![]() |
Re: General- Opel vs Renault
1.9cdti+IDS + modul SPORT e ceva rau... am testat destul pe GTC... e ireprosabil. nu ai zice ca este diesel... s-a dus in 180 chiar prea repede:)) daca la 0-100 desi e super nu e excelent (imobilizat bine in scaun esti in orice caz - 320nm cuplu), dupa 100 se duce extrem de bine...
iar Vel Satis ar avea un fel de concurent, si anume signum (ambele clasa mare hatch). signum beneficiaza de dotari enorme, dar vel satis e mai special. intre astra si megane... hmmm... depinde ce astra... astra g impreuna cu golf 4 si focus si-au aratat clar pozitia superioara fata de restul hatchurilor, dar la fel cum golf 5 e oarecum sub golf 4 asa este si astra h. asta e... sa speram ca golf 6, astra i (probabil) si megane 3 vor fi superioare modelelor actuale |
Opel clar .Renault nu imi place la design .
|
Quote:
este drept ca in marele circ renault a fost cam mereu in primele 3 locuri(avand mana buna si la piloti), dar noi nu conducem masini de f1 si majoritatea discutiilor se refera la strazi normale si foarte putin despre circuite... si opel a participat in dtm si a casigat curse impotriva mercedes-ului...! daca renault-ul ar avea preturi mai mici la piese si service sunt sigur ca ar fii avut mult mai multe vanzari, dar pana atunci...opel are vanzari mult mai mari! vanzarea pe scara larga a unui produs, sau mai multora din acelasi brand NU inseamna ca x este mai bun ca y care are vanzari mai mici, sau mult mai mici ;) |
Quote:
2. Astra (incluzand GTC-ul) mi se par mult mai reusite decat Meganeul. |
Quote:
|
la astra h 5usi si megane 2 5usi... megane are spate mai tampit.... dar nici una nu e o frumusete... as inclina in favoarea astrei. dar cand vine vorba de GTC... megane nu se aproprie de el
|
e clar ca nu va este simpatica renault ca masina,am vizionat filmuletul postat de un forumist de pe youtube.si am ramas un pic impresionat de ce sa intamplat renault-ului.nu vreau sa iau apararea ca renault mie nu imi da nimica si nici pricep vre un ban de la iei.ei am achizitionat un megane f1 acuma un an,masina a subit modificari la motor dupa nici 2000 de km.cu ea merg la legale si la alea mai putin legale.am mers pe circuit la amkart de mai multe ori cu un prieten cu un gti si am scos un timp mult mai bun.am dat si dau la masinutza aia in dusmanie dar nu am avut probleme pana acuma. o singura problema am trebuie sa schimb tampoane la motor si intradevar piesele sunt scumpe asta sunt total deacord.daca voi avea probleme va voi spune.
|
Parerea mea este ca depinde de fiecare ce isi doreste : Opel - mai putin fiabile dar intretinerea ieftina, Renault ceva mai fiabila - intretinerea scumpa. Mai departe de aceste aspecte, totul se rezuma la gusturi...Oricum eu as tinde spre Opel, ca fiind o masina mai buna raport pret/calitate.....desi nu m-as supara sa am un Megane 3 .
|
Opel :arrow: din punct de vedere al intretinerii .. :-P
|
opel din toate punctele de vedere:fiabil,se intretine usor,design-uri destul de frumoase,si uneori pot face din ele adevarate "fiare"
ex:vectra mea;am facut 20.000km cu ea si nu am avut probleme cu ea,si nu am menajat-o...si nu o sa regret niciodat ca am achizitionat-o,face toti banii |
ca fost posesor de ambele marci aleg clar opel pt ca sunt mai bine finisate, mai fiabile ( mai durabile in timp ) costuri de intretinere relativ mai mici .
|
Opel aleg si eu,desi sunt posesor de Renault megane 1.6 16v 2005, parintii mei au un Opel Vectra gts 2003,diferenta dintre ele este enorma la fiabilitate,calitatea materialelor,intretinere si preturi pentru piesele de schimb ;) unde Opel este cu mult peste Renault.In ciuda faptului ca in proportie de 85% sunt multumit de Renault,urmatoarea masina vreau sa fie o nemtoaica.
Deci: +1 Opel |
Re: General - Opel vs. Renault
nu stiu daca renault ar castiga vro comparatie cu oricare alta masina....fiabilitate-praf,performante-asa si asa,calitate-praf.poate rupe gura targului meganul asta nou...deci OPEL!
|
de la renault as alege doar laguna in loc de vectra. mult mai bine gandita si construita. fuge mai bine, confort mai mare. de materiale nu mai stiu cum erau, dar mi se pareau f bune. mai e ceva de capul lui vel satis, dar nu prea e el ce se vrea. concurenta din clasa lui e mai buna. in rest renault e cam la coada europei in materie de masini.
|
Quote:
|
Mda, este noua Laguna care mie mi se pare foarte reusita. Mai ales la interior. Dar si de la Opel avem Insignia care e foarte apreciata...
Cat despre Megane, pana nu apare Astra I, Megane 3 l-as alege de departe in locul Astrei. L-am si condus si chiar mi-a placut. |
problema cu renault e ca are servodirectie electrica.
|
Quote:
|
laguna 3 e o hidosenie din punctul meu de vedere
|
Eu am un opel ascona c adus din germania acu patru ani. De atunci a facut in jur de 200k km cu intretinere minima, ulei, benzina/gaz si cam atat. Am avut probleme la alternator si cam atat. Acu ar trebui sa schimb rulmenti, suspensii si alte maruntaie, da c16nz-u e in forma de zile mari de cand am schimbat fisele. Ma tin fara probleme de masini mai noi. Loganurile le mananca la micul dejun cu tot cu motorul by renault. Urmeaza alta ascona cu motor c20ne, in curand, apoi va spun cum se comporta. Am fost cu un prieten cu o laguna din 99 si nu mi-a placut. Deci opel.
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:18. |
- Copyright 2026 4Tuning