Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Autohtona Noua vs SH Strain (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/190217-autohtona-vs-sh-strain.html)

lord_wader 23-08-10 19:31

Re: Autohtona Noua vs SH Strain

Aveti dreptate cu poluarea, cand vad cate o raba din 1970 care lasa nor de fum in urma sa ma intreb cam cate masini mici puse cap la cap ar polua cat polueaza o masina de aia.:D

Gixer 23-08-10 19:41

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 3604527)
Dar tu ai impresia ca doar fumul e "poluare"? Sau hai sa te intreb altfel. De unde stii tu cat polueaza o masina ? Ce metoda de masura ai?

Nimic mai simplu, la un motor care nu scoate fum(ca am avut si motor de 70cc in 2T care iarna in primii 2-3km facea ceatza in spate desi consuma sub 3%) urmaresti consumul. Si ca sa urmaresti si celelalte componente ale poluarii, il compari cu cel dat de fabrica, si daca iese cu peste 10-15% mai mare la un anumit regim, deja ii cam bai...

ApocalypseXL 23-08-10 22:40

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3604943)
Aveti dreptate cu poluarea, cand vad cate o raba din 1970 care lasa nor de fum in urma sa ma intreb cam cate masini mici puse cap la cap ar polua cat polueaza o masina de aia.:D

Nu prea mult în ceea ce privește CO2 , în definitiv poluează cât consuma . Dar arunca NOx și SOx cât vreo 15 automobile cu euro 3 .

aleks 24-08-10 01:33

Quote:

Originally Posted by ApocalypseXL (Post 3604897)
CO2 e poluant de cand cu incalzirea asta globala .

Care se petrece indiferent dacă noi am exista sau nu pe planetă, e o treabă ciclică pe care noi o influenţăm prea puţin. Răul pe care-l facem noi e în alte părţi, nu neapărat în cantitatea de codoi emisă de autoturisme...
Praf în ochii fraierului de cetăţean cu drepturi unice: plăţi de taxe şi impozite.

ApocalypseXL 24-08-10 03:17

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3605771)
Care se petrece indiferent dacă noi am exista sau nu pe planetă, e o treabă ciclică pe care noi o influenţăm prea puţin. Răul pe care-l facem noi e în alte părţi, nu neapărat în cantitatea de codoi emisă de autoturisme...
Praf în ochii fraierului de cetăţean cu drepturi unice: plăţi de taxe şi impozite.

Urăsc sa ma pun in gura cu lumea pe subiectul asta dar încălzirea globala exista si este a dracu de reala . Partea nasolă este ca noi am provocat-o . As vrea sa spun ca e de la natura si trece dar nu pot . Din nefericire la facultatea pe care o fac am studiat timp de jumate de an chiar climatologia . Deși pare incredibil ca o mica dereglare a nivelelor unor gaze poate provoca asa ceva e o realitate cruda . Una știuta încă din la începutul anilor 70 si ținută frumos sub preș .

Culmea e ca obligatoriile catalizatoare au accelerat încălzirea globala . :lol::lol::lol:

Si bineînțeles autoritățiile din toata lumea au un nou motiv sa te jupoaie de viu : pentru binele planetei :evil:

a3ds 24-08-10 03:21

Ia si studiaza si documentarul asta: https://video.google.com/videoplay?do...0191369613647# + https://video.google.com/videoplay?do...10462407994295

Scuze de off.

Stage1 24-08-10 10:49

Studiul ce se face in facultati = cu 0, sunt la Politehnica si tehnologia pusa la dispozitie in comparatie cu viata reala, este in urma cu ani buni, pe scurt, invatam ce nu mai foloseste, invatam ce s-a uitat demult, invatarea bazei intr-un domeniu este una si invatarea esecurilor este alta, nu-ti foloseste la nimic. Documentarul pus de a3ds arata foarte frumos, cum lumea nu mai tine cont de ,,fundatie" ci continua pe baze eronate sa-si distruga propria existanta, asta doar pentru bani, cine s-ar fi gandit in trecut, mult in trecut, cata suferinta vor aduce banii pe glob.
La fel intr-un simplu topic pe 4tuning, daca nu-s controlati, oamenii s-ar duce pana-n panzele albe, s-ar manca de vii pana sa-si dea seama defapt ,,pentru ce ?" diferinti indivizi vad lumea diferit, in mare parte, diferenta o face ca au sau nu BANI.
Din punctul meu de vedere, n-ar trebuii sa existe diferite puncte de vedere intr-un adevar, competitia-i facuta sa evoluam, din pacate, in ultima vreme, evolutia pare sa fie slaba, foarte slaba, din cauza disputelor fara sens.
Autohtona Noua vs SH Strain
Ambele variante sunt bune, atata timp cat ai destui BANI.
Nu exista avantaje si dezavantaje daca dispui de resurse, cel putin in momentul de fata.
P.S compatimesc romanii care-l invinovatesc pe Basescu pentru esecurile lor in viata, mare om Basescu asta, daca-i capabil sa-i controleze viata a milioane de oameni, din nou, toata drama din cauza banilor, trist...

Gixer 24-08-10 23:27

Quote:

Originally Posted by ApocalypseXL (Post 3605448)
Nu prea mult în ceea ce privește CO2 , în definitiv poluează cât consuma . Dar arunca NOx și SOx cât vreo 15 automobile cu euro 3 .

Si tocmai asta e principala problema la diesel(mai ales la cele vechi din cauza compresiei mari, dar si la cele noi cu presiune f mare de inj)....de aceea la americani nu prea vezi diesel-uri la masini....mi se pare logic, pt ca NOx si SOx nu sunt atat de poluante pt planeta din cauza ca si cel mai poluant diesel arunca in aer cantitati mici din aceste substante, dar pt ca sunt mai grele decat aerul raman jos, facand foarte nociv aerul din orase......ganditi-va la o aglomeratie gen Manhatten sa trebuiasca sa dirijezi traficul sau sa vinzi ziare din intersectie....

aleks 25-08-10 00:57

Cum ziceau băieţii ăia de la Top Gear: producerea unei maşini noi "eco"' poluează planeta mai mult decât ai polua tu dacă ai merge cu o maşină non-euro până la sfârşitul zilelor tale.

a3ds 25-08-10 01:10

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3608095)
Cum ziceau băieţii ăia de la Top Gear: producerea unei maşini noi "eco"' poluează planeta mai mult decât ai polua tu dacă ai merge cu o maşină non-euro până la sfârşitul zilelor tale.

Si ne zic noua, astora cu cazane second hand ca poluam...bastards :)

aleks 25-08-10 01:15

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3608109)
Si ne zic noua, astora cu cazane second hand ca poluam...bastards :)

Nu-mi permit de nouă maşina pe care o visez, aşa că îi iau surata mai bătrână cu câţiva ani, şi asta e, nu vreau o puştoaică de 18, da' proastă si anostă, vreau o FEMEIE de 34 cu experienţă şi aplomb :)
Dacă am greşit, să-mi fie scuzată comparaţia, dar rămâne valabilă :lol:

22VIN 25-08-10 11:19

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3608111)
Nu-mi permit de nouă maşina pe care o visez, aşa că îi iau surata mai bătrână cu câţiva ani, şi asta e, nu vreau o puştoaică de 18, da' proastă si anostă, vreau o FEMEIE de 34 cu experienţă şi aplomb :)
Dacă am greşit, să-mi fie scuzată comparaţia, dar rămâne valabilă :lol:

Da, dar unii le iau deja curve:lol:

ionut_cluj 25-08-10 21:03

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3605771)

Vorba lui Carlin, D-zeu sa-l ierte: Nu va faceti griji pentru planeta, planeta e bine mersi! Noi suntem aia f*tuti! :D

KAY_ 08-12-12 12:10

Ce caterinca :-)

https://www.youtube.com/watch?v=OkWvmwM9aNM

aleks 09-12-12 20:53

Quote:

Originally Posted by KAY_ (Post 5277773)

Nu se asteptau sa fie ruda lui 1300?:lol:

All times are GMT +2. The time now is 01:07.

- Copyright 2026 4Tuning