![]() |
Guvernul japonez a impus pana acum o limita de putere de 280cp pentru masinile de strada si taxe in functie de capacitate litrica si numar de cilindrii. De aceea NSX-ul costa 80.000 E cu toate ca este echipat doar cu un V6 amarat, si ceilalti au stors si ultima picatura din motoare de 1.6, 1.8 sau 2 litri. In mod normal, NSX-ul ar fi costat pana in 40.000, iar celelalte n-ar fi depasit 20.000. De aceea se bazeaza pe motoare de litraj mic si nu pe monstrii tip M5 V10 ale carui perfromante sunt aproape de cele ale unui NSX-R cu 200cp mai slab.
Beck, mai cunosc eu oameni de bine cu dieseluri care si-au impins turbina si electronica la maxim si se dau drept \"stock\". Daca doresti, poti cere un Bora Tdi 150cp de la VW sa faci un test drive, cer si eu o Celica TS si vedem care pe care stock. Sper ca ai urmarit filmuletul uploadat de mine si ti-au facut o idee. cioli17, un CTR cu evacuare si CAI nu are cum sa castige 30cp. Cel mult vreo 5-6. Iar BMW-ul respectiv NU era stock, ci cu chip tuning. Asta o stiu sigur, pentru ca am vazut discutia pe un alt forum. Un 2004-2005 CTR invinge cu siguranta un 330i. S2000 detine inca suprematia mondiala la puterea litrica pentru un motor aspirat, nici macar Ferrari F430 nu are 120cp/l. Nici nu vreau sa ma gandesc ce-o sa se intample odata cu ridicarea restrictiilor privind puterea si cilindreea in Japonia. O sa fie un macel crunt pentru europene. Ma uit cu mila la fabricantii europeni cum se chinuie sa scoata dintr-un 2.0 cu ajutorul turbinelor o putere cat de cat aproape de S2000, o masina veche de 6 ani. |
cam cati cai s'aduna pacilea ? ia vezi ... :wink:
AEM Cold Air Intake DC Sports chip Hayame cat-back Hondata heatshield am exagerat cand am zis ca are 30 in plus ? nu stiu despre ce este vorba , pe alt forum , sigur nu de asta Civic : 230 de cai , 1270 de kile Bmw : 192 cai ( este vorba de 2.5 nu 3.0 ) , si 1485 de kile si a fost diferenta de 3 masini la 1000 de metri acuma sa facem asa : punem 3 oameni in civic ca sa fie 200 de kile , si mai adauga la bmw 30 - 40 de cai ... acuma masinile sunt perfect egale facem pariu ca ii dau bmw-ul la civic pe 1000 de metri pe putin 5 masini :?: si mie imi place honda la fel de mult ca bmw , nu sunt fanatic , dar de ce trebuie sa exagerati tot timpul cand este vorba de bmw ? crezi ca exagerez cu ceva , Soichiro :?: silverfocs : sincer tu de ce intri pe 4tuning ? :? vezi ca s-a deschis : www.lumea-copiilor.ro :wave: |
Chip tuning la CTR nu este atat de eficient fara un VTEC controller(VTEC intre 4500 si 8500rpm, in loc de 5800-8200rpm), cea mai eficienta este reprogramarea lui totala de catre Hondata. Nici macar atunci castigul nu este mai mare de 15cp reali. Cat back si AEM CAI sunt eficiente, insa nu castigi cu ele putere cu nemiluita, altele sunt rolul lor pe un VTEC. In total, undeva intre 15-20cp castigati din acele componente, pe care le stiam oricum din topicul \"Project Type R\" de pe-aici, si un plus de 3 maxim 4 sutimi la demaraj. Stiu si ce am citit pe un alt forum in legatura cu acel BMW, dar in fine, fie. Nu zic ca BMW e o masina slaba, dimpotriva, mentine sportivitatea la cote maxime mai mult decat o face orice alt mare producator european. Insa nici pana acum nu au reusit sa proiecteze un motor cu 120cp/l, dupa atatia ani de experienta. Ce iti spune asta?
|
Re:
Quote:
masina veke din 87 , motor 2.0 simplu aspirat , cuplu 210 nw , 4 cilindri = 200 de cai ( la ei pe sait scrie 192 ) :? ce parere ai ? :wink: |
Daca te referi la 320is, are 191PS sau 189bhp, intr-un cuvant cam 190cp, la 1991 cmc. CRX avea in acelasi an disponibila varianta 160cp la 1590 cmc, deci cu putere litrica mai mare.
|
io nu inteleg de ce atata deiscutie pt nimic?
Ce conteaza ca o masina are X cp/l si alta Y cp/l. Nu inteleg cu ce va afecteaza experienta de condus. Pun tot timpu intrebarea asta si nimeni nu reuseste sa-mi explice cu ce il avantajeaza pe el intr-o cursa de 400m de exemplu ca masina lui e mai tare la hp/l. WHO cares? Important e sa castigi si sa faci cat mai repede acea distanta. Cioli - am vazut cursa respectiva in care Type-R-ul lui spoon i-a dat \"numa\" 3 masini bemveului albastru. Dar te intreb eu pe tine, cum au pelcat ambele masini? ce timp de reactie au avut ambele masini? Nu de alta dar este EXTREM de important. Si io l-am batut pe unu pe 400m dar am avut timp mai prost ca el cu 0.5 sec. Dar el a avut o viteza de reactie mai slaba ca mine cu 0.8 sec. Deci eu, cu un timp mai prost, am ajuns 0.3 sec inaintea lui. Bemveurile in general, din cauza ca-s RWD sunt mai usor de lansat, fatza de un fwd puternic (ca CTR). Dar garantat ca Type-R-ul lui spoon scoate cel putin 1 sec mai bine (timp, ca atare, neincluzand viteza de reactie) ca un 325 stock, cu un launch bun. |
| All times are GMT +2. The time now is 13:34. |
- Copyright 2026 4Tuning