![]() |
buhahahahaha!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: |
mda... asteptam sa vedem ce ai mai facut sau.. ce doresti sa mai modifici.. la interior nu sa specificat nimik...!
|
pai prima data sa fie gata exteriorul, ceva modificari si la motor si doar apoi ma apuc de interior, muzica si alea alea... :)
|
cand esti gata cu lucrarile sa ne delectezi si pe noi cu poze
|
morrrrrrr
de ce toata lumea intelege prin tuning interior muzica? sau prin tuning exterior praguri de la bmw(najotitatea masinilor \"tunate\" ori au praguri de m3 ori tre sa scrie \"GTI\" obligatoriu) sau un spoilar...cam tot din gama bmw. eu inteleg prin tuning modificarea masini in proportie de 90% (motor, interior, exterior) daca esti bazat si vrei tuning adevarat, ei o foaie de hartie, ceva carioci si iti faci tuning`ul pe hartie. modifici tot ce`ti trece prin cap la exterior, apoi te duci la cineva care face din fibra de sticla spoilare si alea alea si vezi cat costa si daca se poate face atuncea poti sa zici ca ai tuning unicat la exterior.NU cum fac toti baieti de baieti care copiaza o idee a unui tip/tipa din ani '90 cand s`a inceput cu pragurile de m3 apoi te bagi in motor, duci motorul la extrema maxima, vopsesti tot, fise de bujii, filtre, tot ce se poatye vopsi in culoarea caroseriei, sau de alta culoare care ar face contras cu majoritatea vopselei de pe masina. apoi te bagi in cabina acolo...modifici cam tot ce`i cu putinta deja ceasurile sa fie vopsite in culaorea caroseriei, si lumina sa fie la fel...ii cam expirata chestia.Am vazut ca acuma se poarta tatuajele sau improscarea cu vopsea metalizata in bord, apoi pui niste scaune de curse adevarate (noi sau sh) nici decum huse din piata pe care sa scrie spoarco sau gha sau...chinezaraie care copiaza numele real si mai baga 1-2 litere...si taranu zice...eeeee originaleeeeee si ce eftine hai sa iau. apoi modifici pedale, le faci la comanda din aluminiu, gaurite usurate, schimbator , frana de mana, pe plafon desenezi ceva, il vopsesti intr`o culoare placuta, si abea acuma discutam de ceva muzica cat de cat sa nu te faci de rusine Cei care baga un spoiler, un prag eftin o janta si muzica tare, sunt doar ce`i cu prost gust. Ma scuza`ti daca careva se simte ofensat si mai stiu eu cum...dar parerea mea despre tuning. cand faci tuning faci toata masina, su doar jenti(astea se pot pune si la caruta) praguri muzica(si bunicu la tara merge cu casetofonu in caruta) si folie Ma scuza`ti daca v`am jignit ! ! ! |
mai cand m`am referit la interior nu am zis strict muzica.... am scris mai exact : \"apui ma apuc de interior {,}(virgula) muzica...\"
bun, acum zimi si mie unu care-ti face pragurile exact asa cum vrei tu si la ala merg ! toti lucreaza dupa matrita si au vreo 5 modele. le toarna de 2 metri si apoi le taie la dimensiune... eventual daca dai un ban in plus iti face mici modificari dar cu siguranta nu-i poate schimba aspectul foarte mult. eleroanele nu sant din gamaBMW.... poate ai vazut tu prea multe BMW`uri cu eleroane de acelasi fel dar majoritatea au modelul ala \"universal\" care pusca cam pe orice masina. ai zis ca iei o foaie de hartie si modifici la exterior ce-ti trece prin cap. pai cred ca fara sa te consulti cu cineva care stie cat de cat despre ce e vorba, 95% din cazuri is pierdute.... kiciuri... cand a fost etapa a doua KO am vazut o DACIE care avea pleoapele prinse cu 4 holsuruburi/bucata... ***.... de aceea am intrat aici pe forum sa vb cu baietii care au trecut prin asta (incepatori, experienta 0) si au facut ceva.... |
daca stam sa o luam asa.. DACIA WRC are dreptate.. asa se face... da noi, marea majoritate ne uitam, la buget...... si de aceea incep cu putin cate putin...
|
pai tocmai asta-i ideea frate. daca aveam acum sa pun 2000 de euro jos crede-ma ca faceam ceva unicat.... da daca nu-s banii le facem toate rānd pe rānd...
zicetimi si mie unde gasesc sa-mi cumpar un turometru dintrala cu led care-ti arata cand trebuie schimbata viteza si cam ce pret are ! |
in legatura cu ledurile alea pentru turometru
intra pe www.daciaclub.ro si da`i un search si cauta ca am citit si eu pe acolo ceva legat de ce ai tu nevoie...si parca era ceva firma din pitesti? bacau? asa ceva la 70-80 euro bucata, in care ii inclus si transportul sau montarea. nu mai stiu exact dar acolo pe site stiu ca s`o vorbit de asa ceva. da ceea ce am zis si eu, m`am gandit si la buget mai bine mai astepti umpic mai mult si mai stramngi niste bani eu mi`am strans bani din decembrie pana acuma o saptamana sa`mi schimb bucse, rotule, bielete, bielete antirului, cutia de viteze, discuri de frana, capota, aripile din fata, fuzetele placute, etriere....puntea din spate si tamburii. pute`am s`o fac pe rand si pe bucati, dar ma costa mai mult manopera am zis ca nu ma mai murdaresc si sa`mi pierd eu timpul acuma inainte de bac asa toate astea schimbate, capota si aripile vopsite, cu totul monopera+piese am ajuns la 7 milioane, din care 3.750.000 manopera si restu piesele 7 mil si 200 parca o fost totul acuma, are rost sa pui muzica de mi de euro in masina daca n`ai nici macar niste roti? ai roti de tabla din alea penale si capace din piata? daca tot vrei tuning incepi cu motorul, dupa ce`i faci pe cativa, cu masina originala, asa cum iasa din fabrica apoi bagi si exterior exterior si interior se face cam deodata am vazut un maniac de prieten, si`a desenat masina pe hartie, apoi s`a dus sa o firma de plastice si i`a facut asa cum a vrut el, recunosc ca o bagat in masina de 8-9 ori valoarea ei...avea un urs cumparat cu 1,500 eur motoru varza, acuma masina`i sta in 8000 eur da arata si merge bine mai bine mai astepti si strangi bani si o bagi la facut ...mergi o luna pe jos da cand o scoti de la facut...sa arate de sa pice lume`an cur asta inseamna ca bagi la ciorap si manci mai putin daca stai mai prost cu bugetul pareraa mea |
mai eu mi-am desenat masina.... azi merg si-mi fac ploapele, maine-mi iau priaz de aer, saptamana viitoare eleron si tot asa... cand am tot ce-mi trebuie merg si le duc toate la vopsit si le \"agat\" sus....
da sant convins ca banii astia nu-i pierd 100%.... daca e sa nu-mi placa cum iese o dau mai departe si bag mana-n foc ca un taran prost tot pica sa muste... :) sincer m-am uitat da nu am gasit nimic in legatura cu turometrul respectiv ! |
ma, cauta acolo ca este turometru liniar cu leduri
cate 4-5 pe rosu si 4-5 pe verde in forma de cerc ...sau nu stiu cum sa`ti explic cauta ca este, ti`o spun sigur ca exista vezi la tuning ctl? clt? este tuning logan, nova, slz, si apoi vine asta 1300,1310, berlina clasina...clt cred ca se zice acolo este sigur cauta cu atentie vezi la modificare bord? turometru pe 1300? asa ceva se numea topicu cauta ca gasesti |
mda, am cautat vreo ora si nu am gasit nimic....
oricum zisese cineva de aici de pe forum ca-mi aduce unu cam pe la 4 milioane. e bun pretul ? |
Re:
Quote:
|
ma este
eu m`am certat cu un operator si mi`a sters contu cretinu, ca nu putea sa faca fata in certuri. ma rog cauta ca este ti`o spun sigur la`s ca m`oi duce la un netcafe si mi`oi nota linku si ti`l arat |
4 mil ii 110 eur
acolo era cu 70 nu stiu daca cu montare sau doar cu transport de la 70 la 110 is 40 eur, cat castiga femeia de serviciu de la mine din bloc :)) is bani, daca vrei cumpara`l pe ala |
Parerea mea despre tuning exterior pe logan:
- jante dragutse (in principiu imi plac cele la care te-ai gandit) - daca vrei eleron incearca ceva ff finuts, o adaugire a portbagajului ( loganul are un spate ff inalt si masiv, risti sa il faci avion daca ii pui si un eleron mare cu picior...) - renunta la ideea de priza de aer pe capota, ai fi ridicol cu o astfel de priza de aer falsa - go for it la pleoape si masca fata, plasa neagra deasa fara emblema - spoilerele se pot modifica mult, pentru ca ele in sine sunt masive, deci ai putea lejer sa le dai alte forme ceva mai agresive... - o idee care am pus-o in practica intr-un tuning virtual si mi-a placut mult ce a rezultat a fost inrosirea completa a stopurilor... nush daca se poate face in realitate, dar daca s-ar putea ar da bine rau O sa incerc sa iti fac ceva pe calculator exact pe masina ta, sa vezi cam ce iese Bafta si ai mare grija sa nu iasa un KITCH |
Re:
Quote:
|
Light Shifter se gaseste in Buc. la PitStop Tuning ...(la Perla) si la C&C tuning (langa piata 1 Mai)
Preturile nu le stiu dar cred ca o sa ma intresez ca am drum pe acolo pt un filtru de aer sport. Din cate stiu eu acel light-shifter ...trebuie configurat pt masina ta...treaba care nu cred ca e asa de usoara...tocmai de asta nu ti recomand sa ti iei de p net sau de la cineva...vino mai bine cumva aici ...si te duci la mag. vb cu baietii de acolo ...care sunt f de treaba de altfel ...si te ajuta ei Sau incearca sa gasesti acolo la tine...sau cat mai aproape. |
pai cineva mi-a spus ca-mi aduce, cu montaj cu tot dar cerea un pret avion... 280 EURO !!! xxx xxx....
editat de moderator : nu se accepta injuraturile de nici un fel pe aceasta arie ! :evil: |
Am fost si m am intresat ...la C&C tuning este 120E fara TVA.
Si nu trebuie sa l faca ei ...pt masina ta specia sa l seteze... Are langa turometru lui niste butoane...din care setezi u turatia optima ... care e la masina ta...adik cand are cei 75-90 de cai...si atunci va aparea verde langa... stii u...ca la NFS... |
Cateva sfaturi:
1. Daca tii neaparat la acea priza de aer de pe capota (ti-au mai zis altii sa renunti, eu n-o so fac) atunci fa-o intr-un fel in care sa nu fie kitch: la logan din cate stiu filtrul de aer e undeva in \"mijloc\" intr-o \"cutie\" rotunda (amintirile de pe vremea cand aveam DSN)... dar poate ma insel... oricum nu e chiar asa important. renunti la cutia respectiva in care ai filtrul de aer si il inlocuiesti cu unul conic, apoi te duci la cineva care lucreaza in tablarie si zici sa-ti taie capota deasupra filtrului de aer (sau inainte de filtrul de aer.... sau unde vrei tu sa vina priza de aer), gaura din capota o astupi cu o sita si apoi lipesti bucata aia de plastic... care de data asta va fi functionala... chiar foarte functionala incat SIGUR vei simti diferenta la motor... in felul asta priza de aer se transforma din kitch in modalitate de a imbunatati performantele... iar daca iti place si cum arata atunci e totul OK. 2. Daca pui un eleron pe spatele ala care vorba unei reviste \"pare modelat dupa frigider\" vei obtine.... nu stiu ce... sincer eu in locul unui eleron as pune niste \"dungi\" in relief (cum e la 206 cc) pe portbagaj... poate mai estompeaza, ascunde acest defect... nu il scoate in in evidenta... poti eventual sa-ti pui un eleron pt luneta (prelungire a acoperisului) 3. Eu recomand sa investesti mai mult in interior... e mai util, poti avea scaune cu tapiterie din imitatie de piele care incalzesc/racesc/maseaza... Poti avea mp3-player sau de ce nu un DVD player... poti avea chestii care nu le au multe bmw-uri... spoilere au aproape toate masinile (mai putin alea lovite sau la care din diferite motive le lipsesc), si sunt convins ca la multi nu o sa le placa masina ta la exterior (asta e, gusturile sunt impartite)... insa nu are cum sa nu-ti placa un scaun incalzit + un sistem audio/video performant... in plus, daca te hotarasti sa schimbi masina sculele audio le poti lua cu tine... bodykit-ul nu... |
si HalbaSus are dreptate, dar totusi din cate citesc eu si din cate imi dau seama (nu condamn pe nimeni): TOTUL SE REZUMA LA BANI
deci el o sa inceapa cam dupa posibilitati, deci daca isi cumpara un DVD sau un scaun cu incalzire....... se cam duc banii + ca mai baga in masina aproape un sfert din pretul de magazin :roll: |
HalbaSus
sti, eu la fel ca tine si la fel ca majoritatea de pe acest site am pune din fiecare cate ceva pe masina, dar posibilitatile sant limitate... eu m`am gandit sa-i fac spoilere pe rama unor spoilere de LOGAN lovite... cand vand masina o pot cheli... adica iau astea care le`am facut si le pun alea originale... la fel si cu pragurile, cu masca, cu eleronul, jenti, cu tot ce tine de exterior.... e o idee buna cu capota... trebuie sa caut undeva o capota lovita si sa o modific pe aia... sti si tu cum e man... ti`e groaza sa te bagi cu flexu in masina de 5 luni ! momentan vreau sa`i iau un power box pt motor, pt ca ala se leaga doar in 5 fire si nu trebuie modificari si la o adica daca e de mers in service in 10 minute il iei jos... dupa ce iese din garantie ma bag pe filtru de aer si schimb evacuarea.... oricum spoilereul spate il modific sa aiba 2 iesiri (ceva in genul ZENDER) doar ca pana nu iese din garantie voi avea doar o toba functionala (cea standard) si una falsa (sa fie cat de cat echilibrata masina)... dar totusi nu stiu ce eleron sa pun.... in plus nu stiu despre ce dungi in relief zici ! daca stiti careva... LOGANURILE, ultima varianta 1,6 7000eu(ceva de genul) au cotiera la sofer intre cele doua scaune ? acel turometru cu led de care mi`ati zius trebuie setat la cuplu maxim al masinii ? in jur de vreo 5.000 de ture ? daca stie careva care este cuplul maxim ar fi ok.... in cate fire se prinde si unde mai exact ? se poate face un dispozititv pe care sa`l prinzi pe bord si sa`l pui sus doar cand e nevoie ? eu m`am gandit sa`i fac un \"mulaj\" din fibra de sticla care sa puste perfect pe mijlocul bordului si pe care sa prind turometrul respectiv, si firele le maschez eu pe undeva.... se poate imbunatati stabilitatea masinii si distanta de franare ? am inteles ca sant ceva telescoape cu tot cu arcuri pe la 100 de euro daca bine`mi aduc aminte care coboara garda masinii cu vreo 3cm jumate.... am discutat ieri cu mecanicul care se ocupa de masina si mi`a spus ca in 2...3 luni se duce directia daca pun jenti de 16< pt ca sant prea late... zicetimi ceva si despre sistemuld e franare... ce se poate schimba fara modificari majore ? daca stie cineva udne se gasesc ledurile cu potentiometru (cred ca asa le zice)... eu am agsit aici in cluj, 2 leduri cu tot sistemul 500.000 doar ca palpaie destul de rar... eu as vrea sa palpaie ceva mai des.... cum e in Walker Politist texan Jeepul ala daca stiti ! exista ceva adivitivi care se baga in benzina si care maresc cifra octanica ? eu am incercat cu kerosen de la OMW super 100 (ca la 100 cifra octanica nu mai e benzina, e kerosen)... da e ca dracu de scumpa si nici nu prea se simte mare diferenta ! Pentru moderator... imi cer scuze pentru limbajul neadecvat ! |
Scaune incalzite nu inseamna neaparat o avere:
1. Se pot face \"artizanal\" adica ii dai unui tapiter un material prin care trece aerul si il pui sa monteze sub tapiterie o chestie din aia pt incalzit scaunul... Sau te duci la dezmembrari si cauti acolo un scaun pe care eventual il retapitezi... oricum era doar un exemplu. Iar dvdplayer eu am vazut SH intr-un magazin cu aproximativ 10 milioane... eu nu stiu cu cat se lucreaza in fibra de sticla in cluj... dar nu cred ca iese mai ieftin cu spoilerul fata (cu vopsit cu tot)... Dungile de care vorbeam sunt aproximativ ca cele de pe 206-le cc... alea de pe portbagaj... in poza de mai jos se vad clar... e doar o idee, poate face portbagajul sa para mai lung si mai... putin masiv :): http://www.in.gr/auto/parousiaseis/f..._CC_731_01.jpg Exista powerbox pt motoare normal aspirate ? eu stiam ca exista doar pt turbo... oricum, ceva modificare de ECU fie ea chiptuning, powerbox sau piggyback sigur poti face si obtii ceva caluti. Cotiera poti sa pui si aftermarket... adica se gasesc in comert, e mai greu sa casesti una care sa se asorteze cu tapiteria masinii si sa arate bine. Eu am gasit odata una care avea un compartiment refrigerat (coooooool) dar avea culori stridente care nu mergeau nicicum cu masina mea... Quote:
Alte modificari majore mai poti face folosind placute de frane mai bune sau daca chiar vrei sa bagi multi bani atunci poti pune discuri pe spate. Din cate stiu eu nu exista logan cu discuri pe spate dar sigur se potrivesc cele de pe clio sau alt model renault... Daca gasesti la 100 euro 4 telescoape cu tot cu arcuri... ia-le, nu te mai gandi :)... adevarul e ca masina aia (loganul) are nevoie mare de cativa cm in minus... Quote:
Despre sistemul de esapament dual dintre care unul e fals... da-mi voie sa-ti spun ca nu are rost... oricum masina nu se prea preteaza la un \"dual exhaust\", iar ca unul sa mai fie si fals... e cam mult... mai bine pui o iesire cu 2 tevi pe o singura parte... arata si mai bine, si costa mai putin, si nici nu trebuie sa renunti la carligul de remorcare (din cate stiu eu de ala se sudeaza tevile false). |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
In principiu piggybackul e similar cu chiptuning-ul... dar in locul inlocuirii/rescrierii ECU-ul masinii, se conecteaza intre ECU si motor un dispozitiv care modifica datele transmise de ECU (Powerbox-ul este defapt un piggyback) - avantajul e ca poti sa-l pui fara sa afecteze garantia, etc... Pe link-ul care ti l-am dat ai legaturile catre multe companii care fac piggybackuri (Greddy, APEX, etc ..) |
:shock: e interesant acest dispozitiv, asta chiar da teapa la ECU, este interesanta ideea :idea:
|
e vorba despre ledurile care se baga in faruri (ceva in genul cum au ambulatele pe la noi)...
cotiera am vazuto eu la un LOGAN si eram curios sa stiu daca a puso proprietarul sau asa era din fabricatie... momentan vreau sa modific doar exteriorul si partea tehnica si doar apoi sa ma ocup de interior... |
minunate acele leduri... noroc ca sunt ilegale... exista stroboscoape (nici alea nu imi plac - nici alea nu sunt legale) dar ledurile chiar ma enerveaza... si potentiometrul e altceva... e \"aparat de masurat potenta\" :) :) :) :D :D
|
Re:
Quote:
De asemenea exista mai nou si piggyback-uri cu care poti modifica setarile ECU-ului: LIVE... adica in timp ce mergi poti pune masina pe \"econom\" sau \"sport\" ... problema e ca la noi nu se prea gasesc si nici tocmai ieftine nu sunt... i |
pai mai, eu am vazut dintralea cu efect strobo si sincer arata misto...
chiar nu mi`au lasat impresia de kitch ! |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
chiar azi vreau sa merg azi sa`mi cumpar, da tre sa-mi iau doua instalatii ca asta care am vazuto eu are doar 2 becuri, si as baga si in farurile fata si in cele din spate, doar ca nu stiu cum sa le leg.... ma gandesc ca fata stanga/spate dreapta - fata dreapta/spate stanga....
ce culoare ar merge la nuanta masinii ??? |
Re:
Quote:
|
1 Attachment(s)
mai, uite am gasit niste strobo super tari... ca si alea de la SPP si MI. 2,4 mil... are 2 iesiri si \"prezervative\" pe mai multe culori... il tragi pe ala care arata mai bine...
e super chestia ca poti sa`l faci sa mearga 3 stanga 3 dreapta super repede... cred ca e ceva tare misto fug sa-mi fac comanda !!!!!!!!!!!!!!! :lol: |
Re:
Quote:
PS: sa le stapanesti sanatos |
ehhh... reclama **** :D
is si io happy ca mi`am gasit ceva sa`mi placa :wink: |
vezi ca sunt total ilegale
|
so ...
daka tot iti iei flash-uri , ia-ti si o stazie d-aia care face kar-kar , kum sunt p bmw-urile alea de la spp : :lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:15. |
- Copyright 2026 4Tuning