![]() |
Re: Cand au inceput raliurile in Romania ?
Quote:
|
1 Attachment(s)
1980 - raliul Banatului la Timisoara, parcul de masini participante.
Dar editia a ramas in memoria participantilor prin concertul sustinut de Progresiv TM pentru ralisti !! O frumoasa amintire:-) |
1 Attachment(s)
raliul zapezii 86`
|
2 Attachment(s)
1.Botezan
2.Banca -Urdea |
Privind imaginea masinii 23 cu Dodo - Gheorghe Urdea, observ anvelopele de macadam/ zapada, ce se fabricau la Floresti- Prahova, si pentru 1-2 seturi cate am tocat in 88-89, am facut 3-4 drumuri la Floresti, programare....< zambete > .....si emotii.
Atunci, in anii ' 80 trebuia sa prevezi din vreme ce anvelope doresti, sa alegi doar din 3 tipuri,:D 2 profile :D si sa faci " gimnastica " sa le obtii. Se fabricau putine si era o arta a descurcarii!! sa le iei din iarna, sau mai tarziu pana prin martie.....apoi, te programai. Poate unii erau mai iuti, mai inspirati :rolleyes2, dar eu asa m-am descurcat cu destule eforturi. Si ca sa fie una buna din amintiri: la Raliul Vaslui, pe prima speciala, parca se numea Caprioara, am terminat 2 buc dintr-un set nou ce fusese cu o seara inainte incaltat, in editia 88! Noroc ca la sosire , ne astepta asistenta, inspirat amplasata acolo intre probele pana la Barlad. Asa am facut raliul doar pe rezervele care erau cam obosite !!:D |
18 Attachment(s)
Alte imagini din Raliul Dunarii `85
1.Attila Capar 2.Bara Ionel 3.Botezan 4.Savu 5.L. Balint 6.Busulescu 7.Busulescu 8.Cojocaru 9.Duval 10. ??? 11. Grigoras-Banca 12.Lamboiu 13.Balint -Zarnescu 14.Vasile-Scobai 15. Cojocaru 16.SAvu 17.Vasile - Scobai 18.Urdea -Amarica |
frumoasa si istoria raliurilor romanesti.
|
Road Empire: ar fi frumos din partea ta sa precizezi si sursa pozelor tale(cel putin alea cu Oltcit/Dacia). Nu de alta, dar eu am dus ceva munca de convingere ca sa primesc un cd cu toate pozele in original, direct de la sursa (dl. Lamboiu/ Sparleanu) si sa le uploadez pe net, sa le vada toata lumea. Daca nu eram eu, pozele alea nu ajungeau pe net nici peste 20ani.
|
12 Attachment(s)
cateva poze din 1986 si 1988 Grecia - Lucian Filip
|
4 Attachment(s)
Inca un raspuns titlului !
Primul raliu local desfasurat in judetul Galati s-a petrecut in 1979. Startul s-a dat din fata Gradinii Publice , unde recunoastem masinile de la ITA Galati, ITA Braila ( cu numere de AG ) si ITA Ialomita. Pe langa ele ing Emil Sabau si presedintele clubului Stefan Gherasim. De la dansul am obtinut pozele si iata-l in continuare in poza de grup ( 3) , impreuna cu Mitel Manolache, A. Giusca, dir. Emil Munteanu +, Dumitru Mihailescu dir th, ??, Marius Georgescu, ??,??. Traseul de peste 200 km a strabatut tot judetul promovand miscarea automobilistica in principalele localitati . Si asa s-au pus bazele unei activitati , care dupa cativa ani numara 5 cluburi si cca 18 masini preparate de competitii auto. |
4 Attachment(s)
Prezenta constanta in campionate timp de peste 4 ani, echipajul galatean format din Mitel Manolache si Stefan Gharasim au astazi multe amintiri placute de povestit, adesea bine dispusi si prezenti in parcul de sosire.
Participari fara evenimente ...:D si promenade :D prin decor, intrucat isi calculau bine traseul, timpii, triectoriile, etc si fara risc inutil sau cutii modificate ori alte nazbatii :D Au continuat sa fie in " carti " chiar si in conditiile confiscarii patrimoniului ACR in 1983:sad: prin trecerea la consiliile populare.... alta istorie... |
Va transmit tuturor forumistilor care in perioada de glorie a raliurilor cu Dacia 1300...1400 ati contribuit la ridicarea sportului automobilistic romanesc,
SALUTARI CORDIALE, de la d-l Radu Dobrescu, stabilit in Germania, si care va posta curand cateva din amintirile sale, chiar si poze din arhiva sa personala ! |
1 Attachment(s)
Quote:
|
1 Attachment(s)
1978 - raliul Avram Iancu
- ii recunoastem pe Vali Angelescu, ( fost contabilul federatiei si stabilit prin Suedia) Popa, ing. Tatu, dr Titus Nicoara, V. Babes - dr Titus Nicoara in mijlocul oficialilor de la Cluj - Radu Dobrescu impreuna cu echipa de raliuri a Romaniei la Nisipurile de aur( participare despre care am mai discutat ) |
1 Attachment(s)
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:53. |
- Copyright 2026 4Tuning