![]() |
Re: Dune Buggy Project
Quote:
|
cel mai bine e sa cauti pe net un proiect gata facut si apoi sa il adaptezi la cotele de pe motorul de dacie si basculele de dacie. Cei de la EDGE Asutralia au niste proiecte bune - gen Piranha
|
Eu am facut rost de proiectul de la pirhana Dar nu il pot incarca aici
|
la ce ajuta blocarea satelitilor?si imi spune cineva cu aproxiamare cat ajunge sa constuiesc un buggy, tinand cont ca sudura o voi avea gratis?
|
Quote:
Ceea ce ai vrut tu sa spui este: axa cu sistem de blocare al diferentialului! Asta e cu totul altceva si cat se poate de logic. Acest sistem presupune, pe langa cele enumerate mai sus si prezenta in carcasa diferentialului, a unui mecanism de blocare al diferentialului! Blocarea diferentialului consta in stoparea miscarii de rotatie a pinioanelor planetare, lasand posibila miscarea de translatie a acestora si se realizeaza prin solidarizarea unuia din axele planetare, cu cutia satelitilor, prin intermediul unui mecanism similar cu cel de cuplare a vitezelor, din cutia de viteze. Rezulta: miscarea de rotatie se transmite de la pinionul de atac, coroanei diferentialului, implicit cutiei satelitilor si prin intermediul mecanismului de blocare, direct la unul din axele planetare. Pinionul planetar al acelei axe planetare, nu se va mai roti diferit de cutia satelitilor si va bloca miscarea de rotatie a pinioanelor satelite, blocaj care va determina stoparea miscarii de rotatie si a celuilalt pinion planetar, determinandu-l sa se roteasca cu o turatie egala cu turatia cutiei satelitilor, mecanismul diferential fiind astfel anulat. Concluzie: diferentialele se pot bloca; satelitii nu se pot "cupla/decupla", fiind cuplati in permanenta! |
Quote:
Poti sa bagi 10.000 euro si sa mai intre sau sa bagi 5 mil si atat |
daca blochez sateliti sau diferentialul si merg asa cu el e posibil sa nu mai am directie ??am auzit multe povesti ca nu mai pot vira ma tot duc inainte cine stie exact cum sta treaba ??. motorul il am pe spate sa stiti.
|
Quote:
|
ajuta atunci cand esti pe coclauri ,si o roata este in aer, iar una pe pamant,cea de pe pamant , nu se va mai roti(nu va mai trage ,si vei ramane acolo), iar cea din aer se va roti in gol ,satelitii nefiind sudati(blocati), (fiind vorba de rotile motrice,fata sau spate,adica unde este cutia de viteze , sau rotile care trag (in cazul in care este cu , cardan)), deci daca satelitii sunt blocati (sudati),rotile se vor invarti permanent , nu vei risca sa ramai niciunde ,pe coclauri, asta e diferenta ,si asta inseamna
|
1 Attachment(s)
Salut. Daca intrati pe www-x-tune.net veti gasi detalii despre un nou buggy. Acest buggy are o chestie tare, care rezolva problema pe care o dezbateti cu blocarea diferentialului: are 2 manete de frana de mana. Una pe stanga, una pe dreapta. In caz ca ramai suspendat/impotmolit cu roata din dreapta, tragi frana de mana din dreapta, respectiv invers pt stanga. Garantat ca nu ramai blocat...
|
1 Attachment(s)
la chestia asta cu maneta mam gandit si eu am facut doar pe o roata frana de mana pe spate unde trage dar trebuie 2 manete la ambele roti e buna ideia.
|
super tare frate,as vrea si io sa imi fac unul da nu am prea multe cunostnte,te rog mult daca poti sa imi dai si mie planurile planurile sau sa imi dai cateva idei ar fi de mare ajutor,mail [email protected]
|
Quote:
|
faina jucarie man.vreau sa ma apuc si eu de una da pe o dacia 1310
|
sa nu ma injurati prea rau , pun un link , sa vedeti ca se pot face orice , si din orice materiale ,in cazul de fata ,din osb , si piese de bicicleta
ideea este ,ca cine are vointa reuseste (nu conteaza ca cineva considera ), ca nu este sigur, pt. ca omul l-a facut de agrement , de distractie , si posibil sa vada si cum ii iese asa ceva http://http://gokartguru.com/pedal_kart.php http://www.wikihow.com/Build-a-Go-Kart http://blog.kartbuilding.net/2010/01...ooden-go-kart/ gata ca sunt pericol de foc , cu materialul asta inflamabil :-P voi inlocuiti lemnul cu tabla , si totul este cum vreti, aa si ii puneti si motor ,optional :-) |
| All times are GMT +2. The time now is 11:04. |
- Copyright 2026 4Tuning