Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Volkswagen (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen.html)
-   -   Vw bora Edition (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen/286268-vw-bora-edition.html)

Sebastian.C 09-06-12 19:18

Re: Vw bora Edition

Lasa ca e a ta tunata......

soosy 09-06-12 21:14

Quote:

Originally Posted by Sebastian.C (Post 5059322)
Lasa ca e a ta tunata......

ceva probleme?:rolleyes2:x

Roly94 10-06-12 09:43

Pana acum eram in ceata cu ideile tale,dar de data asta parca simt sa-ti iau apararea.Si tuningul are culturi diferite,stiluri diferite,e ca moda.Mai multi si-au facut masinile curate si stance,si asa au adus o moda,cum era si la imbracaminte.Daca nu purtai moda aia,nu erai smecher,se uitau ciudat la tine,si mereu erai ala la care se arata cu degetul.Unii n-au ce manca,dar pot sa sara cu observatii de genul "Ba,asta nu e clean,ba asta nu e fain,ba lasa o mai jos,ba da-i jos semnele".E vorba de gusturi,diferente de opinii.Le impartasim,iar proprietarul isi ia prea mult timp sa-i explice fiecarui incapatanat ca masina lui e mai buna asa.Sariti pe el,ca v-ati adunat tare multi,si asa e mai usor sa arunci cu pietre in celalalt,foarte metaforic,desigur.

soosy 10-06-12 11:18

Quote:

Originally Posted by Roly94 (Post 5059771)
Pana acum eram in ceata cu ideile tale,dar de data asta parca simt sa-ti iau apararea.Si tuningul are culturi diferite,stiluri diferite,e ca moda.Mai multi si-au facut masinile curate si stance,si asa au adus o moda,cum era si la imbracaminte.Daca nu purtai moda aia,nu erai smecher,se uitau ciudat la tine,si mereu erai ala la care se arata cu degetul.Unii n-au ce manca,dar pot sa sara cu observatii de genul "Ba,asta nu e clean,ba asta nu e fain,ba lasa o mai jos,ba da-i jos semnele".E vorba de gusturi,diferente de opinii.Le impartasim,iar proprietarul isi ia prea mult timp sa-i explice fiecarui incapatanat ca masina lui e mai buna asa.Sariti pe el,ca v-ati adunat tare multi,si asa e mai usor sa arunci cu pietre in celalalt,foarte metaforic,desigur.

clar....mai simplu si direct nu se poate...dar na...eu oricum nu pun la suflet sa zic asa
oricum nu poate sa placa tuturor si is convins ca fanii de clean,oem si etc is cei mai revoltati asupra unor elemente de pe masina mea deoarece considera ca nu ii tuning sau eu stiu ce alte idei
dar de fapt ii vorba de gusturi si pana la urma reprezinta personalizarea masinii,nu toti gramada low si jante...apreciez si imi place si mie ideia,look-ul dar eu nu ma pot rezuma la atat..

oricum iau pareriile,sfaturiile,criticiile constructiv si nu am nici o problema cu ele,atat timp cat is obiective si nu subiective de la "batman" care se afla in treaba...si sunt cativa dar asta e..

soosy 11-06-12 13:45

8 Attachment(s)
alte poze...

AirrideSystemsRomania 20-06-12 08:52

Arata bine masina. Putin mai trantita si totul e ok !

bafta

soosy 21-06-12 20:53

Quote:

Originally Posted by AirrideSystemsRomania (Post 5072662)
Arata bine masina. Putin mai trantita si totul e ok !

bafta

multam....deocadata asa ramane...dar am intentia sa o las mai jos
pe fata am nevoie de bielete reglabila ca ii la limita limita..
iar pe spate am urcat-o 1 cm si ceva fata de cum vreau ca am frecventat drumuri in afara(spre sat..)si aveam mai multe persoane in masina

andi_cimpean 21-06-12 22:44

Dacă îmi permiţi, spatele i-ar sta mai bine dacă i-ai picta stopurile cu nişte lac auto + câteva picături de vopsea neagră şi scrisul, neapărat dat jos.
În rest, chiar îmi place maşina!

ms99ass 22-06-12 13:59

Desi ai primit o gramada de critici, nu te-ai lasat descurajat si ti-ai modificat masina cu bun gust! Tine-o tot asa;)
Imi place cam tot la ea, cu exceptia farurilor (ori negre, ori cromate, nu merge combinatia crom-negru).:D

soosy 22-06-12 15:32

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 5075021)
Dacă îmi permiţi, spatele i-ar sta mai bine dacă i-ai picta stopurile cu nişte lac auto + câteva picături de vopsea neagră şi scrisul, neapărat dat jos.
În rest, chiar îmi place maşina!

in primul rand mersi...stopuriile eu zic sa ramana asa in ideia ce "linia" pe care am tot explicat-o cand era vorba de inegrirea lor si etc..
eu zic ca asa ii cel mai ok...am vazut si pe fumuriu(fara led)dar nu am fost inpresionat deloc...este si masina neagra..eu zic ca trebuie si un pic de contrast(jantele,o parte din faruri,ornament toba..stopuri)
scrisul este prinsa cu band dublu adeziva...nu stiu cum reusesc sa o curat daca le dau jos...eventual in toamna sau in primavara cand as vrea sa ii dau o vopsea atunci ma mai gandesc...desi ramane semnul de vw si imi pare ciudat(parca a primit un sut in fund..)nimic pe portbagaj si semnul ala mare de VW pe mijloc

Quote:

Originally Posted by ms99ass (Post 5075675)
Desi ai primit o gramada de critici, nu te-ai lasat descurajat si ti-ai modificat masina cu bun gust! Tine-o tot asa;)
Imi place cam tot la ea, cu exceptia farurilor (ori negre, ori cromate, nu merge combinatia crom-negru).:D

legat de critici,asta am si facut din todeauna..la golf,astra,audi...si acum la bora..eu am tinut-o pe a mea...am primit sfaturi si ce am considerat ca ii mai ok pentru mine si imi place am aplicat...dar am tinut sa fiu original cat de cat si sa o fac personala,nu ca asa se poarta si bla bla(evident trebuie sa fie in tred ca nu mai merg barele de Ozn si etc..)dar nici ideia ca joasa cat se poate,jante si WOW ce masina....
luam usor capitol cu capitol si cat ma tine si cat consider ca ii ok atat fac
faruriile full negre nu prea da bine pe masina neagra...sincer...totusi nu ii batmobil
iar full crom nu am vrut pentru ca nici aia nu pica prea bine...asa eu zic ca am impacat si capra si varza...:rolleyes2

andrey_ 22-06-12 16:35

Scrisul se da destul de usor jos! Cu ata dentara sau fir de pescuit bagi intre tabla si litera si se duce banda...in cazul in care mai ramane lipici presupun ca te descurci sa gasesti o metoda sa il dai jos...

soosy 22-06-12 17:01

Quote:

Originally Posted by andrey_ (Post 5075856)
Scrisul se da destul de usor jos! Cu ata dentara sau fir de pescuit bagi intre tabla si litera si se duce banda...in cazul in care mai ramane lipici presupun ca te descurci sa gasesti o metoda sa il dai jos...

da....clar ca pana la urma se poate curata...si mai ales daca este din fabrica..dar din cate vad scrisuriile au mai fost date jos,pentru ca nu este banda exact cat ii litera...pe alocuri este putin mai lata sau inalta..

asa am patit la o alta masina cu antena radio ce era prinsa cu banda 3m pe luneta...mai apoi cand a fost pusa la loc cu alta banda..cand am dat-o jos a 2-a oara..a fost jale..nu are rost sa intru in detalii

oricum literele nu le dau jos acum..eventual cand ii dau vopseaua ca aia ar urma un pas mai mare
restu mai sunt 2-3 detalii mici,evident as mai avea idei gen interior recaro,ceva pe la motor si etc dar anu asta sigur nu

ms99ass 23-06-12 12:10

Soosy fara nici o suparare, dar esti naiv (nu vreau sa zic fraier, suna urat) daca oferi tu o diferenta pt un 320d din '99. Uita-te putin pe piata din Ro si din De sa vezi cat costa un 320d '99 fara nici o dotare spectaculoasa si cat valoreaza un Vw Bora '02, tdi, 6 trepte, dotari, aranjat etc. Tu esti cel care trebuie sa ia diferenta! Mai consulta-te si cu altii si ai sa ajungi la aceeasi concluzie! Ai investit atatia bani in masina, iar acum vrei sa faci schimb:rolleyes2

andi_cimpean 23-06-12 13:09

Urmele lăsate de lipiciul de la scris, le îndepărtezi cu un pic de benzină şi la final freci cu o pastă corectoare de vopsea. O să-ţi iasă brici (asta dacă n-a fost vopsită fără cuptor şi lipite alea imediat).

Este chestie de gust bineînţeles dar tu, neavând elemente cromate pe maşină, arată cam ciudat atâta scris pe-o maşină neagră complet.

Cu emblema, ai putea s-o rezolvi cu un negru mat dar din ce-am văzut, se cam curăţă în timp...

Renzor 23-06-12 13:31

Eu stiu ca poti folosi diluant anti-siliconic pentru indepartarea lipiciului.. nu sunt 100% sigur insa..

soosy 23-06-12 14:48

Quote:

Originally Posted by ms99ass (Post 5076566)
Soosy fara nici o suparare, dar esti naiv (nu vreau sa zic fraier, suna urat) daca oferi tu o diferenta pt un 320d din '99. Uita-te putin pe piata din Ro si din De sa vezi cat costa un 320d '99 fara nici o dotare spectaculoasa si cat valoreaza un Vw Bora '02, tdi, 6 trepte, dotari, aranjat etc. Tu esti cel care trebuie sa ia diferenta! Mai consulta-te si cu altii si ai sa ajungi la aceeasi concluzie! Ai investit atatia bani in masina, iar acum vrei sa faci schimb:rolleyes2

fara jante si muzica pretul ii undeva egal...sa zic asa...bora tdi inscris si stare ok se invarte putin peste 4000..cel de 90 cai... a mea fiind edition si 116 cai sub 4500 cu siguranta nu gasesti...de aici in sus
evident am bagat o groaza de bani dar pana la urma era o chestie sa intreb,nu tin neaparat sa o dau sau sa o schimb
de la mine asa cum ii sub 5500 nu pleaca daca ii vorba de vanzare si la acest pret pierd cel putin 60 mil...
oricum de ii o sau dau tot la vw raman...jetta(golf 5) cam asta ar fi next level sau schimb putin macazul si desii se spune ca sunt masini slabe si costisitoare un alfa 159,imi place la nebunie
Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 5076618)
Urmele lăsate de lipiciul de la scris, le îndepărtezi cu un pic de benzină şi la final freci cu o pastă corectoare de vopsea. O să-ţi iasă brici (asta dacă n-a fost vopsită fără cuptor şi lipite alea imediat).

Este chestie de gust bineînţeles dar tu, neavând elemente cromate pe maşină, arată cam ciudat atâta scris pe-o maşină neagră complet.

pai o parte din faruri?polishul de la jante?tipsul de la toba?
eu zic ca se asorteaza

Cu emblema, ai putea s-o rezolvi cu un negru mat dar din ce-am văzut, se cam curăţă în timp...

chestia ii ca nu sunt fan full black..evident nici nu am sa pun capace crom pe oglinzi si etc dar totusi vreau un oarecare contrast

Quote:

Originally Posted by Renzor (Post 5076642)
Eu stiu ca poti folosi diluant anti-siliconic pentru indepartarea lipiciului.. nu sunt 100% sigur insa..

sunt la ideia ca atata timp cand ii semnul de vw pe mijloc nu are sens...mie imi pare ciudat fara scris si cu emblema acolo
ii un fel de grila sport dar cu semnul la locul ei...ceva de gen:rolleyes2

soosy 27-06-12 22:10

1 Attachment(s)
putina intretinere dupa cum am mai spus-o
am comandat niste produse Mafra....cam tot tacamul
1.sampon cu ceara...nimic extra dar ii ok
2.solutie pentru geamuri(ca sa nu ma urle mama-mea ca ii folosesc Ajax-ul)dar si curata bine
3.fast& black de care is foarte multumit....luciu pentru gume sa zic asa,rezista mult si chiar are efect
4.ceara lichida,lasa un strat super:X daca aveam si o vopsea ca la carte pe masina ar fi fost BIBELOU,ca din cutie masina:D
5.in final ceva si pentru interior...silicon de bord,care isi face treaba nimic fantastic si pentru curatat tapiteria pe care inca nu am apucat sa o testez...

recomand:rolleyes2
incet urmeaza distributia si inca in standby
probabil va trebui sa iau ceva bielete reglabile sa o las mai jos(acum ii limita limita)mai apoi vedem sacosa de bani cat mai contine
1.am in vedere un player...la care cuget rau:)) alpine w404
2.caut o prelungire bara fata...
3.putin probabil scut sau ceva boxe in usi
cam astea ar fi toate cele inainte de pasul mare cel de vopsit care nu stiu daca in toamna sau in primavara va fi

broanca 27-06-12 22:55

doar ca o idee, indiferent cu ce substante de curatat ai da pe tapiterie, niciodata nu va iesi ca atunci cand o dai jos de pe scaune.

Doar se va imbacsi mai tare. Crede-ma, eu am dat toata tapiteria jos, am spalat-o....si ce a iesit din ea, n-ar fi iesit in 1000 de ani, cu nici o solutie magica...

Faci cum vrei, dar nici nu-i complicat procedeul, doar migalos. :D

soosy 27-06-12 23:00

Quote:

Originally Posted by broanca (Post 5082587)
doar ca o idee, indiferent cu ce substante de curatat ai da pe tapiterie, niciodata nu va iesi ca atunci cand o dai jos de pe scaune.

Doar se va imbacsi mai tare. Crede-ma, eu am dat toata tapiteria jos, am spalat-o....si ce a iesit din ea, n-ar fi iesit in 1000 de ani, cu nici o solutie magica...

Faci cum vrei, dar nici nu-i complicat procedeul, doar migalos. :D

da clar...100% si sanatos ii sa le speli calumea si gata...dar sincer nu m-as baga sa le dau jos ca nu stiu,sarme,instalatii etc etc..decat sa fac vre-o tampenie,eventual sa merg la un detailing interior dar ii 20-30 eu...

murdare nu sunt(aparent)dar am zis sa le curat un pic ca am 1-2 pete(se vede mai deschis la culoare...)asa am luat masina

broanca 27-06-12 23:07

ale mele pareau impecabile, am zis sa le spal, doar asa...pentru ca pot...
si cum ziceam mai sus, te sperii ce balauri iasa din ele...
acelasi lucru si la tata-miu, si tot la golf. Tapiterie impecabila; am dat-o jos de pe scaune, am spalat-o, si parca are alta masina...

Nu ai ce sa strici, aia e garantat. Doar rabdare sa ai. Sunt si cateva tutoriale pe net, si oamenii explica foarte bine acolo!
asta e unul dintre ele. La sezut, treaba e de 10 ori mai simpla, ca n-ai atatea sarme. http://vwforum.prom otor.ro/topic/57531-diy-demontare-tapiterie-spatar/ (stergi si tu spatiul dintre prom si otor.

iti recomand totusi sa incerci sa le dai jos... sunt convins ca detailingul isi merita banii, dar la fel de convins sunt ca pana husele nu-s jos, tot nu faci treaba 100% ca lumea

soosy 27-06-12 23:13

o sa vad in weekend....poate poate
mie imi era de incalzire si ce o mai fi pe acolo...crede-ma ca si eu as vrea sa le spal ca ar fi mult mai bine si ieftin:D
iti dai seama sunt predispuse la praf,fel si fel de murdarii timp de atatia ani asa ca este bine ca la suprafata arata bine;)

soosy 10-07-12 21:52

2 Attachment(s)
problema tehnica ce am avut-o cu pocnitura la plecare si cand puneam prima frana am rezolvat-o schimband rulmentul
pe o parte era dus rulmentul,partea opusa era ok,inca statea bine
am mai adaugat 2 bucse la brat si data viitoare o sa schimb si bucsele de la bara stabilizatoare
in rest la capeti de bara si pivoti sta tapan tapan(si originali)

o pregatesc sa fie stas ca in concediu prin august trebuie sa strabat Transfagarasana:D

de cateva zile mi-a ajuns si mascota:X...in parbriz cu ea:P
trebuie sa imi fac timp si pentru volan sa rezolv(tapitatul)in rest cuget:))
vedem ce mai miscam,dar oricum vag dupa cum am mai spus-o
1.caut prelungire bara fata rieger(eventual daca stie cineva de la audi a3 daca merge...)
2.iar in rest ceva ceva ce imi intra,ce sa imi convina la pret si etc(poate alt player 2din...interior recaro,chiar si ceva boxe in usi)nimic concret

andrey_ 11-07-12 16:04

Care e treaba cu pocnitura la plecare/franare?
Si la mine pocneste ceva cand plec de pe loc, opresc si chiar uneori in mers la frana dar numai pentru o secunda...dupa aia nu mai face ceva timp....la tine tot asa se manifesta si a fost din rulment?
Cat a costat rulmentul? ca manopera o fac eu:D

soosy 11-07-12 16:12

Quote:

Originally Posted by andrey_ (Post 5098899)
Care e treaba cu pocnitura la plecare/franare?
Si la mine pocneste ceva cand plec de pe loc, opresc si chiar uneori in mers la frana dar numai pentru o secunda...dupa aia nu mai face ceva timp....la tine tot asa se manifesta si a fost din rulment?
Cat a costat rulmentul? ca manopera o fac eu:D

da...am fost deja exasperat
am fost pe elevator si nici o problema absolut nici unde
totul ok
cand plecam de pe loc...un singur poc sau mai multe marunte una dupa alta(genul cand face planetara cand ii dusa)apoi in mers nimic pana nu franam atunci iar ceva de genul,dar numai la prima pelada,mai apoi nu
si tot asa

aveam in vizor suport motor(desi putin probabil)ceva bucse sau rulment in final
rulmentul era inculpatul
trebuie demontat tot,dar acum ii liniste iara:X
rulemt gasesti de la 70-80 lei...pana in 300
dar si ala de 300 face la fel ce face cel de 80
important este cand o bagi in fuzeta sa fie prin presiune si nu prim lovituri
eu am dat ap100 si era Moog parca..(ceva unguresc)

andrey_ 11-07-12 18:00

Exact asa face si la mine, la prima frana poc, dupa aia liniste o perioada...
In ultima perioada am incercat sa ignor:lol:, rulment am gasit si eu de la 60 la 300 lei...dar probabil voi alege ceva de mijloc si voi merge la presa sa il montez.
Ma bucur ca am descoperit in final ce e:twisted:

soosy 11-07-12 18:05

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by andrey_ (Post 5099064)
Exact asa face si la mine, la prima frana poc, dupa aia liniste o perioada...
In ultima perioada am incercat sa ignor:lol:, rulment am gasit si eu de la 60 la 300 lei...dar probabil voi alege ceva de mijloc si voi merge la presa sa il montez.
Ma bucur ca am descoperit in final ce e:twisted:

sa vezi cat de fericit eram eu:)) eram deja copt,fiert ca nimeni nu stia nimic(si am fost la serviceuri mari...)in fine
bine ca s-a rezolvat
nu are rost sa iei cea mai scumpa...hai sa zicem ca nici cea mai ieftina dar sa stii ca am in familie care a luat ceva romanesc parca si merge mai bine de 3 ani
important este ti-am zis cand se monteaza in fuzeta
sa fie cu noroc

pana una alta...m-am decis,buza rieger nu prea gasesc ce caut eu(pe comanda nou ii peste 150 eu...)mai bine ma las si am o varianta numita Lip de Cupra R
si am propunere un schimb cu bbs rc,nu este ceva ce as cauta un locul acestor jante dar na....nu stiu ce sa zic:rolleyes2

dragos 16 dad 11-07-12 20:40

cat de bn arata bora aia argintie.

soosy 11-07-12 21:32

Quote:

Originally Posted by dragos 16 dad (Post 5099265)
cat de bn arata bora aia argintie.

ceva de genul fac buza...
el are bara cu buza de v6 si lip de cupra
iar eu pun lip de cupra pe buza oem..

goshy 11-07-12 21:45

bora aia "dric" m-a nimerit direct... e exact ce aveam eu in cap cu buza de 4motion, farurile oem cu lupa si grila + sigla negre :oops:

soosy 11-07-12 21:56

Quote:

Originally Posted by goshy (Post 5099362)
bora aia "dric" m-a nimerit direct... e exact ce aveam eu in cap cu buza de 4motion, farurile oem cu lupa si grila + sigla negre :oops:

da...si stilul asta ii frumos
da bine pe negru cu grila aia,jantele si etc

eu nu am adaptat asa ceva ca nu imi plac faruriile de genul(fara scruta separat de cea lunga..)iar grila nu ii genul meu...ori fara semn ori originala(+ ca masina mea ii neagra..)
buza chiar arata bine...ar fi cea ce caut eu(sa dea bine si sa fentez putin garda la sol)

goshy 11-07-12 22:43

260lei buza de 4motion nou-nouta, tre` sa-mi iau si eu zilele astea 8)

soosy 11-07-12 22:47

da am tot cautat si asa am gasit si eu pretul...280 lei...pana in 300
dar eu nu iau de v6...nu are rost
as cauta o buza mai lata decat cea stock
asa o sa adaptez un lip si va fi ok
chiar arata bine pana la urma

rieger nu gasesc...ce am gasit ii de la un audi a3 dar nu cred ca merge la bora

soosy 15-07-12 22:20

9 Attachment(s)
in continuare si alte poze....azi cu un e46 touring:rolleyes2

Mirel1919 15-07-12 22:27

Da jos scrisul cu Bora si TDI !!!!

soosy 15-07-12 22:29

Quote:

Originally Posted by Mirel1919 (Post 5103755)
Da jos scrisul cu Bora si TDI !!!!

si ce ramane...semnul de vw cromat...?!

Mirel1919 15-07-12 22:32

Quote:

Originally Posted by soosy (Post 5103761)
si ce ramane...semnul de vw cromat...?!

Iti pui autocolant negru mat pe el, eu asa as face, sau daca nu si daca ramane cromat, nu ar avea nimic, arata total aiurea scrisurile acolo

soosy 15-07-12 22:34

Quote:

Originally Posted by Mirel1919 (Post 5103768)
Iti pui autocolant negru mat pe el, eu asa as face, sau daca nu si daca ramane cromat, nu ar avea nimic, arata total aiurea scrisurile acolo

da inteleg ce zici...dar eu zic ca mult mai aiurea ar fi cu semnul ala solo
cel putin din punctul meu de vedere(chiar zilele astea am cautat ceva poze pe google...cu bora clean sa zic asa...portbagaj doar cu semnul vw...)dar imi par tare urate,mai ales pe negru
la un gri,rosu,albastru(semnul crom sau negru)mai mergea cum mergea dar la negru nu stiu ce sa zic

am impresia ca a primit un sut in fond,sau ii o stanta acolo:)

Mirel1919 15-07-12 22:37

1 Attachment(s)
Hmm...ii alegerea ta, gusturile nu se discuta :-)

soosy 15-07-12 22:39

Quote:

Originally Posted by Mirel1919 (Post 5103781)
Hmm...ii alegerea ta, gusturile nu se discuta :-)

da corect....poza asta in opinia mea,si pentru imaginatea mea comfirma chestia ce zic
uraaaaaaaat...semn mare,aiurea
nu stiu ce sa zic

mai de graba poate da jos bora...sa nu fie asa mult crom si ramane tdi(nu ca fac reclama la diesel sau eu stiu)un portbagaj clean,chiar si fara semnul vw aia da...dar asa:oops:

miahi89 15-07-12 23:02

3 Attachment(s)
Arata bine masina eu zic ca jantele sa nu le dai ca arata destul de bine cu astea:D

m-am jucat cu una din poze si am zis sa o pun aici

All times are GMT +2. The time now is 20:47.

- Copyright 2026 4Tuning