Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW golf 4 vs dacia logan (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/234027-vw-golf-4-vs-dacia-logan.html)

maff_77 09-07-12 03:30

Re: VW golf 4 vs dacia logan

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 5095741)
6 7 ani este gandita masina sa reziste, nu numai vopseaua, probabil de asta. :) Nu mai fac nici nemtii masinile cum le faceau pre 2000, stai calm, acum sunt facute sa tina pana apare faceliftu' :D Am vazut la astea noi, se caca un porumbel pe masina, ti-a julit vopseaua...

mai nasol ar fi sa te loveasca porumbelu si sa fii cu loganu :))))))

lord_wader 09-07-12 12:07

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 5095712)
Legatura este foarte simpla: ti se pun taxe auto prohibitive pe masini second hand aduse din Germania ca sa te oblige sa cumperi din productia locala, chestii la 5-6-7 mii de euro aka logan sau renault clio, rahaturi de astea de plastic.

Gresesti, poti oricand alege alte marci auto gen Chevrolet, Fiat Opel, HYundai, Peugeot, Citroen, Skoda fara sa fii nevoit sa alegi logan sau sa platesti taxe pe sh-uri statului roman. Cine te obliga sa iei logan? mai ales acum cand multe marci au preturi doar cu putin mai mari decat la un logan. Aaaa ca nu au toti romanii de rand 11.000E sa isi ia cel mai chel Aveo...pai plm mai strangi putin cureaua sa aduni banii sau mergi cu taxiul daca nu ai bani de masina decenta.

StreetStyle22 09-07-12 13:43

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 5096197)
Gresesti, poti oricand alege alte marci auto gen Chevrolet, Fiat Opel, HYundai, Peugeot, Citroen, Skoda fara sa fii nevoit sa alegi logan sau sa platesti taxe pe sh-uri statului roman. Cine te obliga sa iei logan? mai ales acum cand multe marci au preturi doar cu putin mai mari decat la un logan. Aaaa ca nu au toti romanii de rand 11.000E sa isi ia cel mai chel Aveo...pai plm mai strangi putin cureaua sa aduni banii sau mergi cu taxiul daca nu ai bani de masina decenta.

Decat Aveo chel,mai bine Logan care rugineste,dar macar are AC si un consum decent (1.5dci)..

Adutu 09-07-12 13:52

imi exprim si eu parerea in calitate de fost posesor de logan si de vw bora(un golf cu portbagaj se stie deja 1.9tdi) cele doua masini le am cumparat noi noute diferenta este intre ele,dar diferenta cred ca o face ziua ,,aia,, din luna cand intra banii..si ce iti permiti de banii aceia!!! fie el logan sau vw tot omul ala esti la acelasi serviciu te duci,tot cu 50 la ora.

1.vw bora 1.9 tdi fabricat in 2005,dupa 90 100 de mii sa dus turbo,pompa de vacum,servo frana a crapat,a mancat vreo 2 seturi de bucsi de bascule( cu jante pe 17) capete de bara un set..si cam atat are cam 130k,au picat destule zic eu.

2.logan 1.4 mpi 2006, dupa 100 de mii s-a dus compresoru de aer,bucsaraia fata si discurile si cam atat,putina rugina.

ambele masina au aceleasi dotari 4 geamuri .AC,ABS,SERVO,oglinzi electrice,deci lafel ce sa mai....costul de achizitie la vw a fost dublu fata de logan,consuma cu 2 3 litrii mai putin si e mai comoda la condus,loganul este mai slab dar te duce acolo unde ajunge si vw.
acum dupa preturile actuale masinile s-au devalorizat aproape lafel( mai mult de jumatate din pret)..

intre golf si logan depinde ce bani ai,eu zic ca sunt bune ambele,vw este dublu ca pret de achizitie dar e vw
logan zic eu cel de 1.6 16v model full te satisface destul si trage bine:D

Shodo 09-07-12 14:31

golf 4, no doubt :D

soosy 09-07-12 14:33

Quote:

Originally Posted by Adutu (Post 5096321)
imi exprim si eu parerea in calitate de fost posesor de logan si de vw bora(un golf cu portbagaj se stie deja 1.9tdi) cele doua masini le am cumparat noi noute diferenta este intre ele,dar diferenta cred ca o face ziua ,,aia,, din luna cand intra banii..si ce iti permiti de banii aceia!!! fie el logan sau vw tot omul ala esti la acelasi serviciu te duci,tot cu 50 la ora.

1.vw bora 1.9 tdi fabricat in 2005,dupa 90 100 de mii sa dus turbo,pompa de vacum,servo frana a crapat,a mancat vreo 2 seturi de bucsi de bascule( cu jante pe 17) capete de bara un set..si cam atat are cam 130k,au picat destule zic eu.

2.logan 1.4 mpi 2006, dupa 100 de mii s-a dus compresoru de aer,bucsaraia fata si discurile si cam atat,putina rugina.

ambele masina au aceleasi dotari 4 geamuri .AC,ABS,SERVO,oglinzi electrice,deci lafel ce sa mai....costul de achizitie la vw a fost dublu fata de logan,consuma cu 2 3 litrii mai putin si e mai comoda la condus,loganul este mai slab dar te duce acolo unde ajunge si vw.
acum dupa preturile actuale masinile s-au devalorizat aproape lafel( mai mult de jumatate din pret)..

intre golf si logan depinde ce bani ai,eu zic ca sunt bune ambele,vw este dublu ca pret de achizitie dar e vw
logan zic eu cel de 1.6 16v model full te satisface destul si trage bine:D

pune tu pe logan jante de 17 si vedem daca se duce bucsele de la bascula...mai degraba pierzi planetara la dacie;)...
referitor la dotari nu ai cum sa compari cele de masini,loganul are dotari ce are si o masina din 90 si...
ai vazut logan cu trapa?priza portbagaj?piele?senzor lumina sau ploaie?si altele...
alea sunt dotari...nu geamuri electrice si etc..
ii diferenta enorma
iar daca nu stii sa te comporti cu un tdi atunci ii nasol...stai linistit ca la logan dci pica injectoarele angro

aici ii vorba de fiabilitate(bora din 2005 si acum are o reputatie...dar loganul din 2005..abia mai exista)...in fine
stiu ca intram asa in polemici dar sa fim seriosi

ondin 09-07-12 18:18

[QUOTE=Adutu;5096321]imi exprim si eu parerea in calitate de fost posesor de logan si de vw bora(un golf cu portbagaj se stie deja 1.9tdi) cele doua masini le am cumparat noi noute diferenta este intre ele,dar diferenta cred ca o face ziua ,,aia,, din luna cand intra banii..si ce iti permiti de banii aceia!!! fie el logan sau vw tot omul ala esti la acelasi serviciu te duci,tot cu 50 la ora.

2 precizari:
bora nu este un golf 4 cu portbagaj este o bora si atat, o masina boring (de la asta vine bora) cu niste pozitii pe stopuri care se tot ard si niste faruri prost concepute cu care nu vezi nimic.modelul american tot jetta se numeste chiar daca seamana cu bora noastra si e tot pe platforma de golf 4.
la fel nici jetta nu este golf 5 cu portbagaj, este doar o masina urata, un fel de 206 sedan.pentru cei tributari daciei 1300-1310 care cred ca un hatchback
trebuie sa fie la fel ca un sedan. :)
sacrilegii. daca vrei golf cu portbagaj mai mare = barca, cumperi passat sau golf variant si gata.i-ai luat pe toti la volum.

daca esti roman amarat sau nu te intereseaza masina cum arata si cum merge sau cat rezista, doar sa aiba 4 roti atunci logan este mai mult decat ai tu nevoie.

soosy 09-07-12 18:27

[QUOTE=ondin;5096642]
Quote:

Originally Posted by Adutu (Post 5096321)

2 precizari:
bora nu este un golf 4 cu portbagaj este o bora si atat, o masina boring (de la asta vine bora) cu niste pozitii pe stopuri care se tot ard si niste faruri prost concepute cu care nu vezi nimic.modelul american tot jetta se numeste chiar daca seamana cu bora noastra si e tot pe platforma de golf 4.
la fel nici jetta nu este golf 5 cu portbagaj, este doar o masina urata, un fel de 206 sedan.pentru cei tributari daciei 1300-1310 care cred ca un hatchback
trebuie sa fie la fel ca un sedan. :)
sacrilegii. daca vrei golf cu portbagaj mai mare = barca, cumperi passat sau golf variant si gata.i-ai luat pe toti la volum.

daca esti roman amarat sau nu te intereseaza masina cum arata si cum merge sau cat rezista, doar sa aiba 4 roti atunci logan este mai mult decat ai tu nevoie.

stii tu sigur ca la bora se ard pozitiile?
sa iti zic ca am in familie de vreo 4-5 ani si am si personala de 2 ani si...absolut nici o problema cu electrica si nici implicit cu stopuriile
ba chiar am pe led,fara probleme
zici ca bora vine de la masina boring?mda...ma gandesc ca ai o masina funny dar nu stiu care ii diferenta intre passat si bora...ca una ii boring aialalta nu:rolleyes2
atatea prostii puteti sa vorbiti ca nici voi nu credeti
nu ma simt ofensat,stai linistit daca asta crezi dar iti spun cu mana pe inima ca ii chiar o masina buna
nici mare nici mica
intretinere relativ ok
un motor pe cinste(daca stii sa te comporti cu ea si ai grija iti raspunde prin fiabilitate)dupa 100 si ceva mii km...ulei,motorina si atat
iar daca tot suntem pe un site de tuning sa stii ca ii o masina cu potential,nu as vrea sa compar cu passat,golf si etc ca nu vreau sa jignesc pe nimeni sau chestii de genul dar vrezi rezultatele...si sunt chiar putine din ele(un mare plus pentru un proprietar...)nu genul a alte masini din care ii full forumul,si drumuriile

sper ca ai inteles cate ceva
cu respesct

ondin 09-07-12 18:43

se arhicunosc probleme astea, defecte de fabricatie, orice posesor de bora stie ca se tot ard pozitiile pe spate, ba una ba cealalta, iar noaptea nu vezi mai nimic pe drum cu farurile originale.
poate daca ai led ai rezolvat problema si asta e foarte bine, insa cu becul clasic asta se intampla.
nu zic ca este masina rea, doar este un vw, mergi pana la 800k cu un diesel fara probleme majore, evident mult peste logan de la finisaje, feeling pe sosea, in parcare si pana la design, doar ca are si ea hibele ei ca orice masina din lumea asta.
toate bune.

StreetStyle22 09-07-12 18:52

Quote:

Originally Posted by soosy (Post 5096374)
pune tu pe logan jante de 17 si vedem daca se duce bucsele de la bascula...mai degraba pierzi planetara la dacie;)...
referitor la dotari nu ai cum sa compari cele de masini,loganul are dotari ce are si o masina din 90 si...
ai vazut logan cu trapa?priza portbagaj?piele?senzor lumina sau ploaie?si altele...
alea sunt dotari...nu geamuri electrice si etc..
ii diferenta enorma
iar daca nu stii sa te comporti cu un tdi atunci ii nasol...stai linistit ca la logan dci pica injectoarele angro

aici ii vorba de fiabilitate(bora din 2005 si acum are o reputatie...dar loganul din 2005..abia mai exista)...in fine
stiu ca intram asa in polemici dar sa fim seriosi

Uita-te la Golf 6 chel,ce dotarii iti ofera,ce feeling,ce motorizare,si vorbim dupaia de pret,dupa mintea ta Dacia ar trebuii sa-ti ofere optiuniile unui Bmw full echipat la pret de 10.000 de euro,ca doar e Dacie,corect ?! :lol:
Senzori lumina ? Senzori ploaie ? Ce te faci cand cele doua o iau razna ? Le cumperi din Shrot ca n-ai bani de unele noi !.
La logan se stie ca dci'uriile sunt "proaste" cand defapt motorina este prea uscata si posesorii merg subturat cu ele.

silviu.o 09-07-12 20:22

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 5096672)
Uita-te la Golf 6 chel,ce dotarii iti ofera,ce feeling,ce motorizare,si vorbim dupaia de pret,dupa mintea ta Dacia ar trebuii sa-ti ofere optiuniile unui Bmw full echipat la pret de 10.000 de euro,ca doar e Dacie,corect ?! :lol:
Senzori lumina ? Senzori ploaie ? Ce te faci cand cele doua o iau razna ? Le cumperi din Shrot ca n-ai bani de unele noi !.
La logan se stie ca dci'uriile sunt "proaste" cand defapt motorina este prea uscata si posesorii merg subturat cu ele.

Stiu ca golf IV a costat acum 10 ani cat a costat dar compara tu o caroseria si o vopsea de golf vechi cu una de logan nou, sa vezi daca nu e mai buna calitativ si acum. Loganul are un singur avantaj pretul scazut.

soosy 09-07-12 21:41

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 5096666)
se arhicunosc probleme astea, defecte de fabricatie, orice posesor de bora stie ca se tot ard pozitiile pe spate, ba una ba cealalta, iar noaptea nu vezi mai nimic pe drum cu farurile originale.
poate daca ai led ai rezolvat problema si asta e foarte bine, insa cu becul clasic asta se intampla.
nu zic ca este masina rea, doar este un vw, mergi pana la 800k cu un diesel fara probleme majore, evident mult peste logan de la finisaje, feeling pe sosea, in parcare si pana la design, doar ca are si ea hibele ei ca orice masina din lumea asta.
toate bune.

fiecare masina are punct slab...dar la unele apar in timp scurt si la altele mai indelungat
chestia ar fi sa vedem loganul cand va avea 10 ani
iar o alta chestie ii cu piesaraiele
era vorba de acele bucse,pai is 40 lei alea mai slabe sa zic asa si 80-90 cele de top,nu ii un pret extra dar ii calitate germana

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 5096672)

nu are relevanta ca ce ofera golf 6...pentru ca loganul nici macar la reputatia de golf 4 nu este..dar mai sa compari cu 6
ca romanul este atat de "inventiv" ca abia in 2005 a scos o masina diferita de dacia berlina,solenza si nova..GHINION
din 2005 pana acum...tot Loganul este baza,daca te uiti la nemti in 7 ani ei scot cam 2modele aproape si diferenta
nu ca din logan facem jepp si trecem la Step si abureli
in final legat de dotari,da poate ca nu ii necesar acele dotari,dar alea sunt DOTARI nu ce are loganul,de fapt la ei nici daca ai bani nu poti cumpara pentru ca nu au ajuns la tehnologia aia
deci?!

StreetStyle22 10-07-12 00:20

Quote:

Originally Posted by soosy (Post 5096862)
fiecare masina are punct slab...dar la unele apar in timp scurt si la altele mai indelungat
chestia ar fi sa vedem loganul cand va avea 10 ani
iar o alta chestie ii cu piesaraiele
era vorba de acele bucse,pai is 40 lei alea mai slabe sa zic asa si 80-90 cele de top,nu ii un pret extra dar ii calitate germana

nu are relevanta ca ce ofera golf 6...pentru ca loganul nici macar la reputatia de golf 4 nu este..dar mai sa compari cu 6
ca romanul este atat de "inventiv" ca abia in 2005 a scos o masina diferita de dacia berlina,solenza si nova..GHINION
din 2005 pana acum...tot Loganul este baza,daca te uiti la nemti in 7 ani ei scot cam 2modele aproape si diferenta
nu ca din logan facem jepp si trecem la Step si abureli
in final legat de dotari,da poate ca nu ii necesar acele dotari,dar alea sunt DOTARI nu ce are loganul,de fapt la ei nici daca ai bani nu poti cumpara pentru ca nu au ajuns la tehnologia aia
deci?!

Iti zic o chestie..toti zic de 10.000 de euro..imi iau Passat. Si eu pot sa zic,de 15.000 de euro cat e un Golf 6 imi iau un Mercedes-Benz E-Klasse mai vechi,e corect,nu ?
Si dupaia,dupa ce mi-am luat un Merc,pot sa zic,ca Golf 6 e de cacat,ca nu ofera ce-mi ofera Mercu la banii aia.

StreetStyle22 10-07-12 00:27

Quote:

Originally Posted by silviu.o (Post 5096759)
Stiu ca golf IV a costat acum 10 ani cat a costat dar compara tu o caroseria si o vopsea de golf vechi cu una de logan nou, sa vezi daca nu e mai buna calitativ si acum. Loganul are un singur avantaj pretul scazut.

nu,singurul avantaj e spatiul oferit in pretul acesta,spatiu oferit de o masina noua,daca ai sa te uiti atent,la reclamele Dacia,nici una,nu-ti prezinta ca fiind cea mai fiabila,sportiva,frumoasa sau confortabila masina,doar ca ofera spatiu.

maverick1508 10-07-12 10:50

Voi va asteptati de la Dacia sa fie avion ? E o masina ieftina si atat. Ofera minimul de dotari cat sa atraga clienti si pretul de baza mai mic decat competitorii. :rolleyes2

All times are GMT +2. The time now is 22:54.

- Copyright 2026 4Tuning