Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Conducere fara permis (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/31162-conducere-permis.html)

~Ada~ 31-05-08 20:31

Re: Conducere fara permis

Eu nu ma simt in stare sa judec pe nimeni pentru ca si eu am condus destul de mult fara permis,ce-i drept nu in oras dar oricum.....si nu m-am gandit niciodata ca as putea lovi pe cineva sau face vreo traznaie..nu eram inconstienta si mergand si cu masina parintilor fara ca ei sa stie nu imi permiteam sa fac orice.. si eram prudenta

"e cel mai rau sa te apuci saconduci inainte de scoala.."
Nu mi se pare deloc corect ce ai zis D o n n ,am impresia ca ceea ce stiu acuma dupa 2 ani de zile de cand am luat permisu mi se datoreaza doar mie,am invatat mai bine singura decat la scoala,nu m-a invatat mai nimic instructoru',in schimb stia sa-mi reproseze ca nu fac bine ;) De multe ori si scoala aia e degeaba ,de asta sunt unii soferii asa cums unt si ne intrebam cum de au luat permisu' ;) Depinde f mult de persoana... cat de mult vrea sa se "perfectioneze"..

D o n n 31-05-08 23:52

Quote:

Originally Posted by ~Ada~ (Post 1563986)
Eu nu ma simt in stare sa judec pe nimeni pentru ca si eu am condus destul de mult fara permis,ce-i drept nu in oras dar oricum.....si nu m-am gandit niciodata ca as putea lovi pe cineva sau face vreo traznaie..nu eram inconstienta si mergand si cu masina parintilor fara ca ei sa stie nu imi permiteam sa fac orice.. si eram prudenta

"e cel mai rau sa te apuci saconduci inainte de scoala.."
Nu mi se pare deloc corect ce ai zis D o n n ,am impresia ca ceea ce stiu acuma dupa 2 ani de zile de cand am luat permisu mi se datoreaza doar mie,am invatat mai bine singura decat la scoala,nu m-a invatat mai nimic instructoru',in schimb stia sa-mi reproseze ca nu fac bine ;) De multe ori si scoala aia e degeaba ,de asta sunt unii soferii asa cums unt si ne intrebam cum de au luat permisu' ;) Depinde f mult de persoana... cat de mult vrea sa se "perfectioneze"..

pt mine care conduc de la 13 ani...a prins foarte bine...pot sa zic ca ma descurcam mai bine ca instructorul...el e mai "grasut" loganul lui nu are servo...mai multe si eu ma miscam mai repede...dar io am invatat pe dacia 1300,apoi a urmat dacia 1410, apoi un papuc cu motor de 1.4 ,tractiune pe spate...si tot asa...am invatat parcari si mersul cu spatele cu papucul,deoarece avand carlinga mergeam din oglinzi...oricum e rau pt cei care invata sa conduca la 17 ani apoi dupa cateva luni fac scoala....si mai ales daca invata cu parintele in dreapta...asta e parerea mea...io ma plimbam singur cu masina fara sa stie nimeni...si uite ca acum am permis de o luna,am facut 5000 de km...si nici un incident ...deci depinde de fiecare cat de mult ii place sau isi doreste sa capete permisul. :d

eMH 01-06-08 13:23

Si eu am condus fara permis,nu mi se pare ceva grav,mai ales ca de multe ori in timpul scolii de soferi,dupa ce veneam de la curs,cum ajungeam acasa ma chinuiam la parcari,si alte alea.Deci pot sa spun ca ma perfectionam :D
Mi se pare ceva obisnuit sa conduci inainte sa ai permis,dar nu sa faci raliuri,sa conduci ca la "nefese",si in niciun caz pe drumuri publice...

~Ada~ 01-06-08 14:12

Unii conduc pentru ca vor sa invete,sa se perfectioneze cum ai zis si tu pentru ca nu apuci sa faci foarte mult in ora aia de condus pe zi mai ales daca instructoru e plictisit sau te tine pe post de sofer ca sa-l duci unde are el treaba;) insa sunt unii care conduc doar ca sa fie "cool" si termina prin a face o prostie,mai mica mai mare.cunosc un caz,tipul a vrut doar sa scoata masina din parcare pana ajungea tatal ca sa-i faca o "supriza" nu s-a asigurat si a iesit destul de urat....
Asadar grija trebuie avuta mereu :-)

D o n n 01-06-08 20:07

trebe constientza inainte de toate...daca simti nevoia sa conduci,ia masina si condu noaptea,SINGUR(sau cu prietena),dar nu cu alti prietenii...ca sigur va iesi urat...dar mai bine conduci sa te perfectionezi...nu e indicaty sa faci raliuri sau "impresii" la domn`soare cand nu ai permis..pt k alea se uita la tine in minutul ala cand treci pe langa ele apoi uita:))) deci ...nu are rost sa te dai mare...plus ca o fata cu capul pe umeri nu umbla cu cineva care nu are permis...eu conduceam numai prin curte,pe drum de tara ,cu gropi si alea...pt k pe asfalt e usor sa ti cursul drumului...dar prin curte inveti sa aproximezi distante ,masina tot...iar pe drumul de tara inveti sa faci manevre ne prevazute,sa mergi incet,sa feresti diverse obstacole...parerea mea...unu eu as aam facut...

Daniel_Toa 01-06-08 20:17

Indicat E Sa Nu Conduci Masina Sub 18 Ani !!!!!!! Daia Se Intampla Atatea Accidente Din Cauza Unor Pusti Care Se Joaca Prea Mult Nfs !!!!

Dripci 02-06-08 00:38

Intrebare : daca nu ai carnet si te plimbi prin poligon cu masina..singur, esti pasibil de ceva anume ? Se pune problema daca asupra poligonului se aplica aceleasi reguli ca unui drum public.

Dany.bilan628 02-06-08 00:54

ideee e ca acest cod rutier se refera la "circulatia pe drumurile publice" . Din cate stiu nu are ce sa-ti faca daca nu e drum public, nici macar pe drumul forestier , caci acolo este interzisa circulatia publica (asta e sigur).
Si eu am condus fara permis dar m-am linistit...si am condus numai la tara.
Nu are rost sa-ti risti pielea...si inchisoarea de la 1 la 7 ani.
La tara mai inveti cate ceva, dar la oras daca nu sti conduce mai bine nu te baga ca risti si viata ta dar si viata altor persoane. Mai bine dute pe camp si da-i blana acolo!

apache 02-06-08 01:15

eu inainte de scoala de soferi n-am condus nimic...si la obtinerea permisului nu am avut probleme...
scoala de soferi se numeste asa tocmai pentru ca este o "scoala" unde inveti sa conduci si este exact ca la o scoala normala...daca inveti alfabetul inainte de clasa 1 esti un pic mai avantajat decat restul colegilor....
numai ca aici sa inveti alfabetul te poate costa puscaria sau cel putin o amenda

B-XX-NOX 02-06-08 01:16

eu m-am dus cu masina cand am dat sala si ulterior traseul :lol::lol::lol:

apache 02-06-08 01:20

Quote:

Originally Posted by B-XX-NOX (Post 1565916)
eu m-am dus cu masina cand am dat sala si ulterior traseul :lol::lol::lol:

adica ce vrei sa zici ? ca nu prea poti sa intelegi nimic din ce ai zis

Alexis_turbo 02-06-08 08:11

s-a dus cu masina la examen, probabil asta vroia sa zica cum si eu am fost cu motorul inainte de permis! :))

Dany.bilan628 02-06-08 10:20

adica s-a dat cu masina lui personala pe drum spre examen. INainte sa aiba permis. Stia ca il va lua. Sti daca intalneai un nenea militzian...ai fi facut-o de cacao...in ziua examenului

D o n n 02-06-08 14:45

Quote:

Originally Posted by Dany.bilan628 (Post 1565876)
ideee e ca acest cod rutier se refera la "circulatia pe drumurile publice" . Din cate stiu nu are ce sa-ti faca daca nu e drum public, nici macar pe drumul forestier , caci acolo este interzisa circulatia publica (asta e sigur).
Si eu am condus fara permis dar m-am linistit...si am condus numai la tara.
Nu are rost sa-ti risti pielea...si inchisoarea de la 1 la 7 ani.
La tara mai inveti cate ceva, dar la oras daca nu sti conduce mai bine nu te baga ca risti si viata ta dar si viata altor persoane. Mai bine dute pe camp si da-i blana acolo!

si ce crezi ca rezolvi daca ii dai blana?daca ii dai 100 -200kmh consideri k stii sa conduci?

22VIN 02-06-08 16:16

la tara... la tara inveti pe dracu... la tara inveti sa pleci de pe loc, lucru care se invata in cateva minute:)) si degeaba stii sa pleci bine de pe loc la tara, in oras n-are nici o valoare. scoala adevarata o faci singur in masina printr-un oras gen pitesti/bucuresti. daca esti incepator de tg-jiu sa zicem, unde se circula mult prea frumos, ai incurcat-o in pitesti, unde nesimtirea e cu caru la fiecare sofer

All times are GMT +2. The time now is 02:20.

- Copyright 2026 4Tuning