Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Oltcit (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit.html)
-   -   Discutie Oltcit (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/62-discutie-oltcit.html)

B-96-AGC 07-05-04 19:20

in concluzie vrea cineva sa faca \"marea schimbare\" :?: ?

Gabi 07-05-04 19:57

De vrut vor multi, da' nu se stie cati s-ar incumeta. O asemenea schimbare necesita timp, munca si... BANI.

\"Proiecte\" sunt multe... da' tre' sa apara cineva cu posibilitati ca sa le puna in practica.

B-96-AGC 07-05-04 20:46

e mult pana gasesti motorul cu cutie si planeteare .
dar de visa nu prea cred ca se merita ca la cat de greu se gaseste motoru, pe urma nu gasesti piese pt el.
nu cred ca ar costa asa mult motoru cu cutia si planeterele.
dar mai e si treaba cu timpu' :cry:

Gabi 07-05-04 20:49

Si bani... Cred ca achizitia se duce in ~ 400-500 E (suma destul de mare) iar munca... mai bine nu te mai gandesti!

DoDo 07-05-04 23:08

pt AGC shi ZMD k parca voi vorbeatzi de oltcit cu propulsie pe spate: io zic k nu prea se merita sa incerce cineva o asha modificare pt k este aproape imposibila iar shansele de reushita tind GROAZNIC catre 0, din mai multe motive:

--> UNU : Oltcitu este o mashinutza care prin definitzie are o garda la sol destul de mica. Cele modificate de unii baietzei, nu mai spun, k mai au putzin shi lasa bucatzi de spoilere prin gropi(k doar traim in Romania). Shi DECI, dak tu vei avea nefericita idee de a schimba rotzile motoare pe spate , asta implica sa-i pui shi un cardan de transmisie, nu? (in caz k nu o confunzi cu un scuter shi vei face transmisie pe curea, nerentabil.) E , partea nasoala aici se anuntza: nu prea ai loc deloc pt cardanu ala, iar dak te va manca undeva shi te vei apuca de taiat shi modificat shasiu, nimeni nu itzi va garanta k vei apuca sa faci 100km cu mashinutza(cobaiu) respectiva intacta. Vei constata uimit :shock: cum in urma ta vor ramane diferite piese pe care tu grijuliu le-ai fixat pe `tomobilu tau :P . Dak totushi vei reushi sa faci loc pt cardan (presupunem k o vei ridica etrem de mult, ceea ce o va face sa arate caraghios), va trebui sa faci modificari majore la sistemul de evacuare shi la pozitzia rezervorului (lucru nesfatuibil).

--> ALTU` : Greutatea in partea din spate a oltcitului este foarte mica(mi-a zis DJ10BOD raportu de greutate , da lam uitat) asha k dak tu doreshti un oltcit pe propulsie , vei avea majore dificultatzi la stabilitate in curbe(va trebui sa ii modifici shi suspensia pe spate, uitasem), plecari de pe loc in conditzii grele de mers etc.
Shi lista de motive continua grav de mult.

Asha k in final, dupa o gramada de timp shi bani investite(cum zice Gaby, shi mare dreptate are) vei ajunge sa zici cu toata gura shi plin de ura un tacticos : \" IMI BAG PICIORU`\" shi vei abandona proiectul, shi nu de alta da` e pacat de el(nu mi-o lua in nume de rau, nu o zic cu rautate , e doar un sfat din partea unui beginner).
Totushi, ideea in sine e laudabila, am mai vb shi cu DJ10BOD in legatura cu asta(deci nu eshti singurul).

Merci Gaby pt. kestia cu triplele, intre timp m-am uitat la PMD shi la RED shi am observat cum sunt facute. Pt cel ce intrebase inaintea mea de kestia asta(triple clare) pe forum: e plexiglass modelat shi pus peste oglinda de la triple. pe becuri se pune un manson de cauciuc colorat.

In final, k am scris de ma doare mana, o concluzie care mi se pare genial de adevarata: Oltcitu` e cea mai fericita idee care li s-a intamplat romanilor (intre 15 shi 40 de ani :) ). :twisted:

DoDo 07-05-04 23:16

mama ce scriitor sant , sa moara fapta :lol: . ma uimesc shi pe mine cate odata.

La un oltcit cabriolet nu s-a gandit nimeni pana acum? Da` unu facut calumea, nu cum a fost conceptu ala scos de fabrica.

DJ10BOD, ia sa faci tu tati un desen din ala dragutz shi sa il postezi k era tare bengoasa ideea ta de decapotare. :idea:

Gabi 07-05-04 23:30

Acum vreo saptamana m-am trezit cu un mail de la o poloneza cu o poza cu ea si Oltcitul ei... cabriolet. I-am dat reply, da' vad ca n-a mai raspuns.

PS: nu era modelul scos de fabrica, pentru ca cel cabrio din fabrica, avea partea din spate mai sus.

B-96-AGC 08-05-04 06:30

dodo oricum nu ma supar si nu stiu cine se supara daca iti spui parerea pe forum cred ca pt asta e facut .
idea cu tractiunea spate m-i s-a luat dar totusi cred ca merita sa ii schimbi motoru cutia si planetarele chiar si la 500E , ca bagi bani astia si pe urma dai lecti la multe masini, pe urma cred ca va fi ceva concurenta si ambitie intre cei care au facut aceasta modificare

DoDo 09-05-04 19:25

AGC, ideea cu schimbarea motorului shi planetarelor o sustin shi io sus shi tare :!: , cred k va ieshi ceva frumos. In plus, exact cum ai zis shi tu, fericitul posesor al exemplarului va fi extrem de mandru de el, ishi va lauda piesa pe unde va avea ocazia => vorbe de genu` \" ah, pai ce ... io nu pot sa imi fac unu mai tare ?!\" shi din ambitzie \"proiectul\" se va raspandi shi probabil or sa mai apara. Greu e insa pana va apare primul.
La fel a fost shi cu \"tunareala\". Dupa pionierii in asha ceva (PMD, LAS, LAO, SYC, dak nu ma insel au fost primii) au urmat mult mai multzi cu mashinutze mult mai frumoase.
Sa speram k va gasi cineva banii shi timpu` necesar pt asha ceva. Pana atunci ... we wait :sadblinky

DoDo 09-05-04 19:30

Gabi, potzi sa imi arunci shi mie poza aia cu cabrioletu pe mail pls ([email protected]), sunt tare curios sa vad cum l-a facut.
Shi intrebare: dak il faci decapotabil treci RARu` cu el un *** nu?
10x

B-96-AGC 09-05-04 21:07

Gabi mai bine pui pozele pe forum sa l-e vedem si noi.
:P

Gabi 10-05-04 07:41

1 Attachment(s)
Cu o pila \"mica\", nu vad de ce n-ai trece RAR-u'. Oricum, e destul de dificil pentru o persoana fizica sa faca asta. Una e o fabrica si alta un simplu om.

B12ZMD 10-05-04 10:03

dodo felicitari pt explicatiile scrise .. :lol: (nimic nou pt mine)
--- o corectura doar .... eu nu m-am gandit niciodata la oltcit tractiune pe spate si nu am lansat idei d-astea pe forum ...... Doamne fereste !

Gabi cabrioletul e superb - stiu poza ... polonezii au fost maniaci cu oltciturile ..... singura chestie nasoala dc as vrea sa-mi fac un cabrio, ar fi cu sistemul de ridicare si coborare a acoperisului care ar trebui luat de la o alta masina .... soft-top sau hard-top ???? :D:D:D

B-96-AGC 10-05-04 11:37

acest model a fost facut de fabrica sau l-a facut proprietarul?

Gabi 10-05-04 11:57

Mihai: in Polonia, Bulgaria, Moldova si chiar... Ungaria sunt multe Oltcituri. Am primit o gramada de mailuri, de cand am site-ul ala, de la oameni de afara care aveau Oltcituri. Era pe undeva pe 4tuning (in galeria foto - Poze puse de vizitatori) un Oltcit rosu, frumos foc, din Cehia. Mail de la propietar am primit acum vreo 3 ani si pot spune ca a fost primul Oltcit care mi-a placut cu adevarat.
Cat despre acoperis... cred ca soft top. Hard top-ul trebui proiectat si... sunt sansele sa iasa calumea sunt destul de slabe.

AGC: e \"decupat\" de proprietar.

All times are GMT +2. The time now is 20:24.

- Copyright 2026 4Tuning