![]() |
Re: Renault 21 Nevada GTX
Fara poezie in viata e pustiu!
Ca pe topicul meu de altfel... Are cineva idee daca gasesc niste piese de r21 la dezmembrari si unde anume? Multumesc anticipat! |
De ce nu cauti mai bine aici pe forum?Nu ai gasit nimic?Cam ce iti trebuie?
|
salut,
evident, nu am gasit absolut nimic de renault 21, de aceea incerc sa gasesc ceva in alta parte, cateva maruntisuri...imi trebuie delcoul pentru ca al meu are garnitura sparta, de ceva vreme nu imi mai merge aerul conditionat...nu mai are freon, insa nu mai primeste comenzi pentru turatia aerotermei....am nevoie si de unitatea de comanda de la climatronic pentru tipul asta de masina....si de displayul obc-ului obc-ul l-am reparat in weekend, dupa vreo 2 ani in care a refuzat sa coopereze. numai bine! |
1 Attachment(s)
cine ma poate ajuta si pe mine cu firele pe culori ce intra in mufa elementului de control al climatronicului?
am atasat o poza cu elementul, poate ma poate ajuta cineva. Multumesc anticipat! |
am gasit schema culorilor, insa nu a mai fost timp astazi de incercari...cat de curant voi rezolva si problema aerului conditionat si totul va fi magic din nou. Ultimile doua lucrari pentru confortul soferului si pasagerilor vor fi amortizoarele si aerul conditionat.
Numai bine! |
Imi place masina!
Ce amortizoare vrei sa pui? Iti recomand KYB! |
KYB imi doresc si eu sa pun, insa voi vedea de ce buget dispun in acel moment.
Sincer, imi doream o suspensie putin spre sport, dar nu gasesc absolut nimic pentru ea. |
3 Attachment(s)
Acum 3 saptamani masina a suferit o operatie/operatiune destul de complicata, dar avand in vedere ca este o marca frantuzeasca de ce ar fi trebuit sa fie simlu, nu?
Asadar, s-a demontat bordul masinii. ce s-a gasit in spatele bordului? Un fel de surprize surprize......suruburi slabite de prindere a bordului, plastice sparte (nerezistente la schimbari climatice cald-rece....dar si dupa 21 de ani ce pretentii sa mai am...) invelisul de vinil al bordului dezlipit, fire insirate ca la balamuc, fara a avea o ordine clara, desprinse din clemele de prindere, garniturile de etansare a gurilor de ventilatie distruse, fiind un burete prost care se coace in timp, si mai ales, extraordinar de mult praf (sursa de sanatate curata) Prin urmare am inceput operatiunea monstrul....am lipit invelisul de vinil inapoi pe bord evitand astfel dezlipirea lui in totalitate. Am aranjat toate firele intr-o ordine logica, le-am pus inapoi in clemele de prindere din care iesisera, am facut cleme noi, late pentru ornamentele de plastic (clemele originale nu mai aveau unde sa stea,asa ca a trebuit reconstructie), am refacut garniturile de etansare ale gurilor de ventilatie(cu ceva foarte complex si complicat = cheder de usi de interior) si am reasezat tuburile prin care circula aerul(acum mi se dezaburesc si mie geamurile desi climatronicul inca nu este rezolvat...va urma), am strans perfect suruburile de prindere a bordului( evident dupa ce am scapat de tot praful de acolo) si multe multe alte lucruri minore dar esentiale pentru a elimina zgomotele nesuferite. Rezultatul?? Cel asteptat, desigur. cu toate ornamentele puse la punct, masina are acum o ambianta placuta la interior, fara zgomote deranjante, chiar si cu amortizoare existente pe masina terminate pana la ultimul gram de ulei. Bonus, am refacut si OBC-ul, lucru ce ma enerva groaznic, iar acum functioneaza perfect. Si de ce sa se termine totul aici? ar fi fost deja mult prea simplu...Fiind un Break veritabil, si avand o instalatie electrica ce detine niste fire de calitate superioara chiar si celor din ziua de astazi....in canalele de trecere ale firelor de pe aripa pe luneta, s-au rupt aproape toate cablurile. Din nou, cu multa rabdare, am luat fiecare firicel in parte, le-am facut prelungiri, le-am lipit, le-am izolat si acum totul este in regula....exsita riscul sa se atinga intre ele daca nu rezolvam aceasta problema si s-ar fi putut intampla ce multi numesc....NO MORE RENAULT 21..... La exterior, daca tot am scos grila de protectie de la stergatoare, m-am gandit sa o si vopsesc intr-un negru satin, ea din neagra, in timp ajungand aproape alba. Pt ca tot aveam spray-ul de vopsea in mana, am rezolvat si bratul stergatorului spate. Au iesit aproape perfect :D Ce ar mai fi de lucru la masina?? Groaznic de multe....insa prioritare raman schimbul de amortizoare si refacerea instalatiei de climatizare(partea electrica). Dupa ce voi scapa si de sesiune, se va intampla si un detailing la motor, pentru ca cere (aproape in genunchi) acest lucru. Atasez si cateva poze din timpul operatiunii... Numai bine! |
Salut baieti,
Pus pe fapte mari si cu foarte mare elan, vreau sa mai rezolv niste probleme pe la masina, insa am mare nevoie de ajutorul vostru.... vreau si eu o recomandare la un service renault pentru a rezolva o problema la climatizare. Multumesc anticipat! |
intereseaza pe cineva un subwoofer cu statie si cabluri?
pret 200 ron fix! pt detalii lasati-mi p.m |
vandut
|
frumoasa masina.
|
Multumesc!
|
Parca este ca intr-un blestem.....abia ce am rezolvat problema cu scurgerea de ulei si am inlocuit vasul de expansiune, cel vechi fiind crapat, am efectuat schimbul de ulei....si azi-noapte, o haita de caini fiind in cartier si o pisica pe capota masinii mele....mi-au facut-o zdrente....vopseaua luata pana la tabla in foarte multe locuri..un brat de stegator aproape rupt, chederul la parbriz rupt......este o frumusete si nu doresc nimanui sa aibe parte de asa ceva.....
Numai bine.... |
Salut.
Te rog frumos, cand rezolvi cu climatizarea, sa imi dai si mie de veste. Ma lovesc de aceeasi problema. Orice idee ai sau sfat ce il primesti, posteaza-l te rog. Multumesc mult. |
Am gasit o schema pe un site spaniol, si acolo apar doua diode in schema. Intre releul de viteza si comutator. Verifica-le.
|
Poate fi inchis, multumesc!
|
l-ai dat?
|
masina nu se da, nu se dezmembreaza, va intra intr-un amplu proiect de reconstructie desi nu este lovita. Singurul lucru pe care nu l-am gasit aici este o solutie la orice problema ar avea masina si nu tin o pagina de forum doar pentru socializare.
|
Daca tot nu s-a inchis, masina se pregateste de ceva masiv :D Stay tuned!
|
salutari
are cineva idee daca portierele spate de la r21 turbo se potrivesc exact in locul celor de al nevada? |
am aflat intre timp ca nu se potrivesc....multumesc oricum
|
Salutari!
am la vanzare faruri smoked, stopuri si eleron Renault 21 turbo, 400 ron toate. Cineva interesat? |
3 Attachment(s)
Acestea sunt farurile, pret 120 lei.
|
am de prelungit 2 praguri de turbo pentru a le monta pe nevada, cunoaste-ti pe cineva care lucreaza cu fibra de sticla si poate face asa ceva??
|
Foarte bine arata masina pentru varsta ei. Tin minte cand eram mic si vedeam mereu o masina ca a ta la tata la serviciu, cand o vedeam cu geamuri electrice, inebunem :)) Despre fibra de sticla adreseaza-te aici https://forum.4tuning.ro/657-fibra-st...ua-altele.html
|
Multumesc!
Masina are momentan doar geamuri electrice fata, dar va primi atat geamuri electrice spate cat si oglinzi electrice si incalzire in scaune :) |
Mai bine de banii astia faci altceva la masina... Adica la ce te ajuta geamuri pe spate si oglinzi electrice?
|
pai sa o luam cu inceputul
in principiu ajuta la confort, ca un prim aspect. in al doilea rand, aceste mecanisme le am deja, trebuie doar montate. toate defectiunile pe care le are masina vor fi reparate in primavara incepand de la suspensie pana la climatronic. Ca un ultim aspect masina va fi revopsita in totalitate deoarece am avut niste OAMENI BINEVOITORI care au considerat ca este foarte zgariata si s-au decis sa imi traga niste dungi zdravene pe capota astfel incat sa nu mai iasa decat la revopsire......cu piatra au fost trasate acele "Marcaje" asta este viata, mergem inainte. Sa fac si o lista cu modificarile pe care le va primi sigur sigur masina in aceasta primavara: -suspensie sport fixa(nu se poate vorbi de reglabila in cazul renault 21 pentru ca este la fel de valoroasa ca aurul...poate mai valoroasa) -punte spate cu discuri -jante 17" 5x112 -evacuare -delcou nou -pompa de frana -parbriz nou -praguri oem de pe modelul 21 turbo -reparatie instalatie climatizare -geamuri fumurii -interior din piele -lcd computer bord nou -geamuri electrice spate -oglinzi electrice Cam astea imi vin in cap in acest moment. |
Quote:
|
Multumesc la fel!
|
salut
Caut anvelope 205/40 17" De vanzare parti caroserie Renault 21 turbo, cine doreste poate intreba pentru disponibilitate, preturi negociabile. |
Salutari
Am de vanzare portbagaj cu eleron 21 turbo - 200 lei 4 usi in stare perfecta-100 lei bucata 4 fete de usi din piele neagra- 200 lei luneta spate(fumurie)- 150 lei plafon in stare buna, trebuie doar curatat-150 lei faruri -150 lei stopuri-100 lei Preturile sunt negociabile! se mai pot vinde si motorul fara admisie si evacuare 500 ron si cutia de viteze 600 lei (piesele sunt de renault 21 turbo iar motorul este provenit de la quadra) In cazul in care nu se vor vinde se va da la fier vechi. Daca aveti nevoie si de alte piese intrebati pentru disponibilitate. Numai bine! |
Foarte faina masina, ma bucur ca o tii pe strazi. Spor la modificari in continuare, o sa urmaresc threadul.
|
Inca am o gramada de chestii de vanzare pt r21 si in special r21 turbo! in cazul in care exista doritori, astept cereri.
Numai bine! |
Valabil! la vanzare ft multe acareturi de 21 turbo si la preturi mici!
|
2 Attachment(s)
de vanzare jante silverstone pentru renault. pret 550 lei negociabil
0746030271 |
| All times are GMT +2. The time now is 13:28. |
- Copyright 2026 4Tuning