![]() |
Re: Viteza maxima reala vs. viteza maxima constructiva
Quote:
Quote:
|
Viteza maxima constructiva pentru masina mea este 225 km/h, iar mie bordul mi-a aratat cel mai mult 241-242 km/h. Alti posesori de masini identice cu a mea spun ca masina poate atinge maxim 250 km/h pe indicatorul de bord, insa eu n-am avut unde sa mai accelerez, desi simteam ca viteza era inca in usoara crestere, aveam si un pasager si ceva bagaje.
Sunt aproape sigur ca viteza indicata de bord nu este cea reala, insa nu am incredere nici in GPS-uri, nici in radare si nici in alte mijloace tehnice de masura. Singura varianta care eu consider ca poate dezvalui viteza reala este cronometrarea pe o distanta determinata, cat mai lunga pentru ca eroarea sa fie cat mai mica (de exemplu, parcurgerea a 50-100 km pe o autostrada). Asta insa este cam greu de facut fara sa incalci legea si eventual sa fii prins. |
Si mai trebuie sa mergi si constant ca sa fie calculul corect
|
Quote:
|
E mai usor sa te cronometrezi din borna in borna (pe o distanta de 2-3km). N-are cum sa nu-ti dea exact.
|
Quote:
|
Gandeste putin la ce scrii inainte sa dai click pe "submit reply" .
|
Quote:
Cat despre expromare, daca tot ai vazut ca as fi greit undeva ceva, hai frate cu argumente, nu numa tzipa un post ca la gradinita, pt ca numa acolo iti zice unu ca esti prost, nu stii ceva sau te contreaza fara ca sa aduca v-un argument. Vad ca ai 23 ani, deci tind sa cred ca ai trecut de faza cu gradinita :-P Astfel pana nu vii cu argumente, eu am incheiat discutia asta sterila cu tine! |
De ce va fascineaza viteza maxima a unei masini? Mie mi se par misto reprizele, cum accelereaza 0 120, 60-150, chestii de astea iti dau senzatii misto, nu un 1.4 chinuit sa scoata 170 la ora pe kilometraj. Cati dintre voi v-ati gandit ce se intampla la 200 la ora daca va plezneste o guma pe fata/spate? Pariez ca nici unu.
|
Corect, mai ales ca la noi esti oricand in pericol la viteze mai mari de 130-140, nici nu stii cand iti apare in cale un cui, o potcoava, o groapa, un biciclist beat, un cal , o vaca ori ii sare un cauciuc unuia cu o raba de 30de ani.
|
Quote:
La fel sunt sanse si pe Autobahn sa dai peste un surub sau o piesa cazute dintr-o vechitura pe care o aduce romanu in tara! :???: |
Pe sistemul asta sunt facute limitele de viteza, doh.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:24. |
- Copyright 2026 4Tuning