![]() |
Re: Viteza maxima reala vs. viteza maxima constructiva
Quote:
Daca are cineva pareri contra il rog sa le scrie ! Imi cer scuze daca am facut OffTopic . Numai bine ! |
Misto. Deci o masina de 63cp te duce la 190km/h. Plus ca viteza maxima declarata e de 155km/h. A dracu' eroare de vitezometru, e de 35km/h?
|
Maxima asta cu solenza 1.9d la 190 km/h :) Probabil cu tuNNing atinge 220. Hai faceti o poza la un gps intr-o solenza 1.9d stock ce arata peste 160 km/h , atunci poate va cred ;)
|
Quote:
ontopic:am avut un prieten care a detinut o solenza 1.9 D,acum ceva ani am fost cu el spre Ovidiu si in vale(cei din ct cunosc zona) d-abia a prins 160 si cva la ora pe bord si gafaia saraca din toate incheieturile. Salutari ! |
pai la golf mkv 1.4 80cp 168km/h in talon , dar am scos 190-195km/h pe drum drept si 210-215 in panta
|
Quote:
Nu ti se pare cam ciudat ca multe masini de generatie mai noua cu mai multi CP, chiar si benzina au in talon viteze mult mai mici de 190? Pai tu comparai cu masina ta....vw de 1.9, probabil TDi, pai acolo e vorba de 1900cmc+turbo, de soft, etc mi se pare normal ca aia sa atinga 190, sunt si 27Cp in + Am observat o chestie, cei mai mult posesori de solenze diesel raporteaza topspeed-uri astronomice, in timp ce aia cu solenze 1.4mpi care au si cu 12Cp in plus se limiteaza la 170-180. Cum vine asta? cumva 63Cp scosi din 1900cmc sunt mai multi decat 75Cp scosi din 1400? Cred ca o fi aia 500cmc in + de vina :D |
Quote:
|
Lord_wader asta are o problema cu solenza Diesel se pare :)) esti un rasist ba :P glumesc... ma nu stiu de 190 ... dar uite , in viteaza a5-a schimb la 100 sa zicem ... de la 100 km/h pana la 120-130 km/h masina accelereaza foarte bine .. apoi dupa acest barem masina merge din ce in cet mai greu ceea ce e normal pt ca e masina generatie veche fara turbo cum amintea bunul nostru amic rasist lord_wader.
Dar fiind motor mai mare si disel,cu toti stim ca diesel e masina de drum lung corect ? Defapt Lord_wader nu stie asta el e de parere ca : Quote:
S-au tu ai fost angajat de cineva sa ti topicurile " in viata " ?? Plus ca masinile astea de generatie noua producatori mai restrictioneaza anumite viteze(limitator) pentru consum si o buna pastrare a motorului dar solenza mea numai are limitator :) 1.a fost masina de politist si au scos limitatoru. 2. am sa merg cu Grizzy pe autostrada (cum am mai facut-o de altfel si am prins 170-180 ) cu un GPS si o camera video si poate asa o scoatem la capat. Pana atunci bafta toate cele bune .. Apropo topicu asta nu era mort ? PS: Quote:
Sign, Al3xPuma |
in 2010 si solnitele ajung la 190km/h ... vant la pupa capitane!
PS : veronica micle nu a avut treaba cu poezia! URA! |
@ Alex
1) Nu, nu stim cu totii ca "motorina e de drum lung". De unde si pana unde asemenea afirmatii, ce argumente aduci si mai exact ce intelegi tu prin asta? 2) Diesel nu se bazeaza pe cai putere ? :lol: Asta a fost punctul culminant. Dar pe ce se bazeaza ? Scoate performante din piatra seaca ? Daca vroiai sa spui cuplu, ai gresit. Cuplul nu te ajuta in situatia asta (top speed) deloc, mai ales ca inclusiv la capitolul cuplu, diesel pierde in fata benzinei, contrar opiniei majoritatii, majoritate plina de "cunoscatori". Motorul 1.9d de pe SLZ are 1900 cmc si 120NM. Asta este cuplu de motor 1.4 pe benzina, deci pe ce ziceai ca se bazeaza dieselul ? 3) Intr-adevar, la unele masini de generatie noua viteza maxima este limitata, in cele mai multe cazuri la 250 km/h, in altele la 280, 300, etc. Problema apare la Solenza, de cand o masina cu tehnologie din al doilea razboi mondial, masina conceputa acum muuuulti ani, este de tehnologie noua ? Ca sa nu mai spun ca nici nu se pune problema de limitare electronica la masini de genu', cu cei 60cp ai sai nu este in situatia de a atinge cine stie ce viteza maxima periculoasa astfel incat limitarea top speed-ului sa fie necesara. Crezi ca ai vreun S 500 sa fie nevoie de limitare la 250 km/h ? :rolleyes2 4) Devine din ce in ce mai interesant, 1.9d 60CP @ 190 km/h si 1.4 80CP @ 215 km/h. Nici nu ma gandesc ce ar face un Golf 2.0 FSI, 300 km/h ? 5) Obisnuiti-va cu ideea ca ce spune producatorul aia este, +/- 5 km/h in conditii ideale. Cand tu ai 160 km/h, viteza maxima declarata de el, din cauza erorii de kilometraj o sa iti arate 180-185 km/h, nu te gandi ca ai depasit tu viteza maxima declarata de ei, de fapt fix cu aia te deplasezi doar ca nu esti constient de eroarea de pe ceas. |
Bai fratilor mai terminati cu aberatiile astea cu solente de 1.9 care ating 190...am avut 12 bucati de asemenea masini la firma luate de noi si nici una nu a trecut de 170 pe ceas...asa ca nu mai aberati ...luati un gps sau daca nu aveti ma ofer eu sa vin cu unul si vedeti viteza reala !!!
|
Evo are in certificat 250 viteza maxima(sau 240 nu mai retin exact) stock am putut sa ii dau maxim 270(atat are si pe bord, adica acul atat indica maxim)...dar cand am pus gps ul--- ca sa vezi, la 270 defapt era 255-260. Deci in cazul meu, acul a mintit.
|
Apai daca solnita prindea 190 , atunci motorul meu de pe calibra era varza rau. 2.0 8V si prindea 200 205. Pai cat sa prinda daca de pe usa fabricii a iesit cu 205 viteza maxima , hai sa fim realisti. Poate si solenza o prins 190 dar i-a trebuit un drum drept de 200 km. Hai sa nu mai aberam. Si matizul merge cu 280 si mai are juma` de pedala ;)))
|
Quote:
|
Quote:
Pai si eu iti arat videoclip cu solenza mea la 180km/h dar fii atent ...a explicat anaconda mai bine :) sus ... @ _anaconda_ Asa da :-) explicatie ... argumente reale ... si teorie adevarata... Jos palaria pentru tine ... dar prefer sa spun chestii mai excentrice sa vad daca are anumite cunostinte in cauza ... mi se pare aiurea sa pui niste afirmatii cand tu nu ai nici cea mai vaga idee despre masina :) si ma refeream la Lord_wader ... acum fara suparare ... nu ca as fi mare fan dacia :) dar tre sa se faca dreptate :D:D:lol: Quote:
Quote:
Sign, Al3xPuma |
| All times are GMT +2. The time now is 00:24. |
- Copyright 2026 4Tuning