Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Cele mai puternice motoare stock din fiecare categorie de cm3 (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/348494-puternice-motoare-stock-fiecare-categorie-cm3.html)

AdamRs50 04-01-13 23:21

Re: Cele mai puternice motoare stock din fiecare categorie de cm3

Intr-un final cred ca m-am hotarat ce fac...am gasit un site de piese auto unde imi da pe naga modelul masini si anul...si toate motorizarile care a avut acea masina.... site-ul se numeste onauto.ro si acolo arata si codul.... cel mai probabil voi cauta un kadett cu motor de 1.6s 1.8s sau 1.3s care de altfel au fost si pe manta si voi vedea ce voi face mai departe...sa trec de omologare si apoi vine tuningul sa vedem cati cai pot scoate. si cu cutia de viteze mai vad o sa caut ceva ce sa faca fata si sa se si potriveasca.... voi ce sugerati pentru cutie?

AdamRs50 04-01-13 23:30

Eu de exemplu am facut o lista in caz ca nu gasesc acele coduri de motor atunci mai am am cateva motoare asemanatoare si poate le invart cumva sa fie bine si cu rar-ul...acuma sper sa fie kw/ cp reali eu asa i-am gasit pe acel site....
\

nsl_iuli 07-01-13 22:16

Quote:

Originally Posted by AdamRs50 (Post 5279298)
bun...si atunci ce motor puternic imi recomandati ce as putea baga in categoria masinii ca sa fie in regula gen cum are manta gt/e? sau? Mercy anticipat

La rar nu o sa poti omologa(fara batai de cap) alt motor decat cu ce a venit masina din fabrica.
Ca motor poti inghesui acolo orice, asta sa te tina si buzunarul ca la asta se rezuma, a fost manta in bucuresti cu motor 3.5 bmw care fii sigur ca nu era trecut in acte.
Iar la ce te gandesti tu acolo cu taxe/impozite/asigurari/putere, asa ceva nu se poate.
Cu carpeala nu faci nimic, degeaba vrei tu sa iti pui sute de cai pe o caroserie depasita dpdv al tehnologiei de pe care se scurge rugina(aici nu vorbesc de masina ta, nu iti stiu masina) iei putina viteza si nu mai ai nici un control asupra ei(directie, frane mult prea slabe pentru puterea dezvoltata).

Quote:

Originally Posted by Robert Coca (Post 5281320)
De motor fara serie in carte ai auzit?

Exista si motor fara serie, foarte corect, dar daca te opreste 'domn inspector de la RAR cu echipajul se uita acolo la cod motor(alta rubrica din carte) si daca nu corespunde tot te-a ars;)

Robert Coca 08-01-13 07:43

Care cod motor? Eu nu mai am niciun cod/serie/tablita pe motor, iar motoarele sunt identice. ;)

john17 08-01-13 12:12

Quote:

Originally Posted by AdamRs50 (Post 5306367)
Intr-un final cred ca m-am hotarat ce fac...am gasit un site de piese auto unde imi da pe naga modelul masini si anul...si toate motorizarile care a avut acea masina.... site-ul se numeste onauto.ro si acolo arata si codul.... cel mai probabil voi cauta un kadett cu motor de 1.6s 1.8s sau 1.3s care de altfel au fost si pe manta si voi vedea ce voi face mai departe...sa trec de omologare si apoi vine tuningul sa vedem cati cai pot scoate. si cu cutia de viteze mai vad o sa caut ceva ce sa faca fata si sa se si potriveasca.... voi ce sugerati pentru cutie?

De la cele mai puternice ai ajuns la downgrade, ce tuning sa mai faci?! Eu iti dadusem solutia "in plic": sa upgradezi pe blocul masinii cu interne de 2.2 sau 2.4, nu stie nimeni ce ai inauntru, poa' sa te opreasca si mama si tata rar-ului...
Vezi ca nu prea sunt motoare care au echipat Manta alea de le-ai enumerat acolo! Pe Manta B eu stiu ca au fost 1.6, 1.9 si 2.0 CIH, un 1.2 cu arborele cu came in bloc si 1.8 OHC. C.V. la CIH e comuna intre capacitati si sunt cu 4 trepte sau Getrag 240 cu 5, cutia de OHC e similara cu Omega A de 1.8-2.0, ala mic de 1.2 habar n-am ce c.v. a avut.

AdamRs50 08-01-13 21:35

Quote:

Originally Posted by nsl_iuli (Post 5310287)
La rar nu o sa poti omologa(fara batai de cap) alt motor decat cu ce a venit masina din fabrica.
Ca motor poti inghesui acolo orice, asta sa te tina si buzunarul ca la asta se rezuma, a fost manta in bucuresti cu motor 3.5 bmw care fii sigur ca nu era trecut in acte.
Iar la ce te gandesti tu acolo cu taxe/impozite/asigurari/putere, asa ceva nu se poate.
Cu carpeala nu faci nimic, degeaba vrei tu sa iti pui sute de cai pe o caroserie depasita dpdv al tehnologiei de pe care se scurge rugina(aici nu vorbesc de masina ta, nu iti stiu masina) iei putina viteza si nu mai ai nici un control asupra ei(directie, frane mult prea slabe pentru puterea dezvoltata).

Exista si motor fara serie, foarte corect, dar daca te opreste 'domn inspector de la RAR cu echipajul se uita acolo la cod motor(alta rubrica din carte) si daca nu corespunde tot te-a ars;)

Stai linistit ca nu o fi carpeala...daca vreau sa pun si discuri pe spate cu etriere in minim 6 pistoane...credema ca m-am gandit ca daca accelereaza trebuie sa si opreasca. acuma sa vedem vreau sa gasesc un motor 1.3s ca alea sigur au fost pe ele...sau un 1.8s vedem ce gasesc

florin_cars 10-01-13 13:33

voi nu prea a-ti inteles ce a vrut si vrea Adam.
Noi ne cunoastem, am mai vorbit cu el, dar s-a gandit ca poate se lamureste cu toate optiunile pe forum, dar cred ca toata lumea mai mult l-a infundat.

Adam, varianta ce ti-am propus-o se discuta si la telefon, si in privat cand ai ocazia si treci prin TM, ca sa vezi ca e cea mai buna, restul de aici nu stiu de asa ceva, sau ma rog, nu zic.
cauta-ma si te pun in tema, dar nu online.
legat si de motorul propus de mine care are taxele minore si se si omologheaza fara probleme.
Daca iti aduci aminte la ce am vorbit cand am dus Manta la AR, iti vei da seama ca aici nu au inteles mai nimic baietii, rezolvam, dar cauta-ma ;)

Ce pot zice, e ca 2.0 16V-le prietenului meu s-a vandut de 2 luni, aia era arma tare si refacut, dar batea la ochi putin si nu se putea omologa ca mai toate propuse pe aici.

Eu a-si considera topicul inchis, dar pana nu ma cauti sa te lamuresc, degeaba :D

AdamRs50 12-01-13 12:23

Ideea e in felul urmator si tu sti deja florine...eu vreau sa iau ceva stock pe care mai apoi sa o modific. Am auzit ca este in Arad la noi ceva schrot ce se ocupa doar cu opel...si saptamana asta vreau sa dau o fuga pana la ei sa vad daca au cumva un motor din cele enumerate mai sus si daca nu au clar primu drum e la timisoara;) Oricum topicul nu e nevoie sa fie inchis.... chiar din potriva enumerati cum zice si in titlu ce motoare puternice credeti ca sunt pentru fiecare categorie de cmc.... pentru baietii din viitor care vor sa isi ia masini cu motoare puternice!

florin_cars 12-01-13 21:19

Dai un tel inainte sa iei o decizie, iar eu recomand 2 motoare, unul pt omologare, altul pt preparare si mai mult nu zic 8)

Santon 29-01-13 15:17

Cred ca nu s-a scris nimic despre motorul de Toyota aspirat 1.8i - 192 cai pus pe Celica. Cod 2zz-ge

Ma gandeam ca merita mentionat in thread.

florin_cars 30-01-13 14:58

ala e conceptie cam 2000+, mult peste buget, mult prea complicat de adaptat pt RWD si foarte slab in cuplu(penibil la liniute), dar bun de schimbat in cazul altuia mai slab, pe o Celica sa spunem sau alta japoneza.

Bong 30-01-13 19:32

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 5341285)
ala e conceptie cam 2000+, mult peste buget, mult prea complicat de adaptat pt RWD si foarte slab in cuplu(penibil la liniute), dar bun de schimbat in cazul altuia mai slab, pe o Celica sa spunem sau alta japoneza.

penibil la liniuțe? te rog...mai zi...cum e cu motoarele astea cu cai mulți cuplu mic de sunt penibile rău de tot... (verifică și clasamentele campionatului național și timpii scoși īnainte)

bluey 30-01-13 21:11

Bong, omul are dreptate. Campionatul national nu e cel mai bun exemplu. Masinile cu turbine si implicit cupluri mari sunt restrictionate tocmai pentru ca ar fi prea mari diferentele.
Pune langa masina ta, una identica ca greutate si putere dar cu cuplu mai mare. Adica ori motor mai mare ori turbo.

florin_cars 30-01-13 22:40

Quote:

Originally Posted by Bong (Post 5341731)
penibil la liniuțe? te rog...mai zi...cum e cu motoarele astea cu cai mulți cuplu mic de sunt penibile rău de tot... (verifică și clasamentele campionatului național și timpii scoși īnainte)

acum ~7 ani la tm, ctr vs Celica vvti 192cp - distante mari la 2 say 3 incercari
same result si contra unui rx8 231cp parca.

eMH 31-01-13 08:19

Stiti cum se spune, caii putere vand masini, cuplul castiga curse :lol:

TSC-Us 31-01-13 17:31

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 5342305)
Stiti cum se spune, caii putere vand masini, cuplul castiga curse :lol:

nu prea este asa: https://forum.4tuning.ro/19-facem-ros...ii-putere.html si nu ma refer doar pe 400m.

eMH 01-02-13 07:32

Stiu ca sunt doua caracteristici interdependete. Diferenta e doar turatia la care o obtii pe fiecare.

Tu preferi o masina cu 90 de cai si 110 Nm sau una de 75 de cai si 150 Nm? (dar ambele sa fie pe benzina) :rolleyes2

TSC-Us 01-02-13 09:36

corect!

am avut si eu pt cateva zile un rx8, dar bine ca am gasit sa-l dau repede. la cat consuma performantele erau mici daca faceai co comparatie performante consum, ceva ~20% si daca imi aduc bine aminte consumul era de 22%, mult pt ce stia masina aia sa faca.

Santon 05-03-13 10:10

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 5341285)

Florine, eu am scris despre motorul 2zz-ge in thread referitor la titlul sau. Nu stiu despre ce RWD zici, sau despre ce buget vorbesti.

P.S: Intr-adevar in lansari nu-i extraordinara dar ture sa stii ca treaba sta putin diferit.

crywolf 07-03-13 14:47

Nu exista motor mai mare de CIH de 110CP pe care sa il poti omologa pe Manta. Deci, legat de omologare, pleaca cu gandul de acolo. Si daca tot am trecut de chestia asta, nu mai esti limitat de cilindree.
Totusi, 2.4 de care pomenea Sebastian si John este cea mai buna varianta pentru ca vei ramane curat in acte, pastrand blocul tau.
Altfel, daca partea cu legalitatea in acte nu este ff importanta, recomand XE sau LET ca fiind motoare nu ff greu de adaptat si ofera performante ff bune in varianta stock si performante demne de lauda in variantele de upgrade.
3000 24V va cam dezechilibra masina, care si asa nu e ff echilibrata.
Orice alt motor nu isi are locul.

PS : mai e varianta de 2,6 DualRam de pe Omega. Uitai de el .....

iulica097 07-08-13 13:32

Pe logan daca vreau sa schimb motorul cu unul mai performant si legal de preferat ce e de facut ? Rar spune ca se poate omologa orice motor care nu a fost din fabrica pe masina respectiva , cu conditia ca emisiile de CO2 sa fie mai mici pe noul motor decat pe cel vechi . Varianta cu : Fara serie motor cum vi se pare ? Iau ITP ?

onucku 07-08-13 16:54

Quote:

Originally Posted by iulica097 (Post 5544198)
Pe logan daca vreau sa schimb motorul cu unul mai performant si legal de preferat ce e de facut ? Rar spune ca se poate omologa orice motor care nu a fost din fabrica pe masina respectiva , cu conditia ca emisiile de CO2 sa fie mai mici pe noul motor decat pe cel vechi . Varianta cu : Fara serie motor cum vi se pare ? Iau ITP ?

Altele sunt regulile pentru omologarea altei motorizari.Esti o sursa de umor involuntar fantastica.Bine,o pun si pe seama varstei fragede....fa tu varsta sa dai de permis si apoi vino cu intrebari din astea interesante.

iulica097 07-08-13 21:32

Quote:

Originally Posted by onucku (Post 5544349)
Altele sunt regulile pentru omologarea altei motorizari.Esti o sursa de umor involuntar fantastica.Bine,o pun si pe seama varstei fragede....fa tu varsta sa dai de permis si apoi vino cu intrebari din astea interesante.

ce treaba are permisul cu ce postez eu pe forum ? Acum va rog sa imi raspundeti la postul anterior si sa nu intram in polemici ca nu are rost , ce naiba cand ma uit la varsta dumitale mi-e greu sa cred ca ai putut spune asa ceva in acel post . Daca gasesc un 2.0 16v de megane rs il pot omologa ? Si care sunt regulile alea de omologare ? Pe siteu rar scrie ca noul motor nu trebuie sa depaseasca emisiile din talonul vechiului motor .

onucku 07-08-13 22:42

Quote:

Originally Posted by iulica097 (Post 5544564)
ce treaba are permisul cu ce postez eu pe forum ? Acum va rog sa imi raspundeti la postul anterior si sa nu intram in polemici ca nu are rost , ce naiba cand ma uit la varsta dumitale mi-e greu sa cred ca ai putut spune asa ceva in acel post . Daca gasesc un 2.0 16v de megane rs il pot omologa ? Si care sunt regulile alea de omologare ? Pe siteu rar scrie ca noul motor nu trebuie sa depaseasca emisiile din talonul vechiului motor .

Din ce stiu eu,nu trebuie sa depaseasca un anumit procent din puterea initiala a masinii.Mai precis 40%.Asta lasand la o parte costurile mari ale omologarii la R.A.R,costul motorului si al modificarilor necesare dupa transplantul unui motor sensibil mai puternic ( frane,suspensii etc.).

iulica097 08-08-13 09:30

Atat vroiam sa stiu . Multumesc

p_vio46 08-08-13 21:37

In primul rand trebuie să: conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr.2132/2005 pentru aprobarea Reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere - RNTR 7- prin schimbarea motorului trebuie să se menţină cel puţin acelaşi nivel al emisiilor poluante. [...]

si apoi http://www.rarom.ro/cs-uploads/categorii_vehicule.pdf

- In cazul in care schimbati motorul cu altul care se afla in gradul de motorizare (gama de motoare care a echipat un anumit tip de autovehicul pe parcursul intregului interval de fabricatie a respectivului tip), functioneaza cu acelasi tip de combustibil si nu genereaza modificari de putere mai mari de 40% determina omologarea vehiculului.
- In cazul in care schimbati motorul cu altul care nu se incadreaza in cazurile enumerate mai sus, suplimentar fata de operatiunile de omologare se fac si alte verificari inclusiv de catre Laboratorul de Incercari pentru Securitate Rutiera privind performantele sistemului de franare, determinarea repartitiei de mase, etc.

iulica097 08-08-13 22:32

Quote:

Originally Posted by p_vio46 (Post 5545362)
In primul rand trebuie să: conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr.2132/2005 pentru aprobarea Reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere - RNTR 7- prin schimbarea motorului trebuie să se menţină cel puţin acelaşi nivel al emisiilor poluante. [...]

si apoi http://www.rarom.ro/cs-uploads/categorii_vehicule.pdf

- In cazul in care schimbati motorul cu altul care se afla in gradul de motorizare (gama de motoare care a echipat un anumit tip de autovehicul pe parcursul intregului interval de fabricatie a respectivului tip), functioneaza cu acelasi tip de combustibil si nu genereaza modificari de putere mai mari de 40% determina omologarea vehiculului.
- In cazul in care schimbati motorul cu altul care nu se incadreaza in cazurile enumerate mai sus, suplimentar fata de operatiunile de omologare se fac si alte verificari inclusiv de catre Laboratorul de Incercari pentru Securitate Rutiera privind performantele sistemului de franare, determinarea repartitiei de mase, etc.

da cu noxele stiam dar cu putere am aflat de la onucku . Multumesc pt informatii .

alex_77_marius 24-10-13 18:55

Quote:

Originally Posted by iulica097 (Post 5544564)

Ai idee macar cat costa un motor F4Rt de Megane RS?Sa presupunem ca il cumperi...stii ce implica montajul lui pe Logan?Vrei sa faci swap acum?nu mai visezi la compresor sau turbo cum visai pe alte topicuri?Inainte de asta pune-i o suspensie si niste frane mai de doamne ajuta.

iulica097 24-10-13 21:11

Cu bani faci orice... F4RT pe logan implica in primul rand costuri foarte mari de omologare si verificare RAR pt ca 2.0 16v nu a fost produs in serie pe logan si intra la omologari individuale unde am inteles ca taxa e vreo 40mil , in al 2 lea rand nu am gasit nicaieri un astfel de motor complet (cu tot cu turbo) in stare buna . Mai e nevoie de cutie de viteze care si aia costa aproape cat motorul , mai tre planetarele , suportii , schema electrica , ECU , discuri pline cu striatii sau ventilate , arcuri sport , bari de rigidizare...etc. Toata investitia ajunge la cateva mii de euro deci tot conversie turbo ramane singura optiune . Am sunat la mai multe firme si mai jos de 350e nu au garret t3 , kompressoare nu vinde nimeni dar ar fi bine ca pana la anul sa mai gasesc eatonul m45 la razvanypo . Legat de titlul topicului : ce motor aspirat are cel mai bun raport cp/litru (motor de serie ma refer) ?

florin_cars 24-10-13 22:45

S2000 din cate stiu...120CP/L

AmunDei 26-10-13 20:03

Quote:

Originally Posted by iulica097 (Post 5599285)
Toata investitia ajunge la cateva mii de euro deci tot conversie turbo ramane singura optiune

Si conversia turbo cu cati bani crezi ca o faci? Turbina in sine va fi cea mai mica dintre grijile tale.

300zxtt 26-10-13 22:38

Quote:

Originally Posted by AmunDei (Post 5600522)
Si conversia turbo cu cati bani crezi ca o faci? Turbina in sine va fi cea mai mica dintre grijile tale.

E inca un copil.....cand va creste mare isi va da seama ce imaginatie bogata avea...

iulica097 27-10-13 09:34

Conversia cam o mie si ceva de euro... Oricum nu va ganditi ca vreau sa pun interne forjate cu presiune 1.5-2 , o sa bag maxim 0.5-0.6 fara interne forjate , pastrez evacuarea stock ca sa nu am alte probleme

Bong 27-10-13 19:09

Quote:

Originally Posted by iulica097 (Post 5600758)
Conversia cam o mie si ceva de euro... Oricum nu va ganditi ca vreau sa pun interne forjate cu presiune 1.5-2 , o sa bag maxim 0.5-0.6 fara interne forjate , pastrez evacuarea stock ca sa nu am alte probleme

evacuarea stock nu se poate păstra, din motive simple...și anume interesează-te cum funcționează un turbo și ai să te prinzi.

dacă se făceau conversii turbo cu 1000 eur...nu cu garrett t3...cu ultima chinezărie de turbină...juma de populație ne făceam și mergeam liniștiți la 0.6 bar ca băieții. și eu visam frumos cānd eram mic...

iulica097 28-10-13 10:50

Am vrut sa zic kompressor , ma iertati . La turbina trebuie modificata galeria

florin_cars 28-10-13 22:29

nu neaparat...

Gaby_Slo 31-10-13 18:59

adica pui compresor => mai mult aer in motor pentru cai in plus. pe langa tot aerul ala in plus trebuie si benzina ca sa arda aerul ala. Toate gazele alea care se formeaza in urma arderii motorului iti ies tot pe teava aia ca de robinet? eu zic ca si pentru compresor trebuie marita evacuarea, dar ma rog, tu stii mai bine :))

florin_cars 31-10-13 23:13

spuneai cala turbina rebuie modificata galeria, acu o iei cu compresorul..tu mai stii ce vrei sa spui sau ai chef de baza ?
Nu trebuie modificata galeria(de evacuare) decat la turbo pt a putea monta turbina intr-o anumita pozitie pe care gal stock probabil n-o permite.
Gazele ies ele pe unde le e locul facut, mai ales cand tu vorbesti de presiuni mici...

300zxtt 02-11-13 13:56

Un nebun arunca o piatra in apa si 100 destepti.....

AdamRs50 04-12-13 10:21

sper ca nu de mine zici nebun frate.... dupa toate cele zise voi ramane la varianta mea.... 1.8s (original mant) plus chiuloasa de 2.0sfi, blocul alezat la 2000cmc....interne de sfi... 2 carb dublu corp de 45...evacuare inox si poate repet poate si un compresor de aer.

All times are GMT +2. The time now is 04:50.

- Copyright 2026 4Tuning