Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   2011, anul fatidic al masinilor non-euro? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/73148-2011-anul-fatidic-masinilor-non-euro.html)

Boycu 02-04-08 17:58

Re: 2011, anul fatidic al masinilor non-euro?

O lege extrem de proasta ca si cea cu prima taxa de inmatriculare si sunt si eu ca si voi total impotriva acestei legi ca si cea a primei taxe de inmatriculare......Vor sa ne luam masini noi sa ne dea iei bani daca vor masini euro 2-3-4..etc si sa nu mai bage taxe cum ar fi taxa de prima inmatriculare si cu toate acestea tot nu voi renunta la Dacie.Iar Dacia 1310 nu va disparea oricat ar vrea ei sa o faca sa dispara este o masina foarte populara de catre toti si usor de intretinut.Chiar daca Dacia mea este din 98 asta nu insemna ca tre sa rad de cei care au Daci foarte ingrijite si intretinute cum ar fi W.R.C ...si multe altele asa ca voi cei care ne criticati ca aveti Skode ,Bmw ,Audi sa stiti ca si tatal vostru macar 1 data in viatza a avut o Dacie sau a condus acesta masina nu va mai umflati in pene atata ca si Dacia este o masina ca toate celelalte cu 1 motor 4 roti si o caroserie asa ca shhhh ca nu trebuie sa ne criticati:evil::evil::evil:Iar daca au in cap sa faca aceasta lege o incurca rau cei de la Guvern si sunt total impotriva acestei legiiiiii!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-)

nwl_dredd 02-04-08 18:36

eu spun ca foame de bani si prostie in tot guvernul romanesc

xtrim 02-04-08 18:53

Quote:

Originally Posted by Lucian (Post 1460919)
Astia se joaca cu focul. Poate mai vedem inca un '89.

Tot ce e posibil ! Tineretul ar fi primul care ar iesi in strada ! :bat::bat::bat::pistoles::pistoles:

PH 33 RNR 02-04-08 19:27

dacia,polueaza intrun an cat o raba sau un autobuz in 1 zi.si astea la randul ei intr-un an cat o fabrica in o zi.deci ce concluzie tragem?in loc sa tina la autoturismele tarii...ei vrea sa scape de ele.prosti......facem greva toti astia cu daciile.sa ne puna catalizatot pe bani lor,ca daia platim o gramada de taxe.,,,,,,,,,,,,........

mihai_v2007 02-04-08 19:29

fratilor astia nu sunt altceva decat niste idioti care se hranesc din banii nostri si cand e vorba sa faca ceva pentru noi...............pai ia ganditi-va de ce factura organizarii summit-ului NATO costa 700EURO pe cap de roman???????????...................care dintre voi si-a dorit organizarea unui astfel de eveniment??????????????????????sunt curios ce procent din populatia romaniei isi poate permite muncind cinstit o masina noua??????????????

bimmer3 02-04-08 20:18

Quote:

Originally Posted by canon (Post 1461289)
sa le scoata..sa isi ia lumea masini noi

exista o posibilitate mare sa fii manelar

si on: afara se gandesc astia intr-adevar sa scoata masinile non-euro din 2011 dar acolo iti poti lua un kit euro 1 sau euro 2 si masina respectiva se omologheaza ca fiind euro 1 sau 2.
Pe cand aici, spurcaciunea de RAR nu recunoaste nici un astfel de kit..ar fi totusi ceva sa se schimbe treaba asta pana atunci, pt ca as intelege sa fiu obligat sa cumpar un kit ca sa nu mai poluez dar ar fi chiar culmea sa interzica circulatia cu astfel de masini fara sa ai nici o posibilitate sa faci nimic, mai ales ca sunt multe masini non-euro inca in mintile lor.
multa clantza tariceanu
nu mai cumparati citroen din romania

attilaboot 02-04-08 20:24

Masina mea pina atunci o sa fie OLDTIMER, peste 31 de ani o sa aiba in 2011.
Deci nu o sa am probleme de genul asta. Chiar si scap de impozit.....

attici89 02-04-08 20:26

sa ma su.e de p.la toti retardati nebuni la cap de astia... daca scot masinile non euro io scot numarul de inmatriculare si sa ma s.uga daca poate sa ma prinda...
p.s.: am motor de euro 2 si e inscris ca si non euro, o sa fac ceva figura daca si astia fac figuri...

pulea 02-04-08 21:03

Eu nu cred ca o sa faca asa ceva. sant multe masini fabricate inainte de `96 non euro...o sa iasa lumea in strada :)

Big_85 02-04-08 21:38

dar nu inteleg,oamenii care nu au posibilitati sa plateasca o taxa auto mai mare ca masina ....masina hai ca o mai iei de prin afara mai ieftina,ei ce or sa faca??

JUST-DO-IT 02-04-08 22:03

pai solutia e clara le vinde tariceanu un moped in rate

dubmaniacks 02-04-08 22:06

Mi`e greatza.Sa mor io.Pai sa-mi dea mie bani GUVERNUL romaniei, sa-mi iau un mkV gti.Si promit ca dau golfu meu vechi de 24 de ani la fier vechi!Dar cum sa permita ma.Cand eu au salar de 2000 euro/luna.E USOR asa sa judeci si tot sa pui niste legi de TOT CACATUL!Daca citeste vreun parlamentar acest msg:Mereti dracu de hoti si excroci la balamuc.SUNTETI RUSINEA EUROPEI!...F**K YOU ALL!

TARICEANU:SA-mi bag organul in capul tau ala prost .Dumnezo in grupul reno si SPER SA ia FOC UZINA AMU SeARA!Mori dracu de taran prost ajuns la PUTERE!Sper sa conduci toata viatza ta un LOGAN 1.4 MPI!Si sa rupi un copac la 110 cu ea.(Sper sa mori).Jet dreq de guvern prost...

L.E.: Nu o sa fie legea asta valabila niciodata!

Boycu 02-04-08 22:14

Adica cum sa dau eu o masina la fiare vechi cand eu am intretinut-o si am iubit-o cat am putu de mult ca este prima mea masina......si cum sa dea bunicamiu "Piesa lui de muzeu" de 34 de ani care va implini peste 1 luna cum sa o dea la fiare vechi cand masina arata bine merge bine are toate actele la zi....O prostie mai mare ca in romania nu exista in nici o tara din uniune si un guvern mai necultivat ca al nostru nu se mai gasete asemenea specie!!!!:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evi l::evil::evil::evil::evil:

sly_waz 02-04-08 22:27

si dac omu nu are bani sa isi ia una noua ce faceeee a oricum dacia easte masina nationala si trebuie sa fim mandrii de ea pt ca ne-am facut concedii am carat cu ea amfacut cea vrut cu ea orcum oamenii pastrati dacia nun va loati masini straineworicum aste de broscuta sialte masini vechi ar trebui sa deav o lege am asinilor de colctie acica omu sa nu plateasca nult impozit si rovinieta da r traim in romania

adriano9 02-04-08 22:44

o sa se faca guvernu nebun si or scoate daciile de pe drum da nu renunta moshu de rand la dacia lui din tinerete :) eu zic ca vine o revolutie iarasi

Vely 02-04-08 22:44

Sincer eu prefer sa mor de poluare decat sa mor de prostia altora!

Vely 02-04-08 22:49

Sunt curios, astia care dau legi ce norme euro de poluare indeplinesc cand se duc la WC?
Am impresia ca le-ar trebui un catalizator mare de tot infipt in... !

Dr3adLorD 02-04-08 23:44

ar fi bine sa scapam de toate rablele

valib 02-04-08 23:51

da...ai dreptate...mentalitate de baieti bani gata...

!41! 02-04-08 23:59

e doar o idee a actualului guvern care nu va mai fi in 2011 la putere!!!
e total nedrept sa scoti masinile de orice fel din circulatie pt simplu motiv ca te doare-n p..a de cei care nu si permit sa si ia masina noua
oare cretinii astia din guvern ce masini conduceau inainte de revolutie?!
peste toate astea mi e sila de gunoiaele dintre noi care urla sus si tare : JOS CU RABLELE. vine orice talhar care a facut bani prin orice alt mod decat cinstit si a ajuns si boul sa si ia golf 4 si apoi are impresia ca astia care muncesc cinstit nu merita sa circule pe drumuri cu masinile lor vechi ,ci doar el. oare tipul asta de dobitoc a lucrat vreodata ? na avut si el dacie ca tot omu?:!
in primul rand in democratie ai dreptul la alegere . daca mie mi place un oarecare model din anii 70 si vreau neaparat masina aia de ce sa n am voie sa circul?!
mi e sila de tara asta !!!!!!!!!!!!!

Dr3adLorD 03-04-08 00:06

Quote:

Originally Posted by valib (Post 1462356)
da...ai dreptate...mentalitate de baieti bani gata...

nu ma incadrez in categoria mentionata de tine. dupa cum vezi conduc un Matiz si o sa-l mai conduc destul de mult timp. dak faceam parte din acea categorie cred k aveam vreun golf 5 GTI cel putin. dar pe strazi si prin parcari sunt o gramada de cazane care nu au ce cauta si mai si incurca si ocupa spatiul public

cosmin_cosmin_1 03-04-08 01:35

Trecand peste faptul ca probabil a fost o gluma de 1 aprilie cu copy-paste a doua zi, nu cred ca o sa interzica nimeni nimic, ci doar o sa impuna taxe foarte mari pentru masini non-euro. Sa-ti interzica nu au cum, dar o sa le duci tu la gunoi decat sa platesti atat.
Este un lucru bun, au ramas 3 ani in care poti sa te gandesti la achizitionarea altei masini, este timp destul.
Si vorbesc ca posesor de 2 masini non euro. La gunoi cu ele peste 3 ani. Sa vina masina electrica

200SX 03-04-08 03:05

:D sa-i vad eu cum ii obliga pe aia cu masini de epoca sa le duca la casat :lol:

ca vezi doamne sunt non euro

cipricipri 03-04-08 09:15

Statzi linistiti ca aste sunt numai povesti de ale politicienilor!

Tipsy/DOOREX 03-04-08 10:17

Quote:

Originally Posted by Puya123123 (Post 1460760)
foarte bine ca le retrag,sa nu mai umble toate gunoaiele pe strada.

Treaba e ca eu am un Opel Kadett si e si asta non-euro,dar la cei 180 de cai pe care ii are sub capota nu imi vine sa ma despart de el!!!

Tipsy/DOOREX 03-04-08 10:35

sa nu retraga ''cazanele'' noastre ci sa ne dea catalizatoare pe ele si cu asta nu se mai pot lega de poluare!!!MAMA LOR DE INCOSTIENTI

ulyse 03-04-08 10:44

foarte buna ideea da parca s-au fabricat pana in 2000 daciile non euro
le e frica sa le scoata si pe alea ?!

cosmin_cosmin_1 03-04-08 11:05

Quote:

Originally Posted by Tipsy/DOOREX (Post 1462884)
sa nu retraga ''cazanele'' noastre ci sa ne dea catalizatoare pe ele si cu asta nu se mai pot lega de poluare!!!MAMA LOR DE INCOSTIENTI

Un catalizator nou si montarea/omologarea lui in cele mai multe cazuri depaseste valoarea masinii

koztel 03-04-08 12:14

Da, frate ! sa spunem ca ai dreptate, da' mie cine imi ramburseaza contravaloarea ? ce facem acuma ? obligam lumea sa-si ia masini ? si-asa e nivelul de trai asa cume in tara asta ! Da' oare in Germania sau in Italia nu au deloc masini non euro ? eu n-as crede

Bolo_BCD 03-04-08 13:33

nu conteaza valoarea masinii.
o masina veche o ai de drag nu de nevoie.( ca oricum repari mereu la ea)
multi au si euro 1/2/3/4 si cate o baba
sa imi suga **** cu legea lor. sa-mi dea limbi la ****

claude307 03-04-08 14:19

vocea poporului?? a fost vreo manifestatie de care n-am auzit? doar astia de la "realitatea" s-au *** oleak pe ei cu taxa de primna inmatriculare, asa de dragul rating-ului... atat.
care voce?

danibavarezu 03-04-08 14:23

bravo ba baieti stiti voi la care ma refer.Ce la toti sunt parintii de bani gata , "cazane" de parca sa zica vreo unu ca pe vremea lu Ceausescu avea BMW sau alta marca mai tare toti ati umblat cu aceleasi "cazane", normal ca cei care isi permit "acum" dau din clanta ca dak nu si-ar permite nu ar mai spune nimic. TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL ( bine mai zice Badea )

VWluci 03-04-08 14:38

Ideea e destul de buna, dar nu pentru romanii de rand. Nu toata lumea isi perminte o masina noua, sau mai moderna, mai ales in randul tinerilor, care doresc sa conduca ceva dupa ce au luat carnetul si ce e cel mai ieftin in Romania?? DACIA evident. E adevarat ca sunt si periculoase pe drum daca nu sunt puse la punct, dar oricum, pana nu creste nivelul de trai in Romania, e o lege destul de idioata! Asa ca terminati cu "cazane" ca nu toata lumea sa nascut cu banii sub perna... Si NU , nu iau apararea Daciei ca o urasc si eu, dar hai sa fim realisti!

bt02ffa 03-04-08 14:49

deci,sa fie clar,nu renunt la dacia mea pentru nimik in lume,asa cum e ea,stramba shi veche;)

canon 03-04-08 15:49

Quote:

Originally Posted by bimmer3 (Post 1461776)
exista o posibilitate mare sa fii manelar

si on: afara se gandesc astia intr-adevar sa scoata masinile non-euro din 2011 dar acolo iti poti lua un kit euro 1 sau euro 2 si masina respectiva se omologheaza ca fiind euro 1 sau 2.
Pe cand aici, spurcaciunea de RAR nu recunoaste nici un astfel de kit..ar fi totusi ceva sa se schimbe treaba asta pana atunci, pt ca as intelege sa fiu obligat sa cumpar un kit ca sa nu mai poluez dar ar fi chiar culmea sa interzica circulatia cu astfel de masini fara sa ai nici o posibilitate sa faci nimic, mai ales ca sunt multe masini non-euro inca in mintile lor.
multa clantza tariceanu
nu mai cumparati citroen din romania

in primul rand nu sunt manelar..si nu suntem in germania sa se intample cum ai zis tu..romania asa a fost si asa va fi

cosmin_cosmin_1 03-04-08 16:53

Eu nu inteleg de ce sustine atat lumea ca masinile non euro sunt pericol pe strada. Nu vad eu bine sau cele mai multe accidente se intampla cu masini mult mai noi?
In primul rand problema este cu emisiile de gaze care sufoca pe toata lumea si daca nu se face ceva, cale de intoarcere nu mai exista.
Apoi mai e si problema masinilor nemiscate cu lunile, ale proprietarilor care isi permit mai multe masini,dar nu se despart de "prima iubire" si ocupa locul cu 2 (sau mai multe) masini degeaba.
Asta este parerea mea. In orasele unde autoritatile dau doi bani pe sanatatea oamenilor s-au impus deja taxe foarte mari pentru tranzitarea centrului, pentru masini ce polueaza.
De exemplu in Germania, si am citit ca si Madrid doreste sa impuna restrictii pentru masini sub euro 3!! in centrul orasului.

bogmotorsport 03-04-08 16:56

cand am venit din italia auzisem ceva de genu ca vor sa scoata euro 1 la ei acolo dar nu sunt sigur...astia se iau dupa tot ce se practica dincolo...dar culmea ca numai dupa salarii nu se iau ca in rest suntem in top 5 cred la cele mai scumpe tari...as fi de acord sa interzica non euro si chiar euro care nu trec inspectia dar atat cat ea e ok din punct de vedere estetic si tehnic...intr-adevar sunt foarte multe masini varza care abia se mai tin..dar daca tot ia masina omului,ca banuiesc ca o vor duce la casat si iti vor da niste bani pe ea,restul sa puna jegurile de la guvern pt achizitionarea unei masini noi...asa ar fi ok...altfel ar trebui da-ti in judecata!!!!!!!!!cum iti permiti sa nu ii mai dai voie omului sa circule cu masina dupa ce i-ai vandut-o acum 15 ani?ai scris pe langa optiunile masinii:D ca dupa 15 ani nu vei mai avea voie sa circuli cu ea ca li se scoala la taranii de la putere sa nu o mai conduci tu pe strada?nu,tu ai cumparat masina sa circuli cu ea pana se va duce dracului...ori peste 1 an ori peste 50...asa ceva nu au voie sa faca!

Seby122 03-04-08 17:57

Quote:

Originally Posted by Ed_Crane_1983 (Post 1460671)
https://forum.4tuning.ro/imagehosting...35e2cdc133.jpg
2011, anul fatidic al masinilor non-euro?

DACIA FABRICATA PANA IN '96, "VALABILA" INCA 3 ANI?

Noi "surprize" din parte Guvernului pentru romani. Dupa o taxa auto atat de irelevanta si vadit impotriva omului de rand, se propune "uciderea" masinilor non-euro in 2011. Oficialii se dezic insa de initiativa, sustinand ca vinovata ar fi o directiva a Uniunii Europene privind "pensionarea" autovehiculelor non-euro, dezbatuta in prezent de Executivul European.

Bugetul de stat ar putea plati casarea si dezmembrarea "rablelor", vizate fiind Daciile 1310 "nascute" pana la 1 ianuarie 1996, Trabant, Oltcit, Opel Ascona, Renault 21, Renault 16, Opel Kadett, Renault 5. Practic, guvernul doreste sa retraga din circulatie masini pentru care in prezent oamenii platesc si vor plati taxe, pana in 2011...Cand vor fi duse la "fier vechi".

"Grija" guvernului vizavi de faptul ca parcul auto din Romania e mai vechi de 13 ani se traduce intr-o grija a fiecarui guvernant pentru "umflarea" propriului venit. Se spune ca masinile non euro, Euro 1 si Euro 2 insumau in 2005 circa 90% din totalitatea parcului auto.

Nota de fundamentare a proiectului ordonantei de urgenta privind taxa de poluare auto trage un semnal de alarma, cunoscut de ani buni, dar exploatat de fiecare guvern din '89 pana azi: "La nivelul UE se discuta tot mai intens asupra unei directive de scoatere din circulatie incepand cu 2011 a autoturismelor non-euro. In aceste conditii, Romania va asigura de la bugetul de stat toate costurile de casare si dezmembrare a autoturismelor non-euro", stipuleaza documentul.

Tot luni s-a mai decis ca taxa auto sa fie calculata tinandu-se cont de datele tehnice ale fiecarui autoturism - emisiile de carbon si de noxe - si sa scada odata cu pretul masinii. Aceasta noua formula de calcul implica si abrogarea reglementarilor din Codul Fiscal privind taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule.

E foarte bine ca guvernul omoara masinile non euro.....ne scapa fortat de cazanele care ne-au pus viatza in pericol atitia ani.....nu aveau pic de siguranta....proprietarii nu le intretineau...curgea rugina din ele........!Guvernul ne impune sa evoluam.....dar pe cealalta parte nu sunt de acord cu taxele de mediu pe masinile de la euro 3 , euro 4, euro 5!Poate ne scapa si de camioanele alea infecte care te intoxica daca il ai linga tine...sa nu mai zic de pasaje..........nici cel mai avansat filtru de polen ....nici zece filtre puse unul peste altul nu poate sa faca fata la toxicitatea aia>te omoara cu zile incet dar sigur

PH 33 RNR 03-04-08 18:03

daca asa creizi,Dumnezeu sa te ierte daca mori.(stand langa o masina non euro)in special; daciile astea care le ziceti voi ''cazane'' si se numesc dacii nu cazane.

PH 33 RNR 03-04-08 18:04

primul post care le-ai facut...mai bine nu il faceai.

All times are GMT +2. The time now is 13:57.

- Copyright 2026 4Tuning