mele a fost gaurita in "incercarea" de a-mi monta alarma de iluminatii de la opel. acum mi-au astupat gaurile (pana sa le astupe, cand ploua aveam balta in masina). si cu ce ma incalzeste pe mine asta? si cu ce m-a incalzit si cand am fost la opc si am aflat ca nu aveam nici o sansa deoarece seful era bun prieten cu seful de service opel? prefer sa-mi las masina pe maini bune, unde primesc si sfaturi si unde optiunile imi sunt prezentate si explicate clar inainte. deci pentru mine si multi altii garantia este FIX PIX, 0 barat, daca n-ar fi ar fi poate chiar mai bine. garantia este pentru telefoane mobile si alte aparate, pentru masini exista reprezentante (extrema negativa) sau service-uri adevarate |
| All times are GMT +2. The time now is 22:33. |
- Copyright 2026 4Tuning