Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Cielo 2006 (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/27746-cielo-2006-a.html)

Geo_ZGA 20-03-08 10:24

Re: Cielo 2006

da, am schimbat uleiul... se incalzeste cam la fel, dar intra mai usor in viteze. nu-ti imagina o schimbare majora, dar tot e ceva. oricum timoneria nu este perfect reglata, de asta mai face figuri la viteze.
consumul... nu pot sa-mi dau cu parerea, fiindca s-a si incalzit afara, plus ca am pus jantele de vara, mai mari... ca idee, da, mi-a scazut consumul cu ~1%, dar nu stiu daca e meritul uleiului sau al anotimpului.

NWZeu 20-03-08 13:34

sau al efectului placebo ;) :D

W R S 20-03-08 15:34

"sau al efectului placebo " hai sa va zic eu ... de cand vreau sa-mi pun arcuri sport... am senzatia ca la fiecare curba ma rastorn cu masina !! :) E si asta ceva...

Mecanicului i-am propus sa mi-l schimbe , mi-a spus ca nu e o idee asa buna , va trebui sa-l schimb regulat pe urma...
Geo_ZGA imi poti spune cat costa si cati litri intra ? Este greu de schimbat uleiul ?

Geo_ZGA 20-03-08 17:06

sa-ti schimbi regulat uleiul de cutie? de ce? :lol: asta in principiu doar se completeaza, nu se schimba niciodata... dar e indicat, ca la masinile noi, sa se schimbe dupa un timp fiindca se aduna span de la metalul nou. intra 1,8l si costa in jur de 40-50ron, in functie de unde il cumperi. e destul de greu fiindca la a mea, de ex, nu exista buson de scurgere al uleiului din cv, exista doar de umplere. trebuie scos capacul baii de la cv si inlocuita garnitura aia, fiindca odata desfacuta, nu mai etanseaza f bine. la modelele mai vechi de cielo poate au buson de scurgere, dar a mea nu are...
consumul chiar mi-a scazut cu ~1%, nu e niciun efect placebo :lol: dar asta nu insemna ca e meritul uleiului.

Geo_ZGA 23-03-08 14:52

3 Attachment(s)
cateva poze noi, mai de sezon... jantele puse pe masina, semnale clare pe aripi si azi montat "strutu" intre amortizoarele fata :D
impresii cu strut-bar montat... parca nu se mai inclina asa mult pe curbe, dar poate o fi si efectul placebo. vedem la drum lung. m-am cam chinuit sa o pun pe pozitie, fiindca intra fortat, am tras ceva de ea. urmeaza o bara anituruliu de nexia.

serban_pc 23-03-08 15:56

BV Geo, mai laso putin de fata macar ca parca este salupa :D

Geo_ZGA 24-03-08 07:33

o sa fie si asta... dar pe rand. trebuie sa o cobor de fata un pic si sa ii intaresc spatele, macar cu niste arcuri. sunt multe de facut... si banii vin pe rand :)
p.s: chiar se simte pe curbe, am alergat-o ieri prin tot orasul. nu mai e senzatia ca fuge masina pe exterior, nu se mai lasa atat de mult.

Lao 24-03-08 09:28

Geo, un singur cuvant pt tine: PLACEBO.

Geo_ZGA 24-03-08 10:25

cine e nenea asta Placebo? :-P o fi si asta, dar serios... am tras cat am putut de ea ieri, la Unirea, la fantani... si sta mult mai bine, nu se mai inclina asa mult. nu am zis ca sta dreapta, dar e o mica imbunatatire. Lao, tu cand ai avut-o pe masina nu ai simtit nicio schimbare?

D o n n 24-03-08 10:30

geo...cum ai de gand sa o lasi de bot?zimi si mie?sau cum sa fac sa o ridic de spate,una din doua;))

Geo_ZGA 24-03-08 10:39

Quote:

Originally Posted by D o n n (Post 1442119)
geo...cum ai de gand sa o lasi de bot?zimi si mie?sau cum sa fac sa o ridic de spate,una din doua;))

ori tai din arcurile originale o spira, ori, mai simplu, cumpar 2 arcuri sport pt fata, de kadett e sau astra f. nu vreau sa o cobor mult, as prefera maxim 30mm, ca dupa aia o sa am probleme cu bordurile si cu drumurile pe la munte :lol:
ca sa o ridici de spate poti sa pui arcuri originale de cielo, heavy duty, sau arcuri de bmw e30, am inteles ca merg perfect si sunt mai rigide. si din astea vreau, pt spate...

Psycho 24-03-08 10:40

de unde ai luat bara dintre amortizoare ...

Lao 24-03-08 10:45

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1442101)
Lao, tu cand ai avut-o pe masina nu ai simtit nicio schimbare?

Ba da, dar nu in stabilitatea masinii. Cea mai mare diferenta am simtit-o la directie. ;) Mergea mai greu volanul. Apoi, la coborarea unei borduri: se auzea mult mai profund zgomotul. ;)

Geo_ZGA 24-03-08 10:46

de la Serban pc, are si anunt pe sectiunea Daewoo, la vanzari. la o prima impresie, mi s-a parut ca e cam "fragila" :lol:, dar e f solida si se potriveste bine. nu e de firma, dar isi face treaba :D
tu parca ai Slz, nu? nu se potriveste asta, trebuie masurat si calculat alta...
edit: Lao, nu e nicio schimbare la directie, la mine :) tot asa merge, nici mai greu, nici mai usor... cu bordurile nu stiu :)

Psycho 24-03-08 10:47

da .. pai de asta am intrebat .. daca este facuta custom sau ai gasit de cumparat ... si daca mai are si de alte masini ... adica solenza :)

All times are GMT +2. The time now is 04:32.

- Copyright 2026 4Tuning