![]() |
Re: Masina mea : Opel GSI in curs de modificare
In urma ruperii axei sambata......maine masina va reveni la "configuratia" de 115 cai.....sau cati or mai fi ramas din ei :(
|
mare pacat :(
|
Primul "stagiu" din modificarea puterii motorului s-a incheiat sambata cand mi s-a rupt axa cu came. Pt cea care nu stiu masina primise alta chiulasa comprimata, cu arcuri la supape mai tari, axa cu came de 296 de grade (pe specificatia ei scria 22cp in plus-dar nu storceam toti cei 22 de cai din ea din cauza admisiei care era stock) plus calculatorul care era "umblat" in el la mama lui in Germania. Toate piesele proveneau de pe ascona lui Micutzu (rip) si sunt persoane care stiu cum putea sa traga masinuta aia. Find o axa "agresiva" puterea se cunostea la peste 2500 de turatii...relanti-ul fiind aproape inexistent....avea oscilatii f mari. Investitia m-a tinut numai 3 saptamani.....cauza ruperii axei inca e necunoscuta.....parerea mea este ca a fost o eroare de montaj.....sau poate era fisurata si eu nu am vazut-o. In configuratia aia m-am dat cu o alfa de peste 170 de cai si rezultatul a fost o masina jumate in favoarea mea.
Dupa o pauza de 4 zile....masina a primit inapoi axa de serie, dar diferenta este f mare acum......axa aia isi facea f bine treaba. O sa mai fac o incercare cu alfa respectiva sa vedem care o sa fie rezultatul. Acum masina este f linistita, nu mai balbaie la relanti....pot sa merg in oras cu ea sub 2000 de turatii....insa nu mai are explozia de putere la turatii mari. Ata ete...viata merge inainte......modificarile la fel.....in viitor sper sa mai fac un efort financiar si sa mai iau o axa...numai ca va fi putin mai linistita. Va salut pe toti :( |
In lipsa modificarilor la motor.....m-am apucat de alte cele......azi masina a primit o macara noua la geamul soferului......sunt foarte fericit....pot sa deschid din nou geamul :) , deasemenea am pus si racordul flexibil care vine sub filtrul de aer pana in bara fata (masina avand acum filtru stock) si nu in ultimul rand am "aranjat" suportul barii de pe deapta fata ca nu venea bine.....acum vine la linie-la bara ma refer. Si cum iar m-au luat nervii....peste ceva vreme iar o sa incepem modificarea motorului :) .....numai ca de data asta masina va mai primi in plus si alte "accesorii" care sa ajute la cresterea puterii in afara de cele care au fost pe masina.
|
Am mai scris si pe alt thread....donez volanul original al masinii!.......dar numai unui posesor de opel :)
|
ai scris si aici... e volanu imbracat in piele ?
|
Hmmmm!... Pune si u o poza cu el sa vad poate vine bn la trompeta mea!... ;)
|
Quote:
|
Datorita faptului ca nu prea mai aveam presiune la ulei si a sfatului dat de cineva care se pricepe la c20ne.....azi masina a primit un schimb de ulei......cel vechi avea 2000 km maxim. Am pus castrol rs 10w60 de care sunt multumit. Cele 5 liniute la presiune sunt iar vii :) . Masina e posibil sa participe duminica la linii......dar doar de show......avand in vedere ca intru in grupa cu masini cu f multi cai peste ai mei.
|
ce buna ar fi o axa :-"
mult succes... sper sa ajung si eu. |
Imi trebuiau vreo 3,4 axe......ce as fi putut sa fac in fata unui type r de 220 de cai? :) . Oricum......4 curse....una pierduta...restu castigate....astept si eu o poza un film ceva....daca aveti.....:)
|
4 Attachment(s)
Dupa cum spuneam 4 curse....m-a batut type r .......si ursul negru a fost aproape la finish...daca mai erau 50 m in plus....ma batea :)
|
dar nu au fost!:drunk::joy::dance:
|
ursu negru de buc sau ala cu RUS ?
|
Ala cu rus parca....nr 89 parca de concurs.....sau parca 89 avea adversarul meu type r...nu mai stiu.....
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:17. |
- Copyright 2026 4Tuning