![]() |
folositi materiale termoizolante la galeriile de evacuare . . . . .reduc mult temperatura sub capota :wink:
|
asta era ideea cu evacuarile \"imbracate\" la masinile americane??? nu stiam de ce le infofolesc in halul ala..
buna treaba :wink: unde gasim asa ceva?? vre-o idee de pret.. |
cam 100E rola. nu cred ca are mai mult de 3 metrii
|
Re:
Quote:
...vb de H2O injection si atat nu de alcool si altele. |
Yo stiam ca N2O este un gas, destul de ushor, care la ardere se descompune in 2 molecule de Nitrogen care explodeaza de`ti pun in mischare pistoanele, desi shi poneii o iau la goana si 1 de Oxigen care ajuta la ardere, deci mai mult oxigen direct din tub care foloseste la ardere, fara strop apa, afecteaza doar pistoanele, blocu motor, nu face nici un fel de lichid.
Desi o idee buna (parerea mea) este de a face in aripi nishte \"branhii\" undeva mai sus, erul cald e mai ushor, desi sta sus...daca e shi ptr look, ceva asemanatoare cu ale rechinilor. Pe sub mashina, la baltzi e cam nasol, ca poate sa traga, doar sa faca un tub care urca mai sus si are jos nishte gauri sa iasa apa intrata. Prin capota, e riscant, intra apa, desi o fi panta in jos, dar la o anumita viteza apa poate urca (ex:pe parpriz la 70Km/h), dar depinde shi de unghiul capotei. |
Salutare!
O capota (de motor) de fibra, a facut cineva, are cineva? Se pot modela mai usor cu prize & stuff. Multumesc! Bafta! |
Re: priza de aer pe capota, aer rece pt motor
Quote:
|
Este greu cu prizele astea...poate sa schimbe aerodinamica masini, inspre rau in general daca faci tu acasa...
In general sunt 2 variante, una care lasa aer sa intre (tip subaru) si una care trage aerul cald afara (tip EVO, Astra GSI) La motorul orig nu prea este vreun sens sa faci o miscare asemanatoare, dar daca e tunat sever vei vede diferenta...conteaza mult, fiind orig nu este nici un flux de aer in compartimentul motorului (sau minim) si in acest fel atinge peste 80-100 de grade aerul...nu e nici o problema asa e dacut...dar daca modifici motorul poate ca va urca (stim ca electronica nui place caldura...numia asta si aerul omoare) Deci ce a facut cu chederul e de bine...sens nu prea are dar compartimentul va fi 100% mai rece |
in concluzie!
cum facem ca sa nu ne intre apa prin priza de aer??? ca in romania si ploua...tare!!!! :( |
1 Attachment(s)
Vreau si eu sa cer o parere... mi am montat de curand filtru de aer raidhp cu tubulatura din inox. Sunt foarte crispat de faptu ca tzeava aia se incalzeste f tare fiind deasupra motorului si filtru de aer trage tot aer cald.. ala din stock tragea aer ceva mai rece din dreapta pozei deasupra farului. Ideea e ca masina acceleraza o idee mai bine. Ma gandeam sa izolez cu ceva tzeava aia de inox... filtru trage aer caldutz da teava aia e aprope fierbinte.. Pareri ceva..:sad:
|
Quote:
:sad: |
Quote:
|
Asta e problema mare, sa nu mearga acolo teava, pa langa motor pana la lampa, asa pun pariu ca ai mai putini cai decat initial!!!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ventilatorul vada este in fata impinge aer, le shimbi la una care trage si pui in spate, dupa care poti monta intercooler acolo. Intrecoolerul orig e mic...aia conteaza mai mult, daca izolezi teava ajuta un puc dar numai pentur tine, pentru motor va fi aproape la fel fiind dupa o vreme oricum se incalzeste, dat teava nu e bine acolo, peste motru unde este foarte cald, pune pe laga unde nu e asa de cald!!! Note: traseul de aer sa fie cat se poate de departe de turbo, evacuare si motor pentu a nu incalzi si locul unde prinde aer filtul sa fie rece. Asta e teoria pa care daca urmezi ajungi undeva!!! |
1 Attachment(s)
filtru aer cum m-am gandit eu sa l pun - langa far sa practic sa izololez fatze de motor adica cu un fel de perete captusit. si astfel aerul care intra pe langa far ( si intra destul) deci e rece o sa fie perfect.
ma facut o schitza nu radetzi :D parte cu rosu e vb de modificari. |
Quote:
|
baieti....am citit cam tot ce ati scris voi...la masina mea ,situatia sta cu totul altfel....eu am un fuego.m-am uitat si la alte fuego si am vazut in mare parte aceleasi asemanari in legatura cu areul cald: pe galeria de evacuare este montata o tabla(din fabrica) din care iese un burlan de aluminiu din acela modelabil cu diametrul de 40 mm.acel tub trece peste blocul motor si intra tolba de la filtrul de aer( care deocamdata este stock).tolba trage aer din 2 parti:din partea de jos(de sub far) si din burlanul de aluminiu,care trage caldura de la saxofon.mi s-a spus din mai multe surse k motorului ii trebuie si aer cald sa mearga propice,nu numai aer rece.
Aceste lucruri fiind spuse,se cam contrazic cu discutiile astea,sau cel putin asa inteleg eu.De ce a fost sistemul asta creeat asa ,stock? Intrebarea mea :ce sa fac?sa las asa cum a fost sau sa scot tot sistemul,si sa pun un filtru sport sa traga direct aer rece in carburator?(weber,dublu corp,tot stock) |
1. Primele 3 pagini sunt atat de penibile incat un moderator ar fi trebuit sa le stearga :)
2. Motorul are nevoie si de ceva aer cald, mai ales pe timp de iarna, pentru a se incalzi la temperatura de lucru, iar la motoarele cu carburator pentru a preveni inghetarea 3. Motoarele aspirate care nu au fost modificate la extrem nu functioneaza la o temperatura prea mare (nu e vorba de temperatura blocului, care e constanta si mentinuta de agentul de racire, 90 de grade pentru racirea cu lichid, 100-110 grade pentru racirea cu aer,e vorba de temperatura chiulasei, a galeriilor de evacuare etc) si eliminarea aerului cald nu va duce la rezultate notabile. Masinile de curse folosesc prizele de aer laterale fie pentru a obtine stabilitate cu ajutorul aerodinamicii, fie pentru a genera un curent de aer care sa raceasca franele 4. O priza de aer functionala si eficienta nu poate fi construita decat dupa o testare aerodinamica serioasa, in tunel, si cu utilizarea unui profil standard NACA, altfel e inutila. Daca masina are admisia conceputa pentru ram-effect (viteza masinii forteaza aerul in admisie, asa cum vezi la BMW M5) modificarile duc la pierderi de putere 5. Un mod mai simplu de a forta aerul la viteze mari in compartimentul motor fara sa ai probleme cu apa este o priza orientata spre parbriz, contrar sensului de mers (sau montarea de distantiere pentru a mentine capota un pic deschisa in acel loc). A fost folosita pentru Mustangi si GTOuri, dar si de Aston Martin V8 Vantage in anii '80. La viteza, imbinarea parbrizului e un loc unde aerul are o presiune mare (fluxul de aer care vine pe deasupra capotei e oprit de parbriz) 6. O conducta de admisie se izoleaza cu material spumos poliuretanic folosit la izolarea tevilor, care se cumpara din Bricostore sub forma de tuburi de 2m lungime. Este un bun izolant si flexibil, dar nu rezista la temperaturi mari, peste 120 de grade, de aceea nu trebuie montat langa evacuare. Chiar si la 5-10 cm distanta caldura radiata de evacuare e de ajuns ca sa-l topeasca ~Nautilus |
pentru 0,3 cai care ii da un filtru nu are rost sa taiati capote si aripi
parerea mea am pus si eu un filtru la masina si nu ma ajuta cu nimic plus ca am dat ceva banuti pe el fiind K&N |
este ideal sa ai o priza gigant pe capota dar , sa si arate si functioneze ok :D
|
Eu am la a mea 2 prize de aer pe capota si au venit standard!
|
Acele prize au fost facute de uzina in urma testarii intr-un tunel aerodinamic, ceea ce noi nu prea avem, si nu sunt pentru admisie ci pentru stabilitate la viteza mare (aerul trece prin grila radiatorului, prin radiator si compartimentul motor si iese prin gurile de aer, producand "downforce" sau forta aerodinamica de apasare, asemenea unui eleron)
~Nautilus |
Quote:
|
Ca sa intre aer rece la motor....nu se poate monta un intercooler in fata masinii , intr-o parte prelungita admisia si in cealalta parte filtrul?
|
Quote:
La un motor aspirat, aerul intra in admisie la temperatura exterioara. Cu aceeasi temperatura el ajunge pana la camera de ardere. Daca pui un intercooler el nu poate sa raceasca acest aer decat pana la...temperatura exterioara. Exemplu concret: afara 32*C, aerul intra in admisie cu 32*C, si intercooler-ul il raceste...la 32*C. In al doilea rand, la un aspirat, fluxul de aer ar fi incetinit foarte mult la trecerea prin intercooler, ceea ce duce la o pierdere de putere. Spre deosebire de aspirat, la turbo e nevoie de intercooler intrucat prin compresarea aerului de catre turbina, acesta se incalzeste. In acest caz, cand aerul trece cu mult de temperatura mediului inconjurator, este clar ca intercooler-ul va avea un efect evident. |
Da frate..asta cand masina sta pe loc..dar in timpul mersului ce se intampla?
|
ia mai bine mai gandeste-te putin, si da-ti seama ce ai intrebat ;)
|
Ia mai bine daka nu ai raspuns pentru ce am intrebat gandeste-te la unul..daka nu-ti vine nici o idee ---> mucles
|
De ce se raceste un obiect care trece printr-un curent de aer ? Deoarece, aerul preia caldura acestuia, mai exact diferenta de caldura.
Fie ca tii un obiect in aer la 37 de grade, fie ca sufli aer de 37 de grade spre el, el tot la 37 de grade va sta. ( e doar un exemplu 37 de grade). Pusul intercooler-ului la un motor aspirat, e ca si cand ai pune intercooler-ul la un turbo, INAINTEA turbinei. Fix efect 0. |
Intercoolerul se foloseste la turbo deoarece aerul comprimat se incalzeste pana la 120-130 de grade - prin comparatie temperatura exterioara de 25-35 de grade e neinsemnata
~Nautilus |
1 Attachment(s)
Desi nu pot sa zic ca are un aspect prea placut mi-a scazut temperatura in motor cu 10 grade vara....
Mentionez ca masina este facuta (poza e de anul trecut...intre timp masina a suferit mai multe modificari...la motor) strict pt curse....deci vede doar regim de "forja" ca sa zic asa. |
Quote:
Normal ! credeai ca daca montezi doar un filtru sport castigi ceva. daca l-ai si montat gresit ca pozitie mai mult pierzi odata cu incalzirea motorului. |
| All times are GMT +2. The time now is 18:40. |
- Copyright 2026 4Tuning