Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Despre distantiere (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/36315-distantiere.html)

matiu13 08-08-07 17:11

Re: Despre distantiere

pai asta e problema k am aripile pe spate evazate cu cate 10cm pe fiecare parte...si de asta imi tre' mari pe spate,k doar acolo vreau....

NT33EXE 08-08-07 18:08

aha!...ok
pretul pt ce vrei tu cred ca sare de 150 euro cu tot cu prezoane.

recBeat 08-08-07 18:27

Pe mine m-au costat 280e doua kit-uri SCC formate din cate doua flanse de 20mm (fata) si doua de 30mm (spate) cu prezoane cu tot pt fiecare flansa. Le-am luat de la pilot-auto (borla) din pitesti.

recBeat 08-08-07 18:32

Quote:

Originally Posted by matiu13 (Post 993802)
aaaaaa si apropo e periculos dak imi face cineva niste distantziere la strung?? e posibil sa imi cada roata mai la un 200km/h?

Cele facute la strung nu sunt recomandate nu pt ca iti sare roata la nustiu ce viteza (ca daca le srangi bine n-ai treaba), ele nu sunt recomandate pt ca ie prea putin probabil ca strungul sa ti le faca perfect drepte, si at apar vibratii chiar si la viteze mici ca sa nu mai vb de viteze mari! De asemenea sunt periculoase si prezoanele facute la strung (te poti astepta sa se rupa pt ca nu sunt tratate si testate cum sunt cele care sunt in comert)

shantzu 11-08-07 18:34

intr-o seara m-am contrazis cu nishte baietii care ziceau ca trebuie sa fii nebun sa pui distantiere pe fata , ca strici bucsarie , pivoti si mai multe (cred ca au zis tot sistemul de directie :lol: )
eu o tineam pe a mea ca nu afecteaza chiar asha cum zic ei , ca f multi isi pun pe masini
pana la urma cum e ? lamuriti-ma si pe mine :rolleyes2

recBeat 11-08-07 18:53

Nu ie frate nici pe departe asa.. bucshile si toate consumabilele alea se duc oricum.. ca ai distantiere sau nu, dp un nr de km sau gropi, tot se duc pana la urma ;)

shantzu 11-08-07 19:19

asha stiam si eu :)
ms de raspuns oricum :mrgreen:

di48lo 11-08-07 20:17

Cei care vor sa scoata rotile din spate mai mult (5-8 cm), exista o solutie simpla din epoca de piatra :D Daca frana spate e cu tambur, cautati undeva 2 discuri fata si prindeti-le pe tambur cu janta cu tot. Numai prezoanele trebuie facute. Am facut asta candva pe o masina cu wide body, si nu am avut probleme.

Pe de alta parte, distantierele au efecte negative (bine ca v-am dat sfat :)) ). Pe langa ca se uzeaza animute parti ale directiei mai repede, se si mareste greutatea rotii. Rezultatul va fi: cativa cai in minus!!!!!, viraj mai greu, uzura pe partea laterala a cauciucurilor (din cauza greutatii daca ati uitat ;) )

recBeat 11-08-07 20:49

"Baba la frumusete sufera", ie o vb din batrani ;) Se uzeaza mai repede, dar cu cat? in nici un caz cu 50%, poate cu 10-15%, desi 15 ie mult.. Este un risc pe care ti-l asumi.. Aceste componente oricum se uzeaza (se numesc consumabile), dar viteza de uzura se datoreaza in mare parte stilului de condus si drumurilor practicate.. deci prea putin din cz distantierelor..(cel putin mie asa mi sa parut)
Cat despre greutate, nu poate fi vb decat at cand flansele sunt facute dintr-un material gen otel ("ca sa fie sigure"), dealtfel ie cea mai mare prostie, dc ie sa se intample ceva, se intampla mai degraba la cele din otel decat la cele din aluminiu, pt ca exact: sunt mai grele si practic suprasolicitarile le suporta prezonul nu flansa. Deasta nu o sa vedeti niciodata distantiere momo, H&R, sparco, etc din otel ;)
Eu pe spate am flanse SCC de 30mm fiecare, din aluminiu si sunt incredibil de usoare in comparatie cu masivitatea lor, deci nu se pune vb de ingreunarea rotii.
Iar faptul ca s-ar putea intari directia, eu personal nu il vad ca pe un efect negativ, din contra, manevrabilitatea creste la o viteza mai mare.. Chiar si montarea unor jante si implicit a unor cauciucuri mai late implica acest fenomen si practic acesta este si scopul: imbunatatirea manevrabilitatii si a stabilitatii.

ahile7 10-09-07 23:37

Eu am cumparat azi de la C&C niste distantiere de 1.5Cm facute de Simioni Racing SPA (cica din italia) - am dat pe ele cam 600 Ron.

acum am o nedumerire ...

am un golf 5 cu jante originale pe 17"

distantierele au venit cu prezoane (mai lungi) + un surubel micut si negru (nu radeti dar asa e :))

maine ma duc sa la montez dar habar nu am ce draq se face cu 'surubelul'
imi e teama sa nu le monteze gresit ...

2 intrebari :

cum sunt distantierele ca marca ?
cum se monteaza surubul negru ?

thx

recBeat 11-09-07 11:31

Quote:

Originally Posted by ahile7 (Post 1093005)
Eu am cumparat azi de la C&C niste distantiere de 1.5Cm facute de Simioni Racing SPA (cica din italia) - am dat pe ele cam 600 Ron.

acum am o nedumerire ...

distantierele au venit cu prezoane (mai lungi) + un surubel micut si negru (nu radeti dar asa e :))

2 intrebari :

thx

Simoni racing, ie un brand mai de blig-bling, nu performanta ie atuul lor ;), in comparatie cu sparco sau momo (tot branduri italiene).
Se ocupa mai mult cu capate de schimbatoare, volane, manere pt frana de mana (toate cu mult sclipici si alte materiale lucioase). Mai nou se ocupa si cu scaune cu sustinere laterala, tobe finale si distantiere..
Despre distantiere, daca sunt perfect drepte si usoare (nu cred ca isi permit sa nu le faca asa), sunt ok, in schimb, daca ar fi sa imi aleg o toba, mai mult ca sigur nu asi lua simoni racing, exista supersprint (tot brand italian) pt asta.
Despre scaune, italienii au numai cuvinte de lauda, sunt ieftine si satisfac cerintele elementare, dar nu cred ca vom vedea in curand vre-o componenta marca simoni racing omologata tuv..
Restul de volane si capete de schimbatoare.. cred ca tine de gusturi, eu unul sunt fan wrc si jante albe, deci clar nu ma incanta.

Cat despre distantirele pe care le-ai achizitionat, ca orice firma care se respecta, ar fi trebuit sa vina cu instuctiuni de instalare.
Tipul de prindere al distantierelor mele, flanse defapt, acestea fiind mult mai late (20mm, respectiv 30mm) difera, acestea montandu-se direct pe butuc cu prezoanele lor (provenite din kit), iar jantele montate cu prezoanele vechi direct.

MS 87 PIJ 13-03-08 23:53

SAlutare am si eu o intrebare ar merge niste distantiere de 1cm pe ocatvia 1 4x4(jenti originale suspensie originala)sau mai mare? afecteaza ceva distantierele? datimi si mie un sfat ..... thx

Psycho 23-03-08 22:38

Quote:

Originally Posted by ahile7 (Post 1093005)

acum am o nedumerire ...

2 intrebari :

thx

surubelu ala micut se baga in distantiera care se infileteaza pe gaurile din tambur ... iar prezoanele se infileteaza in gaurile alea cu filet

marius_eugen 24-03-08 09:41

Eu inca mai am acele distantiere de 7 mm , sunt ok , nu am nici o problema cu ele , mai ales dupa ce mi-am pus cauciucuri noi , echilibrate . Curand trebuie sa-i fac si geometria , pentru ca la schimbarea cauciucurilor s-au schimbat putin distantele .
NU mai imi iau cauciucuri SH cat oi trai , ca sunt dezechilibrate si nu sunt uzate uniform , apoi sunt deja intarite si nu mai au aderenta unora noi .
Acum doua saotamani mi-am schimbat prezoanele cu unele mai lungi si vreau sa-mi pun distantiere si mai mari , adica de 1,2 - 1,5 cm pe fata , iar cele de pe fata sa le pun pe spate , adica sa am doua randuri de distantiere pe spate .
Nu vreau ca roata sa fie prinsa in distantiere , ci direct in butuc , iar distantierele , ca si cele vechi am sa le caut din aluminiu .
Parerea mea , in urma multor cautari pe net :
- conteaza f mult si jantele , dar si cauciucurile . Nu are de ce sa vibreze nimic daca sunt echilibrate jantele si cauciucurile noi . Recomand cauciucurile in profil V , au o alta stabilitate mai buna decat celelalte , avand un contact mai ferm cu solul .
- la schimbarea de garda la sol ( montarea unor cauciucuri mai joase sau mai inalte ) , la montarea sau demontare unor distantiere trebuie refacuta geometria !

Psycho 24-03-08 09:58

incearca sa nu pui distantiere pe fata .. mie cu jante de 15 aproape .. am zis aproape ca imi atinge ...

marius_eugen 24-03-08 10:11

De peste 1 an am de 7 mm pe fata si am loc . Tu unde te referi ca atinge ?
Eu in loc de 165/65/14 folosesc 175/65/14 si uneori atinge cauciucul de protectia de plastic , atata tot . Pe fata vroiam sa pun de 12 - 15 mm , iar pe spate sa pun ambele seturi de 7 mm , deci de 14 mm . Pe spate chiar m-a ajutat distanta de 7mm ca inainte imi atingea cauciucul de arcuri la incarcare mare , cu distantierele de 7mm neatingand .

Psycho 24-03-08 10:18

aaaaaa pai la 7 mm e mic ... si jantele pe 14 .. eu am pe 15 .. si pe fata cand brachez maxim imi atinge .. si pe spate atinge la hopuri dar eu am mai taiat din arcuri .. mie nu-mi atinge in protectie ci daca sa zicem brachez la jumatate si urc un damb mai repede .. nu te gandii cu 20 la ora si 2 - 3 la ora imi atinge intr-o anumita pozitie ...

marius_eugen 24-03-08 10:25

Pai mic am spus :D , iar acea atingere la mine se face la viteza 60-80 in curbe luate mai strans , mai ales la munte :D .Pai UNDE iti atinge ? Pe aripa , pe protectie sau unde ?

Psycho 24-03-08 10:39

masina mea a fost lovita ... adica am dat eu cu ea la munte intr-un parapet ... :) si imi atinge pe dreapta .. ca sa iti zic asa .. unde s-ar prinde sortzul de noroi ( daca ar avea ) la roata din fata ... si pe spate imi atinge in buza aia de la aripa spate ... chiar langa bara ....

Relu_GTT 30-03-08 17:06

Am vazut ca si Loganurile din Germania de la curse au flanse si pe fata si pe spate.

CT-89-POT 30-04-08 00:38

pff eu vreau sa-mi iau distantiere 30-40 din aluminiu :-o pt jante de 16" 205/55 cum ar sta? se potrivesc producatoru...OMNI COMPETITION ITALIA pt golf 5

rocky_cosmin89 14-05-08 01:56

daca chiar vreti sa faceti o investitie ... si mai ales in cazul in care va schimbati jantele ... va sugerez sa vedeti daca cumva va puteti lua jantele cu o latime mai mare decat sa va puneti distantiere ... mai ales la o masina care are catziva ani vechime si cu care se umbla mult si repede.... pt ca cel mai probabil nu o sa se nimereasca exact materialul de pe butuc cu cel de pe distantier ... + fiind vorba de vechime ... iarna si vara la supra incalzire si racire vor avea coeficienti diferiti de dilatare (sau dilatatie cum s`o zice) si la viteza ridicata pot aparea batai ... sau respectiv la viteza mica :) repet strict la cei la care am mentionat ... :) in rest nu vad o problema daca sunt de marca distantierele si bineinteles montate corect ;) bafta

~ EWN ~ 17-05-08 20:10

Problemele apar la distantierele ieftine sau daca nu sunt montate corespunzator, in rest va recomand tuturor, si eu am pe masina si dau foarte bine :D

Numai bine.

hawk77 18-05-08 16:31

Salut, parerea mea? Arata bestial pot spune pe o masina dar din pacate trebuie upgradata toata suspensia, mai bine zis socurile, arcurile si nu in ultimul rand suruburile ce tin roata. Trebuie sa fie putin mai lungi si din material solid. Poti merge la distantiere pana la 5mm fara sa schimbi suruburile, de acolo deja devine foarte periculos, mai ales cu drumurile din Romania. Daca ajunge sa frece roata, partea din fata sau spate...NO DRAMAS. Am avut o Toyota MR2, si la fel mi-a facut. Am luat masina de polizat, am marit arcul de la roata putin(vopsit si facut meserie) dupa care am montat niste fendere(sincer nu stiu cum le zice in romana) un fel de gulere la arcul de la roata. Prins in bolturi, mascate si vopsite profesional, vreau sa iti zic ca arata bestial. Masina era mai lata si fenderele ii dadeau o imagine super. UIte aici poza:....super zic eu.

hawk77 18-05-08 16:34

UItate pe net dupa ABFLUG MR2 si ai sa vezi despre ce vb.
http://www.mr2.com/forums/mk-2-mr2-s...ares-sw20.html
Sunt ceva poze pe formul asta.

smc07 29-05-08 17:04

In toata discutia asta despre distantiere vin si eu cu o propunere/sugestie:
-mai ales daca e vorba de o roata care se strange cu piulite si nu cu prezoane nu e mai de efect sa iei alte jante? bineinteles daca nu cumva ai deja jante destul de scumpe de aliaj atunci nu se merita. Dar...
Niste jante cu latime mai mare si cu cauciuc pe masura, sau jante cu ET mai mic decat cel original? Desi stiu ca nici cu ET jantei nu e bine sa te joci. Spre ex ai jante 5,5J ET 49. Ori iei jante de 6,5 si ai 1 inch=2.54 cm deci 12.5 mm castig in exterior, ori iei jante cu ET 39 si ai castig de 10 mm (desi sunt sigur ca am citit ca pt siguranta poti sa pui cu 2 mm plus sau minus =>>http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html)

Stiu ca nu e o solutie d.p.d.v al costurilor (o janta fata de un distantier) dar te scuteste de bataile de cap cu influenta asupra geometriei, greutate in plus etc.

recBeat 29-05-08 17:48

Nu este vb despre nici o bataie de cap sau greutate un plus :shock:.. poate centrul de greutate mai jos, asta poate ;).. Este vb ca poate la o masina mai putin puternica, un set de jante si implicit cauciucuri mult mai late, ar putea afecta performantele, in sensul ca s-ar misca mai greoi ;) deci sunt o solutie distantierele..
Si ar mai fi o problema pe care nici o janta din lume nu ti-o rezolva, si anume un kit de frane mai mari (discuri si etrieri) pe un vehicul de clasa mica, conceput din fabrica sa ruleze pe jante cu diametru mic.. unul dintre scopurile principale ale "distantierelor"..

smc07 29-05-08 18:39

Quote:

Originally Posted by recBeat (Post 1560648)
Nu este vb despre nici o bataie de cap sau greutate un plus :shock:.. poate centrul de greutate mai jos, asta poate ;)

Nu am inteles faza cu centru de greutate mai jos...in rest ai dreptate...dar e o solutie si asta...si daca ai niste jante de tabla, sau unele vechi si vrei ceva nou si implicit agresiv... Oricum nu cred ca 1cm in plus in latimea cauciucului iti face masina greoaie, plus ca pe o janta se pot pune mai multe latimi de cauciucuri. La janta 6j spre ex poti sa pui cauciuri de la 165 la 205, asa ca ai de unde alege, in asa fel incat sa satisfaci si look-ul si performantele.(Bine 165 e putin cam exagerat, dar unora le place cauciucul mai ingust decat janta, se asaza un pic altfel.)

PS: Pai daca vrei discuri mai mari unde vrei sa incapa in janta mica??:shock: Nu am mentionat in postul de mai sus, dar poti sa te joci si cu diametrul.
Ok. Gata despre jante. Aici e vb de distantiere... :D

Bogyciu 08-06-08 09:44

Quote:

Originally Posted by marius_eugen (Post 1442103)
...

Quote:

Originally Posted by Psycho (Post 1442147)
...

Voi ce masini aveti? Eu unu am o SuperNova si cat de curand am sa trec pe 195/45/15 la cauciucuri. Am pus de proba zilele trecute de la un prieten o roata de 195/50/15 cu ET 38 si cand am lasat masina jos atingea in interior serios de tot. Voi ce distantiere aveti pe spate, si ce ET la janta ca sa nu atinga, la cele pe 15 ma refer... Si inca ceva, la SuperNova cel putin distantiere sunt absolut necesare pe spate, daca bagati mana de curiozitate intre roata si contraaripa o sa vedeti ca e o distanta foarte mica (la mine e undeva la 5mm cu jante si cauciucuri stoc, 165/70/13). Varianta cu ET-ul mai mic cade, pt ca ar trebui valori diferite pt fata (mai mare) si spate (mai mic) si greu gasesti asa ceva...

agentu`secret 08-06-08 10:07

daca tot puneti distantiere incercati sa luati din aluminiu...eu a trebuit sa pun distantiere pt rotile spate . aveau ET 70 si trebuit sa iau distantieri de 50 mm din aluminiu 6015 sau ceva de genu cele din otel iti omoara din demaraj la mine era musai 5 cm de distantier din otel avand tractiune spate era destul cat sa omoare niste cai .:)

pt distantiere de gen 1,5 cm sau 2 poti sa pui si din otel cred ca nu afecteaza tare.ALEGETI JANTELE cu grija gandeste pe ce sosele rulezi..un balon de 35 e destul cat sa simti si vopseaua de pe trecerile de pietoni .un 50 e perfect.. si neparat luati distantiere cu inele de centrare asta ca sa nu va vibreze la 100 km h

cobola 11-06-09 17:02

salut , va rog lamuriti-ma si pe mine ...

Vreau sa pun la un E39 jante pe 18 de M E46 si nu mi se potriveste inelul de centraj .. clar trebuie sa pun si distantiere dar nu stiu de cat si de unde .... se pot face la strung sau nu se merita....

Merci mult

Nautilus 11-06-09 18:12

Intra pe site la H&R si uita-te, trebuie sa existe si pentru modelul tau

http://www.h-r.com/index.php?sprache=en

~Nautilus

cobola 14-06-09 19:21

merci Nautilus singura chestie e ca ori nu stiu eu sa citesc datele ori nu e asa ceva

As fi vrut sincer un raspuns mai simplu :D ... va rog daca stie cineva

Sau ... daca iau pentru E39 si le rectific inelul de centraj sa mearga pt janta de E46??? Se poate asa ?

Nautilus 15-06-09 01:06

Distantierele sunt foarte greu de facut la strung, iar tie iti trebuie unele adaptoare, sistem DRA:

http://www.h-r.com/images/produkt-e-03.jpg

The Adapter is fitted to the hub with special wheel bolts and has new threaded holes for existing wheel bolts. The system DRA is available for vehicles following car producers:

Alfa, Audi, BMW, Citroen, Daewoo, Ferrari, Fiat, Ford, Lancia, Lotus, Maserati, MCC, Mercedes, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Seat, Skoda, Volkswagen, Volvo.

Modelul de prezoane e acelasi, 5x120mm?

Inelul de centraj ce diametru are?

~Nautilus

rover_cabrio 26-07-09 18:51

2 Attachment(s)
SAL am un rover 416 si as vrea sa IMI PUN BARA STABILIZATOARE la motor ....SI sa imi DISTANTEZ ROTILE spate !!

NU VREAU SUSPENISE SPORT SI VREAU SA IMI FAC KESTIA ASTA mi se pare mai practic pentru masina !!!

O PARERE ? UN SFAT ? 1 DISTANTA ?

am atasat si niste poze pentru cei ce vor sa ma ajute in cautarea mea !!!

dominic3 09-01-12 18:41

Salut.
Am distantiere de 10 mm pe spate si vreau sa le schimb cu unele de 30 mm.
In acest caz nu mai am suruburi asa lungi si vreau sa stiu daca ar merge suruburile de chiulasa... daca spun prostii nu aruncati cu noroi, ma gandesc ca sunt destul de tratate termic iar filetul se potriveste la fix ( cu suruburile de chiulasa pe care deja le am ). stiu ca o sa ma intrebati dar cum rezolv problema conicitatii ? se rezolva cu saibe speciale facute la strung cu o conicitate identica cu cea a suruburilor vechi.. ma mai gandesc la inca o rezolvare sa scot butucul 3 cm mai in ext si aici trebuie suruburi mai lungi si un fel de flanse .

astept pareri

o seara buna

adrianpaul 09-01-12 19:13

se gasesc in comert prezoane mai lungi (la set, cat de lungi ai tu nevoie)
gasesti la magazine auto, vanzatori/distribuitori jante/anvelope

si nu te mai complici

cristi.mk4 17-02-13 13:02

5 Attachment(s)
eu abia akuma mi-am repus pe spate distantiere 20 mm si prezoane lungi luate de la motor vip

agentulvip 01-04-14 15:13

Salut
Am o intrebare daca se poate am 4 distantieri de 10mm si nu au buza aceai iesita in afara vin drepti, se poate monta asa, se pot fixa doar in prezoane sau trebuie sa aiba si buza aceia?

marius_eugen 01-04-14 20:20

Daca te intereseaza un set complet de 4 distantiere de 7 mm , da-mi un semn si discutam . Merg direct pe prozoane , nu trebunie nimic altceva .

All times are GMT +2. The time now is 17:21.

- Copyright 2026 4Tuning