![]() |
Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC
Quote:
hai sa comparam 1.4 109cp de pe kia cu 1.4 90cp de pe opel: kia: cuplu 137 nm (rusinos pt 109cp) opel: 125nm kia: cuplu obtinut la 5000rpm (nu vreau sa stiu cum faci depasiri) opel: 4000rpm si poate comparam si faptul ca proceedul a aparut cu 2-3 ani mai tarziu de astra, deci e normal ca unele chestii sa fie peste. dar sincer, de-abia astept sa apara noua astra, sa apara si varianta in 3 usi si sa deschid topic aici si sa fac comparatie intre ea si proceed |
oricum noul renault megane coupe e peste proceed si c4 insa cred ca e la egalitate cu gtc :) ..... scirocco le depaseste pe toate
|
Hai, mai bagati si alte masini in Versusul asta.
Ori se vorbeste numai despre ProCee'd vs. C4 vs Astra GTC, ori aberati cu alte mii de masini pe langa ele. Ce treaba au alte masini cu astea din Poll? Se fac teste comparative intre astea 3 sau intre ProCee'd si celelalte maisini de pe lume? |
Quote:
|
Quote:
OT. Sincer fiecare are +/- nu s-a inventat inca masina perfecta. Fiecare alege ce-i place. |
Quote:
la fel de usor poti sa spui ca e rusinos si de seria 1 ca are doar 160nm la 4250rot/min la 122cp, pro ul de 1.6 (ma vad nevoit sa repet ca tot te legi de date tehnice) 154nm la4200rot/min pentru126cp dar am o intrebare pt tine sunt foarte curios de raspuns! sa spunem ca ai fi in situatia sa alegi intre aceste 2 motoare ambele fiind montate pe opel si cu 2 versiuni de echipare la interior gtc 1.4 90cp....mai slab echipat si mai scump si gtc 1.4 109cp... mai bine echipat si mai ieftin CE AI ALEGE? intradevar este un caz ipotetic dar asa poate eliminam subiectivismul pt ca fiecare vede datele problemei din punctul lui de vedere si nu va putea fi convins de contrariu deoarece la orice argument poate fi adus daca se vrea un contraargument . si am inteles ce vroiai sa spui referitor la motorul de 1.4 dar eu vb de raportul cp/l facand abstractie de cilindree foarte corect THE MASK |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Pentru domnii care declara ca am facut numai offtopic: acestea sunt 80% din posturile mele pe acest thread !( nu puteam sa pun 100%) .. in cate vi se pare ca fac offtopic? dar offtopic de offtopic ( adica sa nu discut deloc despre masini )?! |
Opel Astra GTC , nu vreau sa comentez dar eu p`asta o prefer
Deci imi place Opel Astra GTC stabilitatea masini mi-se pare exceptionala interiorul mi-se pare reusit , niste jante de 17'' ar fii super , in schimb nu imi place vizibilitatea mie mi-se pare redusa .In schimb aceste masini au performante aproximativ egale , fiecare dupa gusturi |
Quote:
si vorbind de cuplu, aurtomat, la un motor aspirat, in momentul in care cresti numarul de cp, sacrifici din cuplu scade (e logic), iar daca acest cuplu este prea mic, puterea nu mai este pusa ca la carte pe strada. ai zice ca asta nu conteaza, ca tu vei tura permanent la ea. dar conteaza. uite, luam un proceed si un astra gtc ambele 1.4. traseu -> pitesti - rm valcea (dealu negru, presupun ca nu il stii din moment ce esti din SM). pui 4 oameni si bagaje (situatie in care cuplul e factor esential). in momentul in care drumul se largeste si trebuie sa depasesti tiruri, ce faci cu proceedul? schimbi in 6000+ rpm ca sa poti sa depasesti? sau, esti pe drum normal, aglomerat. vrei sa depasesti tir. stai cu ochii pe turmoetru sa nu cumva sa scada sub 4000rpm ca altfel nu poti sa depasesti? 109cp nu te ajuta cu nimic daca nu ai cuplu. |
Quote:
daca imi permiti atunci sa refolmulez esti in situatia IPOTETICA de a alege intre doua pro uri sau orice alt model 1.4 90 cp..... mai slab echipat dar mai scump si 1.4 109 cp....mai bine echipat si mai ieftin CE AI ALEGE? COMPARATIA NU ESTE INUTILA ESTE IPOTETICA nu trebuie totusi sa raspunzi pt ca oricum ai reusit sa ocolesti raspunsul (evident de altfel)intr-un mod destul de elegant si cu bun simt. ceea ce ma deranjeaza pe mine personal e ca nici macar daca vorbim ipotetic nu putem sa eliminam doza de subiectivism daramite daca vorbim de cazuri concrete.Ce am vrut sa demonstrez cu acest EX.IPOTETIC (prin eliminare unor factori cum ar fi design,calitatea materialelor ,fiabilitate ,costuri de intretinere etc) este faptul ca nu se poate discuta cat de cat obiectiv si ca uneori e mai usor sa scoti in evidenta partile negative ale unui model decat sa vezi calitatile lui si ca uneori e foarte greu sa recunoastem ca poate exista si un alt model mai bun dacat cel personal egal ce model poseda fiecare ceea ce reiese sau ce inteleg eu din postul tau referitor strict pe cele doua motoare(iarasi vb doar de motoare sincer m am cam saturat) este urmatorul lucru: desi ai cuplu mai mare la pro 137nm la 5000rot/min ,desi ai mai multi cai 109 fata de 90 cp si 125nmla 4000 rot/min tu ai scoate un timp mai bun cu opelul decat cu pro ul. da-mi voie sa ma indoiesc de asta. |
The Kia cee'd is said [1] to get its name from the Community of Europe and European Design, its project name simply being "ED".
[edit] Awards won Auto Express - New Car Honours - Special Honour for seven year warranty [2] Autocar - 'Idea of the Year' for cee'd seven year warranty [3] What Diesel Car?- Hatchback of the year [4] Towcar awards 2007 [5] Camping Fritid(Danish Camping magazine, from DCU) - Camping car of the year 2007 [edit] Praise from motoring journalists German auto magazine ACE Lenkrad, Kia Cee'd surpassed the Toyota Auris and the Volkswagen Golf.[6] German auto magazine Autobild, Cee'd was rated higher than the Toyota Auris, Citroen C4 and Honda Civic. [7] Austria auto magazine Autotouring (2007.4), Cee'd was rated above Toyota Auris, Volkswagen Golf, Mazda 3.[8] Danish auto magazine Motor, Kia Cee'd is the first car to ever earn the 6 out of 6 rating. Swedish magazine Vi Bilägare found in the yearly long-distace test (one year, 40 000 km) that Kia Cee´d had the highest second hand value among all cars the magazine had tested through the years. [edit] Safety Kia cee'd earns Euro NCAP 5 star safety rating. [9] asta ca un fapt divers. nu vreau sa spun ca cei care au dat aceste premii sunt atoatestiutori dar nici nu cred ca sunt pe dinafara. |
Quote:
iar in ceea ce proveste comparatia, normal ca as alege varianta mai ieftina (ar fi logic), dar as avea in vedere multi factori, si anume: aspectul masinii (oricum asta tine de gust), si calitatea constructiei, pentru ca o data cu scaderea pretului, in multe cazuri trebuie sa se scada si din calitate. nimeni nu a vorbit aici de calitate: oare este mai calitativ in constructie un proceed decat un gtc? materialele folosite la interior sunt de aceeasi calitate sau poate superioara? sau or fi inferioare? eu unul nu pot sa ma pronunt aici deoarece proceed-ul nu l-am consultat indeaproape la interior, doar ce am stat in el cateva secunde si gata. multi oameni tind sa fie orbiti de multitudinea de dotari oferite de un lucru. ca si la telefoane: un telefon chinezesc iti ofera 'nspe mii de lucruri in banii in car eun nokia iti ofera 2-3 dotari dar bune. oare care este mai bun si mai rezistent? de asta zic ca totusi ar trebui facuta din nou comparatia peste vreo 2-3 ani cand vom vedea cat de bine "se tin" c'eed-urile la cel mai greu test: numar mare de km parcursi sau rulajul pe soselele patriei:)) |
eu unu aleg astra gtc din cauza raportului pretz/calitate/dotari/aspect exterior interior si din cauza service-ului de la opel cu care nu am avut niciodata probleme...in kia nu am asa mare incredere din cauza faptului ca am prieteni cu pro ceed si multi sau plans putin kia si de service-ul lor.mie unu mi s-a parut mai ok astra gtc ca tot fata de kia...sunt 2 masini frumusele pentru mine cu plusuri si minusuri de fiecare parte...
mie opelul mi-a oferit si un discount la aceasta masina si am luat-o la niste bani ok fata de cei de la kia care nu prea au vrut sa negocieze ... am avut de ales intre cele 2 si le-am consulatat aprope o luna pana m-am decis ce sa aleg...eu unu dasta am ales astra gtc si nu vreau sa intru in alte polemici... si ca o parere personala fiecare isi alege masina in functie de bani de care dispune si de gusturile pe care le are si de bani de care dispune pentru intretinerea masini respective...asa ca nu trebuie sa ne certam pe tema asta care este mai buna si care este mai proasta... va doresc o seara placuta tuturor si sa va bucurati de masinile de care dispuneti si sa va mandriti fiecare cu cea din dotare... |
stratus.. daca ar fi gtc de 109 cp si de 90cp la aceeasi capacitate..logic ca as alege pe cel de 109 cp :) insa aici e problema grava! ca trebuie sa studiezi atent si sa stii ce vrei ! ca asa degeaba il iau eu pe ala cu 109 cp daca el nu stie sa isi puna pe roti puterea si cuplul .... la fel si cu cel de 90 .. degeaba il iau eu daca el consuma cat o uzina si nici putere nu pune! depinde de mentalitate!
offtopic sa zicem: ce ai alege de la logan intre 1.4 si 1.6 ? eu nici nu inteleg de ce mai e motorul ala.. ca 1.6 consuma aproape identic cu 1.4 si ai si putere mai buna! .. ( a nu se intelege offtopic! comparatia a doua motoare din aceeasi masina poate fi facuta si cu masinile care se discuta pe thread-ul asta.. intr-un singur cuvant GIVE ME A BREAK ) |
ai alege un logan 1.6 pentru ca are consumul mai mic si pentru ca are putere mai mare...comparatia asta este irelevanta, la fel ca si multe alte chestii care se discuta aici din pacate, come on sunt sigur ca puteti mai mult de atat...dati-le dracu de motoare masinile astea mai au multe altele pe langa asta...
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:35. |
- Copyright 2026 4Tuning