Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Ramnicu Valcea (https://forum.4tuning.ro/357-ramnicu-valcea.html)
-   -   Accidente in RM. VALCEA (https://forum.4tuning.ro/357-ramnicu-valcea/34460-accidente-rm-valcea.html)

Gabi 19-12-08 08:23

Re: Accidente in RM. VALCEA

Parcarea e parcare, drumul e altă māncare de peşte. Regulile de circulaţie sunt impuse de legislaţia rutieră īn vigoare, iar administratorul drumului public (īn cazul de faţă, Oltchim, cum spui tu, lupalb) nu poate decāt să impună anumite restricţii, nicidecum să inverseze priorităţile, sau să pună limită de viteză 900 km/h.

trafy-vr6 19-12-08 08:26

Uite Lupy, cand vi odata in valcea mergem impreuna la accidente usoare sau la rutiera sa intrebam :)))

lupalb 19-12-08 08:39

gabi, hai sa punem problema altcumva.
Daca eu am un pamant de 4 hectare. Si imi trag pe el 2 strazi care se intersecteaza, vine cineva sa mi impuna mie ce reguli de circulatie sa pun pe intersectia aia? Il dau afara linistit, atata timp cat e pamantul MEU. Eu asta incerc sa explic, daca e proprietate PRIVATA, atunci asta inseamna ca nimeni nu are voie sa se implice. Cum ai iesit de pe respectivul loc, intr-adevar te supui regulilor de circulatie in vigoare.
Diferenta dintre strada si parcare cum e la real (care are si strazi) e ca in parcare e proprietatea magazinului (a concernului sau ce e) iar strada e proprietatea statului administrata de primarie/prefectura/drumuri si poduri.
Regulile sunt puse cu aceleasi semne de circulatie in proprietatile private pentru a fi mai usor de inteles de cei care circula pe zona respectiva. Asta nu inseamna ca daca aia din real (tot zic de real ca e cel mai usor exemplu) ar dori sa faca un semn de cedeaza trecerea rotund pe care sa scrie mare CEDEAZA TRECEREA ar exista vreo problema din partea cuiva.
@trafy : poti sa te interesezi unde vrei , eu iti garantez ca acelasi raspuns vei primi.
@trafy: offtopic: Te astept pe la Sibiu sa mancam o portie de cartofi prajiti si sa ne invartim prin oras de nebuni.
P.S.: Eu am specificat Proprietate PRIVATA, nu proprietate publica si doar administrata.

trafy-vr6 19-12-08 08:43

in fine, e ca tine :)

andreyWOB 20-12-08 01:13

Si eu cred ca pe o proprietate PRIVATA poti sa faci ce te taie capu.... ca doar e al tau si nu pui viata nimanui in pericol acolo...

Gabi 20-12-08 02:19

Quote:

Originally Posted by andreyWOB (Post 1932061)
Si eu cred ca pe o proprietate PRIVATA poti sa faci ce te taie capu.... ca doar e al tau si nu pui viata nimanui in pericol acolo...

E grav dacă tu consideri că nu pui īn pericol viaţa nimănui pe un drum public... chiar dacă el se află pe o proprietate privată !

lupalb 20-12-08 10:13

Gabi vezi ca te contrazici in aceeasi propozitie. Drumul PUBLIC este diferit de cel care este pe proprietate privata. Cel care este pe proprietate privata nu este public, si atunci se aplica regulile impuse de proprietar.
E ca si cum tu ai avea un telefon mobil al tau, si ar veni politia sa iti spuna la ce ora sa suni si unde. Nu merge chiar asa.
Cat despre viata altora, fiind tu proprietar, cel care intra pe proprietatea ta intra pe propria raspundere si numai cu aprobarea ta. A intrat fara aprobare poate fi dat in judecata pentru intrare prin efractie, chiar daca e vorba de camp liber sau de loc ingradit.

Gabi 20-12-08 10:16

Am spus "e grav dacă tu consideri că nu pui īn pericol viaţa nimănui pe un drum public... chiar dacă el se află pe o proprietate privată".

Sunt īn stare să fac pariu cu oricare dintre voi că acea porţiune de drum de care se vorbeşte aici este drum public şi orice conducător auto care circulă pe acolo se supune regulilor de circulaţie din legislaţia rutieră.

Este ilogic ca pānă acolo, dacă este porţiune de drum din oraş, să se circule cu maxim 50 km/h - limita admisă īn oraş - şi acolo, pentru că aşa vrea Oltchimul, să se circule cu 100 km/h.

lupalb 20-12-08 10:27

https://www.youtube.com/watch?v=x0JdQEZTxOc

Asta e filmuletul care dovedeste ce spun eu.
Cat despre drumul de acolo, la pod dinspre raureni scrie clar PROPRIETATE PRIVATA. Ca cei de la Oltchim au fost de acord sa fie aceleasi reguli de circulatie e cu totul altceva. Ce face Oltchimul pe terenul Oltchimului e problema lui.
Aia e in parcare la real (ce se vede in filmulet) unde dupa cum ati spus voi exista strazi si ar trebui sa fie aceleasi reguli de circulatie. Totusi.....

Gabi 20-12-08 10:34

Cunosc filmuleţul postat de tine, iar legat de ce s-a īntāmplat īn parcarea hypermaketului Real: "Şoferii care conduc autovehiculul īn parcări, altele decāt cele situate pe marginea strāzilor, ar trebui să ştie că se află īn zone care nu intră sub incidenţa Codului Rutier. Aceasta pentru că parcarile din mall-uri, din subsolurile clădirilor, din clădirile amenajate pentru parcare etc. nu au statut de drum public, iar incidentele care au loc īn acele spaţii sunt mai greu de rezolvat din cauza vidului legislativ."

Sincer să fiu, discuţia asta e useless. Eu īmi păstrez părerea mea, că atāta timp cāt acel drum este deschis circulaţiei publice, se supune legislaţiei rutiere.

YZF-PWR 20-12-08 10:43

Vad ca si la voi se tin accidentele grav ca in Constanta , nu mai stiu romanii sa conduca ma jur.

lupalb 20-12-08 10:57

Gabi degeaba ramai la parerea ta, pentru ca nu ai dreptate. Ok , se solutioneaza mai greu, dar asta nu inseamna ca esti obligat sa circuli dupa reguli pe drumul tau , chiar daca e deschis circulatiei publice, pentru simplul fapt ca in zona respectiva dupa cum si tu ai spus NU SE APLICA REGULILE CODULUI RUTIER.
Ai facut accident, e pe barba ta, dupa cum am spus si eu. Intrii pe propria raspundere. Discutia era daca poti sa iei amenda de la politie pe spatiu privat. NU POTI, decat in situatia in care se depune o reclamatie pe numele tau la politie , se vine cu dovezi care sa sustina reclamatia, martori, etc, si atunci se ajunge direct la tribunal...

andreyWOB 20-12-08 11:27

Gabi, eu ma refeream strict la propietate privata, nu la alte prostii. De exemplu ...ma refeream ca am un teren foarte mare unde imi asfaltez niste drumuri pe banii mei si unde ma plimb doar eu, pentru ca nimeni altcineva nu are acces. Si in acest caz nu poti sa-mi spui ca politia poate sa vina sa se ia de mine..... Nu crezi ca am dreptate aici?

Gabi 20-12-08 11:41

Quote:

Originally Posted by andreyWOB (Post 1932508)
Gabi, eu ma refeream strict la propietate privata, nu la alte prostii. De exemplu ...ma refeream ca am un teren foarte mare unde imi asfaltez niste drumuri pe banii mei si unde ma plimb doar eu, pentru ca nimeni altcineva nu are acces. Si in acest caz nu poti sa-mi spui ca politia poate sa vina sa se ia de mine..... Nu crezi ca am dreptate aici?

Nene, proprietatea ta, terenul tău, casa ta, ş.a.m.d., e a ta ! Drumul deschis circulaţiei e drum public, chiar dacă e construit pe o proprietate privată !

andreyWOB 20-12-08 13:18

Se pare ca nu esti deloc atent la ceea ce scriu.... asa ca mai bine o lasam balta....
Sarbatori Fericite !

All times are GMT +2. The time now is 07:37.

- Copyright 2026 4Tuning