Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/33140-reexaminare-pt-recuperare-permis-sfaturi-intrebari-teste.html)

hihi 17-02-11 00:18

Re: Reexaminare pt recuperare permis: sfaturi, intrebari, teste

Astazi mi s-a suspendat permisul cu dovada de circulatie 15 zile, pt accident, cauzat de neacordare de prioritate.
Permis suspendat 90 de zile (spune gaboru) in baza art. 101, al. 3, lit a (care spune permis suspendat 60 de zile)
Bun, eu vreau sa dau reexaminarea dupa ce expira dovada, dar mi s-a spus ca nu pot beneficia de reexaminare daca am mai avut permisul suspendat in ultimii 3 ani.
Permisul l-am avut suspendat 30 zile in decembrie 2009, dar am castigat procesul in instanta.
In cazul asta, se considera permisul suspendat in ultimii 3 ani sau nu?

Voi ce ziceti ?

Dj_kyd 19-02-11 08:13

Nu, nu are treaba daca ai castigat in instanta, pentru ca oricum nu ai stat "in dreapta" pe toata perioada procesului ai mers cu masina. Mare grija sa calculezi bine daca l'ai mai avut suspendat chiar nu poti sa mai dai.... defapt eu am dat, am luat si cand am fost cu cererea de reducere pentru perioada nu mi sa mai aprobat pentru ca aveam o diferenta de 10 zile adica adica 2 ani 11 luni si 20 zile:lol:

hihi 19-02-11 11:11

Hmmm.. din ce zici tu, Dj_kyd, faptul ca l-am avut suspendat dar castigat in instata, nu se ia in considerare ca suspendat ? :???:

Dj_kyd 20-02-11 07:40

Exact pentru ca ai castigat procesul:-) adica nu ai avut permisul suspendat probabil ca daca te duci la politie nici nu o sa mai apara abaterea aceea.:-)

hihi 20-02-11 20:26

Aham, got it ! Sper intr-adevar sa fie asa... mi-e frica sa nu imi ceara vreun document doveditor ca am castigat procesul, ca nu imi aduc aminte sa am sa ceva..
Ms pt replyuri

andi_cimpean 20-02-11 21:08

Īţi vine hotărārea acasă!

Nu mai cunosc acum termenul!

vinyl 20-02-11 22:45

Quote:

Originally Posted by hihi (Post 4092708)
Astazi mi s-a suspendat permisul cu dovada de circulatie 15 zile, pt accident, cauzat de neacordare de prioritate.
Permis suspendat 90 de zile (spune gaboru) in baza art. 101, al. 3, lit a (care spune permis suspendat 60 de zile)
Bun, eu vreau sa dau reexaminarea dupa ce expira dovada, dar mi s-a spus ca nu pot beneficia de reexaminare daca am mai avut permisul suspendat in ultimii 3 ani.
Permisul l-am avut suspendat 30 zile in decembrie 2009, dar am castigat procesul in instanta.
In cazul asta, se considera permisul suspendat in ultimii 3 ani sau nu?

Voi ce ziceti ?

Deschide proces.O sa iti elibereze cate o dovada pe 30 de zile pana la verdictul final...:)

hihi 21-02-11 08:21

Cred ca nu ai inteles, nu e nevoie sa fac contestatie pt ca tamponarea a fost din vina mea, mi-am luat si amenda, mi-au luat si carnetu, asta e, am gresit

Marius 25-02-11 19:10

Cand este obilgatorie testarea la cunoasterea regulilor de circulatie

phaeton 25-02-11 19:34

Quote:

Originally Posted by hihi (Post 4104150)
Aham, got it ! Sper intr-adevar sa fie asa... mi-e frica sa nu imi ceara vreun document doveditor ca am castigat procesul, ca nu imi aduc aminte sa am sa ceva..
Ms pt replyuri

intra pe noulportal.just.ro, introduci numarul dosarului si iti apar acolo toate datele. cu acel print te prezinti unde vrei tu ca sa dovedesti decizia finala a judecatoriei.

daca ai deschis proces si l ai castigat, inseamna ca nu ai mai avut permisul suspendat. cerere de reducere a perioadei de suspendare se poate face doar daca nu ai mai avut retinut permisul cu 1 an inainte, si nu 3 cum s a spus.

Dj_kyd 25-02-11 20:32

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 4120842)
cerere de reducere a perioadei de suspendare se poate face doar daca nu ai mai avut retinut permisul cu 1 an inainte, si nu 3 cum s a spus.

Eu am fost cu cineva recent acuma 2 luni maxim in decembrie de fapt si i sa spus fetei ca nu poate da examenul ala de reducere pentru ca a mai avut permisul suspendat in ultimii 3 ani? S-a schimbat asa repede regulamentul iarasi?:shock:

phaeton 25-02-11 20:41

Art. 104. - La cererea motivată a titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului sau al municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvārşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Romāne, dar nu mai puţin de 30 de zile, īn condiţiile prevăzute īn regulament.
iar ROUG 195/2002 prevede:
Art. 221. - (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt īndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an īnainte de săvārşirea faptei;
c) īn ultimii 3 ani de la data săvārşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) īn ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare īn următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat īntr-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul īn timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată cānd barierele sau semibarierele sunt coborāte ori īn curs de coborāre sau cānd semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt īn funcţiune.

este vorba de 2 ani, imi cer scuze am gresit eu

Dj_kyd 25-02-11 20:50

Nu ma lasai si trebui sa sun fata aceea sa vad de cati ani era vorba si imi spuse la fel tot 3 ani:shock: nu pot sa inteleg, "militianul" ala cred ca a vrut sa faca misto si nu avea de cine:x

phaeton 25-02-11 20:59

nu trebuia sa ne bazam pe ce ne spun organele.
nu sunt absolut deloc informati

Dj_kyd 25-02-11 21:26

Mdea imi pare rau ca nu m'am mai interesat.... asta este ce sa faca inca pe dreapta sta:lol:

All times are GMT +2. The time now is 14:33.

- Copyright 2026 4Tuning