Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Autohtona Noua vs SH Strain (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/190217-autohtona-vs-sh-strain.html)

Stage1 20-08-10 13:30

Re: Autohtona Noua vs SH Strain

Quote:

Asa zic toti pana cand isi gasesc masina bubuita intr-o parcare, de nu stiu de unde sa scoata bani de aripa si portiera. La Logan o rezolvi, la BMW mai cumperi un Logan SH de banii aia.
Asta in cazul in care toti cei care se lauda ca n-au nevoie de Casco chiar sunt soferi buni.
Asta-i o mentalitate bolnava: ,, bmw/mercedes/audi scump, nu-si permite nimeni, un bec e mai scump decat o dacie etc etc "
Am un verisor care si-a facut masina praf, un e46 (toata fata distrusa, motor intact), baie de ulei fisurata, trebuiau schimbate aripile, farurile, bara fata, reparata baia, revospite aripile/bara si multe alte prostii mici, total cost: 2200 lei. Cat costa sa repari un logan avariat in aceleasi conditii ? un simplu om care nu cunoaste nimic, probabil ajunge la peste 2200 lei.

Personal mi se face rau cand vad cum unii posesori de masini nemtesti, dau sfaturi sa cumpere romanii Logan, ca-i mai ieftin si e nou, aberatia topicului cand vad cum se compara pretul unui far de logan cu passat, copii, se gasesc faruri de passat la 150-200 lei, acelasi pret cu farurile logan noi.

Am citit doar primele pagini din topic, dar s-au ajuns la niste exagerari fara rost, probabil din asemenea topicuri, cu replici exagerate, s-a ajuns ca bmw/audi/mercedes sa fie vazuti cu ochi umflati cand vorbim de consum, cand adevarul pare sa fie fix pe dos, seria 3 are acelasi consum cu amaratul logan oferindu-ti dubla putere, pana si seria 5 consuma la fel cat un logan.

520d Fuel Consumption* : 4.7L / -L / 8.0L / 5.9L
Dacia 1.6 16v Fuel Consumption* : 5.9L / -L / 9.2L / 7.1L
Da, cea mai amarata motorizare de seria 5 (nu pomenesc de 3, ar fi rusinos), ofera dubla putere, dublu cuplu, dublu senzatii, triplu confort, consum redus si aproape acelasi impozit decat THE BEST LOGAN.
Daca sti ce masina SH sa-ti iei, iti faci macar cateva saptamani temele, nu exista nici un motiv in Romania sa-ti cumperi un logan nou.
Recunosc, in alte tari la facilitatile care-ti sunt oferite, merita achizitionarea unui Logan.
P.S despre Duster mi-am format o parere foarte buna

cavaliere 20-08-10 15:53

copile fugi cu lopetica la nisip si lasa-ne cu consum de 8% urban la 520 diesel.
Toate argumentele din lume ar fi plauzibile dar sa vii sa spui ca un "bemveu " 5-ar cu minim 2000 cmc fie si diesel consuma mai putin decat un logan mai ai de rontait.
Si inca ceva exemplul tau cu piesele ,or fi 2200 de lei cu piese Sh si probabil si vopsea tot sh ca daca te duci intr-un service vezi ca sare lejer de 7000 ron reparatia mentionata. Evident daca o faci pe genunchi in curte reusesti cu 2200 s-o carpesti si apoi cand o vezi o vezi in autovit " bmw 320 impecabil tinut in garaj neatins ".

ps: si probabil tu ai dat exemplul cu Bmw ca e visul oricarui baietas sa-si ia o cotoarba de bmw si sa fie leu in cartier. Zi-mi si mie cam ce 5-ar iei tu cu 7000 de euro? Probabil un e39 cu 250.000 km sau un e60 rasturnat pe care il repari cu 2200 de ron ca mai mult nu cred sa coste.

StreetStyle22 20-08-10 16:07

Eu cred ca un E39 din 2002 520d pe 0-100 kmh cred ca si 400 de metrii, isi ia de la un amarat de Logan 1.6 16v. :)
Iar pe 0-1000 de metrii,Bmw-ul e mai rapid cu 0.20
Stage1- si scuza-ma dar chiar nu-si permite,uita-te cati la % din oamenii ce au sh'uri aduse de dincolo,cauta si cumpara piese de prin dezmembrari. ;)
Cred ca peste 40%..asta fara sa atac sau sa supar pe cineva.
Si ce facilitati au cei de dincolo ? Sandero 1.2 16v chel la frantuzi e mai scump cu 500 de euro ca in Romania. La nemti Sandero 1.2 16v e cu 700 de euro mai scump ca in Romania,ce mai vrei ? Cel mai scump Sandero ajunge la 12.000,si culmea is unii oameni care dincolo dau 12.000 pe un Sandero,inloc sa cumpere un sh rulat la ei in tara,oare de ce ?

Stage1 20-08-10 16:39

Quote:

copile fugi cu lopetica la nisip si lasa-ne cu consum de 8% urban la 520 diesel.
Toate argumentele din lume ar fi plauzibile dar sa vii sa spui ca un "bemveu " 5-ar cu minim 2000 cmc fie si diesel consuma mai putin decat un logan mai ai de rontait.
Nu te cunosc, nu te judec, insa dai impresia ca n-ai condus in alte orase din tara/lume decat prin Bucuresti, unde-i un mare *** pe sosea.
Doar pentru cultura generala, 520d (chiar daca-l consider un mare rahat), SCOATE daca vrei 8 in oras, n-am precizat niciunde felul in care conduci, dar nu-i cazul sa contrazici informatiile oficiale doar ca asa vrei tu.
Si acum te intreb, ca-mi vorbesti asa sigur, ai mers cu e60 520d sau 525d printr-un oras cat de cat pus la punct sa vezi cat consuma ? ma eu am fost, recunosc, daca vrei sa simti ceva sportivitate trebuie calcata, trece de 10 consum, dar mers normal, nu ajunge la 9, se incadreaza la 8.x.

Quote:

Si inca ceva exemplul tau cu piesele ,or fi 2200 de lei cu piese Sh si probabil si vopsea tot sh ca daca te duci intr-un service vezi ca sare lejer de 7000 ron reparatia mentionata. Evident daca o faci pe genunchi in curte reusesti cu 2200 s-o carpesti si apoi cand o vezi o vezi in autovit " bmw 320 impecabil tinut in garaj neatins ".
Piesele au fost cumparate din germania noi la un pret de nimic si montate de noi cu ajutorul unor prieteni mecanici, nu-i nici o carpeala, ce se face acum la majoritatea service-urilor, numesc carpeala, sa nu vorbim ca-mi schimba piese care n-au nici o treaba cu problema pentru a castiga un ban in plus.
Quote:

ps: si probabil tu ai dat exemplul cu Bmw ca e visul oricarui baietas sa-si ia o cotoarba de bmw si sa fie leu in cartier. Zi-mi si mie cam ce 5-ar iei tu cu 7000 de euro? Probabil un e39 cu 250.000 km sau un e60 rasturnat pe care il repari cu 2200 de ron ca mai mult nu cred sa coste.
Cu 7000 E daca cauti si ai putina rabdare, gasesti zeci de modele e39 foarte bine intretinute, totusi, n-as sugera nici eu seria 5 la pretul asta, dar seria 3 cu mult drag, daca vorbim de bmw, sunt insa foarte, foarte multe masini la aceleasi standarde si acelasi pret, totul tine de gust.
@cavaliere, tu vrei sa spui defapt, ca nu merita sa-ti cumperi nici o masina la 7000 E decat logan, acum la modul foarte serios, pana si astra-i(model 2007-2008 ) infinit mai bun decat umilul logan.
Daca chiar vrei exemple care-l scot pe logan din cursa fara sa clipim, ne putem raporta la opel/vw/renault/skoda/peugeot

Quote:

Si ce facilitati au cei de dincolo ? Sandero 1.2 16v chel la frantuzi e mai scump cu 500 de euro ca in Romania. La nemti Sandero 1.2 16v e cu 700 de euro mai scump ca in Romania,ce mai vrei ? Cel mai scump Sandero ajunge la 12.000,si culmea is unii oameni care dincolo dau 12.000 pe un Sandero,inloc sa cumpere un sh rulat la ei in tara,oare de ce ?
In fiecare tara exista fel si fel de oameni, eu chiar sunt neamt, am destule rude prin germania, si vrei sa-ti zic ceva ? toti au masina la mana 2-a, ce-i drept sunt masini foarte bine puse la punct gen E class / Jaguar / Jetta etc
Cealalta majoritate de oameni care-si cumpara masini noi, gandesc foarte simplu, primesc garantia deci n-au batai de cap cu banii, dupa ce exepira, isi pot vinde masina la un pret rezonabil si-si cumpra alta; de ce cumpara neamtu sandero ? crede-ma pe cuvant, si nemtii se intreaba...
Nu toti gandesc la fel, si in germania exista saraci, si acolo foarte multi oameni o duc greu, piata SH este si acolo mare, chiar foarte mare.

GTR 20-08-10 17:09

REPET:

Dacia Logan 1.6 16V 105CP Laureate
Pret DDP (€) 9.274

Kia Cee'd Fabricatie: 2008, 109 CP 21,200 km
PRET: 8,300 EUR (pret negociabil)
primul proprietar, fara accident, carte service

Avantaje KIA: nenumarate
GARANTIE COMPLETA INCA 4 ANI SI 9 LUNI
ESP
Climatronic
AIRBAGURI FRONTALE, LATERALE SI TIP CORTINA (5* EURONCAP)
RADIO+CD+MP3+USB+AUX
COMENZI PE VOLAN
FARURI CU XENON
ETC.

Finisari si fiabilitate net superioare, motor mai bun, o masina net superioara.

Cum sa alegi un Logan in defavoarea unui asemenea exemplu !?

_anaconda_ 20-08-10 17:57

La fel cum si primul proprietar al Ceed-ului a ales masina noua in detrimentul unui 320d 177CP SH cu relativ putini km care de asemenea are finisari superioare, motor net superior, etc.

Loganul nu are nicio vina ca e mai scump ca alte masini sh mai "bune", asta se intampla la orice clasa la orice ora. De unde sa isi ia el 320d SH cand eventualul proprietar s-a gandit la randul lui ca mai misto ar fi un 530d SH, mai bun, mai dotat, mai performant. Problema e ca 530d-ul nu exista fiindca potentialul posesor si-a luat 760Li SH ca e mai bun...si tot asa ajungem la concluzia ca doar Maybach, RR sau Bentley trebuie luate noi, restul SH ca intra mai mult la aceeasi bani...ma intreb de unde o sa tot apara sh-urile daca nu se cumpara noi in primul rand.

Stage1 20-08-10 18:59

Stai linistit, intotdeauna vor fi categoriile care cumpara masini noi, unii merg pe rate, leasing, altii pe imprumuturi bancare, altii-si pun deoparte 1-2-3-4 ani banii, altii se folosesc de programe gen rabla, masinile noi isi vor gasi mereu noi proprietari, fara grija.

GTR 20-08-10 19:11

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3598601)
La fel cum si primul proprietar al Ceed-ului a ales masina noua in detrimentul unui 320d 177CP SH cu relativ putini km care de asemenea are finisari superioare, motor net superior, etc.

Loganul nu are nicio vina ca e mai scump ca alte masini sh mai "bune", asta se intampla la orice clasa la orice ora. De unde sa isi ia el 320d SH cand eventualul proprietar s-a gandit la randul lui ca mai misto ar fi un 530d SH, mai bun, mai dotat, mai performant. Problema e ca 530d-ul nu exista fiindca potentialul posesor si-a luat 760Li SH ca e mai bun...si tot asa ajungem la concluzia ca doar Maybach, RR sau Bentley trebuie luate noi, restul SH ca intra mai mult la aceeasi bani...ma intreb de unde o sa tot apara sh-urile daca nu se cumpara noi in primul rand.

Pai intr-adevar este mai avantajos 320d sh decat Kia noua numai ca nu asta este subiectul, plus ca la BMW din 2007 nu mai ai garantie, la Kia mai sunt 4 ani de garantie.
Si mai este o diferenta, mare intre autohtona si KIA sh vs KIA noua si BMW sh, BMW nu ofera o mare diferenta de securitate soferului si pasagerilor, aman2 au 5 ***** EURONCAP, aman2 au ESP, iar KIA chiar este o masina civilizata, fiabila, cu multe optiuni pe cand in cazul autohtonei nu tu siguranta, nu tu optiuni etc.
Sa nu mai vorbim ca autohtonele mai ieftine nici ABS nu au.

ApocalypseXL 20-08-10 19:29

@ GTR Nu te hazarda în afirmații . Kia C'eed-ul nu e tocmai cea mai fiabila mașină din lume. Dar fiind încă în garanție oalele se sparg în capul lor.

cangri 20-08-10 20:11

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 3598416)
Eu cred ca un E39 din 2002 520d pe 0-100 kmh cred ca si 400 de metrii, isi ia de la un amarat de Logan 1.6 16v. :)
Iar pe 0-1000 de metrii,Bmw-ul e mai rapid cu 0.20
Stage1- si scuza-ma dar chiar nu-si permite,uita-te cati la % din oamenii ce au sh'uri aduse de dincolo,cauta si cumpara piese de prin dezmembrari. ;)
Cred ca peste 40%..asta fara sa atac sau sa supar pe cineva.

pt acelasi motiv pt care un neamt da si 20 000 pe un duster numai sa nu mai stea la coada sa astepte
de prost ce e
de daia
ca la 20 000 isi lua VW tiguan si promova economia tarii lui
da nu el ca prostu da 20 000 pe duster ca e ieftin

ApocalypseXL 20-08-10 20:21

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 3598818)
pt acelasi motiv pt care un neamt da si 20 000 pe un duster numai sa nu mai stea la coada sa astepte
de prost ce e
de daia
ca la 20 000 isi lua VW tiguan si promova economia tarii lui
da nu el ca prostu da 20 000 pe duster ca e ieftin

Asta cu Dusterul de unde ai scos-o ? Ai și niște date care sa susțină ceea ce afirmi ? Sau ai folosit clasicul scos de date din burta ?

lord_wader 20-08-10 21:52

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 3597714)
Cred ca ambele... stiti voi, d-alea de care au mai toate masinile de prin '95 incoace... Cred ca astia de la Dacia nu le-au descoperit inca. Pacat, s-a pierdut o viata de om....

Dar cei de la Daewoo de exemplu le descoperisera? Probabil ca da, doar ca au omis sa le si monteze in cazul Cielo sau Matiz, asa cum probabil Renault nu a considerat acest aspect important in cazul Dacia.
Eu cred ca pana si in ziua de azi mai exista marci auto celebre care nu ofera aceste sisteme de siguranta standard, vrei siguranta platesti.

bandeanradu 21-08-10 00:22

loganul are 3 stele euroncap si mai nou 4 stele
stalpii isi fac chiar bine datoria , se comporta destul de bine la impacte
acum depinde de norocul fiecaruia
de ex acest domn a supravietuit , si a facut dauna totala doua loganuri , acum e la al 3-lea
https://www.youtube.com/watch?v=ZQ2LnbMnib0

KAY_ 21-08-10 01:37

Quote:

Originally Posted by ApocalypseXL (Post 3598841)
Asta cu Dusterul de unde ai scos-o ? Ai și niște date care sa susțină ceea ce afirmi ? Sau ai folosit clasicul scos de date din burta ?

A fost de curand la stiri la TV :-)

http://www.business-forum.ro/busines...cond-hand.html

fares 21-08-10 08:43

Eu personal am o super nova,sincer nu mi-as lua masina autohtona pt nimic in lume(dar momentan nu am bani de altceva).

All times are GMT +2. The time now is 13:12.

- Copyright 2026 4Tuning