Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Capota carbon ......... sau imitatie !!! (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/35037-capota-carbon-imitatie.html)

colantarix 14-05-07 09:17

Re: Capota carbon ......... sau imitatie !!!

daca vrei sa infoliezi numai capota nu trebuie sa schimbi nimic in talon pt ca nu depaseste 30% din suprafata totala a masinii.

In curand o sa revin cu poze noi cu mitsubishi in foliat capota+ plafon+portbagaj+oglinzi infoliate in carbon + toate chederele acoperite cu folie negru mat datorita esteticii "imbatranite" a acestora.
A iesit o super masina cu un super look.
Si nu l-a costat decat 600 ron toata afacerea.

Pm for details

FIGHET 14-05-07 11:04

asai dar daca la gabor i se pune pata se poate lua de tine cu aceasta problema si dai din-truna in alta...........etc

Trickz 14-05-07 11:19

politia poate sa te amendeze pt orice daca vrea;) si ontopic: astept pozele cu mitsu...sa ma conving si eu daca merita cu adevaratXD

colantari 14-05-07 19:39

4 Attachment(s)
Mitsu Acoperit Cu Folie Carbon Capota + Plafon+ Portbagag
Chedere : Acoperite Cu Negru Mat Datorita Uzurii Acestora

colantarix 15-05-07 12:22

3 Attachment(s)
Inca un client multumit.
Priviti: capota , pleoape, oglinzi imbracate in carbon 200 ron toata afacerea.
Timp de executie 35 min.

CJ-01-WOB 15-05-07 18:10

Quote:

Originally Posted by colantarix (Post 902163)
Priviti: capota , pleoape, oglinzi imbracate in carbon [.

..cred ca ai vrut sa spui ''in folie imitatie carbon'' :rolleyes2

colantari 16-05-07 13:38

Quote:

Originally Posted by CJ-01-WOB (Post 902805)
..cred ca ai vrut sa spui ''in folie imitatie carbon'' :rolleyes2

bineinteles.
numai despre asta vorbeam.

eMH 19-06-07 21:59

deci eu zic ca cel mai bine e cu folie de carbon,da un look asemanator carbonului,e muult mai ieftina decat carbonul,si banuiesc ca nu te duci la curse,ca sa ai nevoie de greutate mica,deci,capota din tabla + folie de carbon :D

marin_m_alex 24-07-07 18:21

Quote:

Originally Posted by sir_sanjei (Post 897488)
ma hai sa fim seriosi. 150 RON nu este o suma mare comparand cu 500 euro+ ca dracu stie cat de scumpe sunt. dupa parerea mea parca ar fi facute in iad si pamantul le importa. eu zic ca merita sa platesti si 100 euro pt ati infolia capota daca ai lovea mai infoliezi si niste bari sau niste praguri sau poate chiar siu un eleron de fibra de sticla care ar arata bine in carbon.

pt ca procesu de fabcricare e destul de complicat cica si tehnologia cam la fel si scumpa

marin_m_alex 24-07-07 18:24

pt mai multe detalii va recomand situ www.***.ro veti afla acolo mai multe despre folie!PS.exista f multe firme care trimit oriunde aceasta folie prin colet

webcathos 28-07-07 23:30

mai recomanda-l odata te rog ca nu merge!!!! :(

mareo 12-08-07 10:05

eu zik sa`ti pui folie, ramani cu niste bani in plus si nu cred ca te supara:D

Urban per4mance 14-08-07 05:55

elementele din interior merg bine cu folia ''carbon'',este mult mai tare efectul cand ai piesa in fatza ochilor...de la distantza mai mare de 2-3 m deja nu mai este aceasi chestie..am avut pe un passat full 4motion asa si era belea interiorul

redteam 15-08-07 16:45

3 Attachment(s)
salut eu azi mi-am pus folie imitatie de carbon si arata super bine .Am pus pe capota si pe oglinzi si m-a costat 200 ron

Atasez si poze

colantari 02-12-07 09:53

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by redteam (Post 1048317)
salut eu azi mi-am pus folie imitatie de carbon si arata super bine .Am pus pe capota si pe oglinzi si m-a costat 200 ron

Atasez si poze

Salutare RedTeam. Sper ca esti multumit de folia pe care ti-am pus-o.
Aici mai sunt cateva realizari.
https://forum.4tuning.ro/531-firme-folii-auto/39512-colantari-auto-profesionale/page-2.html

xxdadixx 02-12-07 13:36

Cat e garantia la imitatie de carbon?

colantari 04-12-07 23:01

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 1225969)
Cat e garantia la imitatie de carbon?

12 luni la manopera si 24 luni la material.

colantari 04-12-07 23:05

8 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by colantari (Post 1230398)
12 luni la manopera si 24 luni la material.

alte poze ca sa va convingeti de profesionalismul firmei.

the_fury 11-12-07 19:12

se poate imbraca si un plastic ordinar de spoiler de la o masina veche? Daca da, cam care ar fii pretul?

AlliedComposites 11-12-07 19:20

nu dati cu paru-n mine, dar chestia asta tipa a KITCH!

pun pariu ca in maxim 2 ani, nu o sa mai aiba NIMENI asemenea aberatii nici macar pe bicicleta!!!!!!!!!!!!

Abtipildele erau misto cand eram la gradinita!

CJ-01-WOB 16-12-07 23:37

bloodfart
din pacate carbon fibre nu e atata de uzual si la indemana in Romania
cum e acolo la tine.

folia e o solutie cat de cat ieftina si rapida si o sa aiba priza ceva vreme zic eu

fiecare cu conceptiile lui ;)

BTW poate ar trebuii sa iti prezinti putin munca pe aici pe undeva pe forum.

AlliedComposites 17-12-07 21:46

Quote:

Originally Posted by CJ-01-WOB (Post 1249685)
bloodfart
din pacate carbon fibre nu e atata de uzual si la indemana in Romania
cum e acolo la tine.

folia e o solutie cat de cat ieftina si rapida si o sa aiba priza ceva vreme zic eu

fiecare cu conceptiile lui ;)

BTW poate ar trebuii sa iti prezinti putin munca pe aici pe undeva pe forum.

mai nu stiu, dar vad preturile care se cer pentru a se pune niste abtipilde ieftine (da ca crezi ca fibra de carbon e la indemana, sa vezi cat de usor se gasesc abtipilde din astea de carbon) mi se face rau, ca eu as putea sa le fac acelasi lucru in fibra reala, si poate chiar sa coste mai putin :lol: !

Am pus un feeler in sectiunea de bazar sa testez apa.... lumea pare cat de cat interesata deci poate o sa-mi mai prostituez pagina de web pe un topic doua in sectiuniile de modificari de exterior si interior 8)

https://forum.4tuning.ro/468-tuning-exterior/58738-interes-piese-carbon.html

Preparatul 12-11-08 22:25

1 Attachment(s)
cat m-ar costa sa pun folie pe interioru de la bertone?
doar ce e cu gri de pe centru ?
ms frumos

d_moushi 27-11-08 20:41

si eu sunt interesat sa cumpar capota din fibra d carbon si am gasit undeva prin state 2 firme foarte bune dar e problema cu adusu in tara http://www.carbon-fiber-hoods.com/en...target=d2.html

CJ-01-WOB 28-11-08 08:15

ce masina?

d_moushi 28-11-08 11:48

pentru 1 bmw E60..dar am inteles ca sunt probleme iarna...ca se raceste motorul prea repede:!:

Smenarul 28-11-08 17:44

imitatia asta de carbon este de mai multe feluri? ca in unele poze apare mai pe gri si unele mai pe negru, cele mai pe negru dau mai bine, am cautat si eu prin braila imitatie de carbon la firmele astea care fac reclame din autocolant dar au zis k nu fac asa ceva:(( pe net am gasit cu 250 RON pt capota dar nu as vrea sa o cumpar inainte sa o vad si inca o chestie cum se numea folia aceea pusa pe BMW`ul visiniu ca este tareee

BigBoss 06-02-09 19:23

Gata nu-si mai pune nimeni folie?Tocmai acum cand vreau eu sa pun la vectra ?

bobe 07-09-09 09:55

1 Attachment(s)
cred ca mai frumos arata o alta capota.....450 euro

moraru_m 15-09-09 15:40

vrei calitate ? alege capota din fibra de carbon in primul rand nu rugineste nu tre so schimbi in caz de accident,are rezistenta de 25 de ori mai mare decat otelul iar daca vei vrea sa vinzi masina te va ajuta mult la pret,etc.Sunt miii de motive pentru care ai putea sa optezi pentru carbon

bobe 15-09-09 21:53

corect!:D

KAY_ 16-09-09 05:05

eu am vazut cum se monteaza fibra de carbon aplicata peste o capota de tabla, cam delicata treaba pe acolo, multe straturi de lac , fibra destul de scumpa ... , rezultatu final se apropie de realitate, se vede clar ca nu e folie ,carbonu usor iesit in relief . se putea face si de la zero o capota dar nu stiu cui ii convine din cauza pretului .

colantari 16-09-09 08:00

Quote:

Originally Posted by moraru_m (Post 2641900)
vrei calitate ? alege capota din fibra de carbon in primul rand nu rugineste nu tre so schimbi in caz de accident,are rezistenta de 25 de ori mai mare decat otelul iar daca vei vrea sa vinzi masina te va ajuta mult la pret,etc.Sunt miii de motive pentru care ai putea sa optezi pentru carbon

O avea rezistenta mai mare, dar tot se crapa la un impact, iar retusarea unei capote din fibra de carbon dureaza.....si costa mult mai mult decat o chituire si o vopsire.
Sau mai simplu, se colanteaza capota fara a o mai vopsi.

moraru_m 16-09-09 18:03

e si normal ca u nu esti de acord cu fibra de carbon doar colantezi cu imitatie si asta ar insemna sa ti se rareasca clienti dar sincer decat imitatie mai bine carbon si daca nu stiai se face colantare si cu carbon si e si mai ieftina si mai calitativa
IAR PRETURILE DIFERA FOARTE MULT DE LA O FIRMA LA ALTA

colantari 17-09-09 12:07

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by moraru_m (Post 2645214)
e si normal ca u nu esti de acord cu fibra de carbon doar colantezi cu imitatie si asta ar insemna sa ti se rareasca clienti dar sincer decat imitatie mai bine carbon si daca nu stiai se face colantare si cu carbon si e si mai ieftina si mai calitativa
IAR PRETURILE DIFERA FOARTE MULT DE LA O FIRMA LA ALTA

Adevarat ca este mai calitativ, dar si mai costisitor cu fibra. Eu sunt de parere ca se merita doar daca ai o masina pentru curse si vrei sa fie mai usoara cu cateva sute de grame.
De ex. ti se pare ca arata urat masina de mai jos? Sau ca ar fi aratat cu mult mai bine cu fibra?

vacaroz 17-09-09 20:54

parerea mea e ca arata mai bine clean. punct!

AlliedComposites 18-09-09 22:05

Quote:

Originally Posted by colantari (Post 2647112)
Adevarat ca este mai calitativ, dar si mai costisitor cu fibra. Eu sunt de parere ca se merita doar daca ai o masina pentru curse si vrei sa fie mai usoara cu cateva sute de grame.
De ex. ti se pare ca arata urat masina de mai jos? Sau ca ar fi aratat cu mult mai bine cu fibra?

nu stiu de ce sunt abonat la topicul asta ca nu-mi amintesc sa fi postat pe el, dar mi-au sarit mai multe lucruri in ochi dupa ce m-am uitat mai putin de 30 de secunde...

1: capota din carbon nu e cu cateva sute de grame mai usoara decat cea de metal... sunt masini care au capote de in jur de 40kg... o capota din fibra de sticla + carbon (ceea ce se finde pe piata ca capota din carbon, in +90% din cazuri) are depinzand de marime cam 10kg, iar una facuta din 100% carbon si fara ranforsarea de pe spate are numai 1-2kg... daca pui la socoteala si portbagajul, investitia incepe sa se merite, pentru ca toti stim cum ne accelereaza masinile cand suntem singuri si cand mai avem o persoana cu noi ;)

2: crapari si reparatii: crapatul de obicei se intampla fiindca multe companii folosesc rasina sau gelcoat din poliester, in loc de epoxy si rasini de calitate, pentru ca aspectul e cam acelasi, si ce clientul nu stie si reduce costurile in mintea multor companii e bine venit si "business as usual"... De ce se crapa cel mai des piesele de carbon? Simplu, de la frig si de la lovituri... Ce se crapa? Gelcoatul de cele mai multe ori... Ce necesita reparatia? Raderea gelcoatului, si redarea piesei cu lac... E chiar atat de scumpa repararea? Nu, doar daca nu sti ce necesita de fapt reparatia, si firma care ti-o repara profita de asta ;)

3: ORIUNDE in lume, invelitul cu fibra de carbon, MAI ALES cu colant, e facut din doua motive principale: proprietarul nu isi poate permite mai mult, sau are o masina ieftina cu un motor prapadit, si vrea si el sa-si faca ceva sa para si el cat de cat mai smecher... In romania piata asta e disproportional de mare fata de in restul lumii, dar se vor schimba lucrurile si aici, pentru ca romanul nu e prost, si in timp preturile la produse din carbon vor fi asemanatoare cu in afara, si majoritatea vor prefera sa dea un ban in plus si sa aiba ceva de care chiar sa se poate mandri!

4: de ce nu vezi mai deloc colante in america si japonia si in mai toate tarile mari din lume? pentru ca sunt kitchuri, si chiar daca arata bine (vezi audiul de mai sus), cand te duci la un show sau iti arati masina la prieteni, tot tre sa explici "ca vezi, ca sti, ca de fapt nu e chiar carbon, e doar imitatie", si asta strica totul!

5: dupa mine, colantarile sunt FIX ca Spice Shopurile. Au umplut repede un gol din piata, dar in final vor avea aceeasi soarta.

moraru_m 19-09-09 11:09

in primul rand spunemi si mie cat a costat ????? pentru ca sigur poti colanta la aceiasi bani cu fibra.
da arata bine din poza nimic de zis .

colantari 19-09-09 12:08

Quote:

Originally Posted by moraru_m (Post 2651762)
in primul rand spunemi si mie cat a costat ????? pentru ca sigur poti colanta la aceiasi bani cu fibra.
da arata bine din poza nimic de zis .

Nu stiu cum poti sa spui ca se poate colanta cu FIBRA.
Ceea ce s-a aplicat este o folie Carbon look 3M si costa 450 ron.
Cu 100 euro iti faci la comanda o capota din fibra de carbon?

vacaroz 19-09-09 14:06

Quote:

Originally Posted by colantari (Post 2651938)
Nu stiu cum poti sa spui ca se poate colanta cu FIBRA.
Ceea ce s-a aplicat este o folie Carbon look 3M si costa 450 ron.
Cu 100 euro iti faci la comanda o capota din fibra de carbon?

tu compari un abtipild cu o capota din carbon? daca e sa o luam aa mai pune la socoteala si capota in sine. si mai e doar 450 ron?

All times are GMT +2. The time now is 03:31.

- Copyright 2026 4Tuning