Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

22VIN 03-12-08 08:52

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

Quote:

Originally Posted by stratus (Post 1898971)
sa avem pardon 1.6 la procee'd are 126cp si cam acelasi cuplu cu cel de la citroen de 1.6 122cp. la 1.4L aspirat spui ca e prea mult 109cp...hmm daca tu zici asa o fi .dar atunci te intreb la un aspirat de 2.8L ti se par multi 218cp?
faceti careva va rog un raport cp/l la un motor bmw ca alea sunt recunoscute de toata lumea ca fiind fiabile! si nu sariti acum in sus ca incerc sa compar kia cu bmw nu asta e intentia ci vreau sa demonstrez ca in cazul bmw nimeni nu sare in sus ca e prea mica cilindreea si cp prea multi !asta strict pe afirmatia care ai facut o !

tocmai asta e lasati sa isi demonstreze si cee'd ul fiabilitatea nu catalogati o noua aparitie fara argumente!

bai tu nu pricepi... m-am referit la motorul de 1.4, nu la 2.8. 2.8 poate sa aiba cati o avea e motor mare si se justifica, dar 1.4 nu este gandit ca motor de multi cai, motor de "reis", e gandit ca motor de oras, cu care la o adica sa poti sa te infigi. vw a vrut sa ii dea mai multa putere si a montat un turbo. foarte corect! cai multi, cuplu excelent, treaba rezolvata. kia i-a dat 109cp si un cuplu de rahat.
hai sa comparam 1.4 109cp de pe kia cu 1.4 90cp de pe opel:
kia: cuplu 137 nm (rusinos pt 109cp) opel: 125nm
kia: cuplu obtinut la 5000rpm (nu vreau sa stiu cum faci depasiri) opel: 4000rpm

si poate comparam si faptul ca proceedul a aparut cu 2-3 ani mai tarziu de astra, deci e normal ca unele chestii sa fie peste. dar sincer, de-abia astept sa apara noua astra, sa apara si varianta in 3 usi si sa deschid topic aici si sa fac comparatie intre ea si proceed

dolb 03-12-08 08:57

oricum noul renault megane coupe e peste proceed si c4 insa cred ca e la egalitate cu gtc :) ..... scirocco le depaseste pe toate

Mustang 03-12-08 09:08

Hai, mai bagati si alte masini in Versusul asta.
Ori se vorbeste numai despre ProCee'd vs. C4 vs Astra GTC, ori aberati cu alte mii de masini pe langa ele. Ce treaba au alte masini cu astea din Poll? Se fac teste comparative intre astea 3 sau intre ProCee'd si celelalte maisini de pe lume?

stratus 03-12-08 10:01

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1898556)
si opel face parte din gm...
iar vanzarile grupului hyundai-kia le cam face hyundai-ul si nu spun din ce vad la noi in tara... kia a reusit doar cu c'eed-ul

sunt aproape de acord cu tine mai sunt si alte modele cu care a reusit kia. dar sa revenim dupa cum spui tu kia a reusit cu cee'd ul -doar despre asta vorbim nu despre alte modele.daca vrei sa vorbim despre cine face vanzarile in grupul hyundai kia sau gm putem dar nu in acest topic. iar referitor la faptul ca opelul face parte din gm(banuiesc , ca vrei sa te referi la faptul ca gm are vanzari mai mari) pe langa opel in gm mai sunt si:chevrolet ,buick, pontiac ,GMC, saturn, hummer, saab ,cadilac,corvette ,holden pe cand din grupul hyundai-kia fac parte doar aceste doua.

The_Mask 03-12-08 10:07

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1899517)
oricum noul renault megane coupe e peste proceed si c4 insa cred ca e la egalitate cu gtc :) ..... scirocco le depaseste pe toate

Iar esti offtopic....

OT. Sincer fiecare are +/- nu s-a inventat inca masina perfecta. Fiecare alege ce-i place.

stratus 03-12-08 10:26

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1899508)
bai tu nu pricepi... m-am referit la motorul de 1.4, nu la 2.8. 2.8 poate sa aiba cati o avea e motor mare si se justifica, dar 1.4 nu este gandit ca motor de multi cai, motor de "reis", e gandit ca motor de oras, cu care la o adica sa poti sa te infigi. vw a vrut sa ii dea mai multa putere si a montat un turbo. foarte corect! cai multi, cuplu excelent, treaba rezolvata. kia i-a dat 109cp si un cuplu de rahat.
hai sa comparam 1.4 109cp de pe kia cu 1.4 90cp de pe opel:
kia: cuplu 137 nm (rusinos pt 109cp) opel: 125nm
kia: cuplu obtinut la 5000rpm (nu vreau sa stiu cum faci depasiri) opel: 4000rpm

si poate comparam si faptul ca proceedul a aparut cu 2-3 ani mai tarziu de astra, deci e normal ca unele chestii sa fie peste. dar sincer, de-abia astept sa apara noua astra, sa apara si varianta in 3 usi si sa deschid topic aici si sa fac comparatie intre ea si proceed

deocamdata noul astra nu a iesit pe piata deci va mai trebui sa asteptam incercam sa ne rezumam la ce avem
la fel de usor poti sa spui ca e rusinos si de seria 1 ca are doar 160nm la 4250rot/min la 122cp, pro ul de 1.6 (ma vad nevoit sa repet ca tot te legi de date tehnice) 154nm la4200rot/min pentru126cp
dar am o intrebare pt tine sunt foarte curios de raspuns!
sa spunem ca ai fi in situatia sa alegi intre aceste 2 motoare ambele fiind montate pe opel si cu 2 versiuni de echipare la interior
gtc 1.4 90cp....mai slab echipat si mai scump si
gtc 1.4 109cp... mai bine echipat si mai ieftin
CE AI ALEGE?
intradevar este un caz ipotetic dar asa poate eliminam subiectivismul pt ca fiecare vede datele problemei din punctul lui de vedere si nu va putea fi convins de contrariu deoarece la orice argument poate fi adus daca se vrea un contraargument .
si am inteles ce vroiai sa spui referitor la motorul de 1.4 dar eu vb de raportul cp/l facand abstractie de cilindree

foarte corect THE MASK

dolb 03-12-08 12:45

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1762791)
serios..acuma dintre toate as alege GTC-ul... nu zic.. arata f f bine proceed insa arata mult mai bine gtc daca ar fi sa comparam modelele de TOP! .. full option! si niciodata nu o sa se compare o chinezarie cu un lucru fin si de calitate nemtesc! :)

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1773105)
pai tu compari proceed 2008 cu astra 2000/2004/2005 ? si in plus 1.7 diesel se presupune a fi un motor ECONOMIC! ..nu sa te dai sau sa il testezi pe circuit :) una peste alta... acum mi-am dat seama, se compara o masina cu tehnologie din 2008 ( proceed) cu una cu tehnologie din 2004-2005 ( gtc) si nu mi se pare cam ..fair

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1773337)
:lol: .. pai de ce sa ma cert cu ei ?! ma cert cu ala care a deschis topicul! .. e ca si cum ai compara golf 4 cu renault megane II... doar nu ii sun acu pe vag si le zic" bai.. s-au gasit unii la noi in romania, sa compare golful vostru cu un megane 2, desi ei nu stiu ca sunt doua masini total diferite de generatie, ei le compara! eu va dau in judecata acu ca nu ati scos golf 4 in 2008 ca sa fie ei multumiti"... cam asa suna logica ta!

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1773659)
aia era alta poveste! masinuta aia isi cam batea joc de ce se discuta pe'aici .. pt ca ma repet pentru a MIA OARA.. ERA MODIFICATA!

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1775777)
GTR .. pai gresesti rau tata.. ia verifica tu lista aia de mai sus! ca ai omis niste masini.. cum ar fi passat b5.5 .. and so on ... stii s-au inventat si FACELIFT-URI :)

incerc sa ma repet.. ceea ce vreau sa spun este ca nu poti compara peugeot 308 cu golf5, pt ca 308 a aparut acum pe piata,iar golf 5.. prin 2003-2004! asa si astea doua! proceed a aparut acum pe piata iar gtc a aparut prin 2004 ! .. fi sigur ca anul asta sau anul viitor va aparea un gtc ori cu facelift, ori alt design ! iar atunci masinile pot fi comparate

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1777981)
amphe.. tin sa te contrazic.. proceed este o copie nereusita a golfului 5 :)

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1778588)
asa fac cei de la kia mereu.. ei n-au auzit de ornamente cromate! .. offtopic: vezi tucson vs sportage .. 2 chestii total diferite si totusi sunt comparate :)

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1780097)
adica ce vrea sa zica DrDMX prin ultima afirmatie ..

daca esti roman si n-ai dupa ce bea apa dar vrei sa te spargi in figuri la neamuri si la fofoloance .. iti iei kia proceed

dar daca vrei sa dai un ban pe ceva bun , care MERITA .. si in care te simti bine .. iti iei opel GTC

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1780133)
am inteles perfect ceea ce ai scris mai sus ! dupa cum vezi m-am referit la ultima afirmatie a ta! si este un lucru adevarat, dai 15000 -16000 pe o masina care are numele kia, nu are nici o treaba cu masinile sportive, nu are mari dotari insa se vrea a fi un concurent serios pt un GTC?!

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1780170)
eu am configurat acel proceed , 2.0 -140cp si mi-a iesit 21.000 fara tva :) .. e ieftina rau! imi iau gti de banii astia :D

edit: <table id="cc_layr_data" style="margin-top: 20px;" cellpadding="0" cellspacing="0" height="170" width="221"><tbody><tr><td height="17" valign="top"> GTC, Sport </td></tr> <tr><td height="17" valign="top">1.9 CDTI ECOTEC®, 110 kW / 150 CP</td></tr> <tr><td height="17" valign="top">manuală cu 6 viteze</td></tr> <tr><td height="17" valign="top">
</td></tr> <tr><td height="17" valign="top">
</td></tr> <tr><td height="17" valign="top">2008B 0TS08_LF61</td></tr> <tr><td valign="top"> <table cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr><td height="17" valign="top">Preţ model:</td> <td width="10">
</td><td align="right">20 050 EUR</td></tr></tbody></table> Tva inclus
</td></tr></tbody></table>

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1822726)
pai da mah... bun altele nu ajung la "performanta asta" .. ex VW

dar frate.. ce poti face dintr-un 1.6 FSI de la VW si ce poti face dintr-un 1.6 hdi de la peugeot sau kia sau alte d'astea de scot ele performante ..cica.

Asa daca vorbim de performante .. hai sa vorbim de 1.4 TSI de la VW sau 1.3 e la MAZDA! alea nu sunt performante nu ? doar la kia :lol:

Astea's baliverne. Kia ceed, Chevy Aveo .. Hyundai Getz , sunt jucarioare DE ORAS ! Ele nu au o divizie sport! Opel macar are OPC.. si e ceva! .. deocamdata nu am vazut la kia: keyless entry si alte minunatii care le vezi la astra full option/astra opc .

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1823410)

@Taz: o fi prost cotata marca asta insa eu am avut un astra G 1.7 dti si sa mor de nu eram mai multumit decat parciu de golf 5 care il am acu ! cu astra decat urcam la volan si tot mergeam! nu consuma carburant , nu tu probleme! mereu fiabila!
Oricum MEMORABILA ZICALA AIA :" Kia are optiuni la care Opel nici nu viseaza" :lol: inca mai rad de o juma de ora si nu ma opresc

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1846946)
bai lasa-ma.. ia uite tu nene pe vw.ro si sa vezi ca prima versiune de baza e mai ieftina decat proceedul asta .. ti se pare ca proceed este peste concurenta? TI SE PARE ! crede-ma! nu sunt fan nemtoaice! am si eu in cap cateva japoneze dar una e honda/ toyota si alta e KIA care numai numele cand il auzi nu simti absolut nimic! no' bine acu va las ca nah.. masina fiecaruia e cea mai buna! eu am vw insa as prefera intotdeauna GTC-ul

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1847343)
mie imi place ca multi de-aici nici nu stiu ce e aia o masina si daca ii pui sa se uite pe sub ea se uita crucis dar cand e vorba sa se dea zmei pe forum .. pai se dau nene! Propun sa se inchida emisiunea de pe National TV pt ca de-acolo va inspirati! am ramas si eu surprins ca in fiecare saptamana este prezenta kia ceed .. ciudat :|

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1877716)
pai aici se discuta strict de 2.0 hdi nu ? ca ar oferi cel mai mult si ar fi cel mai bun! .. inseamna ca ai uitat de 1.9CDTI de la opel care dezvolta 150cp ! ... ca nu stie sa ii puna pe roti e problema a doua!

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1885441)
nuu..nuuu dom'le...kia e cea mai tare! mercedes..lexus .. sunt slabe.. KIA RULLZ !!!

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1887630)
o dai in alte alea... ce dracu treaba are dealership-ul cu masinile? totusi am inteles de ce luati atat apararea marcii KIA !.. pentru ca sunteti romani iar pe voi nu va intereseaza ca masina sa fie buna.. romanu are un singur criteriu in cap: E IEFTINA !

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1887762)
domnule draga.. doar 1% din romani fac prostia de a cumpara masina noua! nu-mi spune tu mie ca acuma orice roman care are 14K in mana se duce si isi ia kia sau orice-alta masina nou! .. 99% din romani daca au 14k in buzunar se duc dracu in germania si isi iau o ragalie de passat sau vreo ragalie de bmw sau oricealtceva care sa se potriveasca cu manelele lui si fite! .. pana acum nu am vazut intr-o GTC sau intr-o pro'ceed manele la maxim!..problema e ca sunt putine pe strazi! Incearca sa intelegi mentalitatea romanului iar apoi mai vorbim!

PS: sunt roman dar nu roman ieftin.. ci roman inteligent care cumpara o masina ce indeplineste mai multe standarde! nu sar la orice masina ieftina.. sar la o masina care merita! ( iar cu postul asta imi aduci aminte de prietena mea care imi zicea sa imi iau adidasi.. si eu imi aleg unii la 400 ron si ea zice..nu i-ai pe'astia la 200.. la care ii zic eu..nu ca aia la 200 sunt scumpi! pt ca aia la 200 NU MERITA sa dai 200 pe ei.. cei la 400 merita si asa si pe dincolo )

cred ca ai inversat cifrele.. poate 243 de mii SH si 168 noi.. si oricum 90 % din masinile noi reprezinta peugeot 107 si logan..si alte bazaconii din astea IEFTINE :)

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1888441)
ontopic: as alege opel astra gtc deoarece.. chiar daca e mai scumpa.. ofera cel mai bun raport calitate/pret !

PS: pentru fanaticii "7 ani garantie" stati linistiti ca cei 7 ani garantie la kia acopera busonul de la alimentare crapat sau manerul de la usa rupt! :) nicidecum suspensii/motor/caroserie/transmisie! asa ca va puteti baga undeva cei 7 ani de garantie :D

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1889361)
ce legatura are cum imi ocup eu timpul liber cu versusul asta nu stiu ! dar sunt oameni plini de oftica:)

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1891111)
am condus si m-am dat cu el! va rog eu nu mai fiti asa subiectivi! daca tu ai citroen sau lucrezi la citroen gata ... citroen e cel mai tare restu's varza.. daca altu are proceed la fel.. si tot asa! sincer.. luati apararea la niste masini care ( asa cum a zis vladdaman ) sunt de oras iar diferenta de bani se va vedea in timp ! asa cum am mai zis .. degeaba ai garantie si oferi toate dotarile daca masina in sine nu poate tine pasul cu lumea si mai ales cu strazile din romania! Intr-adevar.. dai 20.000 pe o astra sau pe un c4 .. dar frate cand e vb sa o vinzi pai ai mai multe sanse sa o vinzi .. si pierzi 5000 la ea! .. o dai in 15.000...hai 12.000 maxim !.. apoi daca iei un porcceed din ala cu 15.000 pai mai mult de 7000 nu iti vezi pe ea pt ca mentalitatea romanului nu va permite ca el, romanul ... sa isi ia un junghi coreean de care nu a auzit cu 15.000 de para'

Pentru domnii care declara ca am facut numai offtopic: acestea sunt 80% din posturile mele pe acest thread !( nu puteam sa pun 100%) .. in cate vi se pare ca fac offtopic? dar offtopic de offtopic ( adica sa nu discut deloc despre masini )?!

AdiZeL 03-12-08 13:24

Opel Astra GTC , nu vreau sa comentez dar eu p`asta o prefer

Deci imi place Opel Astra GTC stabilitatea masini mi-se pare exceptionala interiorul mi-se pare reusit , niste jante de 17'' ar fii super , in schimb nu imi place vizibilitatea mie mi-se pare redusa .In schimb aceste masini au performante aproximativ egale , fiecare dupa gusturi

22VIN 03-12-08 19:04

Quote:

Originally Posted by stratus (Post 1899678)
deocamdata noul astra nu a iesit pe piata deci va mai trebui sa asteptam incercam sa ne rezumam la ce avem
la fel de usor poti sa spui ca e rusinos si de seria 1 ca are doar 160nm la 4250rot/min la 122cp, pro ul de 1.6 (ma vad nevoit sa repet ca tot te legi de date tehnice) 154nm la4200rot/min pentru126cp
dar am o intrebare pt tine sunt foarte curios de raspuns!
sa spunem ca ai fi in situatia sa alegi intre aceste 2 motoare ambele fiind montate pe opel si cu 2 versiuni de echipare la interior
gtc 1.4 90cp....mai slab echipat si mai scump si
gtc 1.4 109cp... mai bine echipat si mai ieftin
CE AI ALEGE?
intradevar este un caz ipotetic dar asa poate eliminam subiectivismul pt ca fiecare vede datele problemei din punctul lui de vedere si nu va putea fi convins de contrariu deoarece la orice argument poate fi adus daca se vrea un contraargument .
si am inteles ce vroiai sa spui referitor la motorul de 1.4 dar eu vb de raportul cp/l facand abstractie de cilindree

comparatia care ai facut-o cu 2gtc-uri este inutila, deoarece aici vorbim de masini diferite. e ca si cum ai fi facut gtc-ul proceed (vorbind de varianta cu 109cp mai ieftina pe care ai zis-o), ca si cum ai zice ca e exact aceeasi masina. deci nu pot sa iti raspund, pentru ca nu pot s-o iau in considerare.
si vorbind de cuplu, aurtomat, la un motor aspirat, in momentul in care cresti numarul de cp, sacrifici din cuplu scade (e logic), iar daca acest cuplu este prea mic, puterea nu mai este pusa ca la carte pe strada. ai zice ca asta nu conteaza, ca tu vei tura permanent la ea. dar conteaza.
uite, luam un proceed si un astra gtc ambele 1.4. traseu -> pitesti - rm valcea (dealu negru, presupun ca nu il stii din moment ce esti din SM). pui 4 oameni si bagaje (situatie in care cuplul e factor esential). in momentul in care drumul se largeste si trebuie sa depasesti tiruri, ce faci cu proceedul? schimbi in 6000+ rpm ca sa poti sa depasesti?
sau, esti pe drum normal, aglomerat. vrei sa depasesti tir. stai cu ochii pe turmoetru sa nu cumva sa scada sub 4000rpm ca altfel nu poti sa depasesti? 109cp nu te ajuta cu nimic daca nu ai cuplu.

stratus 03-12-08 20:42

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1900572)
comparatia care ai facut-o cu 2gtc-uri este inutila, deoarece aici vorbim de masini diferite. e ca si cum ai fi facut gtc-ul proceed (vorbind de varianta cu 109cp mai ieftina pe care ai zis-o), ca si cum ai zice ca e exact aceeasi masina. deci nu pot sa iti raspund, pentru ca nu pot s-o iau in considerare.
si vorbind de cuplu, aurtomat, la un motor aspirat, in momentul in care cresti numarul de cp, sacrifici din cuplu scade (e logic), iar daca acest cuplu este prea mic, puterea nu mai este pusa ca la carte pe strada. ai zice ca asta nu conteaza, ca tu vei tura permanent la ea. dar conteaza.
uite, luam un proceed si un astra gtc ambele 1.4. traseu -> pitesti - rm valcea (dealu negru, presupun ca nu il stii din moment ce esti din SM). pui 4 oameni si bagaje (situatie in care cuplul e factor esential). in momentul in care drumul se largeste si trebuie sa depasesti tiruri, ce faci cu proceedul? schimbi in 6000+ rpm ca sa poti sa depasesti?
sau, esti pe drum normal, aglomerat. vrei sa depasesti tir. stai cu ochii pe turmoetru sa nu cumva sa scada sub 4000rpm ca altfel nu poti sa depasesti? 109cp nu te ajuta cu nimic daca nu ai cuplu.

k am inteles ce vrei sa spui asta pt a nu lasa loc de interpretari.
daca imi permiti atunci sa refolmulez
esti in situatia IPOTETICA de a alege intre doua pro uri sau orice alt model
1.4 90 cp..... mai slab echipat dar mai scump si
1.4 109 cp....mai bine echipat si mai ieftin

CE AI ALEGE?
COMPARATIA NU ESTE INUTILA ESTE IPOTETICA
nu trebuie totusi sa raspunzi pt ca oricum ai reusit sa ocolesti raspunsul (evident de altfel)intr-un mod destul de elegant si cu bun simt.

ceea ce ma deranjeaza pe mine personal e ca nici macar daca vorbim ipotetic nu putem sa eliminam doza de subiectivism daramite daca vorbim de cazuri concrete.Ce am vrut sa demonstrez cu acest EX.IPOTETIC (prin eliminare unor factori cum ar fi design,calitatea materialelor ,fiabilitate ,costuri de intretinere etc) este faptul ca nu se poate discuta cat de cat obiectiv si ca uneori e mai usor sa scoti in evidenta partile negative ale unui model decat sa vezi calitatile lui si ca uneori e foarte greu sa recunoastem ca poate exista si un alt model mai bun dacat cel personal egal ce model poseda fiecare

ceea ce reiese sau ce inteleg eu din postul tau referitor strict pe cele doua motoare(iarasi vb doar de motoare sincer m am cam saturat) este urmatorul lucru: desi ai cuplu mai mare la pro 137nm la 5000rot/min ,desi ai mai multi cai 109 fata de 90 cp si 125nmla 4000 rot/min tu ai scoate un timp mai bun cu opelul decat cu pro ul. da-mi voie sa ma indoiesc de asta.

stratus 03-12-08 20:58

The Kia cee'd is said [1] to get its name from the Community of Europe and European Design, its project name simply being "ED".

[edit] Awards won
Auto Express - New Car Honours - Special Honour for seven year warranty [2]
Autocar - 'Idea of the Year' for cee'd seven year warranty [3]
What Diesel Car?- Hatchback of the year [4]
Towcar awards 2007 [5]
Camping Fritid(Danish Camping magazine, from DCU) - Camping car of the year 2007

[edit] Praise from motoring journalists
German auto magazine ACE Lenkrad, Kia Cee'd surpassed the Toyota Auris and the Volkswagen Golf.[6]
German auto magazine Autobild, Cee'd was rated higher than the Toyota Auris, Citroen C4 and Honda Civic. [7]
Austria auto magazine Autotouring (2007.4), Cee'd was rated above Toyota Auris, Volkswagen Golf, Mazda 3.[8]
Danish auto magazine Motor, Kia Cee'd is the first car to ever earn the 6 out of 6 rating.
Swedish magazine Vi Bilägare found in the yearly long-distace test (one year, 40 000 km) that Kia Cee´d had the highest second hand value among all cars the magazine had tested through the years.

[edit] Safety
Kia cee'd earns Euro NCAP 5 star safety rating. [9]

asta ca un fapt divers. nu vreau sa spun ca cei care au dat aceste premii sunt atoatestiutori dar nici nu cred ca sunt pe dinafara.

22VIN 03-12-08 21:05

Quote:

Originally Posted by stratus (Post 1900800)
k am inteles ce vrei sa spui asta pt a nu lasa loc de interpretari.
daca imi permiti atunci sa refolmulez
esti in situatia IPOTETICA de a alege intre doua pro uri sau orice alt model
1.4 90 cp..... mai slab echipat dar mai scump si
1.4 109 cp....mai bine echipat si mai ieftin

CE AI ALEGE?
COMPARATIA NU ESTE INUTILA ESTE IPOTETICA
nu trebuie totusi sa raspunzi pt ca oricum ai reusit sa ocolesti raspunsul (evident de altfel)intr-un mod destul de elegant si cu bun simt.

ceea ce ma deranjeaza pe mine personal e ca nici macar daca vorbim ipotetic nu putem sa eliminam doza de subiectivism daramite daca vorbim de cazuri concrete.Ce am vrut sa demonstrez cu acest EX.IPOTETIC (prin eliminare unor factori cum ar fi design,calitatea materialelor ,fiabilitate ,costuri de intretinere etc) este faptul ca nu se poate discuta cat de cat obiectiv si ca uneori e mai usor sa scoti in evidenta partile negative ale unui model decat sa vezi calitatile lui si ca uneori e foarte greu sa recunoastem ca poate exista si un alt model mai bun dacat cel personal egal ce model poseda fiecare

ceea ce reiese sau ce inteleg eu din postul tau referitor strict pe cele doua motoare(iarasi vb doar de motoare sincer m am cam saturat) este urmatorul lucru: desi ai cuplu mai mare la pro 137nm la 5000rot/min ,desi ai mai multi cai 109 fata de 90 cp si 125nmla 4000 rot/min tu ai scoate un timp mai bun cu opelul decat cu pro ul. da-mi voie sa ma indoiesc de asta.

nu zice nimeni nimic de timpi. aici vorbim de motoare de 1.4, deci nu de motoare de curse. nu ne intereseaza timpii, ne intereseaza aspectul practic, de aceea nu am fcut referiri la curse, ci doar la aplicatii practice.
iar in ceea ce proveste comparatia, normal ca as alege varianta mai ieftina (ar fi logic), dar as avea in vedere multi factori, si anume: aspectul masinii (oricum asta tine de gust), si calitatea constructiei, pentru ca o data cu scaderea pretului, in multe cazuri trebuie sa se scada si din calitate.
nimeni nu a vorbit aici de calitate: oare este mai calitativ in constructie un proceed decat un gtc? materialele folosite la interior sunt de aceeasi calitate sau poate superioara? sau or fi inferioare? eu unul nu pot sa ma pronunt aici deoarece proceed-ul nu l-am consultat indeaproape la interior, doar ce am stat in el cateva secunde si gata.
multi oameni tind sa fie orbiti de multitudinea de dotari oferite de un lucru. ca si la telefoane: un telefon chinezesc iti ofera 'nspe mii de lucruri in banii in car eun nokia iti ofera 2-3 dotari dar bune. oare care este mai bun si mai rezistent?
de asta zic ca totusi ar trebui facuta din nou comparatia peste vreo 2-3 ani cand vom vedea cat de bine "se tin" c'eed-urile la cel mai greu test: numar mare de km parcursi sau rulajul pe soselele patriei:))

pilula20 03-12-08 21:55

eu unu aleg astra gtc din cauza raportului pretz/calitate/dotari/aspect exterior interior si din cauza service-ului de la opel cu care nu am avut niciodata probleme...in kia nu am asa mare incredere din cauza faptului ca am prieteni cu pro ceed si multi sau plans putin kia si de service-ul lor.mie unu mi s-a parut mai ok astra gtc ca tot fata de kia...sunt 2 masini frumusele pentru mine cu plusuri si minusuri de fiecare parte...
mie opelul mi-a oferit si un discount la aceasta masina si am luat-o la niste bani ok fata de cei de la kia care nu prea au vrut sa negocieze ... am avut de ales intre cele 2 si le-am consulatat aprope o luna pana m-am decis ce sa aleg...eu unu dasta am ales astra gtc si nu vreau sa intru in alte polemici...
si ca o parere personala fiecare isi alege masina in functie de bani de care dispune si de gusturile pe care le are si de bani de care dispune pentru intretinerea masini respective...asa ca nu trebuie sa ne certam pe tema asta care este mai buna si care este mai proasta...
va doresc o seara placuta tuturor si sa va bucurati de masinile de care dispuneti si sa va mandriti fiecare cu cea din dotare...

dolb 03-12-08 22:03

stratus.. daca ar fi gtc de 109 cp si de 90cp la aceeasi capacitate..logic ca as alege pe cel de 109 cp :) insa aici e problema grava! ca trebuie sa studiezi atent si sa stii ce vrei ! ca asa degeaba il iau eu pe ala cu 109 cp daca el nu stie sa isi puna pe roti puterea si cuplul .... la fel si cu cel de 90 .. degeaba il iau eu daca el consuma cat o uzina si nici putere nu pune! depinde de mentalitate!

offtopic sa zicem: ce ai alege de la logan intre 1.4 si 1.6 ? eu nici nu inteleg de ce mai e motorul ala.. ca 1.6 consuma aproape identic cu 1.4 si ai si putere mai buna! .. ( a nu se intelege offtopic! comparatia a doua motoare din aceeasi masina poate fi facuta si cu masinile care se discuta pe thread-ul asta.. intr-un singur cuvant GIVE ME A BREAK )

vladdaman 04-12-08 09:32

ai alege un logan 1.6 pentru ca are consumul mai mic si pentru ca are putere mai mare...comparatia asta este irelevanta, la fel ca si multe alte chestii care se discuta aici din pacate, come on sunt sigur ca puteti mai mult de atat...dati-le dracu de motoare masinile astea mai au multe altele pe langa asta...

All times are GMT +2. The time now is 22:35.

- Copyright 2026 4Tuning