Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Accesorii si conectica (https://forum.4tuning.ro/391-accesorii-conectica.html)
-   -   SISTEME DE SIGURANTA IMPOTRIVA FURTULUI (https://forum.4tuning.ro/391-accesorii-conectica/3531-sisteme-siguranta-impotriva-furtului.html)

steph 13-03-05 23:19

roberto> garaju e o postie... nu imi fura sculele acasa mi le fura iarna cand e inturneric in capatu` parcarii la metro ... mi le fura cand merg la o petrecere si parchez intr-un loc necunoscut lanaga un bloc prin rahova... mi le fura prin spate pe romana cand stau intr-un bar pana la 2 ... etc. dooh am masina sa parchez in fata sectiei de politie sau in garaj???

Catalyn 14-03-05 21:14

Re: ehehehehe

Quote:

Originally Posted by \"VPowerTLX\"
Eu v-as recomanda ceva, la mine a tinut... :) Singura daca cand mi-au spart hotii masina era inainte de 89 si au fugit doar...nici o paguba...dupa aia nimic si am muzica si ... In primul rand eu zic ca merita montata o alarma proprie(facuta de voi) nu d-asta din magazine ca aia e de forma, mai e si o gramada de bani....Daca vreti si aveti talentul de a va pune alarma voastra, cuplati la rezervor, la capota, la portbagaj si la usi...Ca hotii sunt dati dracului...and vor ceva, cam iau in cele mai multe cazuri....Ca sa va povestesc o chestie tare ca sa vedeti de ce trebuie pusa peste tot...Tot cam in perioada aia cu spargerea aia au incercat sa deschida usa...poc alarma, au fugit, dupa cateva seri s-au intors si au deschis capota care nu avea contact si au decuplat bateria si or fi luat ceva sau nu nu mai stiu...Dupa aia a venit alarma este tot..deci hotii cand vor ceva, cam iau .. :) aaa si poate cel mai important sfat: Nu spuneti la toti ce aveti, mai ales prin cartier sau prieteni si astea...si nu va etalati prin zona pe unde stati cu muzica ca bate la ochi... Eu am mers si cu muzica tare la mine in cartier si astea si nimeni nu m-a usurat...si nu am luat nici o masura de siguranta, in unele seri chiar am lasat masina descuiata si chiar cu fata pe cas.. :) deci...dar oricum se sparge la mine in zona, azi am vazut o octavia cu geamu spart :D Deci in mare, puneti-va antifurturi peste tot pe unde se poate, si ...eventual mai multe... Ca hotii sunt dati dracului, mai ales romanii nostrii de fura masini de zeci de mii deeuro in cateva secunde... deci...Bafta si sa moara hotii :)

o alarma instalata corespunzator ..nu la frizerie nu are cum sa nu faca treaba plus de alta exista si sirene autoalimentate la preturi acceptabile si mai e un aspect e recomandat sa-ti montezi sculele cu prindere ferma, multi pun boxe, statie, filtre pe o placa in spate incercati sa faceti totul mai modular chiar daca necesita timp mai mult..un exemplu montarea amplifului sub scaunul din dreapta ,etc... sunt variante de protectie multiple pina si luatul interfetei in casa e o metoda de protectie unii o mai ascund si au fost cazuri in care cel care a spart masina il \"studiase\" pe pagubit si stia ca lasa display-ul in torpedou.....

MadCow 14-03-05 22:26

a

treaba cu luatul fetzei in casa o pot confirma - mie mi-au spart masina si cu siguranta ma filasera dracii ca las fatza in torpedou (aveam asigurare si ma durea la basca). Mi-au spart geamul, au incercat sa-mi fure mp3-ul dar n-au reusit si nici fatza nu mi-au mai luat-o. Nu cred ca mi-ar fi spart masina daca nu stiau sigur ca-mi pun fatza in torpedou. Chestia cu asigurarea nu prea cred ca e buna - mie mi-au dat banii in mana fara sa ma intrebe ce-mi iau in schimb si mi-au lasat si mp3-ul vechi - avea doar masca din plastic rupta - l-am vandut ca era cu ghinion:D Oricum de cand am pus noua linie audio (JBL inafara de HU) o parchez la strada, in fatza la un Non-stop. Sper sa nu mai am evenimente.

drgx 19-05-05 10:42

Intrebarea mea este daca stiti cumva cat de mult se fura HU fara fatza? Eu am achizitionat un MP3 Pioneer cu fatza detasabila, dar si asa mi-e frica sa il las. Nu imi e teama ca il fura, dar ma aleg cu geam spart sau incuietoare distrusa si pe urma trebuie sa umblu dupa ele. In ziua de azi...cat de mult ii tenteaza pe hoti un HU care stie clar ca nu are fatza? (avand in vedere un filaj in care se observa ca nu o las undeva in masina)

Hondarul 19-05-05 17:38

Am amici care tineau fata in masina, torpedou. Li s-a spart geamul si au cotrobait hotii pana au gasit fata si au luat astfel casul complet. Deci oricum ai sanse sa dai de vreun foame-n gat sa-ti ia si casul fara fatza, nu esti nicaieri in siguranta. Depinde unde tii masina.

Heparu_Boy 19-05-05 20:48

Deci ceva concret ?? nu este nu ?? cu tunul de bass ce sa fac ??? am o dacie si daca imi da unu un buf in porbagaj se deskide !!!

DRooPY 19-05-05 22:11

raman la parerea mea..... ca e bine sa le cari in casa dupa tine sau .. amplifu il prinzi sub canapeaua din spate in nituri ( da` nul mai dai jos) , difuzoarele de fata sunt protejate de catre fetele de usa, alea pe spate le askundetzi frumusel iar wooferul il bagatzi akolo la roata de rezerva (facetzi akolo incinta ) + o alarma instalata corespunzator cu senzor de perimetru& window si alimentare separata ( in caz ca hotu e destept)..... si pentru head unit ori il luatzi in casa dupa voi ( il decuplatzi de la mufa si a doua zi setatzi din nou tot) ori ii luatzi fata si acoperitzi cu ceva ledul care bipae si atrage atentzia..... eu cam asa fac...:) :) :) :)

Hondarul 20-05-05 11:12

Pui lacat cu lant la portbagaj si ai terminat. Eu asta voi face.

DRooPY 20-05-05 11:25

leste o solutzie pana cand dai de un hot care din intimplare are o cheie care se aseamana.. pentru ca nu sparg ei asa aiurea parerea mea e ca urmaresc o masina inainte sa o sparga sa vada daca are alarma sa vada cum si in cefel incuie usa proprietarul.. mai multe... si in primu rand o sparga pt ca aude super muzica in ea.. si 2 pt ca bate la oki e cea mai tare masina din cartier are jante spoilere bla bla bla si bate la oki... daca intelegetzi ce vreu sa zic....

Heparu_Boy 23-05-05 21:48

Eu m-am gandit la o alarma din aia la 4 mil care iti suna in casa !!!

DRooPY 23-05-05 22:47

si daca iti suna de 50 de ori pe seara in fiecare seara si observi ca se joaca un pusti la masina.. sau eshti la vreo petrecere undeva nu ai sa auzi pt ca va fi zgomot.....? parerea mea ramane acceasi...

Heparu_Boy 24-05-05 06:14

Ar fi mai fain daca ar fi pe vibratie nu
???

DRooPY 24-05-05 08:28

loool... nu cred ca are si vibratzie.... mai bine faci ca Hondaru cu lacatu` si pentru mai multasigurantza.. iti prinzi amplifu` sub canapeua dn spate in nituri la head unit iei fata dupa tine si al WC..... 8)

Heparu_Boy 24-05-05 09:45

Cred ca asha am sa fac !!!

DRooPY 24-05-05 11:36

e mai sigur asa.. da vezi ca o sa te chinui daca vreodata ai sa dai jos amplifu` de akolo...:) :) :) :)

Catalyn 24-05-05 20:45

alarme

sunt si alarme auto cu pager si care au si setare pe vibratii.. :wink:

dj81bas 25-05-05 15:55

o alarma cu perimetru si pager. sa stai si mai linistit si un lant la portbagaj sau un drug cu actuator pus separat pe portbagaj dar stiti si voi ca pana la urma toate se pot sparge. deci nu ramane decat sa stam cu inima cat puricele cand lasam masina in fata unui bar sau noaptea in fata blocului. :D

DRooPY 27-05-05 16:19

asta cam asa e.... hotu tot hot ramane... 8)

blak 27-05-05 23:08

Cel mai sigur.. scoti patul afara ca si asa a venit caldura .. si te legi cu mana de usa :D :)
Oricum cea mai sigura chestie e sa bagi masina in garaj....

NILS_BUCURESTI 12-06-05 01:15

Uiteti fratilor cum am facut eu si in 2 ani nu am avut nici o problema si stau si in Berceni deci este ceva activitate in zona :)
1) Aveam alrma cu perimetru si zenzor de geamuri care pe langa sirena mai era conectata si la claxon si avarii si cand incepea ma injurau toti vecinii
2) Aveam inauntru 14 mini-neoane albastre care indeplineu doua roluri: cel de\"fitze\" cand ma mai apuca :) si cel de al doilea :erau si ele conectate la alarma pe avarii ,deci cand incepea alarma numai sa nu ii dea cu ceva in cap la hot :) ca in rest facea in tot felul,chestia era buna in cazul in care lasam masina intr un loc ceva mai intunecat (idee 2in1 :) )
3) In zona niciodata nu dadeam muzica tare dar asta nu pot zice ca este totusi cine stie ce masura de siguranta,poate doar pt o perioada pt ca daca ai ceva destul de marfa tot se afla de la unu la altu,dar tot e ceva,macar nu le tot amintesti ce super sistem audio ai in masina,pt ca hotii 95% isi respecta teritoriul si cei din cartier tot din cartier fura,nu se duc cei din berceni sa fure in rahova!
4) Fata o luam todeauna cu mine si i mi facusem un fel de capac din carton negru care acoperea fata (la calibra)iar daca nu era lumina destula nici nu stiai unde este hu ul
5) Cel mai interesant: eu copilarind aici ii cam stiam pe cai care se ocupa cu asa ceva :) avand chiar si cativa prieteni printre ei :) si le am dat de inteles prieteneste ca ar fi mai sigur pt ei sa ocoleasca masina mea :) si avnd in vedere ca in parcarea in care tineam eu masina mai aveam o dacie in stanga si una in dreapta si amandoua au fost sparte iar a mea nu a patit nimic :) ...
6) Eu stau la parter (dar tot merge dacanu stai mai sus de 3 cred) si i mi cumparasem din comert (se gasesc pe toate drumurile) un proiector cu senzor de miscare ce acoperea parcare (deci daca se apropia cineva se aprindea ala si fiind si destul de puternic,si cum in parcare este cam intuneric sa se aprinde brus un proiector pe tine la 3 noaptea nu este tocmai placut :) ,si daca mai si bipaie alarma... e destul sa fugi si sa nu mai treci pe acolo :)
7) Deci cat timp eram acasa dormeam mai mult decat linistit,situatia se complica totusi cand trebuia sa ma duc la o petrecere ceva.Atunci cum procedam: cand ma apropiam de zona opream hu si ii scoteam fata si ii puneam si capacul de carton,cautam sa o parchez intr un loc cat mai circulat sau macar la lumina,boxele de pe placa le acoperea cu parasolarul :) , nu lasam nimic la veder sa nu am prostul ghinion sa i mi sparga masina pt o mapa cu 10 foi si un pix in ea :) , si ma rogam la Dumnezeu sa nu ii vina la vreunu curiozitatea si sa riste... :)

DESI PARE COMPLICAT SA STITI CA NU ESTE DELOC SI IN 2 ANI CAT AM AVUT MASINA NU AM AVUT NICI O NEPLACERE DE GENUL ASTA SI AVEAM SI EU AUDIO CAM DE 1300Euro PE MASINA,NU FOARTE MULT DAR DESTUL TOTUSI

Acum astept sa mi se accepte dosarul de leasing si am de gand sa i mi fac un sistem mult mai serios ca pe calibra si o sa mai mai gandesc la metode de descurajare pt hoti si cum i mi apar o sa le postez :)

BAFTA LA TOTI SI SA SPERAM CA O SA NE OCOLESCA HOTII :)

DRooPY 12-06-05 01:26

asa sa fie...sa ne ocoleasca ..:) :) :)

tzepesch 23-06-05 14:10

\"my hommies\" i-au spart odata vecinului masina, si n-avea cas, m rog, au luat o surubelnita si au spart-o si p-alu taicamiu, incercand s scoata casul din masina. n-au reusit, a gasit taicamiu surubelnitza infipta in tray-ul de caseta. faza tare era k doar trebuuia s tragi de cas si-l scoteai, fiind pe sine si cu mufe in spate. nu s-au prins baietzii :D :D :D :D :D

Hondarul 23-06-05 19:29

Acum ca le-ai zis, o sa se prinda ei :roll: :lol:

tzepesch 23-06-05 21:02

eh, nu mai e valabila de mult treaba.
oricum, acu pe dacia pe care era csul o s pun un player. cum il fixez in pop-nituri. stiu cum se baga un pop nit in perte fals de gips-carton, cum il fixez de striuctura metalica, dar CD-=Playerul???

cv-03-btf 27-10-05 22:01

O varianta pe care o testez in prezent este un sistem de securitate sielntios care sa te sune pe telefonul mobil, sau sa trimita un mesaj la un grup de prieteni. Bineinteles ca sistemul prezinta avantaje numai in varianta in care hotul sau hotii zabovesc o vreme in masina respectiv cateva secunde pana primesti BEEp-ul + timpul necesar sa combati actiunea.Sistemul are o oarecare autonomie in cazul decuplarii acumulatorului autoturismului si avertizeaza patrunderea ferma in autorurism.Mentionez faptul ca este folosita reteaua de telefonie mobila cu cheltuielile si riscurile legate de zona de acoperire si perioada de gratie!!!
O alta varianta care necesita investitii minime ar fi \" CAPCANAREA \" fiecarei \"scule\" in parte cu un magnet minuscul si un releu \" trestie \"
sau un simplu fir de cupru emailet care in momentul actiunii se rupe si declanseaza alarma ......si asa mai departe...........

MC Mate 28-10-05 18:38

Din cate am auzit nu mai e valabila faza la asigurare cu 10 %.Eu am un prieten care isi asigurase tot la masina lui.Jantele erau asigurate la 1300 euro si platea ceva de genu 180 E pe an.Interesati-va si voi la asigurator sa vedeti.
P.S. Vedeti k si Tiriac au asigurari de genu asta.La Asirom iti poti asigura si spoilarele daca ai facturi si casco.

B_84_RIP 02-11-05 23:10

eu am pus folie neagra deschisa pe toate geamurile inclusiv pe lateralele din fata si in primul rand nu sa mai vede asa bine in masina noaptea iar in al doilea rand hotii evita folia pt ca daca sparg geamul dupa aia tre sa rupa sau sa impinga si folia in masina si nu prea pot sa intre pe geam ceia ce ii obliga sa deschida o usa .Pana acum in 2-3 ani de cand folosesc metoda asta nu am avut probleme.Inainte cand aveam dacie imi scosesem incuietoarea de la portbagaj si facusem un sistem cu un motoras de inchidere centralizata de usa sa deschid si portbagajul di interor de la un buton care mergea numai cand puneam contactul.A si imi pusesem o sirena mare gen salvare la motor si una mica normala in interiorul masinii sub pedale in ideea ca daca tot intra sa ia ceva macar sa il doarea si capul :D
bafta si sa speram ca ne ocolesc ghinioanele

All times are GMT +2. The time now is 10:01.

- Copyright 2026 4Tuning