![]() |
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
RS5 Euro 5 R8 4.2 Euro 5 RS5 450 cp/8250 rpm R8 4.2 430 cp/7900 rpm RS5 430/4000-6000 R8 4.2 430/4500-6000 RS5 10,8 l / 100 km (consum mediu) R8 4.2 13,3 l / 100 km (consum mediu) asta in conditile in care rs5-ul este cu 160 de kg mai greu. reprize 0 - 100 sunt ambele egale cu 4.6 secunde Deci, din articolul tau : Puterea de 430 de cai si trecerea pragului de 100 cp / litru a fost depasit de ceva timp de modelul RS5 care corespunde si el la normele euro 5, si este mai economic, mai ieftin, lafel de performant etc. Acum intalegi de ce il consider un rahat de marketing ? |
Quote:
|
Toyota, Mercedes şi BMW - cele mai valoroase branduri auto în 2010
Catalogul Best Global Brands 2010 plasează patru mari constructori auto în topul celor mai valoroase 20 de mărci din lume. Toyota, Mercedes, BMW şi Honda sunt cei mai apreciaţi producători de automobile Ediţia de anul acesta a catalogului Best Global Brands vine să confirme încă o dată cele mai puternice nume din industria internaţională. Constructorii auto nu fac excepţie, topul celor mai importante 20 de mărci ale mapamondului incluzând patru nume din sectorul producţiei de automobile. După cum probabil mulţi intuiau, pe prima poziţie se află Toyota, urmată de Mercedes şi BMW. Honda se alătură şi ea plutornului fruntaş, reuşind să se claseze de asemenea în Top 20. Deşi este actualmente cel mai mare producător de automobile din lume, valoarea de brand a celor de la Toyota, estimată la 26.2 miliarde de dolari, se plasează abia pe locul 11 în topul celor mai importante mărci la nivel global. Mercedes vine imediat pe locul 12 cu o valoare a brandului estimată la 25.2 miliarde de dolari, în timp ce BMW ocupă a 15-a treaptă a podiumului cu 22.3 miliarde de euro. Honda încheie Top 20 cu o valoare de brand de 18.5 miliarde. Următorii constructori auto incluşi în catalogul Best Global Brands 2010 se poziţionează abia pe locul 50, mai exact Ford, cu o valoare estimată la 7.2 miliarde. Volkswagen se situează pe locul 53 cu 6.9 miliarde de dolari, Audi pe poziţia 63 cu 5.5 miliarde, Hyundai pe 65 cu 5 miliarde de dolari, porsche pe 72 cu 4.4 miliarde de dolari şi Ferrari abia pe 91, cu 3.6 miliarde de dolari. Comparativ cu anul trecut, Toyota a pierdut 16% din valoarea brandului său şi implicit locul opt, deţinut în cadrul clasamentului global. De cealaltă parte, brandurile germane Mercedes şi BMW au crescut fiecare cu 6 respectiv 3 procente, reuşind să se menţină astfel pe poziţiile de anul trecut. Ceilalţi constructori mondiali incluşi în clasament au avut evoluţii la fel de oscilante. Honda a pierdut două poziţii, Ford una, Volkswagen a câştigat două, asemeni subsidiarului său Audi, Hyundai a urcat patru poziţii, Porsche doar două, iar Ferrari a retrogradat de pe locul 88. |
9 Attachment(s)
BMW a publicat primele imagini cu conceptul Seria 6 Coupe
Oficialii constructorului german BMW au dat publicităţii primele imagini cu conceptul lui Seria 6 Coupe. Acesta va sta la baza viitoarei generaţii a lui Seria 6 Mai sunt doar două săptămâni până când Salonul Auto de la Paris îşi va deschide porţile, iar oficialii BMW au decis să arate publicului cum va arată conceptul care prefigurează liniile viitoarei generaţii a lui Seria 6. Creat special pentru a deveni expresia autentică a eleganţei şi sportivităţii, Seria 6 Coupe a fost puternic inspirat de conceptul Gran Coupe. La exterior, remarcăm o grilă restilizată, faruri care dispun de tehnologia LED, o evacuare cu patru ţevi de eşapament şi jante din aluminiu de 20 de inch. Interiorul este unul mult mai aerisit, iar consola centrală are o formă asimetrică şi este îndreptată către şofer. De asemenea, germanii au ales să combine tapiseria din piele cu elemente din aluminiu şi lemn. Oficialii BMW nu au oferit informaţii referitoare la propulsorul conceptului Seria 6 Coupe, însă cel mai probabil acesta va dispune de unitatea V8 twin-turbo de 4.4 litri capabilă să dezvolte 395 de cai putere şi să producă un cuplu motor de 609 Nm. |
2 Attachment(s)
Din fata nu pare nu stiu ce, dar din orice alt unghi l-ai privi e :shock::shock::shock: mai frumos nici ca se putea, si interioru e mult peste asteptarile unora ( care tot ziceau ca BMW are interioare urate fata de Mercedes sau Audi ).Acum sa vedem cum va arata in imaginile oficiale, sper sa nu schimbe foarte mult aspectul.Poate apare si in 4 usi si atunci cred ca va da clasa noului CLS care din punctul meu de vedere e in -(minus/dezamagitor/etc) la design fata de vechiul model.
Parere pur subiectiva. Edit: 2012 M6 ???:arrow: |
Quote:
What is that ??? <object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/hbqsXfXduxs?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/hbqsXfXduxs?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object> |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ăsta pare un facelift masiv, şi pare mai apropiat de seria 3 coupe-ul actual, dar e ok, chiar ok.Faţa pare cam... fără personalitate, şi neagresivă, nepotrivită aşa pentru coupeul ăsta, dar să o vedem în realitate, si în versiune de serie, cine ştie.. |
|
1 Attachment(s)
Mercedes a prezentat la Paris cel mai economic S-Klasse creat vreodată
S 250 CDI este cel mai economic S-Klasse creat vreodată. Cei de la Mercedes-Benz spun că vorbim şi de cel mai economic model din segmentul său. Cea mai economică limuzină de lux non-hibridă creată vreodată a debutat astăzi la Salonul Auto de la Paris sub sigla Mercedes-benz. Modelul este echipat cu un motor diesel cu patru cilindri, o altă premieră în istoria de 60 de ani a lui S-Klasse, cunoscut mai degrabă pentru unităţile V8 pe benzină de cilindree mare, dar noul propulsor compensează acest aspect prin prin montarea a două turbocompresoare. Propulsorul de 2.2 litri este cuplat unei transmisii automate cu şapte rapoarte de tip 7-G-Tronic Plus. Puterea maximă a motorului este de 201 CP, iar cuplul motor maxim este de 500 Nm şi vine încă de la 1.600 rpm. Accelerarea de la 0 la 100 km/h este efectuată în 8.2 secunde, iar viteza maximă este de 239 km/h. Emisiile de CO2 înregistrate de acest model sunt de 149 de grame pe kilometru, sensibil mai mici decât ale rivalilor. Noul motor face parte dintr-o gamă întreagă de propulsoare noi, iar perechea sa este S 350 BlueTEC, un V6 care furnizează 255 CP şi emite doar 177 de grame de CO2 pe kilometru. Consumul mediu al acestui model este anunţat la 5.7 litri la sută în regim mixt. Cei de la Mercedes-Benz au echipat acest model cu un sistemp stop-start, iar cele două turbine ajută la furnizarea unui cuplu motor mare încă de la turaţii joase. Unul dintre turbocompresoare furnizează o presiune mai mare şi atinge potenţialul maxim la turaţii mai mari, în timp ce unitatea mai mică oferă o presiune mai redusă dar reuşeşte să atingă această valoare mult mai repede, făcând cilindreea mică a motorului să nu mai atât de mult atunci când vine vorba de demaraj. |
Quote:
Sigur, în condiţii ideale, de 3 ori pe an scoţi consumul ăla, dacă mergi cu s-ul, ca taximetriştii cu Logan Diesel subturat, altfel.... |
Quote:
2.Ai gresit la partea cu mersul subturat deoarece mai mult ca sigur ca aceasta varianta vine doar cu o cutie automata , la fel ca si in cazul celorlalte motorizari. |
Corect, am omis treaba asta.
|
Daca nu a avansat spectaculos tehnologia, un diesel de 200 de cai pe o caroserie de 2 tone ar trebui sa consume un 14-15 in oras zic eu. Asteptam sa isi cumpere fratiorii si sa vina cu datele first hand :). Daca si Mercedes au pus motor de 2.2 diesel pe clasa S e clar, se impute rau treaba cu petrolu'.
|
Poate nu doar asta, toţi au aceeaşi problemă: e disperare să vândă, şi sunt în stare să facă absolut orice pentru asta, nu mai ţine nimeni cont de detalii ca istorie, imagine, tradiţie, nu ştiu, sunt exemple multe, absolut nimic nu contează dacă mai scoatem un euro în plus de pe undeva...
|
Quote:
Intr-adevar din cauza greutatii caroseriei si a motorului subdimensionat pt aceasta, consumul in oras chiar si la tehnologia asta noua a diesel-ului cu toate figurile ei, tot fara un 12% nu scapi indiferent de modul de condus.... |
rechemari in service la bmw ... probleme la sistemul de franare . http://www.agerpres.ro/media/index.p...-vehicule.html
|
Quote:
Oricum este o motorizare pentru taxiuri, masini de firma , in orice caz nu este o motorizare pentru cei interesati de performantele dinamice. Si daca imi aduc aminte, Renault a facut un pic de ta-tam cu Loganu eco care scotea sub 149 g/km co2. |
Quote:
|
Quote:
Asteptati totusi sa apara si ne putem pronunta dupa aceea in materie de consum. |
Poate a avansat spectaculos tehnologia inseamna :) Asta am zis si eu, sa asteptam sa apara pe strasse.
|
Problema cu 250cdi e ca motorul este complet nepotrivit pentru un S din cauza vibratiilor (cursa prea lunga).
Referitor la consum, niste date de pe C250CDI: http://www.spritmonitor.de/en/overvi...di&powerunit=2 |
Quote:
|
Pai se pare ca nu au putut fi asa de usor combatute daca cam pe peste tot unde s-a scris despre motorul asta, primul lucru de pe lista de "parti negative" a fost "roughness-ul". Nu prea ai cum sa faci dintr-un l4 cu un bore/stroke asa mari un motor fara vibratii.
Se simt ele vibratiile si la l6/v6/v8-urile diesel puse pe masinile mari, destul de enervant pentru unii, dar pe asta sunt sigur ca o sa se simta mult mai nasol, mai ales daca are start/stop. |
Ne plangem de vibratii de parca ar fi vorba de w124 200D din '84. Cilindreea de 2.2 exista din 2000 pe C si E, care merg de succes la companii de taxi de ex. nu vad de ce ar fi vreo problema la w221.
|
:rolleyes2ca posesor de s320cdi va spun ca, consumul in oras (oradea) ajunge si la 10l daca mergi frumos fara accelerari bruste iar afara la 70-80km/h scade si sub 6l/100km, si motorul este de tehnologie mai veche si cilindree mai mare!
cred ca se va umple romania de s250d:lol: suntem amatori de masini cu pretentii si consum de ¨carutza¨ |
Quote:
|
Re: AMG vs. M vs. RS
Quote:
|
Quote:
Asa, un foarte bun prieten are un 320d E90 care pana la cei 170 k de km nu a schimbat decat consumabile. Referitor la studiile in domeniu, Mercedes nu a mai fost de mult in top 5 si daca nu ma insel nici in top 10 nu prea a mai aparut, asa ca fiabilitatea aia pe care o vezi tu este aparenta, eu am prieteni care au avut mai mult sau mai putin probleme cu Mercedesurile lor, in functie de model. |
daca tot a alunecat topicul in directia producatorilor si nu a divizilor din titlu, vin si eu cu o precizare din experienta persoanala, merc-urile chiar au avut probleme serioase la partea electrica / sensori in perioada 2000-2005 . Ansamblul motor-cutie mecanica au fost in schimb fara probleme. La un C220 cdi din 2001 de la 0 pana la 250.000 km nu s-a schimbat nimic in afara de telescoape bucasaraie si 10 kg de becuri / senzori. Din 2006 incoace s-a schimbat radical situatia, nu sunt bullet proof ca si cobrele dar se prezinta bine, cu mici retineri la modelele fabricate in america.
|
Quote:
BMW X5...perne de aer pe fata care crapa pana in 40000 km,sistem monitorizare presiune pneuri tot timpul defect,dicersi senzori care trebuiau schimbati aparent fara motiv... Audi Q7...categoric peste X5,dar la 60000km probleme la cutia de viteze,dupa care o pompa de servo,daca fortezi masina discurile de frana tin 5000km,sa nu mai spun ca dupa un anumit timp trapa(panoramic) scartaia in draci...la fel usile si hayonul. Audi A6...330000km in prezent din care 120000 facuti de mine,in timp s-a schimbat cam tot pe masina mai putin motorul...adica toti senzorii de cateva ori,pompe de frana cateva...anexe motor,planetare Mercedes E Klasse 300D 1996...cumparat cu 220000 km...vandut la 310000,nimic schimbat in afara de consumabile... Mercedes E320CDi 4Matic 2005....schimbat toba stanga si cutie de transfer(rechemare in service)....personal am facut 160000km cu masina si nu am schimbat nimic in afara de consumabile,in prezent masina are putin peste 200.000 si tot nu scoate gram de fum.... Mercedes S500 .... 140000 km ,in afara de revizii schimbat o boxa fata dreapta si bateria la cheie. Mercedes GL 450 80000 km,schimbat un amortizor dreapta spate,si in prezent amplificator sunet ars din motive de contact cu apa..... Din 2000 pana astazi printre cele enumerate au mai fost:un Passat, Chrisler,Volvo XC90,Skoda.....dar astea deja nu merita mentionate. Asa ca puteti sa-mi aratati 10mii de topuri si teste facute pe nspemii de circuite ca ma lasa rece.Pana la circuit noi forjam masinile tot pe A2 sau A1....chiar si pe DN cand traficul ne permite.Iar faptul ca M3 este mai rapid cu O secunda pe circuit decat C63 AMG iarasi ma lasa rece pentru ca de la Drajna la Bucuresti pe A2,M3-ul nu o sa vada in fata decat trei litere...AMG...si asta daca poate tine ritmul pana la Bucuresti. Legat de Audi nu comentez nimic pentru ca am un anume respect fata de marca,respect datorat evolutiei marcii din ultimii ani in care au scos mult mai multe motoare noi fata de concurenta si mai ales modele nonconformiste cum este RS6-le,chiar si R8-ul... |
Quote:
Sistemul de monitorizare pneuri nu se poate strica, este legat de DSC. Faza cu senzorii este chiar gogonata, cum adica "aparent fara motiv". |
Quote:
|
Quote:
Daca s-au dus inseamna ca exista. Sistemul respectiv nu era stricat,doar dfect....adica nu functiona Intr-adevar...gogonata faza dar daca eu ma duc in service ca nu-mi functioneaza sistemul de mnitorizare presiune si plec de acolo cu acelasi defect in schimb a trebuit schimbat un senzor de temperatura si nu mai stiu ce senzor pe la axele cu came.... Ma rog...nu are sens sa continui aceasta discutie.Eu v-am spus parerea mea,chiar v-am trasat in linii mari experientele avute de-a lungul timpului cu aceste masini.Fiecare e liber sa gandeasca si sa aleaga ce vrea.Eu personal mi0am format deja o parere pe care nici un forum sau test facut de o alta persoana nu va putea sa mi-o schimbe. |
Exprimarea mesterului GTR este geniala, auzi, respectivul sistem NU SE POATE STRICA, am cazut de pe scaun de ras. Este carevasazica, indestructibil, n-are moarte :D Pai se poate, tovarase? :D Daca era japoneza masina mai intelegam, japonezii fac masini indestructibile, dar vorbim de un overpriced crap BMW... /s
|
Quote:
|
Quote:
Eu o sa lesin de ras cand o sa aflu ca martorul de presiune in pneuri mergea dar nu stia el sa-l foloseasca, adica nu era setat, nu de alta dar am vazut multi posesori de BMW care habar nu au cum se seteaza sistemul. Quote:
Spune-mi si mie te rog ce simptom avea sau are sistemul de presiune in pneuri de zici tu ca nu merge(a)? |
Deci DSC-ul de la BMW nu se poate strica sa inteleg? Astia or fi toti nebuni inseamna:
http://www.m5board.com/vbulletin/e39...ts-advice.html http://www.xoutpost.com/bmw-sav-foru...ht-lit-up.html |
| All times are GMT +2. The time now is 02:05. |
- Copyright 2026 4Tuning