![]() |
Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC
Quote:
ceea ce ma frapeaza pe mine este urmatorul fapt de ce trebuie sa iti vinzi avionul personal sa iti dai salarii simbolice de 1 $ pe an , sa ceri ajutor financiar de la stat (25de miliarde de $) pt a putea supravietui unei crize?(vezi cazul unor giganti in industria auto GM ,FORD..)asta in conditiile in care ca si volum de vanzari esti in primii 5 in lume!.pt mine e un semn mare de intrebare, eu cred ca spune multe despre management-ul defectuos al acestor giganti management care se reflecta pana la urma in pretul final al fiecarui produs nu de alta dar oare chiar se castiga 5000 de euro la o masina de 15000? sau costurile de productie sunt prea mari? sau kia in special cee'd ul are un cost de productie mai scazut datorita optimizarii mai multor factori=> cost mai scazut al produsului final?si intre noi fie vorba fabrica din slovacia este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai moderne si automatizate fabrici din europa si asta nu o spun eu ,sa nu ma inteleaga gresit careva aici nu vorbim de clasa premium! chiar si cei de la toyota au ramas foarte surprinsi ,fiind invitati la zilnia, sa constate ca se fac 2 controale a calitatii inainte ca respectiva masina sa paraseasca fabrica.carcotasii vor spune ca si aceasta este tot o politica de marketing cum este si cea cu garantia:D dar de aici si pana la a face afirmatii de genul chinezarie , este iesita din comunismul corean etc. e cale lunga! poti eventual sa spui ca nu iti place design ul eventual sa spui ca nu ai incredere in modelul respectiv pt ca este un brand mai nou pe piata auto din rom ... etc. la imaginea de marca intradevar contribuie si competitiile dar aceasta chiar este o politica de marketing modelele de competitii neavand f. multe in comun cu modelele de strada repet aici vorbind de segmentul compactelor nu vorbim de supercar-uri! si daca totusi alti producatori ofera si variante sportive bravo lor respect pt ei dar totusi este o dif intre modelele super sportive si cele de baza(MARE dupa parerea mea) si daca tot veni vorba despre aceste modele ar fi interesant sa se vada si ce inseamna acestea prin prisma vanzarilor in rom ca doar aici traim! o zi buna si fara evenimente rutirre la toata lumea! a si era sa uit daca vrei ne dam si pe dealul negru dar cu conditia sa platesti tu micii sau pulpele de pui sus!!!!:D si dupa aceea te invit si eu la un gratar pe gutin la hanul pintea ! il platesc eu(gratarul):D |
este f rusinos ca un motor mai puternic(vezi ceed) sa aiba cuplul egal cu una mult mai slaba in kw(vezi astra 1.4 90 cp), Dar una la 5000 rpm, iar astra la 4000!!!!! asta spune f multe la un motor, cum este gandit, s.s.m.d!
|
da, este un motor gandit pentru o exploatare moderata, si de lunga durata.
nu este un motor agresiv pe care il cam arunci la gunoi dupa expirarea garantiei. o sa va convingeti din ce in ce mai mult ca modelele germane medii nu mai sunt deloc ceea ce au fost nu in anii 90-95, dar nici macar ce erau la inceputul anilor 2000. |
Quote:
OPEL 90cp la 5600rot/min 125Nm la 4000rot/min KIA 90cp la 4500rot/min 125Nm la 3000rot/min + REZERVA DE CUPLU SI PUTERECE MAI RAMANE KIA 100cp la 5200rot/min 137Nm la 5000rot/min + ACEI 9cp pe care poti sa ii folosesti in cazuri de urgenta! da intradevar ai nevoie de 6200rot/min pt ai obtine DAR II AI pe cand opelul nu ii are DAR totul este spre RUSINEA celor de la KIA care defapt nu au decat vina ca pe strada circula mai multe marci tunate dacat procee'd=> ca nu este buna sau ca e chinezarie:D fiecare poate sa inteleaga ce vrea din postul acesta dar mai inainte de a face afirmatii ca e morta masina la nu stiu ce ture incercati sa vedeti un grafic de cuplu putere sau daca aveti ocazia incercati masinile pe un tester si vedeti ce chestii arata pe acolo. |
voi vorbiti de cai putere cum vorbiti de cate led-uri are un stop la masina :|.. irelevant domnule stratus! cu ce ma incalzeste pe mine ca o masina are cu 9cp in plus daca cuplul este aproape identic? calutii aia putere se vad la topspeed dom'le! .. da.. sa zicem ca masina cu 9cp in plus va prinde 170 si cea cu 9cp in minus va prinde 168.. IRELEVANT!
Mai bine vorbiti de calitatea materialelor atat la exterior cat si la interior! mai bine vorbiti de cum se simte la volanul fiecarei masini .. sau cat understeer face... sau torquesteer.. |
pai omu' tot incerca sa zica asta, dar vin nefesiştii si explica ei cum o masina de oras de clasa medie are cai peste cai si cuplu si tot restul....
|
pai pe bune acuma au inceput sa compare doua motoare de parca ar compara unu de 300 cp vs unu de 200 cp da' cu conditia ca ala de 200 e mai tare ca el are cuplu de 5 ori mai jmecher.. CE NE PASA?!?! sunt masini de oras.. si oricum.. la strazile noastre o sa aveti cai verzi pe pereti .. ca aia din masina nu or sa fie de folos! NIIII.
ontopic: am condus acu o ora un porceed din ala ca si-a luat un amic, na ce sa zic.. am ramas un pic surprins.. se simte bine bine la volan si destul de comfortabila! banii si-i face ea cat -de-cat asa insa tot as alege GTC-ul pentru ca este cu un nivel mai sus . Asta e parerea mea de necunoscator care joaca NFS UNDERCOVER. |
in postul anterior al meu cel putin eu am explicat de ce am facut aceasta alegere...parerea mea este sa vorbeasca si persoanele care detin aceste masini si ei sa isi dea mai mult cu parerea...ca din auzite nu poti compara niste masini...cand este a ta cand o conduci toata ziuaa atunci stii mai multe despre ea si poti veni cu o parere constructiva ;)
mult respect si bafta all ;) |
vorbim despre motoare pentru ca se pare ca traim intr-o tara in care lumea e insetata despre cai putere. nu conteaza nimic decat caii putere in plus. pentru toti cp in plus inseamna ca masina merge mai tare, lucru care nu e in totalitate adevarat.
am incercat sa aduc vorba despre calitate interior/exterior, dar se pare ca nu s-a bagat de seama, decat stratus a dat un raspuns si anume eficienta fabricatiei aduce un pret mai scazut. dar sincer, eu nu vad fabricile vw, mercedes, audi, bmw, opel a fi ineficiente pe langa fabrica kia. ce-i drept, nu spun ca fabrica kia este un "rahat" pe langa ele, dar nici nu imi vine sa cred ca este de 100x peste oricum, singurul lucru care chiar nu imi place la proceed este ca mi se pare prea inspirat din gtc sau volvo c30 |
Quote:
|
lol, dar chiar nu cred ca opel e cel mai tare, mie-mi plac alfa romeo, lancia, bmw si mercedes.
si daca as avea peste 20mii euro si as vrea un hatch-coupe ce crezi ca m-ar mai interesa gtc? scirocco si eu :)) dar scirocco nu poate fi comparat aici din cauza ca e prea scump deci sa se inteleaga, desi pare ca sunt infocat opel nu e asa, doar "tin" cu aceasta firma pentru ca masina mea e un opel si nu mi-a oferit nici un motiv sa nu imi placa. in plus, de cand ma stiu si de cand prin 97 unchimeo a avut o vectra A 2.0i am avut o slabiciune pentru designul opel si pentru ea ca masina. aici sustin opel pentru ca pur si simplu imi place mai mult ca restul, dar daca as avea 13000euro m-as uita la proceed, nu m-as uita la o astra in 5 usi, pentru ca e normal, fiind o masina de tineri. si nu am spus ca proceed e o masina proasta, dar e ca si cum ai compara un passat full cu un c-classe "chel", parerea mea. |
Quote:
Original LVBpowerengineering max.output HP/KW at 5600 min-1 90 max.output HP/KW at 5600 min-1 101 max.torque Nm at 4000 min-1 125 max.torque Nm at 3800 min-1 141 top speed [Km/h] 180 top speed [Km/h] 185 acceleration 0-100km/h [s] 0 acceleration 0-100km/h [s] 0 fuel consumption [l/100km] 7.3 fuel consumption [l/100km] 7.1 vezi procentual ce inseamna si asta si spune mi daca nu e o dif semnificativa si daca nu e motiveaza atunci rolul chiptuning ului si pentru ce platesi in plus aproximativ 400E. si daca totusi gasesti ca este o diferenta semnificativa atunci de ce sa nu ne gandim ca prin a achizitiona un procee'd de fapt am cumparat un model de 1.4L gata "tunat"(daca putem sa spunem asta avand in vedere ca vb de un 1.4L) de fabrica si de ce sa nu trecem tot in contul pro-ului dif de pret? Si daca nu ai observat eu vorbesc de performantele acestor motoare doar pt a raspunde unora care incearca sa explice si sa ma convinga de faptul ca acest motor de pe pro e mai putin performant decat cel de pe opel fie si in conditiile expuse intr-un post anterior de amphe daca nu ma insel. iar daca nu ai citit postul meu anterior uita-te de curiozitate la ce turatii obtine pro ul cuplul si calutii:D opelului nu de alta dar proul e o masina mai slaba decat opelul. Quote:
|
ma... eu zic sa incetam polemicile in felul urmator:
- proceedul este o masina excelenta pt pretul ei - astra gtc este putin mai sus ca si clasa, lista de optionale fiind mai bogata, dar cu un dezaantaj si anume pretul deci, in concluzie, daca ai 14000eur proceed 1.4 poate fi o optiune mai buna in cazul in care nu vrei neaparat designul gtc. daca ai mai multi bani, poti sa e intinzi la gtc datorita gamei variate de motorizare si de optiuni punct. citroen c4 in cazul in care iti place neaparat acel design care dupa mine nu prea e "gratios" |
Quote:
bafta amphe si la cat mai multi km fara evenimente neplacute! iar referitor la citroen aceasta este o masina care sau iti place f. mult sau o urasti f. mult ! daca exista vreun lucru de care nu ii poti acuza pe cei de la citroen acela este cu siguranta design-ul tot timpul au avut modele care erau cu totul altceva la capitol design fata de celelalte modeleiar referitor la istoria firme ca tot avea careva ceva cu istoria ei este destul de bogata si interesanta a existat un BX-4TC turbo cu tractiune integrala de 230cp sau un GS birotor una dintre primele masini cu motor Wankel sau prima masina cu tractiune fata!!!! sau daca vorbim de suspensia hidraulica,sau si mai interesant FARURI DIRECTIONALE CU CORECTIE DE ASIETA!!!!! va las voua placerea de a afla in ce an se intamplau toate astea! |
daca duci motorul de ceed la 6200 rot/min(des) pt a obtine in + 9 cai, risti sa faci vizite neanuntate pe la service!un benzinar daca il duci pana la ~5500 rot/min, nu este un lucru deosebit de greu pt un mot, dar daca il duci spre zona rosie, este un risc f mare sa-l prajesti ca pe cartofi!
tind sa cred ca motorul nu este bine gandit! |
| All times are GMT +2. The time now is 05:42. |
- Copyright 2026 4Tuning