![]() |
Re: Guvernul a triplat de la 08.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate
nu pot spune decat un singur cuvant din care poate intelege fiecare ce vrea (japca) se mai pot adauga multe cuvinte dar fara nici un rost ,trebuie sa ne mobilizam shi sa ieshim in strada ,toata lumea nu neaparat pentru aceasta cauza ,sunt multe alte probleme......pentru toata clasa politica din romania le doresc .....multa sanatate!!
|
Quote:
|
Cine este Tariceanu? Cititi aici profilul lui profesional:
EXPERIENTA PROFESIONALA · Preşedinte de Onoare, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), din 2003 · Preşedinte, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), 2001-2003 · Membru fondator şi Preşedinte al APIA, 1994-1997 · Partener asociat, Automotive Trading Services, Importator oficial Citroen, din 1993 Si aici aveti mailurile celor din APIA , LA FEL DE VINOVATI CA SI SEFUL LOR TARICEANU!!! BOMBARDATI CU MAILURI ACESTE ADRESE! Paul Badea [email protected] Marius Pitigoi [email protected] Silviu Preoteasa [email protected] Ernest Popovici [email protected] Dorin Maier [email protected] Dan Vardie [email protected] Dan Constantin Guta [email protected] George Grigorescu [email protected] Ion Rotaru [email protected] MOARTE TORTIONARULUI!!! JOS JEPCARII |
ANAF:Incepand cu 15 decembrie, autovehiculele a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2000 cm3 si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state UE se excepteaza de la obligatia de plata a taxei pe poluare pana la 31 decembrie 2009
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a venit cu precizari privind data de la care se aplica noua taxa auto, dupa ce in mai multe zone din tara au avut loc proteste ale celor care vroiau sa isi inmatriculeze masinile aduse din strainatate. Intr-un comunicat dat publicitatii, ANAF a precizat: "Conform O.U.G. 208/2008, incepand cu 15 decembrie 2008, autovehiculele a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2000 cm3 si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale UE se excepteaza de la obligatia de plata a taxei pe poluare pana la data de 31 decembrie 2009". ANAF mai precizeaza ca "in data de 8 decembrie 2008, in Monitorul Oficial partea I nr. 825, a fost publicata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 208 pentru stabilirea unor masuri privind taxa pe poluare pentru autovehicule. Ca urmare, administratiile financiare trebuie sa aplice, din momentul intrarii in vigoare a ordonantei, noile reglementari stipulate de aceasta". Oficialii Administratiei Nationale de Administrate Fiscala afirma ca "potrivit art. 11 alin. (2) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, „Ordonantele de urgenta ale Guvernului intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sub conditia depunerii lor prealabile la Camera competenta sa fie sesizata, daca in cuprinsul lor nu este prevazuta o data ulterioara". Administratiile financiare au primit marti dimineata noul software-ul prin care este calculata taxa, precum si Monitorul Oficial in care este publicata ordonanta. Administratiile financiare vor recalcula taxa pe poluare auto din nou pentru dosarele analizate luni, dupa noua formula, pentru ca ordonanta a intrat in vigoare la data publicarii. Administratiile financiare sunt obligate sa calculeze taxa pe poluare auto in termen de doua zile lucratoare de la depunerea dosarului cu actele masinii, iar plata se face ulterior la trezoreria de care apartine proprietarul autovehiculului. sursa nu am inteles eu bine sau asta inseamna ca orice masina sub 2000 cmc nu mai plateste taxa pana la sfarsitul lui 2009 ? nu zice nimic de normele euro. daca putinele proteste care au fost pana acum au reusit asta, un miting mare ca cel de pe 13 decembrie va atrage atentia ca nu ne lasam furati si mintiti. JOS TAXA AUTO ! |
Protestul este autorizat.In schimb,nu este spre binele tau sa-ti aduci masina neinmatriculata.Asta inseamna dosar penal.Vino cu alta masina.
|
In disperarea lui, Tariceanu, hiena comunista a Romaniei, a facut un cadou nesperat, prin gresala de a nu trece in art.2 din ordonanta, cuvantul "nou" sau "noi", ceea ce in conformitate cu textul explicit al ordonantei, scuteste de orice taxa autoturismele cu capacitate cilindrica de pina in 2000 cmc....INDIFERENT DE ANUL DE FABRICATIE/INMATRICULARE!
Ce este mai important, el nu mai poate da o alta ordonanta de urgenta si nici nu mai poate modifica pe cea ulterioara! Guvernul, in urma alegerilor validate, nu mai poate emite ordonante de urgenta! Art. II. - Autovehiculele a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 cm3 si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene incepand cu data de 15 decembrie 2008 se excepteaza de la obligatia de plata a taxei de poluare pentru autovehicule, stabilita potrivit prevederilor ACESTA NU ESTE UN MOTIV CA SA NU IESIM IN STRADA! VOM MERGE SA-I ARATAM CINE SUNTEM!!! |
stie cineva daca ai RAR efectuat inainte de 15 decembrie si nu ai bani de taxa asta noua, se plateste pe sistemul vechi?un amic nelinistit
10x |
Quote:
Trebuia jegosul de Tariceanu sa ne lase sa le inmatriculam pe cele deja intrate in Ro.Nu toti sunt bisnitari.Si oricum samsari o sa cumpere din Ro si tot isi fac treaba. |
Quote:
|
Sa vedem ce face Stolojan.Poate ai dreptate.Nu am citit personal legea.
Trebuia sa va impuneti si voi punctul de vedere,ca vad ca esti importator,nu sa inghititi prostiile lui Tariceanu. |
Quote:
Ordonanta se refera la masinile (indiferent de provenienta) care se inmatriculeaza pentru prima data in Rom SAU U.E. si nu depasesc 2000cmc. In conditiile date, ferrari ala din 97 se inmatriculeaza pentru prima data in Romania |
PE EI ,PE MAMA LOR DE LACUSTE CE SINT. COMUNISTII ERAU COPII MICI PE LINGA ASTIA .
|
Quote:
|
Am vazut ca in proportie de 80% Stolojan(a fost propus de presedinte, mai trebuie votat de Parlament) va fi noul prim-ministru.
Se va schimba oare ceva? Tin sa cred ca da. Ce ziceti ? :-s O chestie care l-a calcat pe nervi pe Tary :)): https://www.youtube.com/watch?v=AHtRN...eature=related |
hai ca mi-a explicat juristul.
sunt scutite de plata taxei toate masinile care au mai putin de 2000 cmc si care nu au mai fost inmatriculate in romania sau in UE pana la data de 15 decembrie. deci daca cumperi o masina nu a mai fost inmatriculata in UE, aceasta ori e noua ori e sh din USA, Japonia, Rusia (orice in afara UE). deci daca o iei din germania sau orice alt stat UE, si a mai fost inmatriculata acolo, taxa se plateste. |
nasol..
|
sunt curios ce s`o mai intampla la anul.pana atunci numere frumoase de bulgaria....
|
Postasem in topicul : Taxa de poluare scoasa? asta : "hahaha , tocmai acum m-am apucat imediat sa inscriu masina. Avem de gand sa astept pana scot astia taxa, asa cum se vehicula. Uite ca nu o scot, ba chiar o tripleaza ))) . DOAMNE ! Exact in ziua in care se anunta ca se tripleaza, eu eram la RAR. Ce inspiratie ! Va dati seama ce aglomeratie o sa fie brusc la RAR si FISC acum ca s-a anuntat marirea taxei ? " .
Se pare ca m-am pripit , m-am bucurat prea devreme. A 2-a zi dupa ce am postat asta, aveam programare la RAR.(asta fiind vineri). Luni urma sa depun dosarul si marti sa platesc taxa dupa ce calculau ei cat vine. SUPRIRZA ! Taxa a intrat mai devreme in vigoare. Ce vina am eu ? De ce sa platesc triplu ? Nu sunt ca ceilalti care s-au grabit sa plateasca de frica maririi, eu ma programasem inainte de aflarea vestii... Bine , asta nu inseamna ca triplarea brusca a taxei este ok, dar macar eu aveam un mic avantaj. Aseara am aflat de la stiri ca ordonanta de urgenta a fost facuta in graba si ca sunt mari greseli. Nu mai mira nimic, Tariceanu a aflat ca nu o sa mai intra la guvernare si nu o sa mai fie prim-ministru si probabil a dorit sa faca zile negre romanilor cu taxa + ca in ordonanta zice ca masinile noi sunt scutite de la plata taxei , ceea ce este numai bine pt. el , acum nemaifiind la guvernare, isi va continua afacerile , adica importul de masini. Din cate stiu , asta-primavara , PSD si PD-L erau impotriva taxei auto si cereau guvernului Tariceanu sa scoata taxa. Credeti ca si acum gandesc la fel ? Odata cu instaurarea noului guvern PSD+PD-L o sa scoata taxa? Acum e o problema mare de tot ! Am apucat sa ma apuc de acte , deci am numere de Franta si acte de Romania :)) . Nu mai pot sa circul cu masina , decat daca platesc taxa asta triplata, si nici nu ma gandesc sa o platesc. Ce ma sfatuiti sa fac? Macar daca stiam ca se tripleaza, o lasam cu actele de Franta si mai circulam cu ea asa, acum nu mai am ce sa fac... Nu mai am nici bani de platit taxa triplata. Sa astept ? Credeti ca se va schimba ceva? Am mare incredere ca odata cu protestul de sambata , 13 decembrie se va rezolva ceva. Adica sper ca avem si noi un cuvant de spus in tara asta, sa nu ne lasam condusi de acesti oameni dupa cum le dicteaza lor constiinta, sa le fie lor mai bine. Scuze ca am scris atat de mult. Sunt nervos, stresat si m-am descarcat putin. Astept raspunsurile voastre. |
Quote:
|
Mergi la vecini sau asteptam sa vedem ce se intampla dupa protest.
Sa vedem ce face Stolojan,o fi el mai intelegator,daca nu,...ne vedem pe 13 in Piata Victoriei. |
Quote:
|
Quote:
Nimeni nu vrea,dar daca nu avem de ales?Cat suntem dispusi sa protestam?O zi,doua,o luna?Cred vom vedea sambata in functie de cati se vor prezenta la protest. |
Prin acest post nu am de spus nimic special..doar ca ABIA ASTEPT sambata...aoleu, nu mai pot :D. Simt ca putem schimba ceva !
|
Quote:
Daca textul este cel de aici Autovehiculele a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 cm3 si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene incepand cu data de 15 decembrie 2008 se excepteaza de la obligatia de plata a taxei de poluare pentru autovehicule, stabilita potrivit prevederilor atunci ia intreaba si un profesor de matematica sau logica si pune-i sa-ti interpreteze corect fraza asta. Esti de-acord cu mine ca fraza de mai sus este echivalenta cu urmatoarea? ....care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau (care se inmatriculeaza pentru prima data) in alte state membre ale Uniunii Europene... Asadar prima conditie este respectata, nu e nevoie sa citim mai departe. Intr-o relatie logica, in care apare "SAU" este suficienta indeplinirea unei singure parti pentru a fi considerata relatia adevarata. TRUE sau FALSE = TRUE E adevarat ca scopul lor a fost asa cum ti-a spus tie juristul, dar VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT |
Hahaha...ai dreptate cosmin...asadar :
Quote:
|
da,cei din uniune ar trebui sa sara in sus de bucurie ca isi pot cumpara in sfarsit masini de la noi :)
|
Vad aici oameni care se indoiesc de izbanda, vad aici oameni care vor sa astepte sa vada ce se va intampla cu noul guvern, Iesiti in strada ca nu mergem sa dam in cap nimanui, sa vada toti ca nu suntem prosti, sa scoata taxa, sa bage una mica pt toata lumea si sa foloseasca banii numai in scopuri de mediu nu sa-si umple buzunarele lor fara fund.
|
Au dat-o pe fuga,Vezi ce muist e Tariceanu ala?Chiar ca se intelege ca el e stapanul UE.
|
dupa ce ca era de kko taxa , acum o tripleaza ...ca nu era destul de mare ... parca o fac numai la misto . se joaca cu legile de parca se joaca bambilici in pl mea .
daca continua scaderile vanzarilor de masini noi , ce fac ? o tripleaza iar !?!?!?? MUE TARICEANU trebuie sa facem ceva ca e prea mare bataia de joc |
intrati pe mediafax si cititi ce coace guvernu. vrea sa modifice modificarea, acum am vazut .si-au dat seama cit de prosti sint
s-ar putea sa schimbe data de cind intra in vigoare noua taxa ( 15 ian 2009) |
Era de asteptat sa faca asta, cum s-a terminat campania electorala si prostii i-au votat iar, cum si-au bagat p**a. Dar nu-i problema, le inscriem in bulgaria, ca asta e, am ajuns sa nu ne permitem sa ne inscriem masinile in tara noastra.
|
Quote:
PARTIDELE cu cele mai multe voturi au fost PSD SI PD-L .. nu inteleg ce treaba au ele cu imbecilitatea lui Tariceanu !ca de el s-a convins lumea si nu mai voteaza! JOS PNL JOS TARICEANU JOS ORBAN. |
haideti frate, fiti seriosi...cineva a zis k e bn k au triplat taxa k au aparut numai cazane...sunt de acord k multe din masinile aduse de afara sunt cazane, da puteau sa faca altceva sa t impiedice sa ai un astfel de cazan. puteau sa fie mai duri cei de la RAR, puteau sa nu le dea ITP-ul si multe alte chestii. cu ce sunt vinovati unii oameni care nu isi permit o masina noua si aduc una rulata de afara (nu toate sunt cazane si sunt in stare de functionare si estetic de 100 de ori mai bune decat multe alte masini care sunt deja p strazi si arata cum arata). lucrez la directia inmatriculari vehicule bucuresti si am vazut cazuri care au platit ieri taxa de mediu, stiind k urma sa fie adoptata noua lege abia din 15 dec, si azi au venit sa inmatriculeze masina si nu mai era valabila taxa... deci si cu banii luati si plimbati dintr-o parte in alta... bataie de joc, doar traim in romania...
|
Depusa cerere ptr calculare taxa la ora 9 dim in data de 8 (cand inca era taxa veche) si atunci aveam 620 de e. iar azi cand am fost sa ridic calculatia...surpriza 6500 de ron aveam de plata.
Ceea ce ma intriga cel mai tare este ca daca lu nenea turliceanu i sse scoala sa schimbe o lege baga rapid o ordonanta si gata. Suntem condusi de niste infecti de oameni . |
Sa vedem ce o sa faca Nenea Stolojan in privinta taxei , oare va fi intelegator sau la fel de hot ca si taricescu ala (fmm , mm gm rm si alte prescurtari de la injuraturi) ...oricum toata tara din cate am vazut , va iesi in strada sambata ceea ce speram sa atraga atentia cuiva sus pus ...cu intentii bune ! plm ...speram sa ne fie mai bine ...
ps . stie cineva unde sta Tariceanu ? |
Ma uitam in ultimele posturi si vad sunt si oameni care au habar, precum luckas si altii. Sa ne tii la curent cu modificarile din Monitorul Oficial.
V-as ruga sa nu ma umpleti paginile cu posturi inutile. Scrieti doar ce e util, sa-i ajute pe cei in cauza si ramaneti on topic. |
....nici numai stiu ce sa zic...chiar aveam ceva sperante ca se va scoate taxa si o sa pot sa aduc si eu ceva din germania. dar cu taxa asta nici nu ma mai gandesc :???:
|
singura solutie care are o mica sansa de cistig este PROTESTUL. astia care vin au visteria goala si o sa puna biruri pe orice.protestul trebuie facut in masa si incheiat atunci cind se rezolva ceva, numai ca romanul e cam las si comod.deci vrei ceva trebuie sa bati cu pumnul in masa ca idiotii astia sint de o nesimtire crasa dusa la extrem
|
Sa va cateva din motivele pt. care Tariceanu a majorat taxa acum pe ultima suta de metri:
-este importator de masini si in noua ordonanta scrie ca masinile noi sunt scutite de plata taxei, deci daca tot nu mai e in guvern, implicit prim-ministru, si-a facut o lege proprie; -stiti de unde a avut Tariceanu atatia bani pt. proiectele guvernului si nu numai ? stiti de ce am avut asa zisa crestere economica ? Tariceanu a imprumutat statul roman, de nu mai are acum cum sa plateasca datoriile. Statul roman este dator cu peste 5 miliarde de euro+alte indatoriri. A bagat taxa tripla repede acuma pt. a mai aduna cateva fonduri sa nu fie gaura atat de mare. |
au zis acum la stiri: "guvernul sia reparat greseala si a anuntat ca nu va mai mari taxa de mediu. cei care au platit taxa marita in ultimele zile isi vor primii banii inapoi" mai ma informez si va tin la curent
taxa tot se va mari, da se va mari d p data de 15...decin tot cam asa ramane |
| All times are GMT +2. The time now is 08:09. |
- Copyright 2026 4Tuning