Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Viteza maxima reala vs. viteza maxima constructiva (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/40166-viteza-maxima-reala-vs-viteza-maxima-constructiva.html)

Bogdan_mb 26-08-10 22:24

Re: Viteza maxima reala vs. viteza maxima constructiva

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3612504)
daca vantu bate cu 20kmph din spate, tie un 10kmph in plus sigur iti da......

:lol: :lol: :lol: :lol:

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3612504)
ceea ce corespunde cu eroarea de km data de fabrica.

Unde e data sa ma duc sa o caut si eu ?

quick_5hifter 26-08-10 23:13

Viteza maxima constructiva pentru masina mea este 225 km/h, iar mie bordul mi-a aratat cel mai mult 241-242 km/h. Alti posesori de masini identice cu a mea spun ca masina poate atinge maxim 250 km/h pe indicatorul de bord, insa eu n-am avut unde sa mai accelerez, desi simteam ca viteza era inca in usoara crestere, aveam si un pasager si ceva bagaje.

Sunt aproape sigur ca viteza indicata de bord nu este cea reala, insa nu am incredere nici in GPS-uri, nici in radare si nici in alte mijloace tehnice de masura. Singura varianta care eu consider ca poate dezvalui viteza reala este cronometrarea pe o distanta determinata, cat mai lunga pentru ca eroarea sa fie cat mai mica (de exemplu, parcurgerea a 50-100 km pe o autostrada). Asta insa este cam greu de facut fara sa incalci legea si eventual sa fii prins.

lord_wader 27-08-10 09:33

Si mai trebuie sa mergi si constant ca sa fie calculul corect

quick_5hifter 27-08-10 11:03

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3613335)
Si mai trebuie sa mergi si constant ca sa fie calculul corect

Asta da, bineinteles, ceea ce e de asemenea foarte greu de realizat in RO. Sunt unii foarte atasati de banda 2 pe autostrada :rolleyes2

22VIN 27-08-10 11:54

E mai usor sa te cronometrezi din borna in borna (pe o distanta de 2-3km). N-are cum sa nu-ti dea exact.

Gixer 27-08-10 20:06

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3612680)
:lol: :lol: :lol: :lol:

Unde e data sa ma duc sa o caut si eu ?

Mai invata si tu si dupa aia posteaza aiurea!!! ......chiar nu ma asteptam la asa ceva de la un fan MBz.....:sad:

Bogdan_mb 28-08-10 02:26

Gandeste putin la ce scrii inainte sa dai click pe "submit reply" .

Gixer 28-08-10 15:31

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3615131)
Gandeste putin la ce scrii inainte sa dai click pe "submit reply" .

Asta e valabil numai pt tine, eu am scris totul asa cum este in realitate.....tu vad ca vezi altfel.....
Cat despre expromare, daca tot ai vazut ca as fi greit undeva ceva, hai frate cu argumente, nu numa tzipa un post ca la gradinita, pt ca numa acolo iti zice unu ca esti prost, nu stii ceva sau te contreaza fara ca sa aduca v-un argument. Vad ca ai 23 ani, deci tind sa cred ca ai trecut de faza cu gradinita :-P
Astfel pana nu vii cu argumente, eu am incheiat discutia asta sterila cu tine!

a3ds 28-08-10 21:22

De ce va fascineaza viteza maxima a unei masini? Mie mi se par misto reprizele, cum accelereaza 0 120, 60-150, chestii de astea iti dau senzatii misto, nu un 1.4 chinuit sa scoata 170 la ora pe kilometraj. Cati dintre voi v-ati gandit ce se intampla la 200 la ora daca va plezneste o guma pe fata/spate? Pariez ca nici unu.

lord_wader 03-09-10 09:12

Corect, mai ales ca la noi esti oricand in pericol la viteze mai mari de 130-140, nici nu stii cand iti apare in cale un cui, o potcoava, o groapa, un biciclist beat, un cal , o vaca ori ii sare un cauciuc unuia cu o raba de 30de ani.

Gixer 03-09-10 12:39

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3630892)
Corect, mai ales ca la noi esti oricand in pericol la viteze mai mari de 130-140, nici nu stii cand iti apare in cale un cui, o potcoava, o groapa, un biciclist beat, un cal , o vaca ori ii sare un cauciuc unuia cu o raba de 30de ani.

Pe sistemul asta hai sa nici nu mai iesim din casa ca poate ne calca v-un smeker cu fierariul lui pe trotuar....e o chestie la fel de probabil la noi
La fel sunt sanse si pe Autobahn sa dai peste un surub sau o piesa cazute dintr-o vechitura pe care o aduce romanu in tara! :???:

a3ds 03-09-10 12:41

Pe sistemul asta sunt facute limitele de viteza, doh.

Gixer 03-09-10 17:04

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3631371)
Pe sistemul asta sunt facute limitele de viteza, doh.

Nu, ci numai sa faca si statu un ban!!! Si-n mare parte sunt aberante in 80% din zone si din timp(noaptea si intre localitati ca sa nu mai vb de autostrada)

Gixer 03-09-10 19:40

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3616676)
De ce va fascineaza viteza maxima a unei masini? Mie mi se par misto reprizele, cum accelereaza 0 120, 60-150, chestii de astea iti dau senzatii misto, nu un 1.4 chinuit sa scoata 170 la ora pe kilometraj. Cati dintre voi v-ati gandit ce se intampla la 200 la ora daca va plezneste o guma pe fata/spate? Pariez ca nici unu.

Pt asta prefer "motosicli-ul" :D .....mai mult pt 50-150, 80-200....cred ca la asa ceva cel mai bune sunt motocicletele sport de 1000-1100 si ss-urile de 750,600,900cc .....pt timpi echivalenti si de mi-as vinde casa si terenurile nu mi-as putea lua o masina sa poata ceva de genu.....mai rau e cu curbele, dar se stie ca, si la un supercar daca ii dai prea tare in curbe risti sa ramai fara ea sau mai rau. La astfel de reprize cu o motocicleta mai noua, de vo 5000E (GSXR1000 din 2004/5) faci uneori si Veyronul de 1000cai :-P

a3ds 03-09-10 20:57

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3631943)
Nu, ci numai sa faca si statu un ban!!! Si-n mare parte sunt aberante in 80% din zone si din timp(noaptea si intre localitati ca sa nu mai vb de autostrada)

Dude, limitele de viteza sunt peste tot, nu numai la noi. Si sunt aceleasi, pe autostrada 120-130, pe drumuri normale 100-110, sunt si ele gandite sa nu te faci pilaf daca iti plesneste un cauciuc, asta asa de-un par-example :) Iar amenzile la noi sunt o gluma, sa vezi ce iti fac in Elvetia sau Germania daca te prind ca gonesti, puscarie, confiscat de masini, e grav. La noi nu are nimeni frica de garda, sunt oameni cu amenzi de zeci de milioane care conduc linistiti, multi nu au permis da' au relatii, Romania este una dintre cele mai periculoase tari dpdv al traficului, nu avem nici infrastructura si e plin de raceri, politia e ca si inexistenta.

All times are GMT +2. The time now is 16:24.

- Copyright 2026 4Tuning