Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

aleks 05-12-08 11:57

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

tind sa cred ca nu ai practica multa pe motoare pe benzina daca spui asta...
foarte serios vorbesc, si nu e un atac, e realitate.

dolb 05-12-08 12:00

Quote:

Originally Posted by bmwM8 (Post 1903888)
daca duci motorul de ceed la 6200 rot/min(des) pt a obtine in + 9 cai, risti sa faci vizite neanuntate pe la service!un benzinar daca il duci pana la ~5500 rot/min, nu este un lucru deosebit de greu pt un mot, dar daca il duci spre zona rosie, este un risc f mare sa-l prajesti ca pe cartofi!

tind sa cred ca motorul nu este bine gandit!

imi duc eu papucu la rotatiile alea si inca nu l-am prajit :D

ps: stiai ca masinile moderne ( cel putin 99% din ele ).. sunt si ele limitate in asa fel incat si daca intra bunica sau un necunoscator sa nu prajeasca motorul in orice turatie l-ar duce? .... sau acu mai nou romanu dupa ce si-a luat masina pe benzina se duce la nea'de la colt sa isi scoata limitarea ?

stratus 05-12-08 13:18

Quote:

Originally Posted by bmwM8 (Post 1903888)
daca duci motorul de ceed la 6200 rot/min(des) pt a obtine in + 9 cai, risti sa faci vizite neanuntate pe la service!un benzinar daca il duci pana la ~5500 rot/min, nu este un lucru deosebit de greu pt un mot, dar daca il duci spre zona rosie, este un risc f mare sa-l prajesti ca pe cartofi!

tind sa cred ca motorul nu este bine gandit!

eu tint sa cred ca este foarte greu sa se accepte ca un nume ca si Kia poate sa faca ceva mai bun decat un brand consacrat.

dupa cum am spus cateva posturi mai sus acei 9 cai pe care ii obtine la 6200 de rot sunt pt situatii de urgenta de exemplu!!! si fa mi placerea si uita-te la ce turatii obtine pro ul performantele opelului. si daca tot o dam cu fiabilitatea in stanga si in dreapta luati-va fratilor o cobra ca la asta fiabilitatea e demonstrata! si daca va legati de cat e de scumpa intretinerea va rog interesati-va inainte sa vorbiti! sau cat se asteapta pt o piesa? MAXIM o saptamana cel putin asta e in zona noastra! daca voi aveti dealeri in zonele voastre care pana in 2005 au facut comert cu haine asta e ghinionul vostru! nu am chef acum sa iti caut o comparatie intre bmw si mercedes in care dupa rationamentul tau de mai sus mercedes-ul va iesi mai bun decat bmw-ul strict referitor la motoare.nu cred ca vrei sa fii pus in postura aceasta avand in vedere ca ai la avatar. si mai lasati-le naibii de motoare la masinile acestea!
o zi buna

Trixi 05-12-08 13:22

in primul rind comparatia intre aceste 3 masini este cum as face o comparatie intre 3 femei,la concret vorbind sa o luam pe bunica mea,pe mama mea si pe mine.suntem femei, intre cei de categoria noastra suntem bunicele...dar in rest...:rolleyes2

pe de alta parte de vreo 3 ani de zile incerc sa lamuresc multa lume ca ăia care schimba inainte de limitare nu sunt neaparat idioti.
cum a zis si dolb,pana la limitare nu esti degeaba pe alb,iar asiaticele sunt de a dreptul moarte sub 3000. biela fiind scurta mai la toate benzinarele asiatice, ele "traiesc" in jur de 4000,cuplu maxim fiind undeva la 5000.
prima mea benzinara avea un motor suzuki. am facut multi km cu ea si am schimbat doar la 6000, ca dupa schimbarea treptei de viteza sa nu cad sub 4000 si sa nu am cuplu. masina are acum 3 ani si e in perfecta stare,cu o exceptie: domnisoara care a cumparat-o nu a inteles ca nu e bine sa mearga cu motorul subturat si i-a infundat catalizatorul din cauza asta.

aleks 05-12-08 13:27

Quote:

Originally Posted by Trixi (Post 1904038)
masina are acum 3 ani si e in perfecta stare,cu o exceptie: domnisoara care a cumparat-o nu a inteles ca nu e bine sa mearga cu motorul subturat si i-a infundat catalizatorul din cauza asta.

asta nu e un caz singular, de mai multe ori am vazut problema asta: motoarele pe benzina tinute pana in 3000 de ture au avut ca rezultat infundarea catalizatorului, deci asa e...

orlando 05-12-08 14:03

aveti dreptate sunt foarte multe cazurile in care ori turbine,ori catalizatoare cad din cauza schimbarilor de viteza fara pic de logica.
Dar tin sa te contrazic aleks...o benzina nu o tii tot timpul in 3000 de ture...o ti cam in 2100 si cam asta este pragul...consuma si mai putin si nici nu ai probleme...dar este necesara si o blana din cand in cand:)

Da are dreptate si trixi...asiaticele incep sa prinda viata dupa 4000 de ture pentru ca asa sunt ele facute...uitati-va si la honde,toyota si altele si aici ma refer la benzinare...eu am mai avut o asiatica inainte si tot la fel...era moarta pana in 4000 de ture...dar totusi nu ne-am luat diesel ca sa avem cuplu de la 1600 totusi.
Deabia astept sa vad prin oras un gtc cu chef de joaca sa vdm ce iese...deabia astept...dar pana acum am vazut numai oameni la plimbare :)

aleks 05-12-08 14:12

orlando, sa ne intelegem: la 3000 de ture e la jumatatea nivelului alb, rosul incepe de pe la 5500-6000, nu e diesel, e benzina...
era un exemplu, nu un prag fix

dolb 05-12-08 16:13

asta cu mersul subturat infunda nu e neaparat lege insa 90% din cazuri se intampla din cauza mersului subturat!

exemplu la dieselache al meu.. eu merg mereu SUPRATURAT, masinuta mea nu stie ce e aia subturat si totusi s-a infundat EGR-u :|

The_Mask 05-12-08 16:19

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1904339)
asta cu mersul subturat infunda nu e neaparat lege insa 90% din cazuri se intampla din cauza mersului subturat!

exemplu la dieselache al meu.. eu merg mereu SUPRATURAT, masinuta mea nu stie ce e aia subturat si totusi s-a infundat EGR-u :|

La mine s-a dus de tot arunca ulei:) si tot mers supraturat...

aleks 05-12-08 16:26

hmm, sa revenim totusi la cele 3 modele, ca iar ne ducem pe lāngă :)

22VIN 05-12-08 16:27

eu intotdeauna schimb dupa caz: vreau sa merg lejer si sa consum putin : la 2500rpm schimb si incerc s-o tin intre 2000 si 2500. vreau sa merg "repejor": schimb la 3500. vreau sa merge repede: sub 5500-5800 nu schimb. pe la 6000 imi cam pica sanatos puterea. stoiu ca turatia maxima a motorului astuia e undeva la 6200rpm - 6300 si linia rosie e la 6500. nu m-am intins niciodata peste 6200 pt ca nu am avut nevoie din moment ce masian oricum nu mai trage bine acolo.

revenind la proceed: daca chiar se poate lua motorul de 1.6 in 14000eur e chiar super.

dolb 05-12-08 16:44

cum sa fie amphe super? nu zic.. e bine ..e de bine insa nu e super! e ca si cum ai lua o masina noua cu motor de 300 cp la 14.000 si tu sa fii multumit ca ai luat de 300cp si nu de 100 :| trebuie sa fie ceva de e ea asa ieftina!

aleks 05-12-08 16:51

da, sunt asiatici, au alte idei despre profit si cheltuieli, e modul lor de a iesi pe piaţă...

22VIN 05-12-08 17:00

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1904401)
cum sa fie amphe super? nu zic.. e bine ..e de bine insa nu e super! e ca si cum ai lua o masina noua cu motor de 300 cp la 14.000 si tu sa fii multumit ca ai luat de 300cp si nu de 100 :| trebuie sa fie ceva de e ea asa ieftina!

pai cand ma gandesc la 14000eur ma gandesc la low options. adica nu tu clime butonele jucarele. strictul necesar. dar daca se va prezenta fisa de dotari, si vad iar inimaginabil de multe, incep iar sa ma indoiesc

dolb 05-12-08 17:51

pai uita-te mai in spate. .. sau intra pe site sa vezi ca sunt ceva dotari pe masina!

All times are GMT +2. The time now is 01:29.

- Copyright 2026 4Tuning