Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   DACIA LOGAN o masina buna sau proasta? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/75760-dacia-logan-masina-buna-proasta.html)

Sasha 03-06-08 17:06

Re: Top cele mai proaste masini

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 1567598)
[...] oricum vw e mult mai prost ca loganul

hai ma..nu cred asa ceva...am trait s-o vad si pe asta....eventual comparand Golf din '94 cu logan din 2007?******

SirNenea 03-06-08 18:09

nu am vb chiar fff serios
dar sincer nu am auzit proprietari de logan care sa se planga cat se plang cei de vw si fff multi au renuntat la masinile vw
imi cer scuze daca am deranjat dar eu am zis ce am vazut si auzit de la prieteni f buni

Maskatu 03-06-08 21:53

Pai daca e sa o luam la "egalitate"... o bucata masina logan NOUA si o bucata masina VW noua... propietarii nu prea au de ce sa se planga la ele... daca mai adaugam la ele 100,000 + km acum apar ceva probleme... la Vw piesele sunt ceva mai scumpe( dar mai fiabile.. sa zicem) pe cand la logan sunt relativ ieftine, in comparatie cu cele de vw.. eu zic ca asta ar fi un punct de "plangere" plauzibil. la altceva nu vad de ce s-ar plange propietarii de vw.... sau ar mai fii reviziile care poate ca sunt mai scumpe cu 100-200 ron in plus.

ionut_cluj 03-06-08 22:15

Am condus eu zeci de golfuri, si sunt inferioare multor masini din clasa lor. Nu-l mai lauda atat, nu e cu nimic mai speciala decat modelele asemanatoare.
Cat despre comparatia Golf-Logan, as inclina spre Logan ca si alegere, consider ca in Romania este mai indicat sa ai Logan.

dolb 03-06-08 22:49

****** cum sa compari logan cu vw?
poate logan cu jetta, sau DACIA CU VW, dar niciodata nu poti compara UN MODEL CU O MARCA!!! ca din ce ati spus reiese ca LOGAN e mai tare ca touareg, phaeton , passat si toate jafurile astea de la VW ai dracu prosti ca nu sunt in stare sa faca o masina peste logan :lol: ******

PS: nu am logan, insa ESTE EXCELENTA MASINA si foarte convenabila PENTRU UN ROMAN! exemplu puteti compara loganul cu multe din clasa lui, LA MUNTE pe denivelari ;) si o sa vedeti cat de superior este ...

ionut_cluj 03-06-08 22:49

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 1570052)
****** De ce e mai indicat sa ai Logan in Romania?

De ce e mai indicat? Simplu: e mai usor de intretinut. Piesele sunt mai ieftine, gasesti mai multi "mecanici" care iti pot rezolva unele probleme minore daca nu te pricepi, portbagajul mult mai mare, consum mic etc.

paunionutz 03-06-08 22:57

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1570061)
N-am in plan sa-mi iau nici golf, daca e sa povestim.
De ce e mai indicat? Simplu: e mai usor de intretinut. Piesele sunt mai ieftine, gasesti mai multi "mecanici" care iti pot rezolva unele probleme minore daca nu te pricepi, portbagajul mult mai mare, consum mic etc.

De ce e mai simplu de intretinut? Are motor de Renault. Piesele de Renault sunt mult mai scumpe decat toate pasinile nemtesti. Porbagaj mare, dar nu e bine proportionat. Consum mic, care motorizare? Mecanic pot fi eu, tu sau un service ca lumea

dolb 03-06-08 22:57

da..m-am prins ca se refereau la GOLF , dar totusi PARCA AU ZIS DE PREA MULTE ORI VW .. rar am vazut "golf" :D

ionut_cluj 03-06-08 23:00

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 1570093)
De ce e mai simplu de intretinut? Are motor de Renault. Piesele de Renault sunt mult mai scumpe decat toate pasinile nemtesti. Porbagaj mare, dar nu e bine proportionat. Consum mic, care motorizare? Mecanic pot fi eu, tu sau un service ca lumea

Nu zau?
portbagajul e chiar bine proportionat, consumul mic o are motorizarea diesel.
Mecanici putem fi amandoi sau un service calumea plin de indolenti care te rup de bani.
Sa nu ma intelegi gresit, nu face parte Logan din alegerile mele de viitor, doar ca nu as lua golf 4 in detrimentul unui logan.

~ EWN ~ 03-06-08 23:02

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 1570093)

Mai scumpe decat toate masinile nemtesti?? Inclusiv Mercedes, Audi si Bmw nu?? Atunci....saracii posesori de Logan....daca le cade ceva la masina.... o sa isi vanda Logan-urile cum vand romanii Passat-ul 1.6 adus din Germania.....
Fii mai explicit cand afirmi ceva, ca nu e posibil sa fie asa scumpa intretinerea....

paunionutz 03-06-08 23:09

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1570102)
Nu zau?
portbagajul e chiar bine proportionat, consumul mic o are motorizarea diesel.
Mecanici putem fi amandoi sau un service calumea plin de indolenti care te rup de bani.
Tind sa cred ca ai circulat in Logan doar in taxi.
Sa nu ma intelegi gresit, nu face parte Logan din alegerile mele de viitor, doar ca nu as lua golf 4 in detrimentul unui logan.

Te rog sa bagi tu un bax de polistiren in portbagaj si vei avea o surpriza. Balamalele lovesc in el desi raman cate 50 de cm in fiecare parte. Mecanicii te pot rupe de bani la orice masina daca esti afon si nu ai nici o idee.
Daca citeai posturile anterioare ai fi vazut ca am zis si repet ca am avut masina de serviciu Logan si Diesel si Benzina. ******

dolb 03-06-08 23:11

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 1570119)
Te rog sa bagi tu un bax de polistiren in portbagaj si vei avea o surpriza. Balamalele lovesc in el desi raman cate 50 de cm in fiecare parte. Mecanicii te pot rupe de bani la orice masina daca esti afon si nu ai nici o idee.
Daca citeai posturile anterioare ai fi vazut ca am zis si repet ca am avut masina de serviciu Logan si Diesel si Benzina.

faza cu portbagajul ti-o pot confirma si la MEGANE SEDAN, ******

paunionutz 03-06-08 23:13

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 1570107)
Mai scumpe decat toate masinile nemtesti?? Inclusiv Mercedes, Audi si Bmw nu?? Atunci....saracii posesori de Logan....daca le cade ceva la masina.... o sa isi vanda Logan-urile cum vand romanii Passat-ul 1.6 adus din Germania.....
Fii mai explicit cand afirmi ceva, ca nu e posibil sa fie asa scumpa intretinerea....

Stop Renault Megane II = 500 ron, an 2004. Stop Audi A4 =250 ron, an 2003. Filtru aer Opel Vectra, an 2000= 78 ron si astea sunt doar cateva care mi le amintesc acum.

dolb 03-06-08 23:15

stop astra g 250 ron, janta astra g 700 ron bucata, stop logan - 150 ron :) vrei sa continui?

~ EWN ~ 03-06-08 23:19

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 1570128)
Stop Renault Megane II = 500 ron, an 2004. Stop Audi A4 =250 ron, an 2003. Filtru aer Opel Vectra, an 2000= 78 ron si astea sunt doar cateva care mi le amintesc acum.

Da uite-te si la piesele mai importante...cat e o pompa de injectie la un dCi si cat la un Opel DTI.....

dolb 03-06-08 23:20

la dti stiu sigur ca e 350 euro :)

sandueugeniu 03-06-08 23:21

******fratilor****** v-ati abatut de la subiect.
Loganul asta este o masina uzata moral din faza de proiect, ii lipsesc o gramada de dotari de siguranta care afara sunt obligatorii, nu mai vorbesc de confort.Si nu ****** sunt piesele scumpe la VW: o curea de distributie e 75RON, un intinzator este 150RON, un radiator 450RON******

dolb 03-06-08 23:24

eu ****** spun ca loganul nu bate la siguranta pe golf4 :)

sKyNeT 03-06-08 23:26

here we go again.....logan vs nemtesti => frantuzestile sunt nashpa si ne cumparam biciclete.....

PS: Logan 3 stele, Golf 3 stele ;)

~ EWN ~ 03-06-08 23:27

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1570156)
la dti stiu sigur ca e 350 euro :)

Nu stiu la ce motor te referi tu dar iti zic FOARTE SIGUR ca doar ce mia picat pompa de injectie la Vectra 2.0 DTI......costa 1200 de Euro....plus manopera.....in alte locuri este si 1500.....si acest lucru poate fi confirmat si la sectiunea Opel unde era o dezbatere ¨care e mai bun intre 1.7 DTI si 2.0 DTI¨ si cineva spunea acelasi lucru ca mine (ca, costa enorm).....si iti pot arata si pe Forum-ul oficial Vectra din Spania ,sa vezi.... deci mi se pare enorm in conditiile in care masina valoreaza in jur de 6000 mii.....si am fost la mai multe service-uri si am intrebat, bineinteles ca la casa Opel e cel mai scump....in fine nu cred ca la un dCi pompa de injectie e 1200 de Euro....******

Numai bine.

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 1570177)
here we go again.....logan vs nemtesti => frantuzestile sunt nashpa si ne cumparam biciclete.....

PS: Logan 3 stele, Golf 3 stele ;)

Argumenteaza!! De ce ma rog sunt naspa? ******macar nu generalizati.....

paunionutz 03-06-08 23:31

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 1570179)
Nu stiu la ce motor te referi tu dar iti zic FOARTE SIGUR ca doar ce mia picat pompa de injectie la Vectra 2.0 DTI......costa 1200 de Euro....plus manopera.....in alte locuri este si 1500.....si acest lucru poate fi confirmat si la sectiunea Opel unde era o dezbatere ¨care e mai bun intre 1.7 DTI si 2.0 DTI¨ si cineva spunea acelasi lucru ca mine (ca, costa enorm).....si iti pot arata si pe Forum-ul oficial Vectra din Spania ,sa vezi.... deci mi se pare enorm in conditiile in care masina valoreaza in jur de 6000 mii.....si am fost la mai multe service-uri si am intrebat, bineinteles ca la casa Opel e cel mai scump....in fine nu cred ca la un dCi pompa de injectie e 1200 de Euro....a******
Numai bine.

Pai si de ce nu-ti iei Logan? La Vectra poti schimba o pompa de injectie in 10-15 ani, la Logan deja au inceput sa cada dupa 2-3 ani. Deci fa o socoteala cate schimbi in aceiasi perioada. Cate alte piese schimbi in timp ce la opel nu schimbi nimic?

dolb 03-06-08 23:31

1.7 dti - cel mai des se duce" calculator injectie" care ..ori te tepuiesc in service de 300 de euro si iti merge 2 luni, ori dai la un electrician bun 1 milion si merge brici!

2.0 dti - cel mai des se duce pompa de injectie care costa intotdeauna 350 euro ( cel putin in romania ) - lucruri PATITE !

dolb 03-06-08 23:32

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 1570189)
Pai si de ce nu-ti iei Logan? La Vectra poti schimba o pompa de injectie in 10-15 ani, la Logan deja au inceput sa cada dupa 2-3 ani. Deci fa o socoteala cate schimbi in aceiasi perioada. Cate alte piese schimbi in timp ce la opel nu schimbi nimic?

n-as fi asa sigur ! la 2.0 dti daca ai ghinion schimbi pompa din 3 in 3 luni :D LUCRU PATIT

paunionutz 03-06-08 23:37

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1570195)
n-as fi asa sigur ! la 2.0 dti daca ai ghinion schimbi pompa din 3 in 3 luni :D LUCRU PATIT

Si sa inteleg ca tu ai platit din 3 in 3 luni cate 1200 de euro sa inlocuiesti pompa de injectie. Repet de ce nu vinzi Vectra sa-ti iei un Logan nou? ca te costa intretinerea mai putin si e o masina foarte buna. Treziti-va la realitate fratilor.******

dolb 03-06-08 23:43

****** AM SCRIS DE 10 ORI ca o pompa costa 350 EURO !****** APROPOS: eu nu am avut 2.0 dti, am avut 1.7, insa un prieten f bun avea 2.0 si schimba pompa din 3 in 3 luni ! ;)

~ EWN ~ 03-06-08 23:47

Uite Dolb sa nu zici ca vorbesc prostii:

https://forum.4tuning.ro/showpost.php...9&postcount=44

Uite si unul spaniol:

http://www.clubvectrab.com/modules.p...ewtopic&t=3574

Deduci si tu unde vezi reparacion si preturi (in jur de 1200) si vezi care e treaba.......daca era 350 de Euro ma apucam de afaceri....in fine nici sa o repari nu costa asa putin....

Numai bine.

paunionutz 03-06-08 23:52

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 1570179)
Nu stiu la ce motor te referi tu dar iti zic FOARTE SIGUR ca doar ce mia picat pompa de injectie la Vectra 2.0 DTI......costa 1200 de Euro....plus manopera.....in alte locuri este si 1500.....si acest lucru poate fi confirmat si la sectiunea Opel unde era o dezbatere ¨care e mai bun intre 1.7 DTI si 2.0 DTI¨ si cineva spunea acelasi lucru ca mine (ca, costa enorm).....si iti pot arata si pe Forum-ul oficial Vectra din Spania ,sa vezi.... deci mi se pare enorm in conditiile in care masina valoreaza in jur de 6000 mii.....si am fost la mai multe service-uri si am intrebat, bineinteles ca la casa Opel e cel mai scump....in fine nu cred ca la un dCi pompa de injectie e 1200 de Euro....******

Numai bine.

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1570228)
****** AM SCRIS DE 10 ORI ca o pompa costa 350 EURO !****** APROPOS: eu nu am avut 2.0 dti, am avut 1.7 insa un prieten f bun avea 2.0 si schimba pompa din 3 in 3 luni ! ;)

Daca o ia de la dezmembrari mi se pare normal sa o tot schimbe, ca altfel nu-mi explic. Este noua 350 de euro? Daca da inseamna ca are garantie cel putin 1 an de zile si nu ar trebui sa-si faca probleme asa mari.******

dogy_10 04-06-08 00:00

Quote:

Originally Posted by sandueugeniu (Post 1570252)
******Nu VW i-a chemat pe proprietari sa le dea cu zmecleu pe la aripi, daca sunt asa buni de ce nu au dat la logan garantie de Kia 7ani?

******vw sau alte marci de renume din europa nu ar putea sa dea garantie de 7 ani?
garantia aia e facuta ca timp de 7 ani sa fi obligat sa faci reviziile la ei in service, deci timp de 7 ani din 30 000km in 30 000km tu te duci ****** si dai o gramada de bani la ei.....

SirNenea 04-06-08 00:31

Quote:

Originally Posted by sandueugeniu (Post 1569935)
******Loganu e cea mai cea masina nu mai exista alta ca ea.******tu ai condus un GOLF?

******ca sa explic mai pe larg eu ma refer la vw ca sunt proaste inspecial ca motorizari si mai ales cele noi fsi
nu mi se pare normal ca dupa 40-60.000 sa ai deja mari pb la motor cu schimbat turbine (la cine are) sau injectoare si multe altele
eu am logan am deja aproape 140.000 km cu el si nu am bagat mai nimic in el deci consider ca e o masina fff buna pt banii care ii dai pe ea

Maskatu 05-06-08 06:41

Bey ce ziceti de noul logan pick-up?? Cum e? eu nu am avut inca ocazia sa conduc unul... dar am mers cu logan van si se simtea ca esti intr-o cutie de conserve. Scaunul nu ai cum sa il dai prea in spate ca lovesti chestia aia de plastic care "cica" desparte partea din fata a masinii de partea din spate. Am vazut ca noul pick-up e ridicat de cur rau de tot. oare are capacitatea de carare mai mare? a si una buna... au facut si ei pana la urma suspensiile pe arcuri sau pe foi? cred ca tot pe arcuri, ca doar imparte aceeasi minunata platforma cu restul gamei dacia. deci cine a condus un logan pick- up sa impartaseasca si cu noi experienta :D

ionut_cluj 05-06-08 09:24

Pickup-ul e asa de inteligent facut, incat nu iti intra o bicicleta in bena:)

Sasha 05-06-08 10:09

Quote:

Originally Posted by dogy_10 (Post 1572404)
[...] la audi de ex am condus o sapt un a4 cu climatronic bizona si ma dispera ca atunci cand schimbam temperatura trebuia sa fac aceiasi operatie de doua ori si in stanga si in dreapta......dra gata cu offtopicul

asta se poate schimba din setari sa sincronizeze....cand schimbi la sofer sa se schimbe automat si la pasager;)

A X U 06-06-08 00:21

noul pick-up esti foarte frumos si cred k il prinde mai bine la aspect decat un logan berlina.

Maskatu 06-06-08 07:24

Eu nu vad cum sa bagi in "noul" pick up ce bagau taranii in vechiul pick up.... eu cred ca au mers mai mult pe design decat pe utilitate.

Si pana la urma are foi sau arcuri???????????????????????????????????? ca asta e unul dintre cele mai importante lucruri... dar avand in vedere ca e copiat dupa minunata platforma a loganului......... probabil arcuri :|

Snapy_xxl 06-06-08 11:02

Quote:

Originally Posted by Maskatu (Post 1574884)
Eu nu vad cum sa bagi in "noul" pick up ce bagau taranii in vechiul pick up.... eu cred ca au mers mai mult pe design decat pe utilitate.

Si pana la urma are foi sau arcuri???????????????????????????????????? ca asta e unul dintre cele mai importante lucruri... dar avand in vedere ca e copiat dupa minunata platforma a loganului......... probabil arcuri :|

Nu este pe foi :( Deci nu e prea rezistenta avand in vedere ca mai mult de 800 kg nu poti sa pui. Tot vechiul papuc e mai strajnic.

dogy_10 06-06-08 12:10

cred ca discutiile aste nu is au rostul, o sa vedem in timp care e mai bun

Bobytzul 06-06-08 23:13

Cit despre Logan papuc carosat nu am trait sa vad,poate am eu orbul gainilor .Din cite stiu este echipat cu motor pe la 85 CP deci mai puternic ca un ARO(care stiu ca tragea si cu fata si cu spatele) dar nici prin gind sa il deranjeze sa duca macar 1/2 cit ducea batrinul ARO .Poate a fost gindita sa care lina si pufuleti,din slabele mele cunostinte stiu ca are un maaaaare succes de casa au fost vindute cam cite Dacia 1100 mai sunt in circulatie si lumea se bate pe ele .

dogy_10 06-06-08 23:17

nush exact ce ai vrut sa zici cu succesul de casa dar in timisoara e plin de ele, iar in privinta motorizarii nu se compara cu vechiul papuc, avantajele papucului vechi sunt tractiunea 4x4 si versiunea drop-side care chiar era buna de carat orice

dolb 07-06-08 00:01

Quote:

Originally Posted by Bobytzul (Post 1576451)
****** Cit despre Logan papuc carosat nu am trait sa vad,poate am eu orbul gainilor .Din cite stiu este echipat cu motor pe la 85 CP deci mai puternic ca un ARO(care stiu ca tragea si cu fata si cu spatele) dar nici prin gind sa il deranjeze sa duca macar 1/2 cit ducea batrinul ARO .Poate a fost gindita sa care lina si pufuleti,din slabele mele cunostinte stiu ca are un maaaaare succes de casa au fost vindute cam cite Dacia 1100 mai sunt in circulatie si lumea se bate pe ele .

e facut sa cari porci, haine de la europa sau diverse alimente/chestii pentru un AF-u

Bobytzul 07-06-08 00:43

Quote:

Originally Posted by dogy_10 (Post 1576457)
nush exact ce ai vrut sa zici cu succesul de casa dar in timisoara e plin de ele, iar in privinta motorizarii nu se compara cu vechiul papuc, avantajele papucului vechi sunt tractiunea 4x4 si versiunea drop-side care chiar era buna de carat orice

Cauta si tu un manual DACIA si vezi cam ce sarcina utila avea o rapandula de papuc facuta pe vremuri sa nu patesti ceva scriu eu (1000 Kg) ,un hirb dubla cabina putea duce in bena 700 Kg deci transportai cu el 5 oameni si 700 Kg si acum vine sa ii ia locul cu succes o bijuterie care are 2 locuri si cara 800 Kg deci mai slab ca cel dubla cabina care mai era si 4x4 nu prea pricep unde este superioritatea poate la pret ca datele scrise sunt cele furnizate de Uzina de la Mioveni .Te rog sa ma luminezi si pe mine la minte iau cazul unei firme din Timisoara care are 10 meseriasi lucrarea este la 25 km ce este mai avantajos pentru firma 5 papucuri Loganx2 oameni x800 kg sau 2 papucuri dublacab x5 oameni x700 Kg .Poate ia 2 papucuri Logan baga materiale si scule ce poate in el iar restul de 6 oameni cite un rucsac in spinare si cu bicicleta la drum.Poate patronul e darnic le inchiriaza un microbuz cu aer conditionat plateste din buzunarul lui si 2-3 fete dragute care sa ii serveasca cu racoritoare si sa le mentina voia buna .

All times are GMT +2. The time now is 18:41.

- Copyright 2026 4Tuning