Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Filtrul de aer sport.sound sau performanta? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/40548-filtrul-aer-sport-sound-performanta.html)

AUTOBOOM 22-02-11 20:43

Re: octavia

Quote:

Originally Posted by agresive3039 (Post 4109905)
sal . am o skoda octavia 1.6 benzina an 2000 ...intrebare ? pot sa ii pun filtru sport? pt ca nu vad sa aibe furtunele alea groase ? ala fiind kitu ? sau?? si dak se poate? ce marca si daca merita ?

Salut,

Un filtru sport se poate pune pe orice masina. Acum depinde ce vrei de la acel filtru sport : putere, sunet, ambele, etc.

Un filtru sport simplu, dar fara nici un aport de putere sau sunet este cel de carcasa care il poti gasi indiferent de marca undeva in jur de 200-250 RON. Acest filtru iti filtreaza aerul mai bine si nu mai trebuie sa-l inlocuiesti pt ca se spala.

O alta varianta ar fi un filtru sport conic, oferte sunt multe( BMC are 4 variante) cu preturi intre 78 euro - 100 euro. Avantajul folosirii acestui tip de filtru este filtrare mai buna a aerului 1-5 cai suplimentari si sunet "sportiv". Dezavantajul il reprezinta scoaterea cutiei originale a filtrului de aer.

Sistemele de admisie complete( CDA, DIA, OTA, ) au toate avantajele de mai sus : putere marita ( 7-15 cai) sunet specific,filtrarea aerului.

Tot ce ti-am zis mai sus sunt produse BMC. Despre altele nu am caracteristici dar in mare sunt aceleasi mai putin in cazul sistemelor de admisie cu airbox de carbon care sunt patentate de catre BMC.

Un sistem de admisie complet contine : airboxul, furtun flexibil, sistem prindere, diverse adaptoare, mansoane( in functie de cerinte) si instructiuni de instalare/utilizare/regenerare.

Sper ca ti-am fost de folos.

Smashingdude 22-02-11 22:10

Re: Filtrul de aer sport.sound sau performanta?

ceva nu inteleg cu kitul de admisie..nu intra aer cald din compartimentul motorului reducand performanta?

Predator 22-02-11 22:58

Normal ca intra. Dar daca halesti gogosile vanzatorile, intra si Dumnezeu pe admisie (50 cai+).

Astia habar n-au cu ce sa mananca proiectarea unei admisii si arunca cu valori ca prind la fraieri.

AUTOBOOM 23-02-11 07:21

Quote:

Originally Posted by Predator (Post 4111663)
Normal ca intra. Dar daca halesti gogosile vanzatorile, intra si Dumnezeu pe admisie (50 cai+).

Astia habar n-au cu ce sa mananca proiectarea unei admisii si arunca cu valori ca prind la fraieri.

Mda, pitagora, stii care este proprietatea carbonului?

Intai citeste si apoi comenteaza.

bluey 23-02-11 08:00

Autoboom, te-as ruga sa detaliezi putin expresia "filtrare mai buna a aerului".Mai buna fata de ce???

Predator 23-02-11 10:20

Quote:

Originally Posted by AUTOBOOM (Post 4112007)
Mda, pitagora, stii care este proprietatea carbonului?

Intai citeste si apoi comenteaza.

Se pot face creioane din el ?
Stiam eu !

AUTOBOOM 23-02-11 10:37

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 4112063)
Autoboom, te-as ruga sa detaliezi putin expresia "filtrare mai buna a aerului".Mai buna fata de ce???

Filtrare mai buna.

In cazul filtrelor de aer din bumbac impregnat cu ulei( si aici vb de BMC, la celelalte nu stiu) filtrarea aerului se face si electrostatic pe langa efectul mecanic( trecerea aerului prin acel bumbac si retinerea impuritatilor mari).

Ulei cu care sunt impregnate aceste filtre este incarcat electrostatic negativ, iar particulele de praf etc sunt incarcate pozitiv. Astfel pe langa retentia mecanica a impuritatilor, particulele de praf incarcate pozitiv sunt atrase de catre moleculele de ulei incarcat negativ, precum un magnet.

Filtrare mai buna fata de retentia mecanica a filtrelor de carton originale.

Sper ca ti-am raspuns la intrebare.

AUTOBOOM 23-02-11 10:38

Quote:

Originally Posted by Predator (Post 4112435)
Se pot face creioane din el ?
Stiam eu !

creioane de carbon... vreau si eu...

mai degraba grafit se foloseste la creioane.

si oricare ar fi utilizarea si forma in care se utilizeaza aceasta nu reflecta proprietatea unei substante.

Predator 23-02-11 10:40

Dupa tine domnule vanzator, carbonul nu este sinonim cu grafitul, cum nici arama nu este sinonim cu cuprul, nu ?

bluey 23-02-11 10:44

Quote:

Originally Posted by AUTOBOOM (Post 4112523)
Filtrare mai buna.

In cazul filtrelor de aer din bumbac impregnat cu ulei( si aici vb de BMC, la celelalte nu stiu) filtrarea aerului se face si electrostatic pe langa efectul mecanic( trecerea aerului prin acel bumbac si retinerea impuritatilor mari).

Ulei cu care sunt impregnate aceste filtre este incarcat electrostatic negativ, iar particulele de praf etc sunt incarcate pozitiv. Astfel pe langa retentia mecanica a impuritatilor, particulele de praf incarcate pozitiv sunt atrase de catre moleculele de ulei incarcat negativ, precum un magnet.

Sper ca ti-am raspuns la intrebare.

Esti dispus sa pui un BMC CDA la un test vs un filtru OEM de hartie pentru a verifica cele spuse mai sus? :D

B11EAU 23-02-11 12:49

Testele difera de la auto la auto... sau mai bine zis: fiecare cu experimentul lui!
Eu sunt unul dintre cei cu feedback negativ... sunt convins ca exista si oameni multumiti de filtrele lor "sport". ;)

bluey 23-02-11 12:55

Nu am negat ca filtrul sport (bmc sau altceva) are un airflow mai bun.
Doar ca am o problema cu filtrarea mai buna fata de OEM.
E un risc pe care si-l asuma oricine vrea filtru sport pe masina, un compromis care inclina balanta in favoarea performantei.

GABBY_ 23-02-11 13:45

Bluey u aveai filtru stock in cutie la bolidul ala ?:)

bluey 23-02-11 13:50

E irelevant la diesel filtrul sport daca nu e insotit de modificari soft datorita principiului de functionare a motorului.
Am facut un test pe dyno cu 2 filtre panel diferite si castigul a fost de -3cp (minus) cu cel mai permisiv si mai curat.

AUTOBOOM 23-02-11 14:34

Ceea ce am postat mai sus era un raspuns pentru omu cu Skoda(agresive3039).

Nu am zis ca este perfect valabil pentru orice motr, eu am raspuns punctual.

Pentru diesel este adevarat, trebuiesc si modificari din soft datorita specificului motorului, dar nu are legatura cu ce am raspuns eu lui agresive3039.

O alta mare diferenta este intre filtrul panel si BMC CDA, OTA, DIA sau altele. Nu ai cum sa spui daca intre 2 filtre de acelasi tip ai avut o scadere de cp, atunci cu toate tipurile de filtre vei avea scadere.

@predator : inseamna ca tu nu respiri aer, ca aerul mai are si altele pe langa oxigen.
Imi pare bine ca ma numesti vanzator, macar eu fac pe fata cu factura , garantie etc .. si nu ambiguu cu detalii pe pm.

bluey 23-02-11 15:43

Quote:

Originally Posted by AUTOBOOM (Post 4112523)
Filtrare mai buna.

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 4112556)
Esti dispus sa pui un BMC CDA la un test vs un filtru OEM de hartie pentru a verifica cele spuse mai sus? :D

Nu ma intelege gresit :) Daca mi-as pune un filtru sport pe masina, acela ar fi un CDA, dar in nici un caz nu l-as pune pentru ca filtreaza mai bine ca cel de hartie dupa cum spui tu.

Geo_ZGA 23-02-11 16:42

Garantezi cifrele alea? 7-15 cp in plus la Octavia de 1.6? Din cate stiu, are in jur de 101 cp din fabrica... o crestere de ~10% dintr-un filtrul...
Eu sunt multumit de filtrul sport, am montat un panel K&N din bumbac, isi face treaba bine (adica filtreaza) si e mai permisiv decat cel din carton, stock. Am modificat si tubulatura admisiei, trage aer rece, am eliminat cutiile rezonatoare... se simte o oarecare diferenta, dar asta nu inseamna ca am castigat mare lucru. Poate doar o crestere mai rapida in turatii, eventual 1-2 cp, din cei 84 de fabrica.
Stiu ca BMC sunt filtre bune, dar sa nu exageram cu reclama...

AUTOBOOM 25-02-11 11:09

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 4113434)
Nu ma intelege gresit :) Daca mi-as pune un filtru sport pe masina, acela ar fi un CDA, dar in nici un caz nu l-as pune pentru ca filtreaza mai bine ca cel de hartie dupa cum spui tu.

Inteleg perfect ce vrei sa spui. Intradevar, cine doreste un CDA nu si-l pune numai pentru filtrare mai buna. Filtrarea mai buna este un atuu in comparatie cu filtrul OEM.

bluey 25-02-11 11:11

Ca sa repet.
Ai un test dovedit prin care un CDA filtreaza mai bine ca un OEM?
Sau esti dispus sa pui un CDA la un test facut de o firma neutra pentru a compara aceasta filtrare mai buna fata de un filtru OEM pentru a-ti sustine reclama???

http://www.bmcairfilter.com/carbon-d...r881_4_11.aspx
Aici este prezentarea CDA pe site-ul BMC.

Advanced Technology
The CDA filtration system is connected to a frontal air intake via a flexible aluminium tube. Thanks to the dynamic air intake you get a real supercharging system that conveys fresh air to the air box at a speed and capacity greater than that of traditional systems. The air flow entering the dynamic air intake is accelerated further thanks to the air flow deflector inside the carbon fibre airbox. Dynamic over-boosting, greater air flow, higher pressure and colder air are the elements which help to significantly increase the performance of the engine both in terms of power and torque, as demonstrated by dyno tests carried out. The CDA is also available in a number of special versions with specific flanges for direct connection to the air sensor or with different dimensions according to the model of the car.

Astea sunt avantajele.
Nu scrie nimic de o filtrare mai buna fata de oem.
Chiar si la FAQ este evitat subiectul cu un motiv intemeiat bineinteles.

AUTOBOOM 25-02-11 11:14

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 4113602)
Garantezi cifrele alea? 7-15 cp in plus la Octavia de 1.6? Din cate stiu, are in jur de 101 cp din fabrica... o crestere de ~10% dintr-un filtrul...
Eu sunt multumit de filtrul sport, am montat un panel K&N din bumbac, isi face treaba bine (adica filtreaza) si e mai permisiv decat cel din carton, stock. Am modificat si tubulatura admisiei, trage aer rece, am eliminat cutiile rezonatoare... se simte o oarecare diferenta, dar asta nu inseamna ca am castigat mare lucru. Poate doar o crestere mai rapida in turatii, eventual 1-2 cp, din cei 84 de fabrica.
Stiu ca BMC sunt filtre bune, dar sa nu exageram cu reclama...

Orice Airbox( OTA, CDA, DIA) nu se poate compara cu orice filtrul panel in cutia originala. Sunt surprins placut ca ai obtinut 1-2 cp.

Cat priveste garantatul, cum am mai spus si in alte posturi : depinde foarte mult cum si cine a mai intervenit asupra acelui motor : tuning bun/prost, cip bun/prost, 1 trillion de km. Cu CDA-uri s-au obtinut si cresteri de 15-20 Cp dar si de 7 cp sau chiar "-" in cazul unor "cazane". Am obtinut 12 cp pe un motor 1.4 TFSI.

GABBY_ 25-02-11 16:21

Eu astept sa-si puna Bluey filtru BMC si daca lui ii merge bine cu el ,atunci m-as risca si eu:)
La diesel nu cred ca are rost sa pun altfel de filtru decat cel original in carcasa de plastic
Sound agresiv am destul cand filtrul de particule isi face regenerarea asa ca nu vad un motiv serios sa pui filtru sport pe diesel :)

TURBOSS 26-02-11 10:23

CAI cu tubultura aveti?

julaikos 26-02-11 21:41

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 4119234)
Advanced Technology
The CDA filtration system is connected to a frontal air intake via a flexible aluminium tube. Thanks to the dynamic air intake you get a real supercharging system that conveys fresh air to the air box at a speed and capacity greater than that of traditional systems.

partea bolduita mi-a placut...oare la ce viteza trebuie sa mergi ca sa obtii efect de supraalimentare cu aer?

MITSU 05-03-11 20:21

am si eu o intrebare , ma gandeam si eu la filtru sport , dar masina fiind veche nu exista kituri gata facute pentru ea. am 2 probleme :

1 - pe langa carcasa originala carburatorul trage aer prin inca 3 parti , 2 legate de carcasa originala si 1 fiind un vacum dedesubt. cumparand un filtru sport elimin carcasa , dar ce fac cu restul de furtune ? am inteles ca se pun filtre dinalea mici in locul lor , si pe carburator filtrul conic.

2 - nu am unde sa-i fac traseu pentru aer rece , e problema daca las filtrul deasupra carburatorului ?

masina e un mitsubishi colt c10 din 87 , 1.5 carburator dublu corp.

bluey 06-03-11 08:42

Ai grija ca probabil unul din cele 3 furtune pe care le-ai vazut este de la recircularea vaporilor de ulei.
Ar trebui sa cauti o solutie sa filtrezi vaporii aia inainte sa ii bagi inapoi in admisie sau sa ii elimini atmosferic.
Un oil catch can cumparat sau facut.

MITSU 06-03-11 18:02

ok am inteles. cu traseul e buba mare ?

bluey 06-03-11 18:15

Ideal ar fi sa asiguri filtrul de aer cu aer cat mai rece mai ales daca vrei ceva performanta.
Cauta pe net poze cu solutii gasite de altii pentru motorul tau.
Imposibil sa nu existe informatii.

MITSU 07-03-11 08:06

ok ms.

doi2 02-04-11 19:46

salut am si eu un rx8 192 cai si as dori sa imi pun un filtru de aer dar sa imi schimbe si sunetul.Ce imi recomandati? Multumesc

Predator 02-04-11 19:58

Gaureste partea cutiei pre filtru.

elspa 02-04-11 22:56

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by doi2 (Post 4221526)
salut am si eu un rx8 192 cai si as dori sa imi pun un filtru de aer dar sa imi schimbe si sunetul.Ce imi recomandati? Multumesc

Iti putem aduce WEAPON R DRAGON Mazda RX8 - 220 euro
am pus 5-6 asemenea admisii pe RX-8...sunet incredibil, nici o eroare in bord si motorul respira mult mai bine, urca mai usor in ture, poate si ceva putere in plus in combinatie cu o evacuare.

TURBOSS 03-04-11 09:44

la ce pret aduci un CAI WEAPON R DRAGON pt vw golf 5 gti?

elspa 03-04-11 10:00

1 Attachment(s)
cam acelasi pret, dar am o solutie mult mai buna ca si pozitionare, de la HSP, testata pe mai multe masini iarasi fara nici o problema - 190 euro
poate fi comandata anodizata in albastru sau rosu

TURBOSS 03-04-11 11:54

are protectie termica? debilmetru inregistreaza valori corecte? nu de alta dar cel de la forge am inteles ca are aceasta problema.
cel mai bun este cel de la evoMS, dar este prea scump 500 e pt un filtru de aer, parca este prea mult.

elspa 03-04-11 13:40

tocmai asta era si ideea.
noi am cautat destu lde mult un kit sa fie exact acelasi diametru pe debitmetru si asta e cea mai buna solutie pret / calitate.

diametrul tevii este exact cel corect, deci debitmetrul spune ce trebuie.

nu are shield pentru filtru cum are cel de la evoms, dar la pretul asta este de inteles.
avem in firma un cupra tfsi iar proprietarul a facut 1000 de teste cu admisia asta, fiind si el obsedat de valori din loguri :).
totul a fost ok, valori mai mici IAT, load pe motor ceva mai mare, deci posibil si ceva putere in plus chiar in varianta stoc.

optional putem ceramiza teava cu ceramica atermica pentru 150 ron, cam orice culoare.

TSC-Us 10-04-11 19:35

500 de euro un filtru de aer este prea mult.
astept si eu un kit cai evoMS, dar la 385 $! vine mai greu, dar 500 de euro pe un filtru de aer mi se pare o bataie de joc.

flavius89 29-11-11 08:07

Sunt printre voi useri ce au montat un asemenea filtru pe motoare diesel cu turbo? Ma intereseaza pe e46 320d resoftat... dar din cate citesc pe alte forumui, se pare ca as face o prostie sa achizitionez un filtru sport pentru motorul in cauza.

bluey 29-11-11 08:14

Si pe acest forum ai citi acelasi lucru.
Mai ales daca folosesti functia "search".

flavius89 29-11-11 08:17

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 4747398)
Si pe acest forum ai citi acelasi lucru.
Mai ales daca folosesti functia "search".

Ok, deci raman la filtrele oem schimbate mai des. Merci

whoskee 01-12-11 16:49

Quote:

Originally Posted by [yRy] (Post 2307870)
nu ati mentionat niciunul cat de important e si pt consum filtru sport:), adica ce vreau sa spun e ca un filtru sport creste putin si consumul de combustibil

P.S. Bine SHO, ca si pe-aici te dai "atotstivuitor" :)) . Da, asa e ... dar nu creste cu mult. Mi -am pus si eu pe Bugeye, un RAID de carbon, nu e sesizabil decat sunetul mai sportiv si consumul marit....performanta, o fi existand ea, dar nu o simti de genu "WOW".

All times are GMT +2. The time now is 02:54.

- Copyright 2026 4Tuning