![]() |
Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP
Quote:
El ti-a spus asta? Poate ca ajuta in unele situatii la adancimea stage-ului, dar in nici un caz nu e mai de calitate. |
uitate pe net la toate masinile care sunt in competitii SQ, si care si castiga unde au boxele montate. Crezi ca la aia li greu sa le puna in usi ??? Ca io nu cred :P
|
Quote:
Eu iti scriu una, tu imi zici alta! :) |
chiar nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar nu pot sa imi dau sema de ce lumea crede ca cei care se duc la Spl sunt niste cretini. asa sa dai brr este usor la 138, 140 orice sistem mai capabil poate face asa ceva, dar cand dai brr si scoti 150 e ceva. macar un respect sa aveti (vb de cei cu SQ) fata de cei cu Spl, ca noi avem respect la adresa voastra (asta offtopic):!: si vorba lui sandu ca praktica, mai greu la noi :!:
iar chestia cu sunatu sistemului Sq frate dupa ce iti o masina gen: saxo, mg zr, clio, golf, etc si o antifonezi calumea poti sa spui ca ai cat de cat o baza de unde sa incepi un sistem sq. Nu vreau sa te jignesc cu absolut nimic, dar cu logan MCV, sper sa nu o iei personal. La noi vad ca tine bugetul, adica e scump, logic e si bun, nu neaparat, poti sa vb cu alex mg zr sa iti spuna ca la el in masina sunau niste focaluri mai ieftine mai bine decat alea mai scumpe deci inca odata subliniez faptul ca : conteaza si masina :!: Urmeaza sfaturile lui saxo, nu neaparat ca e moderator pe 4 tuning, dar prin faptul ca este mai invarsta si ca face car audio de mult timp, poate de cand noi ne jucam cu masinutele la gradinita si spuneam ca aia are suspensii mai tare ca cealalta. inca odata nu vreau sa te jignesc, dar zilele trecute am auzit o perla foarte tare: domne vreau sa se auda a sq dar sa se auda si la vecinu, ori asta deja nu mai este sq. si mai tre sa intelegi o chestie sq fara sq, este relativ usor sa faci o masina corect dpdv al sq mai greu sa faci o masina sa sune, si si mai greu sa o faci sa sune cum vrei tu (mai ales daca este impatimit dupa car audio) scuze de intarziere am vrut sa raspund de cand a scris Sandu :!: |
Nu vreau sa te jignesc cu absolut nimic, dar cu logan MCV, sper sa nu o iei personal.
Nu ma jignesti deloc, pentru mine este o provocare, Chiar asta ii si ideea sa fac din k k t zbici, unde se poate ca in rest la mecanica and stuff mai greu, dar se poate. Vreau sa imi demonstrez si sa demonstrez celor care rad de dacia logan, ca se poate face si din ea ceva. Puteam mai simplu sa imi bag nasu in Golf, dar care era farmecu? unde era provocarea...vezi golfuri cu kilu modificate....la unii si cate 3.....stie sandu :-P offtopic: zilele trecute am fost la service la dacia sa intreb de ce modificari la motor, si tipu de acolo care este ingineru sef pt logan mi-a aratat o chestie f tare: Logan 1.4 modificat de el si inca cativa nebuni de acolo: 143 CP aspirat, dar dupa cum a spus si el la 2000 km se schimba uleiu si nu se asteapta sa tina mai mult de 50000km motoru ne segmentat, dar ideea ii ca se poate. Si masina ii cu cutie de diesl ccu rapoarte "un pic" schimbate. Revenind mai aproape de proiectul meu, am aflat ca diferenta intre logan 1.5 dci 70 cp si 1.5 dci 85 cp este un chip, si da, acest motor poate fi dus pana la 105 cp destul de lejer adika doar chip. Vis a vis de SPL si SQ adika muzica si baraiala, da, din punctul meu de vedere este mai usor sa ajung la nivel mediu in spl decat in sq, adika vb ta; aproape oricine poate sa scota 130-140 db dintr-un sistem cat de cat gandit cu cap si cu o investitie medie. Nu cred ca se poate aplica aceeasi regula si la SQ, cel putin eu nu prea vad cum. Mai simplu: la SPL ii vb de bass sa sune, la SQ bass .................................................. .................................................. ..... plus inca o medie si o inalta. Got the point ? O casa a o faci repede. Dar 3 ? sper ca nu supar pe nimeni cu comparatiile mele ... si nu am avut si nici nu o sa am intentia de a jigni SPL guys vreodata. Dar aici ii ca si cum mie imi place Audi si la altii BMW. Thst's all. |
1. diferenta dintre cele doua modele de logan este un chip si o turbina variabila din cate stiu eu poate ma inshel. iar cel de 1,5 dci de 115 cai are alte injectoare, chip, si o alta turbina oricum asta offtopic iar cei de la sectinea auto sa ma ierte ca nu prea ma pricep.
2. d.p.d.v strict tehnic a face un sistem sq pt emma de exemplu, este un exercitiu tehnic din punctul meu de vedere, acum nu stiu ce anume vrei tu sa scoti din sistemul tau, dar singura chestie este sa testezi mai multe branduri si mai multe modele de difuri pana sa ajungi la configuratia finala, pt ca o faci pt tine nu faci democar nu ? 3. masina este foarte mare d.p.d.v al volumului, recunosc ca nu ma pricep dar cred ca o sa ai ceva probleme cu acustica in ea. 4. lasa bordul ca o sa iti scartaie dupa aceea de o sa inebunesti oricum este el izolat ca doar logic nu prea auzi motorul nu? |
complet offtopic:
vreau sa vad si eu loganul ala aspirat de 143cp si cu cutie de diesel..... p.s copii nu mai credeti tot ce va spune toata lumea...... |
din cauza unor probleme tehnice (vreme de 3 lei) nu am apucat inca sa pun folia pe usi. Revin de indata ce se va intampla prima etapa cu poze si detalii. BRB
|
Quote:
|
Toate 4s tuningate, nu 3.
|
da...cred ca in romania raportul intre numarul de dacii si numarul de golfuri este foarte mare, si este egal cu raportul facut invers daca ne referim la tuning. :twisted:
|
domnu!!!cum stai?sa vedem izolatia aia!!!baga ca is curios ;)
|
cum sa stau ?? nush ce sa zic. Deci un strat pe usa mi-a inghitit 4 folii STP M1, azi mai am de pus inca un strat pe usa pe interior si unul pe metalul intre usa si fata de usa, cea de plastic. Cel mai mult dureaza intinsu, adika frecatu cu rola.
Dupa calculele mele o sa raman cu max 1 folie din 10 buc. Deci in concluzie, cutia si usa. Revin deseara cu poze cand a fi gata prima usa. Tine-mi inca o cutie sa pot sa fac sapt viitoare si cealalata usa. Am plecat sa muncesc la usa. |
6 Attachment(s)
Back with pictures. In primul rand sa va prezint masina si evolutia exteriorului ei de pana acuma:
Faza 1: - noua si seaca Faza 2: cu autocolante si jenti pe 16" Faza 3: cu jenti schimbate in jenti pe 15" din cauza faptului ca, cu aceasta masina mai si car marfa...si riscam sa le fac varza pe cele pe 16" din cauza talonului cam mic. Faza 4: urmeaza sa imi iau alte jante in cazul in care voi transporta doar moastre cu ea de acum incolo, si in concluzie nu voi mai pune greutate mare in ea. Dar inca nu este actual...poate peste vreo 2 luni cand imi termin si suporturile pentru mostre. |
13 Attachment(s)
Ok. si acuma sa prezint evolutia usii.
Pozele vor fi in urmatoarea ordine: 1.cu fata de usa jos, 2.cu primul strat aplicat si 3.cu stratul doi respectiv stratul dintre fata de usa si tabla aplicat: |
pune si pe patratu ala lipsa unde se prinde acuma difuzorul....
|
2 mentiuni:
1. scuze de calitatea pozelor...sunt facute cu telefonul 2. toata miscarea am facut-o singur, singurul ajutor a fost Sandu care mi-a dat imprumut 2 surubelnite stea sa pot desface usa. In rest de capul meu ... :-P ; cap coada. Sper ca ii ok. PS: in legatura cu zona unde vine diful si eu m-am gandit sa pun si acolo dar mii ca voi cracana prea tare clemele de boxe si nu o sa prinda bine ... oi incerca sambata viitoare cand voi face cealalta usa. |
astupa si gaurile mari ale usii ca altfel nu prea ai facut mare treaba.
in spatele scaunelor ai perete despartitor??? |
9 Attachment(s)
1. cum au spus si cei inaintea mea am acoperit gaurile inafara de cele in care sunt difuzoare
2. am degresat usile, tavanul si aripile spate inainte de a le izola |
1 Attachment(s)
Da, stiu ca ar fi trebuit sa acopar si gaurile, din pacate pot sa acopar doar cele incercuite cu rosu, cele cu verde trebuie sa le las, pentru ca in ele intra diferite forme din fata de usa, pentru sprijin.
Pentru asta trebuie sa imi iau plexi sau ceva de genu, precum si o suflanta de aer cald, ca sa le pot mula dupa forma tablei. Si va trebui sa le prind cu ceva holzsuruburi, cred ca din alea de riggips. |
noi de alea rosii vorbeam ;) spor la treaba si la cealalta usa
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Cam asa ar trebui sa fie.
|
Ai aici o gramada de modele dupa care sa te inspiri.......
Asta este o masina campiona de afara ......... http://www.showyoursound.nl/Public/S...d=2014&Page=19 Bafta in continuare |
merci baieti
Sambata trec la usa nr.2 si duminica seara revin cu poze. Teoretic pe sfarsitul sapt viitoare sau inceputul celeilalte ar trebui sa imi soseasca P88rs'u. Apoi vine greuu. DLS sau Focal ? Nobelium sau K2Power ? iridium sau K3Power ? Acolo o sa am muult de gandit. Sper sa fac alegerea corecta. |
:lol: vezi ca ai pus un power in plus, dar noi te-am inteles ;)
tot pe acelasi subiect ai unde sa pui midrange-ul de la K3P? de ce te complici cu 3 cai in loc sa ai ceva simplu si bun ;) bagi bani in 3 componente cand ai putea sa bagi aceeasi bani in doar doua si iei ceva mai smecher...nu vorbim de alte modificari {incinte/fata usa} cat despre ales...buzunaru' si urechea, astea-s baza :lol: bafta! |
12 Attachment(s)
Dupa 2 saptamani si revin cu usa dreapta. Azi am finalizat-o, asa cum am facut si data trecuta am inceput ieri si azi am terminat cu ea.
Intre timp am schimbat si boxele cu niste Focal Access 130 CA1 in loc de GZ care am avut inainte. Si a meritat, sunetul este deja mai amplu mai adanc. Oricum mai mult le-am schimbat din curiozitate sa vad cum ii cu Focal. Si imi place si intre timp m-am cam decis Focal sigur. o sa imi iau un K2 Power 165 K2P. Pana acuma asta ii sigur mai ramane de vazut apoi ce amplif/uri si subwoofer imi iau. Evident ca tot Focal :P So aici pozele. Nu am mai pus poze cu izolearea de pe fata de tabla de sub masca usii, ca am uitat sa fac poze. Si mi-am dat seama dupa ce am montat usa, si nu mai aveam nici un chef de desfacut iar. Dar le-oi desface in curand again ... :P cand oi reface cablaraia si oi pune inelele de mdf. |
frumos sefu.
succes in continuare cu proiectul. |
cum ai avansat cu proiectul domnu ? :D n ai mai scris si ai pus poze demult...
|
momentan stagnez.....astept sa vina P88RS-ul si apoi sa ma decid once and for ever ce boxe imi iau si cum le combin ... ma mai documentez....
|
12 Attachment(s)
Revin cu poze noi. Mi-a venit P88RS-u. :D
Intre timp m-am decis si asupra boxelor si amplificatoarelor, mai ramane sa ma decid la subwoofere. :?: :twisted: |
vezi ce woofere pui sa nu crape gresia si fainatza din masina :D
|
Sper sa iasa ceva ... oricum la usi mergeai mult mai bine pe golf :) ... astept si eu sa-mi vina un prieten din state cu p880prs dupa el zilele astea ... spor la treaba si poate vedem masina si prin bucuresti cand e gata ... sau eventual venim noi la un eventual concurs in oradea ...
|
Quote:
Oricum bine ca m-am decis in mare la componente si alte cele ... si ca mi-am/mi-a scos din cap tampeniile cu o singura firma si si aia de ***. Sau le fac pe amandoua Vanu SPL si Golfu SQ ?! Nush aici sunt in plopi dar m-oi decide io incet incet |
hmmm sincer nu stiu cum ai putea sa faci masina de SPL?ii dai jos chestia aia de plastic din spatele scaunelor si ii faci perete sau cum?parerea mea mai bine faci golfu si de SQ SI DE SPL ;)
|
e foarte greu sa faci o masina si de sq si de spl si sa o mai si conduci zilnic....
dar in continuare astept sa vad ce iese. p.s de ce dumnezeu vrei tu amplificatoare mcintosh, nu zic ca nu sunt bune dar macar le importa cineva oficial in .ro? ai n+1 alte optiuni deja testate si ascultate; in fine tu stii. despre seas lotus numai de bine in schimb. vei ca pe forumul talkaudio.co.uk vindea cineva o pereche la pret bun |
asa cum am spus am scapat de o boala, de a avea toate componentele de la un producator; dar de cealalata boala nu am scapat, DESIGNUL.....
Deci asa m-a izbit designul de la McIntosh cum m-a izbit si designul de la P88 in urma cu 1 an. De aia si in plus aduce a ceva classic cu vu meter analogice .... :oops: |
era un panasonic double din cu vumetre analogice ... ala chiar arata bestial dar costa destul de mult ... mai avea si lampa pe centru :) ...
avand in vedere ca pioeer are si 3way network o sa faci separatia activ sau pasiv intre componente? eu sunt curios daca ar merge un 2 way network + sub ... ca pe trei cai nu o sa-mi iau componente ... deocamdata il astept ca vine pe 1-2 oct si al meu |
full active si aceste amplifuri de care vorbesc eu au urmatoarele scoruri (USA): MCC602TM - 2625.99 USD si MCC404M - 1619.99 USD.
Daca nu reusesc sa fac rost de bani in timp util am sa incerc de inceput, eventual seria PDX de la Alpine. Dar sper totusi sa fac banii aia de amplifuri in timp util, adika max 5 luni. 8) Dupa cum spuneam ramane sa ma mai decid care vor fi cele 2 suburi de max 25 cm ........ |
peerless xls?
vezi pe forumul pe care ti l-am recomandat poate te lipesti de ceva sh la un pret mai uman. sincer la banii aia iei GENESIS S3 Dual Mono A sau Extreme si iti mai si raman ceva bani. |
| All times are GMT +2. The time now is 09:31. |
- Copyright 2026 4Tuning