Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/67543-asigurare-nr-inmatriculare-germane-sfaturi.html)

ArG3nT0 08-07-08 01:03

Re: Asigurare/Nr.de inmatriculare germane-Sfaturi

am si eu o intrebare k sunt nedumerit.am luat o pisica d la un samsar am toate actele si am facut cu el un contract d vanzare-cumparare.dupa aceea eu am fost la politie in pipera sa ma interesez dak o pot inscrie si o functionara mi-a cerut briefu mare si a scris ceva in calculator si dupa aia mi-a zis k se poate inscrie.deci stiti sa-mi spunetzi si mie cum e treaba si ce a verificat ea in calculator???va rog sa-mi datzi si mie un raspuns. ms

coddy 10-07-08 20:32

[QUOTE=mobiles_de;1363315]Am citit pe net (si aici in forum) ca multi au nedumeriri cu privire la asigurarea unei masini in germania asa ca va explic pe scurt cum functioneaza si care este *teapa* pe care o iau unii romani (naivi :D) Sper sa intelegeti , textul e mai lung asa ca atentie si rabdare la citit :D

1.Ca sa ai asigurare germana TREBUIE sa ai locuinta/rezidenta in germania
2.Pretul se socoteste in functie de vechimea carnetului de conducere , nr de accidente (la care ai fost vinovat) si tipul de masina care il asiguri (daca tipul de masina e in statistica lor cu multe accidente atunci e ceva mai scump , daca asiguri o masina deosebita care in statistica de accidente nici nu apare atunci e ceva mai ieftin)
3.Aceste 3 criterii se iau in evidenta pt a socoti asigurarea.(un exemplu : carnet de 20 de ani , zero accidente , masina bmw-mercedes 120 CP , se platesc cam 60 euro pe trimestru)
4.Daca faci un accident la care esti vinovat se mareste imediat aceasta suma in functie de pagubele facute celorlalti.

TRUCUL CU VANZAREA MASINILOR ASIGURATE SI INREGISTRATE IN GERMANIA
Vorbesc la persoana intai (desi eu nu sunt hotul :D ) ca sa se inteleaga mai bine !
Eu vand masina care e asigurata pe numele meu pt timp de un an. Toate hartiile ,acte etc sunt ok . X din Romania cumpara masina de la mine , primeste cele 2 acte ale masinii (Brief /Talon) si daca vrea si un act de la asigurare cu valabilitate de un an.Numerele de inmatriculare germane raman pe masina iar el pleaca multumit si cu nasul sus (ca merge cu nr germane:D) spre romania . Aici trebuie sa adaug ca eu am incasat 500 euro in plus pe masina datorita faptului ca X nu trebuie sa plateasca taxa de prima inmatriculare...mai ales ca masina nu avea euro 4 :D , si il mai scap si de plata numerelor de granita !!! Pana acum sunt vanzator gigel si corect pt cumparatorul naiv. :D Dupa doua zile ajunge X cu masina in romania iar eu ma duc la biroul de inmatriculari si scot masina din circulatie !!! :twisted: Normal ca nu am actele originale dar am buletinul german si copii dupa acte...declar ca cel care a cumparat masina nu a scos-o din circulatie (ceea ce se face in mod normal in germania) iar functionarul o scoate din circulatie. In acelasi moment e scoasa si de la asigurare !!! X merge bucuros mai departe cu numere germane pana cand are un accident sau il opreste la vreo granita , control etc :D ATUNCI AFLA CA MERGE CU NUMERE NEVALABILE SI FARA VREO ASIGURARE . Cat are de platit in caz de accident sau care e amenda asta X va afla :twisted:
Sper ca a fost de inteles si nu mai e nevoie de alte explicatii pe tema asta :-)
eu am cumparat o masina din bacau si omuletul nu mi-a dat si procura la ea ca nu avea. masina e pe numele unei femei de cetatenie germana si am toate actele masinii inafara de procura si nici ca nu sunt eu in certificat...
eu vreau sa inmatriculez masina in romania, pot face lucrul asta fara procura si fara sa fie numele meu in acte?? si daca da ce acte imi trebuie. ms o zi buna si please answer me :D

maharvey 13-07-08 20:37

am niste intrebari.
vreau sa iau o masina din germania, am vb cu omul (un privat) si vreau sa stiu exact ce tre sa fac. masina e radiata. unde anume tre sa merg acolo in germania si exact ce tre sa fac. daca puteti sa-mi spune-ti si in ce zile si intervale orare e deschis acolo unde tre sa fac toate hartiile.
multumesc

Marson 13-07-08 22:33

Quote:

Originally Posted by maharvey (Post 1643273)
am niste intrebari.
vreau sa iau o masina din germania, am vb cu omul (un privat) si vreau sa stiu exact ce tre sa fac. masina e radiata. unde anume tre sa merg acolo in germania si exact ce tre sa fac. daca puteti sa-mi spune-ti si in ce zile si intervale orare e deschis acolo unde tre sa fac toate hartiile.
multumesc

Zulassungsstelle - politia inmatriculari - are programul diferit de la oras la oras... cauta pe internet programul cand au deschis in orasul si in ziua in care vrei sa iti faci actele si numerele de vama... cel mai bine il rogi pe neamt sa te ajute.
Pentru Inmatriculari in Berlin vezi aici.
Daca ai probleme de orice fel in perioada in care esti in Germania nu ezita sa ma contactezi si te ajut cu placere.

Succes.

coddy 14-07-08 07:22

Quote:

Originally Posted by maharvey (Post 1643273)
am niste intrebari.
multumesc

pai in primul rand maharvey daca masina e radiata din germania te duci si faci un contract de vanzare cu ex proprietarul ei si va trebui sa iti ei numere rosii din germania valabile o luna parca, asta daca vreo sa aduci masina in tzara. se plateste nush cat in germania pt numerele alea ca si la noi presupun. si odata ce ai contractul si placutele vii cu ea in rom,si te duci la politie la noi si o inscrii. oricum ce iti trebuie de acolo ca sa nu ai probleme este contractul(cel mai bine legalizat nu la mana) si numerele ...cel putin asa a adus recent un tov de al meu o masina.si programul de acolo cred ca cel mai bine e sa il vezi pe net ...cauta si tuh bafta

maharvey 14-07-08 14:57

va multumesc pt sfaturi.
stiu ca se pot lua numere de zoll si pt 5 zile si costa sub 100 euro cu tot cu asigurare, nu?

coddy 14-07-08 16:44

da ceva de genul ar trebui sa te ajunga. in fine dar u cand esti in germania te duci cu proprietarul si ii zici sa mearga cu tine sa faci actele si sa`tzi iei numerele.dar ai grija cu masina sa te uiti bine bine la toate detaliile ei.

trafy-vr6 01-08-08 23:19

nu am vazut thread`ul si am mai deschis unul. Va rog frumos dati`mi si mie niste sfaturi:
https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/86264-numere-germania-intrebari.html
Multumesc

mihai_marian 04-09-08 00:14

am un prieten care si-a cumparat de 10 zile un PEUGEOT 206 din 2000 cu numere de italia definitive (nu provizori)....el a cumparat-o de la unu din resita, iar tipul din resita a adus-o din italia, cumparata de la o firma deci pe actele masini este trecuta o firma din italia....prietenul meu vrea sa o inmatriculeze in tara, dar ea trebuie radiata din italia mai intai? in italia o poate radia el sau tb sa mearga cu cineva de la firma respectiva sa radieze masina?? el momentan are actele masinii, asigurare, si un contract facut intre el si ATENTIE nu persoana(intermediarul) din tara ci cu firma respectiva..daca mai vreti detalii sa ma intrebati si va respund...ma rugat sa il ajut ca nu se prea pricepe la lucrurile acestea...ce ma sfatuiti? ce sa faca? o poate radia el sau tb sa mearga neaparat in italia? exista firme care fac asta in tara??? mersi mult

ionut_cluj 04-09-08 12:57

masina se radiaza de catre proprietar, deci firma respectiva. nu e nevoie sa mearga pana acolo.

mihai_marian 04-09-08 14:01

adica sa trimita actele la firma resectiva ,ca ei sa o radieze, si apoi sa ii trimita actele in tara? sau?

mihai_marian 04-09-08 23:25

up...cine stie cam cat costa radiatul masini din italia + numere provizorii!!! mersi mult

Herbas 06-09-08 12:14

S-ar putea k primul proprietar roman sa ii fi pacalit pe italieni. In mod normal ei nu au incredere sa te lase sa pleci cu numerele de italia, mai ales k acum se dau numere de carton pe 5 zile. Ideal ar fi totusi sa bata un drum pana in italia, sau sa vb telefonic cu cei de la firma. De ce? Pentru k poate ala cand a luat masina le-a promis k le trimite numerele inapoi si nu a mai facut-o, iar ei au radiat pt casare masina. Daca cei de la firma sunt de acord si masina inca e in circulatie in italia atunci trimite targa+numerele la ei. Ei le vor duce la ACI pt a obtine shtampila de radiere pentru export in tara UE, treaba care dureaza cam o saptamana. Shtampila se pune pe certificatul de proprietate, cat si pe targa, care este necesara la RAR. Radierea parca nu costa nimic, si numerele provizorii nu sunt necesare. In caz ca ar fi adus masina direct din italia il costau parca 200 euro asigurarea pe 5 zile +numerele de carton.

T-E-N 08-09-08 23:02

Pe mine m-a impresionat metoda de lucru germana . Este inccredibila ! in 15 minute cronometrate am radiat masina cumparata de la neamtz si mi s-au dat numere zoll pe 2 sapt cu asigurare . Toata treaba m-a costat 210 de euro ( 146 am platit o data iar mai apoi inca o taxa de 64 ) . A venit un tip in parcare sa se uita daca numarul seriei de la motor e identica cu cea din acte si gata mi s-a urat drum bun :D

Marson 09-09-08 11:55

Quote:

Originally Posted by T-E-N (Post 1740733)
Pe mine m-a impresionat metoda de lucru germana . Este inccredibila ! in 15 minute cronometrate am radiat masina cumparata de la neamtz si mi s-au dat numere zoll pe 2 sapt cu asigurare . Toata treaba m-a costat 210 de euro ( 146 am platit o data iar mai apoi inca o taxa de 64 ) . A venit un tip in parcare sa se uita daca numarul seriei de la motor e identica cu cea din acte si gata mi s-a urat drum bun :D

...cu 210 euro ai platit la "urgenta" pentru 2 saptamani (normal insa nu dureaza mai mult de 30-45 de minute)... imagineaza-ti insa sa fi fost la Berlin, unde verificarea masinii nu este obligatorie, cat de repede ar fi decurs procedura... 5 minute max :)
Sa te bucuri de masina... Succes.

mobiles_de 12-09-08 07:11

Quote:

Originally Posted by Marson (Post 1741519)
...cu 210 euro ai platit la "urgenta" pentru 2 saptamani (normal insa nu dureaza mai mult de 30-45 de minute)... imagineaza-ti insa sa fi fost la Berlin, unde verificarea masinii nu este obligatorie, cat de repede ar fi decurs procedura... 5 minute max :)

Da da...mai exagereaza omul dar nici asa :D:D:D in 5 min e gata totul daca te duci la patru fara cinci si ei inchid la ora patru...Functionarii la stat in germania nu prea fac ore suplimentare...ca sa nu zic minute :D:D:D

ionut_24 07-10-08 14:06

daca pe brif scrie ca este scoasa din circulatie di 28 aprilie 2001 inseamna ca este radiata ,imi trebuie o stampila de la un notar din germania ,cei de la politia din arges mi-au cerut aceasta stampila imi poate spune cineva cum pot sa pun aceasta stampila va rog daca ma poate ajuta cineva ,pentru ca nu mai stiu ce sa fac ,imi poate trimete un raspuns pe [email protected]

ionut_cluj 07-10-08 15:22

Quote:

Originally Posted by ionut_24 (Post 1796922)
daca pe brif scrie ca este scoasa din circulatie di 28 aprilie 2001 inseamna ca este radiata ,imi trebuie o stampila de la un notar din germania ,cei de la politia din arges mi-au cerut aceasta stampila imi poate spune cineva cum pot sa pun aceasta stampila va rog daca ma poate ajuta cineva ,pentru ca nu mai stiu ce sa fac ,imi poate trimete un raspuns pe [email protected]

ce stampila vietii iti trebuie???
Pe brief trebuie sa ai o stampila, care s-a pus oricum cand a fost radiata.

Bogdan_88 27-10-08 21:15

dar cu masinile de la bulgari cum e ?
ca toata lumea isi cumpara cu nr de bulgaria si le lasa asa, nu le mai inscriu pe romania zic ca e mai convenabil . oare sa fie si asta o teapa

mare_hotz 19-11-08 23:43

sal...m-ar interesa si pe mn cine imi poate aduce o masinutza din germania...cu numere de toll valabile 2 sapt...sa fie fabricata dupa 92...(sa iasa euro2 la r.a.r)e vorba de o calibra as prefera versiunea de 150cp...adica o motorizare c20xe:).......se poate a mi se dea un site de unde sa o aleg???vreau seriozitate...si astept un raspuns cat mai urgent:)

T-E-N 21-11-08 00:38

Quote:

Originally Posted by Marson (Post 1741519)

eu am luat-o din mannheim ... oricum profesionisti toti si foarte amabili...
Nu sunt ca la noi daca nu ai un cuvant sa te trimita iar nush unde si nush cum... si parca spus cu un zambet dispar si nervii si tot ...
Oricum recomand sa va duceti cu proprietarul masinii sau handlerul de la care achizionati pentru ca ei prin germana se inteleg mult mai usor

antonnio_stef 26-12-08 15:19

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by ziemenz (Post 1539801)
Deci pot sa cumpar masina din Germanica fara numere de tol, cu numere "negre" sau mai bine zis vechile ei numere permanente , doar daca aceasta are acea stampila "stampila UNGÜLTIG" pe brief sau talon care sa ateste ca e radiata. Si inca o intrebare ... cum recunosc stampila asta "UNGULTIG" ?

UNGULTIG e doar denumirea stampilei sau exact cuvantul ala e scris in stampila? Multzam.

Si pentru cine are un specimen scanat de stampila UNGULTIG n-ar strica sa-l poesteze aici sa se lamureasca lumea. Am vazut ca sunt o groaza de oameni pusi in situatia mea dar putini stiu sa dea un raspuns corect.

Am eu o laguna din germania cu numerele vechi pe ea ..Dar probabil radiata.Atasez Talon si carte sa va faceti o idee (eu cred ca masina este radiata acolo ,pt ca are stampila in dreptul > 28.06.07 endgültig = definitiv ) nu stiu daca este data radierii sau expirarii ITP .Pt cunoscatori sa posteze ce reprezinta exact cele vazute in poze.

Marson 26-12-08 23:14

Masina are nr. de Germania - presupun N-XQ 415 - care nu mai sunt valabile din data de 28.06.2007 - data radierii masinii; TUV-ul (ITP) a expirat in septembrie 2007.
Sfatul meu este sa nu circuli cu numerele de mai sus... risti consecinte legale.

Servus.

DyZ 10-02-09 19:10

am si eu o intrebare ...
daca cumpar masina de la un particular din germania ... pot sa o iau cu numerele lui ... doar pana in tara ma intereseaza ... doar in baza unui contract de vanzare cumaparare ? ... si sa pot sa ii scot nr rosii valabile la noi in Ro ... fara sa am vreo pb ?

mobiles_de 11-02-09 20:20

Quote:

Originally Posted by DyZ (Post 2055177)
am si eu o intrebare ...
daca cumpar masina de la un particular din germania ... pot sa o iau cu numerele lui ... doar pana in tara ma intereseaza ... doar in baza unui contract de vanzare cumaparare ? ... si sa pot sa ii scot nr rosii valabile la noi in Ro ... fara sa am vreo pb ?

In primul rand trebuie sa iti dea masina neamtul cu nr lui...apoi e posibil sa poti scoate nr rosii (nu stiu exact) insa daca vrei sa o inmatriculezi vei avea probleme mari. :)

vreau_bani 25-02-09 12:01

cine imi poate spune si mie care e valabilitatea maxima a numerelor de toll din germania si ce culoare au??

ionut_cluj 25-02-09 14:17

numerele de zoll le poti lua pe maximum 3 luni fara sa platesti Steuer (impozit)... poti insa sa le faci si pe 1 an - maximum - cu plata impozitului la finante (aici in Germania)...

vreau_bani 25-02-09 14:19

sigur 6?? ca pe la unii am auzit 3 luni, pe la altii 1 an

Marson 25-02-09 14:26

Quote:

Originally Posted by vreau_bani (Post 2099319)
sigur 6?? ca pe la unii am auzit 3 luni, pe la altii 1 an

numerele de zoll le poti lua pe maximum 3 luni fara sa platesti Steuer (impozit)... poti insa sa le faci si pe 1 an - maximum - cu plata impozitului la finante (aici in Germania).

Servus.

vreau_bani 25-02-09 16:03

Quote:

Originally Posted by Marson (Post 2099341)
numerele de zoll le poti lua pe maximum 3 luni fara sa platesti Steuer (impozit)... poti insa sa le faci si pe 1 an - maximum - cu plata impozitului la finante (aici in Germania).

Servus.

si trebuie sa am rezidenta sau ceva??

Marson 25-02-09 16:36

...nu trebuie sa ai rezidenta in Germania.. sunt numere de vama - de tranzit... masina este radiata in Germania... pui numere de Zoll si circuli cu ea pana expira valabilitatea numerelor.

vreau_bani 25-02-09 17:06

si ai idee cat m-ar costa toata afacerea pentru un bmw 523i, 2500 cmc din 97 pe un an? macar un pret estimativ

Marson 25-02-09 18:13

Quote:

Originally Posted by vreau_bani (Post 2099763)
si ai idee cat m-ar costa toata afacerea pentru un bmw 523i, 2500 cmc din 97 pe un an? macar un pret estimativ

Kfz-Steuer - impozit ~ 184 de euro + numere, asigurare si carte verde pentru 12 luni ~ 1.200 euro.
PS: masina trebuie sa aiba inspectia tehnica - TUV valabil pentru toata perioada de 12 luni.

BOASKA 23-03-09 10:15

va rog frumos sa-mi explicati si mie ce inseamna o masina neimatriculata , care a luat nr. rosii de romania, are cica C.I., RAR, efectuat.....sau nr rosii luate de nustiu cate ori
concret eu vroiam sa intreb daca se mai poate inmatricula in Bulgaria.
adica ce acte mai ai cand ai nr. rosii, si cum poti face rost de restul, eu stiu nr. de tranzit ptr scoaterea legala din tara, etc, o cursivitate in acte sa nu ramai cu rable pe cap

COCO_l1no 01-04-09 02:20

Salut..! am citit in mare parte dar totusi nu sunt totusi complet lamurit... Vreau sa ma duc sa imi achizitionez o masina din germania, nu am fost niciodata, cu cunosc pe nimeni, cu cunosc o boaba nemteste. am pasaportul si banii la mine. masina pe care o sa o cumpar vreau sa o inmatriculez pt mine. UNDE SE RADIAZA ACESTE MASINI?. de ex: cumpar masina din de pe autosont25 sau de acolo dintru-un parc. unde radiez masina, de unde imi iau numere eu singur? si cate acte trebe sa obtin k sa fie totul ok pt mine? Multumesc anticipat :D

ps: apropo cu maxim 10000 E ajung cu un audi tt 1.8 turbo quatro 224 Cp, in tara? drum, taxe si achizitia masinii? informativ :D

ionut_cluj 01-04-09 09:25

Quote:

Originally Posted by COCO_l1no (Post 2201389)
Salut..! am citit in mare parte dar totusi nu sunt totusi complet lamurit... Vreau sa ma duc sa imi achizitionez o masina din germania, nu am fost niciodata, cu cunosc pe nimeni, cu cunosc o boaba nemteste. am pasaportul si banii la mine. masina pe care o sa o cumpar vreau sa o inmatriculez pt mine. UNDE SE RADIAZA ACESTE MASINI?. de ex: cumpar masina din de pe autosont25 sau de acolo dintru-un parc. unde radiez masina, de unde imi iau numere eu singur? si cate acte trebe sa obtin k sa fie totul ok pt mine? Multumesc anticipat :D

ps: apropo cu maxim 10000 E ajung cu un audi tt 1.8 turbo quatro 224 Cp, in tara? drum, taxe si achizitia masinii? informativ :D

Salut.
Daca nu au numere nemtesti negre pe ele, masinile sunt radiate deja. Daca iei de la handler sunt radiate, aia nu platesc impozit aiurea pe ele. Altfel, masina se radiaza la serviciul inmatriculari (la fel ca la noi) "Zullasungsteile".
Din incinta respectiva iti iei si numere, galbene pe 5 zile, sau rosii pe 30 de zile sau mai mult. Numerele galbene le poti lua pe baza ID-ului (pasaport, buletin), si primesti un talon roz care-l completezi cu datele tale (neaparat trebuie completat, altfel dansezi cu politia). Pt. numere rosii trebuie sa ai TUV valabil si ti se face brief nou, pe numele tau.
Ca si acte, de la vanzator trebuie sa primesti brief mare si brief mic, contract de vanzare-cumparare/factura. La numere trebuie sa primesti si asigurare(o hartie verde)

p.s. Da, iti ajung 10.000

BOASKA 01-04-09 15:08

Pentru un BMW 325 tds din 1996-1997 cat costa asigurarea,verificarea si taxele platite in germania pe 1 an de zile?
am inteles ca poti circula daca ai imputernicire pe masina

Marson 01-04-09 18:54

Quote:

Originally Posted by BOASKA (Post 2202715)
Pentru un BMW 325 tds din 1996-1997 cat costa asigurarea,verificarea si taxele platite in germania pe 1 an de zile?
am inteles ca poti circula daca ai imputernicire pe masina

...costuri asigurare, Tüv, Steuer, imputernicire (plus riscul ca masina sa fie radiata in lipsa voastra a 2-a zi si sa circulati ilegal cu numerele nemtesti) = aproximativ acelasi pret cu numere de Zoll, asigurare, Steuer si actele masinii pe numele tau ( dormi linistit noptile pentru ca esti proprietar :)) ~ 1000 de euro.

eug a4 15-04-09 13:44

sal, poate sa-mi traduca cineva asta ", Netto Export , Inland Plus 19 % MWST "si daca inseamna ce cred eu imi poate spune cineva daca numai o societate comerciala poate cumpara cu pretul net asa cum scrie sau si o persoana fizica ?????multumesc anticipat

ionut_cluj 15-04-09 14:31

da, numai o societate comerciala(platitoare de tva) poate cumpara la pret net.

All times are GMT +2. The time now is 13:13.

- Copyright 2026 4Tuning