![]() |
Re: Viteza maxima reala vs. viteza maxima constructiva
Quote:
|
Quote:
|
lasa mai ca e hyundai. nu vrei sa stii ce erori au la vitezometru. un tucson cu acelasi motor ia pe bord 210. am luat un gps (Garmin) si sa oprit pe gps la 170-171.
|
Imi place ca acel Hyundai, la 240 pe ora, la viteza lui maxima "reala", are doar 5km/h eroare ( de la 240-245 pe bord, la 235-240 "real" ).Radar de politie e bordul ala.
|
golf IV 2.0i 115CP.viteza maxima atinsa pe GPS (Garmin) 195 km/h.in talon 195 km/h.nu stiu sigur cat aveam la bord.cred ca in jur de 200-205 km/h.poate mai mergea putin mai tare dar eram deja la 5600 rpm
|
nu mai mergea. atat e viteza masinii pt puterea aia. din cate vezi inginerii de la vw au calculat bine cutia. daca nu ma insel acolo e puterea maxima.
|
Hai ca ma bag si eu ca taranu in discutie:))
Eu dacia ... un 1.9d motor ... pe autostrada cu inca 2 pers in masina ... in talon imi zice 155 km/h max ... accelerez, acu de la turometru se duce la 4500 turatii .. din care poate 5000 adica sub culoarea rosie .. ating viteza de 190 km/h, aproape .. de 190 si voi imi ziceti ca e eroare de 35 km ? ca in talon imi zice doar 155 ?!?!?! Tot timpul asta am fost fericit degeaba :)) ?? |
da . asta e eroarea. mai mult de 160 nu puteai sa prinzi (real). o metoda sa afli viteza de croaziera e sa crnometrzi in cat timp mergi 1 km si inmultesti cu 60 procentul obtinut din minut. pt 100 kmph e de 34 de secunde . adica 0.533 minute.
|
motorul de 2.0l are puterea maxima la 5200 rpm.oricum nu e nevoie de asa viteza in romania.testata a fost pe autostrada in germania.nu stiu cand o sa mai mearga masinuta cu asa viteza :)
|
Quote:
In cazul in care ne-am inselat, si vitezele afisate de bord (cu 30 km mai mult ca in talon) sunt reale, atunci sa ne bata obrazul, in caz contrar, nu e nevoie sa zica nimic, insa sa bage la cap :) PS: pun pariu ca o sa apara discutii cum ca bornele de pe autostrada sunt puse "romaneste", adica din ochi, sau ca exista eroare de 1 metru intre ele. |
bornele pe autostrada surprinzator sunt foart exacte si mai e chestia ca odometrul indica foarte bine 1km (in conditiile in care nu sunt cauciucurile de alt diametru), chiar daca vitezometrul indica prost. si chiar daca nu indica bine, este doar un 1 km. marja de eroare e in 5 km/h
|
Re: Viteza Maxima Reala VS Viteza Maxima Constructiva
eu am un opel vectra din 96,benzina 2.0,136cp....pe tolon pune 215 km construciva iar eu am atins 240 si mai cere ...ceasul la bord il am pana la 260 original asa ca.....
|
asa ca merge pe la 270 daca supra-soliciti ceasul
|
Re: Viteza Maxima Reala VS Viteza Maxima Constructiva
Quote:
Ce posturi triste pe topicul asta :( |
Neo in concluzie, arunca turbina , N/A is the way :))
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:45. |
- Copyright 2026 4Tuning