Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput raliurile in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/151828-inceput-raliurile-romania.html)

valentin.nemtanu 26-07-11 18:36

Re: Cand au inceput raliurile in Romania ?

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 4469542)
1986 - Raliul Bucovinei

Pe masina cu nr concurs 220, de Galati era Manolache si Stefan Gherasim !!:D

valentin.nemtanu 26-07-11 19:00

1 Attachment(s)
1980 - raliul Banatului la Timisoara, parcul de masini participante.
Dar editia a ramas in memoria participantilor prin concertul sustinut de Progresiv TM pentru ralisti !! O frumoasa amintire:-)

ROAD EMPIRE 02-08-11 17:45

1 Attachment(s)
raliul zapezii 86`

ROAD EMPIRE 05-08-11 11:42

2 Attachment(s)
1.Botezan
2.Banca -Urdea

valentin.nemtanu 05-08-11 17:38

Privind imaginea masinii 23 cu Dodo - Gheorghe Urdea, observ anvelopele de macadam/ zapada, ce se fabricau la Floresti- Prahova, si pentru 1-2 seturi cate am tocat in 88-89, am facut 3-4 drumuri la Floresti, programare....< zambete > .....si emotii.
Atunci, in anii ' 80 trebuia sa prevezi din vreme ce anvelope doresti, sa alegi doar din 3 tipuri,:D 2 profile :D si sa faci " gimnastica " sa le obtii. Se fabricau putine si era o arta a descurcarii!! sa le iei din iarna, sau mai tarziu pana prin martie.....apoi, te programai.
Poate unii erau mai iuti, mai inspirati :rolleyes2, dar eu asa m-am descurcat cu destule eforturi.
Si ca sa fie una buna din amintiri: la Raliul Vaslui, pe prima speciala, parca se numea Caprioara, am terminat 2 buc dintr-un set nou ce fusese cu o seara inainte incaltat, in editia 88! Noroc ca la sosire , ne astepta asistenta, inspirat amplasata acolo intre probele pana la Barlad.
Asa am facut raliul doar pe rezervele care erau cam obosite !!:D

ROAD EMPIRE 05-08-11 18:48

18 Attachment(s)
Alte imagini din Raliul Dunarii `85

1.Attila Capar
2.Bara Ionel
3.Botezan
4.Savu
5.L. Balint
6.Busulescu
7.Busulescu
8.Cojocaru
9.Duval
10. ???
11. Grigoras-Banca
12.Lamboiu
13.Balint -Zarnescu
14.Vasile-Scobai
15. Cojocaru
16.SAvu
17.Vasile - Scobai
18.Urdea -Amarica

NOScox 11-08-11 13:02

frumoasa si istoria raliurilor romanesti.

valib 19-08-11 15:45

Road Empire: ar fi frumos din partea ta sa precizezi si sursa pozelor tale(cel putin alea cu Oltcit/Dacia). Nu de alta, dar eu am dus ceva munca de convingere ca sa primesc un cd cu toate pozele in original, direct de la sursa (dl. Lamboiu/ Sparleanu) si sa le uploadez pe net, sa le vada toata lumea. Daca nu eram eu, pozele alea nu ajungeau pe net nici peste 20ani.

ROAD EMPIRE 01-09-11 19:10

12 Attachment(s)
cateva poze din 1986 si 1988 Grecia - Lucian Filip

valentin.nemtanu 08-09-11 08:11

4 Attachment(s)
Inca un raspuns titlului !

Primul raliu local desfasurat in judetul Galati s-a petrecut in 1979.
Startul s-a dat din fata Gradinii Publice , unde recunoastem masinile de la ITA Galati, ITA Braila ( cu numere de AG ) si ITA Ialomita.
Pe langa ele ing Emil Sabau si presedintele clubului Stefan Gherasim.
De la dansul am obtinut pozele si iata-l in continuare in poza de grup ( 3) , impreuna cu Mitel Manolache, A. Giusca, dir. Emil Munteanu +, Dumitru Mihailescu dir th, ??, Marius Georgescu, ??,??.
Traseul de peste 200 km a strabatut tot judetul promovand miscarea automobilistica in principalele localitati .
Si asa s-au pus bazele unei activitati , care dupa cativa ani numara 5 cluburi si cca 18 masini preparate de competitii auto.

valentin.nemtanu 08-09-11 20:49

4 Attachment(s)
Prezenta constanta in campionate timp de peste 4 ani, echipajul galatean format din Mitel Manolache si Stefan Gharasim au astazi multe amintiri placute de povestit, adesea bine dispusi si prezenti in parcul de sosire.
Participari fara evenimente ...:D si promenade :D prin decor, intrucat isi calculau bine traseul, timpii, triectoriile, etc si fara risc inutil sau cutii modificate ori alte nazbatii :D
Au continuat sa fie in " carti " chiar si in conditiile confiscarii patrimoniului ACR in 1983:sad: prin trecerea la consiliile populare.... alta istorie...

valentin.nemtanu 26-10-11 20:51

Va transmit tuturor forumistilor care in perioada de glorie a raliurilor cu Dacia 1300...1400 ati contribuit la ridicarea sportului automobilistic romanesc,
SALUTARI CORDIALE,
de la d-l Radu Dobrescu, stabilit in Germania, si care va posta curand cateva din amintirile sale, chiar si poze din arhiva sa personala !

valentin.nemtanu 26-10-11 21:10

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4671719)
Va transmit tuturor forumistilor care in perioada de glorie a raliurilor cu Dacia 1300...1400 ati contribuit la ridicarea sportului automobilistic romanesc,
SALUTARI CORDIALE,
de la d-l Radu Dobrescu, stabilit in Germania, si care va posta curand cateva din amintirile sale, chiar si poze din arhiva sa personala !

Radu Dobrescu in Germania si in vizita in Orlando - USA

valentin.nemtanu 07-11-11 11:49

1 Attachment(s)
1978 - raliul Avram Iancu
- ii recunoastem pe Vali Angelescu, ( fost contabilul federatiei si stabilit prin Suedia) Popa, ing. Tatu, dr Titus Nicoara, V. Babes
- dr Titus Nicoara in mijlocul oficialilor de la Cluj
- Radu Dobrescu impreuna cu echipa de raliuri a Romaniei la Nisipurile de aur( participare despre care am mai discutat )

valentin.nemtanu 07-11-11 15:11

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4696775)
1978 - raliul Avram Iancu
- ii recunoastem pe Vali Angelescu, ( fost contabilul federatiei si stabilit prin Suedia) Popa, ing. Tatu, dr Titus Nicoara, V. Babes
- dr Titus Nicoara in mijlocul oficialilor de la Cluj
- Radu Dobrescu impreuna cu echipa de raliuri a Romaniei la Nisipurile de aur( participare despre care am mai discutat )

am reluat imaginea descrisa mai sus

All times are GMT +2. The time now is 14:53.

- Copyright 2026 4Tuning