Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Bacau (https://forum.4tuning.ro/80-bacau.html)
-   -   Cati C.P. ai castigat? (https://forum.4tuning.ro/80-bacau/8806-cati-castigat.html)

codrin44 15-12-05 14:10

Re:

Quote:

Originally Posted by \"aleks\"
da... o curiozitate, daca e albastru, castig cam cu 10 % mai multi cai din pokemon decat daca e rosu sau galben? :roll:

NU!cei rosii ,albastri si galbeni au toti acelasi efect...+cel putin 15% din puterea initiala masurata pe volanta alternatorului de la masina de spalat.
cei verzi sunt periculosi deoarece maresc consumul de calorii pe db si-ti arde statia!

aleks 15-12-05 15:30

vai, multumiri domnu' vali de lamuriri, ce prostie era sa fac...
da am si o curiozitate... \"db\" ala are vreo legatura cu bd in actiune?

codrin44 01-05-06 19:55

Re: Cati C.P. ai castigat?

uite una noua.
compresor pe curea! cum suna? creste motorul in rpm,creste si presiunea in admisie...si tot asa,o minune.are suport de prins pe caroserie,ungere pe ulei, iar la 1800 rpm baga cam 6 atmosfere.
problema e ca,nu stiu daca rezista mai mult de 1800-2000 rpm,ca e compresorul de pe tractor...

83SOF 02-05-06 00:55

Vali, pai tu vorbesti de supercharger, si din cate stiu eu ala cam trebuie prins de motor, nu de caroserie, si iti trebuie curea de accesorii mai lunga - cat despre RPM rezolvi usor cu modificarea marimii fuliei pe care merge cureaua - cu cat e mai mare cu cat iti scad rpm-urile.

codrin44 02-05-06 09:27

nuuuuuu,stai sa vezi!ca asta de la tractor,nu are legatura cu motorul tractorului,e doar ptr. emergency,daca se dezumfla rotile pe ogor.si ma gandeam daca merge facut un "supercharger" din el,ptr. ca principiul e cam acelasi,printr-o parte trage aer si prin alta il scoate cu presiune.treaba e ca nu prea cred ca presiunea e constanta.ptr. ca tractorul mai are si o butelie cat china in care se acumuleaza aerul in cauza.

aleks 02-05-06 10:17

presiunea variaza in functie de turatie, in mod sigur...
butelia aia o are pentru ca e nevoie de o rezerva serioasa de aer in cazul tractorului...nu stiu daca doar pentru roti, cred ca mai are si ceva accesorii actionate cu aer...

83SOF 02-05-06 15:50

Ce-ar fi sa pui niste poze cu respectivul obiect ? Si, ideea este ca s-ar putea ca superchargerul asta sa fie cam "incet", adica unul normal baga 6-7 PSI, asta de care spui tu fiind pentru alte scopuri poate fi doar de 1-2 PSI. Eventual iei si butelia, si iti faci echivalentul NOS - supercharger la buton :D

codrin44 02-05-06 18:26

am sa vad cum pun o poza cu kestia,chiar daca nu e cine stie ce,faza e ca baga aer comprimat si ptr. o verificare nu trebuie prea multe modificari.

codrin44 16-05-06 08:26

partea proasta la compresorul asta e ca nu baga aerul constant deoarece functioneaza exact ca un piston obisnuit(sus-jos).deci pentru o presiune constanta ar trebui si butelia care sa stranga aerul si sa-l bage constant,cu un regulator,in admisie(vb. lui Stefan-supercharger la buton)....prea mare bataie de cap,dar era o idee.

din ciclul "la ce ma gandesc cand dorm"

83SOF 17-05-06 07:24

Am mai facut niste cautari pe tema asta, si se pare ca sunt unii care ofera compresoare electrice cu un design interesant. In loc sa functioneze constant sau sa fie comandate de motor, ai un butonas mic si frumos pe bord, si cand ai apasat pe buton intra compresorul in actiune pentru aprox. 10 secunde. De ce 10 secunde ? Pentru ca nu merge de pe alternator/sistem electric al masinii, ci are 2 baterii sanatoase pe care le cam descarca in alea 10 secunde, si care apoi se reincarca in urmatoarele cateva minute de mers normal.

Avand compresorul asta de pe tractor + butelia aferenta, nu vad o problema in a avea un design prin care traseul dinspre filtrul de aer inspre admisie e putin modificat si contine o valva one-way, cu o conducta sudata intre valva respectiva si admisie, astfel incat atunci cand apesi pe buton si iese aerul cu presiune din butelie sa nu iasa in atmosfera ci sa intre unde trebuie, adica in admisie.

Nu stiu cum ar reactiona la chestia asta un motor pe injectie, pentru ca MAF/MAP ar fi bypassed, cred ca mai degraba s-ar preta un motor pe carburatie, sau facuta modificarea inainte de MAF ca sa aiba timp calculatorul de bord sa se prinda ce se intampla.

codrin44 18-05-06 17:55

aia-i rau..la calculator...dar daca-i scoti cablul de la debitmetru,cred ca i-ar da gaz cat ii trebuie.

83SOF 18-05-06 18:33

Dupa aia o sa mearga in limp mode, pentru ca nu mai citeste corect senzorii. Nu merge asa, pe injectie trebuie pus inainte de senzor ca sa poata calculatorul sa-si faca o idee despre cata benzina sa-i dea, altfel risti sa ai mixtura prea saraca.

w00p 22-05-06 23:46

chestia asta se poate face si la matiz???
si dak da cam cat ar ajunge $$$

codrin44 24-05-06 22:33

nu stiu,era doar o idee neverificata.daca functioneaza(e f. posibil) ar merge pe aproape orice masina

codrin44 23-12-06 14:49

2 Attachment(s)
s-a pus praful pe aici.
de atunci, de la "compresor", studiile au aratat ca mai bine iei din state un supercharger(poze curand)..
si daca de la admisie trec la evacuare, mi-am luar sherpishori.. :D

mertan 26-12-06 09:24

nui rau vali... tine-o tot asa :D felicitari...

aleks 28-12-06 10:59

Quote:

Originally Posted by codrin44 (Post 672392)
s-a pus praful pe aici.
de atunci, de la "compresor", studiile au aratat ca mai bine iei din state un supercharger(poze curand)..
si daca de la admisie trec la evacuare, mi-am luat sherpishori.. :D

vali tot respectul, o sa faci supersonic din masina asta
felicitarile mele :)

codrin44 28-12-06 18:56

desi off , eu multumesc ptr. ajutorul dat

aleks 29-12-06 08:52

cu multa placere, oricand....

codrin44 17-02-07 22:21

2 Attachment(s)
uite cine si-a castigat 200 c.p.
si isi mai pune....

krys 21-02-07 01:42

motor 1.6 16v benzina micutz 101 cp (slabutz):( si al draq de consumator mai pot modifica ceva la el pls help me :(

codrin44 23-02-07 19:30

cielo banuiesc... pai dohc-ul tau tre sa aiba un corespondent la opel(gen dacia 1310-renault5, oltcit- citroen). vezi ce putere are corespondentu'
-daca e mai puternic ia de pe el axele cu came si calculatorul.
-daca e posibil si cred ca e, ia chiulasa cu totul mai bine,cu tot cu injectoare(aici ar trebui masurat bine sa nu bata supapele in pistoane) comprim-o(0,5-1 mm) schimba-i supapele cu altele mai mari(daca ai castiga 1mm pe fiecare,admisie-evacuare, ar fi super)
-mergi la ultima cota (R3) a pistoanelor si vezi daca OHC-ul care a stat la baza DOHC-ului are cursa mai mare a arborelui cotit(poate se potriveste de la vr'un 1.8,2.0).astfel poti ajunge aproape de un 1.8-1.9
-mareste-i admisia, pe evacuare scapa de catalizator si mareste putin diametrul tevii. tobele sau toba le alegi tu ca ai de unde
-nu uita ca aerul conitionat,servodirectia fura putere multa motorului
astea sunt cateva idei care mi-au venit acum in cap.... daca te hotaresti sa faci ceva calificat tre sa te documentezi f. bine, sa le pui pe hartie, sa pregatesti banii si sa-i dai bataie.
daca vrei o solutie simpla dar ineficienta ia un filtru supersporttuning si un c.d./pokemon la oglinda :D glumeam

BogdanAG 25-02-07 21:29

Imi recomandati sa schimb turbina la un diesel ? ( Cu o turbina mai mare bineinteles )

krys 25-02-07 21:52

motorul de 1.6 e de un audi a4 nu cielo

codrin44 26-02-07 07:37

daca e audi vezi diferentele de alezaj-cursa-electronica fata de 1.8 sau 2.0 si restul ramane valabil...daca ai tupeu sa desfaci un audi.
cat despre turbina, tre sa stii daca motorul suporta o compresie mai mare. la diesel se fac acum upgrade-uri la calc.(chip) si turbo de iti iei 30% cu 300euro. cred ca merita schimbata dar cel mai bine te uiti pe sectiunea turbo-n.o.s. dupa sfaturi mai competente

BogdanAG 26-02-07 11:20

Ok ms. de sfat am sa ma mai interesez. Si cred ca o sa ii pun un cip zilele astea. Unde imi recomanzi ? Eu am gasit o firma in bv care fac f bine si e tot 300 de E. Este cineva in bc care se pricepe ?

aleks 26-02-07 14:46

vorbeste cu silviu_wow, el mi-a pus mie pe masina si vreau sa-ti spun k am fost super multumit

Outta Control 27-02-07 14:44

Am pus un filtru sport acum ceva timp (ceva de mijloc la vreo800 de mii) si nu am simtit absolut nimic, care e treaba, nu l-am montat bine sau...

codrin44 28-02-07 20:29

cei de la dacia au verificat pe dyno si
1.fara filtru au luat cam 5 c.p
2. cu filtru sport au luat 3 c.p.
imagineaza ti ca filtrul ala era ceva calitativ si cei de la dacia mai mint

Outta Control 08-03-07 12:14

Asa ma gandeam si io da m_ am luat dupa un vecin care tot manca rahat ca loganu lui dupa ce i_a pus filtru rupea pamantu...ms mult

sageata 13-03-07 21:42

Quote:

Originally Posted by Outta Control (Post 787751)
Asa ma gandeam si io da m_ am luat dupa un vecin care tot manca rahat ca loganu lui dupa ce i_a pus filtru rupea pamantu...ms mult

ma multumesc cu cat are diesel-ul. pana la o masina mai buna.

aleks 15-03-07 08:43

dieselul are multe variante de crestere a puterii, am vazut destule discutii pe tema asta, si nu parea sa fi avut cineva probleme... iar procedeul nu mi se pare periculos, la fel mi-a facut si mie silviu_wow si n-am avut probleme deloc cu motorul, desi am mers asa destul de mult ( peste 10.000 )

krys 20-03-07 09:13

mi-am scos si eu catalizatorul de pe masian km kt am castigat k o simt k pleak putin mai tare :)

bc_04_aju 22-03-07 07:47

Quote:

Originally Posted by krys (Post 807540)
mi-am scos si eu catalizatorul de pe masian km kt am castigat k o simt k pleak putin mai tare :)

te omor
Alex daca ii vrei binele dai lu asta micu un ban ca daca nu ii dau eu dintzi jos

aleks 22-03-07 09:40

lasa omul sa-si exprime talentul si personalitatea, k si tu ai facut knd ti-0a fost timpul... ;)

sageata 22-03-07 14:34

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 811533)
lasa omul sa-si exprime talentul si personalitatea, k si tu ai facut knd ti-0a fost timpul... ;)

trebuia sa ma dai exemplu negativ. la varsta mea tot nu mi-am bagat mintile in cap.:twisted:

krys 22-03-07 18:48

Quote:

Originally Posted by bc_04_aju (Post 811375)
te omor
Alex daca ii vrei binele da-i lu' asta micu un ban ca daca nu i-i dau eu dintzii jos

si ce daca fratzioru', am talentul sa mi-i pun la loc ;))
aqm serios, oare am mai castigat vreo 4 cp makr? :(

bc_04_aju 23-03-07 18:18

cei drept, poate ai castigat vre-un cal doi
dar in curand o sa itzi cada shi sonda lambda shi altzi senzorii de la motor
fii baiat deshtept shi pune-l la loc
ca doar frate-tu nu te invatza de rau

Andr3i 25-03-07 15:31

Sonda landa sigur pica si apoi ai sa te intrebi de ce nu mai merge motorul rotund...

All times are GMT +2. The time now is 16:50.

- Copyright 2026 4Tuning