![]() |
Re: Motoare "clasice" vs. motoare electrice
sunt curios ce date concrete(nu pe foaie) are opel ampera, proaspat iesit. de fapt motorul are mai mult rodaj din prisma lui chevrolet volt care a iesit de vreo 6 luni, daca nu ma insel.
|
Am mers cu un hibrid si anume Toyota Prius. Pot spune ca m-am urcat la volan si m-am rugat permanent la o senzatie ceva... sa stiu ca sunt la volanul unei masini.
NIMIC. Nicio senzatie placuta, nicio nimic. Lasand de-oparte partea cu zgomotul motorului care este aproape zero, masina aia nu m-a impresionat cu absolut nimic. Poate cel mult cum spun multi despre cuplu dar si acela nu m-a bagat in scaun cum poate se spune... Apoi urcandu-ma inapoi in Celica mea veche de aproape 11 ani... pot scrie aici acum ca sub nicio forma nu voi vota vre-odata electricele. (cel putin hibridele) |
trebuie sa ne mai bucuram de motoarele cu ardere interna cat mai putem, zic maxim 10 ani, dupa care trebuie sa ne bucuram de motoarele electrice cu boxe bose(pt sunetul unui v8 ).
este clar ca motorul electric este viitorul si trebuie imbunatatit, la fel cum am procedat cu cele mac/mas. swap engine electric trebuie sa includa ambreaj si cutie automata(nu prea vad dc s-ar face manuale, pote pt nostalgici, atat!). costurile or sa scada cand o sa incepa fabricarea acestor motoare la scara larga. |
- Toyota Supra Hibrid -
Asa ceva mi-ar placea. https://www.youtube.com/watch?v=ryap5VpCxus Interesanta alternativa nu ? |
Partea cea mai buna este ca NU trebuie ambreiaj si nici "cutie" pentru deplasare din a in b.
Pentru performante marite ar putea fi folosite cateva trepte dar tot nu ar fi necesar ambreiajul, ar fi suficient un sistem automat prin care motorul sa nu fie nici in accelerare nici in frana in timpul schimbarii vitezelor, desi frana de motor e ca si inexistenta. Eventual ar putea fi construit motorul cu diferite infasurari cu diferite caracteristici turatie-cuplu. Motorul electric este foarte bun ACUM, este foarte larg raspandit, chiar si in propulsie, de foarte mult timp doar bateriile ne omoara. Tocmai datorita problemelor pe care le-ar fi pus un ambreiaj de putere mare s-a folosit sitemul motor diesel-generator-motor electic pe locomotive acum aproape un secol. |
Ati condus vreodata masina sau utilaj cu acceleratia formata dintr-o singura maneta ceva in genul unui tramvai? eu da, iar senzatia este ciudata, poti mentine multi km o viteza constanta, iar franarea e tot din maneta aia prin reducerea acceleratiei, exista si o frana de urgenta dar nu o folosesti prea des.
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:46. |
- Copyright 2026 4Tuning