![]() |
Re: criterii BEST ENGINE
eu zic sa facem liniutze......8) ......soferii......:lol:
|
deci pana la urma cum e se pot inscrie masini pt best engine sau nu?
|
da... regulile le vom stabili pe baza discutiilor de aici
|
Quote:
Engine Tuning ... Asa cum o masina care participa la Best Exterior trebuie sa aiba o caroserie cat mai "tunata" , asha si un motor care participa la Best Engine trebuie sa fie cat mai "tunat" ... Exteriorul presupune o linie ... niste forme , un aspect total cat mai curat , o vopsea exemplara , niste elemente exterioare cat mai unice si care sa formeze o "incantare" in ochii privitorului ... la fel un motor , atunci cand te uiti la el ar trebui sa te faca sa casti ochii mari de mirare ... Daca o masina are o caroserie BOMBA ... dar e chit pe ea , jeg , rugina , praf ... asta inseamna ca nu are ce cauta la Best Exterior ... de ce ? Ptr ca ii lipsesc elementele care completeaza restul : Finisaje , Vopsea , Luciu ( nu Nicoleta ! ) , etc. La fel si un motor care are 1000 de cai dar nu se vad decat o invalmasheala de fire , cabluri , furtune , fiare ... Ar trebui sa existe o armonie intre elementele componente ... Atunci cand ridici capota , sa vezi cum li se fac ochii mari privitorului si i se ridica sprancenele in sus de mirare si sa il auzi : Ba frate ... eu motor ca asta nu am mai vazut ! Asta inseamna ptr mine BEST ENGINE ! Si inca 1 chestie ... Sa existe o brosura cu poze , modificari facute , ca sa inteleaga ala care se uita de unde s-a plecat , ce modificari s-au facut , ce piese s-au schimbat , cum s-au facut modificarile alea , ce implica respectivele modificari , care este un cost total aproximativ , cat au durat in ore de munca respectivele modificari ... Totul ca si cum ai incepe de la zero ! Asta ii intereseaza pe vizitatori ! "Cat ma costa frate sa fac si eu asha ???" "De unde ai cumparat aia si aia ?" "Unde ai facut chestiile alea?" Astea sunt intrebarile frecvente pe care eu le-am auzit la 4Tuning Day din 2006 ! |
masinile cu tractiune integrala , pt care nu va exista stand la fata locului , pot sa aduca fisa de dyno facuta in saptamana cu showul k sa aiba dovada d cati cai au?
parerea mea e k un raspuns negativ ar fi o discriminare :) |
O parere a unui profan: in viziunea mea "Best engine" inglobeaza o serie de calitati dinamice ale unui motor. Masina sa fie frumoasa, motorul poate sa fie urat cu spume, dar daca trage bine, e fiabil (nu pica o data la 10.000 de km si nu lasa dare de ulei dupa el) si este tunat clar peste ceea ce a dat fabricantul, pastrand insa in limite relativ normale calitatea si fiabilitatea, atunci poate fi declarat castigator... Sincer, nu ma incalzeste cu nimic vopseaua si luciu' (chiar si nicoleta) si lustrul de pe capacul de la culbutori de la o masina de nshpe mii de euro daca pe drum imi da fum o masina de 3-4 mii, tunata frumos in exterior, si cu un motor care nu e atat de vopsit si nu e pus cu fundita. Motorul tre sa traga si sa fie in buna conditie din punct de vedere tehnic! Caoseria si interiorul sa fie frumoase.
E doar o parere, nu dati cu parul :) |
Pai vb aiurea.....cum adica sa fie fiabil....? O sa imi desfaca cineva motorul sa vada ce pistoane am....ce axe cu came...sau mai stiu eu ce?....De unde stii tu cum se comporta masina aia pe drum.....?
"masina sa fie frumoasa...Caoseria si interiorul sa fie frumoase."....exista alte sectiuni care sa se ocupe de aceste lucruri...incurci borcanele. |
lasa... el vorbea despre curse, etc... ca doar n-o sa va punem sa mergeti 10.000 km sa vedem daca pica.
|
Quote:
La un 2.6 Biturbo daca ii pui un c@c@t de chip de 250 euro aproape ii dublezi puterea ... asta inseamna Best Engine ? Uita-te in toate revistele de Tuning si vezi ce fel de motoare sunt prezentate ... eu nu am vazut niciunul borat de ulei sau un amalgam de fire , furtune si fiare dedesubpt. Si daca straluceste ce e sub capota si totul este nou , schimbat cu ceva mai bun , piese de Up-Grade , automat se poate verifica daca a fost desfacut bucata cu bucata sau i-a dat o spoiala cu spray-ul de vopsit ouale de paste . |
A se studia :
Maxx-Tune , ADDX , GTI Mag , Option Auto , Import Tuner , Max Power ... si lista poate continua. |
Uite cateva motoare , potentiale castigatoare la BEST ENGINE : http://chevystreetperformance.com/
Cam asha ar trebui sa arate si sa functioneze un motor ... JmeKer ... |
Am inteles ce spuneti voi, insa... daca mi-as impinge dacia la 150 de cai si as vopsi motorul si l-as face frumos, cu fundita cu tot special pentru tuning show, dar dupa cateva sute de km as aduna piulite de prin motor, s-ar mai putea numi motorul meu best engine? Sincer nu cred...
Eu asta voiam sa subliniez. Sunt perfect de acord cu ce spui X-Ray, in legatura cu chip-ul... Chipul este o modificare minora si este privita in lumea de specialitate ca fiind "light adjustment"... De acord si cu ce spune ERY, insa un motor care nu e vopsit frumos(nu vomita ulei pe toate partile, deci intretinut), are axe cu came smechere, pistoane speciale si nu mai stiu ce alte minunatii gen volanta usurata etc, si arata fix a motor si nu are fundita, nu are strut-bar care sa-ti fure ochii, ci unul vopsit pur si simplu ca sa fie protejat metalul de coroziune, poate fi declarat pierzator sau la egalitate cu un motor care are vopsea draguta, furtune frumusele, filtru de aer ealizat cu ochi artistic, strut-bar vopsit superb, dar totusi are in el pistoane stock, volanta stock, injectoare cu debit standard? Dupa parerea mea, trebuie adoptat un arbitraj in care si design-ul sa aiba un cuvant de spus, insa greutatea cea mare sa o aiba caracteristicile motorului... pentru ca, in fond, telul motorului nu este atat sa incante ochiul, ci sa incante simturile cand toarce sau cand accelereaza |
Quote:
Adica degeaba arata frumos daca piesele sunt stock , nu ? Ok ... atunci sa se demonstreze ca piesele din care a fost realizat motorul sunt Up-Grade-uri care conduc la o crestere de performanta ... nu doar look ... Sunt de acord si cu lucrul asta ... SI cea mai buna treaba ar fi o brosura ... in care sa se prezinte exact ce am scris pe pagina cealalta ... Ca degeaba spune : Frate ... eu am pistoane de la un motor de 5000 pe motorul meu de dacie de 1300 si ingectoare de Boeing daca nu demonstrezi lucrul asta ... Corect ? |
Mas: sefu, pricepe ca ce zici tu, e o pregatire pentru curse, ca?
intelege o data, fa diferenta, si lasa pe cine are ceva idei sa se exprime, nu mai denatura discutia. indiferent daca ai inteles sau nu. Multumesc. |
Quote:
Fliu fliu....fliu,fliu,fliu...they don't understand english, i just asked for a Pepsi Light. |
@ Gratzian: OK, am inteles, ceea ce se doreste este defapt best styled engine. Eu credeam ca la categoria best engine trebuie sa intre motoare cu modificari aduse la partea tehnica si nu neaparat la look. Gata, nu mai comentez :)
@ERY: Be my friend! Be my friend! :D |
nu conteaza doar performantele. si designul e la fel de important:D
|
asha zic eu . mai ales intrun contest
|
Quote:
|
Quote:
Si cand ii aduci imbunatatiri ( care nu sunt neaparat de ordin estetic) nu e normal sa mearga mai bine ? Sau merge mai rau ? A inlocui un traseu de evacuare + turbina care sunt ruginite sau degradate cu o evacuare din Inox si turbina de 4 ori mai mare e doar aspect estetic ptr tine ? |
Unu si cel mai important criteriu ar trebuii sa puna accent pe performanta la care a ajuns motorul respectiv si anume facand comparatia cpstock - cp/prezentday,sunt destule masini la noi si marci chiar destul de variate care si-au dublat chiar si-au triplat cpstock...si asta impune schimbarea/modificarea multor piese interne ale motorului si nu numai...
PS:mai greu este pentru cele AWD..din cate am inteles nu este dyno pt ele.. |
sa nu uitam totusi ca performantele conteaza pe pista, la o expozitie primeaza esteticul...
|
Quote:
sau beauty engine?] |
nu,dar are dreptate, la o expozitie primeaza esteticul
|
si pana la urma se face sau nu best engine
|
cand am zis ca designul este important m-am gandit la un concurs de design. cand nu doar performantele motorului sant importante, ci si modul in care arata(grosimea vopselei/cromului, modul da aplicare, imperfectiunile... etc.). sunt de acord cu bogdanlascu care mi-a zis ca-l intereseaza doar performantele... shi pe mine:twisted: dar la un concurs de exemplu "best engine" si aceste criterii sunt luate in considerare. :D
|
Quote:
Si Specs-urile sunt insotite de o fisa de prezentare ... piese schimbate , ore de manopera , costuri , etc. De aceea exista cate un "dosar" de prezentare al masinii respective , cu diversele stadii de modificare ... ca sa nu existe "aberatori" ... intr-un cuvant : " Sa li se inchida ciocul" ... Prin urmare , propun ca la fiecare masina prezenta si care participa la aceasta categorie sa existe cate o fisa de prezentare care sa includa : 1) Descrierea Stock initiala ( Poze , caracteristici , etc) 2) Masina in timpul modificarilor 3) Modificarile detaliate ... poze cu piesele schimbate , up-grade-urile aduse motorului , transmisiei , sigurantei masinii , acestea demonstrand ca piesele din care a fost realizat motorul sunt Up-Grade-uri care conduc la o crestere de performanta ... nu doar look 4) Descrierea Stock Up-Grade Finala ( Poze , caracteristici , imbunatatiri fata de stock-ul Up-gradat , piese schimbate , ore de manopera , costuri implicite ptr fiecare piesa schimbata , costuri totale ( Pretul final al modificarilor ) Acestea 4 puncte conduc la existenta unei brosuri sau "fisa de prezentare detaliata" cu poze , modificari facute , ca sa inteleaga ala care se uita de unde s-a plecat , ce modificari s-au facut , ce piese s-au schimbat , cum s-au facut modificarile alea , ce implica respectivele modificari , care este un cost total aproximativ , cat au durat in ore de munca respectivele modificari ... Totul ca si cum ai incepe de la zero ! In acest fel poate o sa vedem daca exista cineva din Romania care a modificat toata partea mecanica a unei masini ... adica a lasat caroseria goala si a inlocuit toate piesele de mecanica cu altele mult mai performante , a modificat trenul de rulare al masinii respective, a schimbat transmisia , etc . Si poate sunt putini cei care inteleg ce inseamna lucrul acesta ... Eu am "inteles" ca asha ceva inseamna ceva in jurul a minim 10.000 Euro ptr o masina mai veche , si in jur de 25.000 euro ptr o masina mai noua ... ca sa nu mai discut despre masinile cu potential foarte ridicat de tuning cum a fi Subaru Impreza Wrx Sti la care doar diferentialele de Up-Grade costa vreo 7.000 euro ! Asta inseamna Best Engine & Best Specs ! Acum sa vedem cine se incumeta si poate demonstra tot ceea ce am spus mai sus ... :D |
In concluzie .. poate spune cineva cum vor sta Sigur lucrurile ? Sunt 2 categorii ? specs si looks ? E doar una care tine cont de ambele ? Am cam 2 persoane care asteapta un raspuns contret !
|
Testul Dyno este altceva si nu poate fi un criteriu decat pt cea mai puternica masina dar nu cea mai tunata.
De ce sa nu dam sansa si uni motor de 1600. |
parerea mea ( ceea ce nu inseamna ca trebuie sa fie si parerea voastra ):indiferent de motor,se raporteaza performanta de baza la performanta atinsa acum...reiese o crestere procentuala...motorul cu cea mai mare crestere procentuala castiga...asa au sanse si 1.6,si 1.2,si 2.0,toate motoarele au sanse...conditia necesara e sa fie prezent un dyno acolo,la fata locului...
|
puterea pe litru nu e o solutie cu cat motorul e mai mic cu atat are putere litrica mai mare.
|
presupun ca best engine trebuie sa fie un motor caruia i s-a facut ceva spectaculos ..... un surplus mare de putere o conversie bine facuta si in acelasi timp cat de cat fiabila...
|
da ..............................................
|
am observat ca foarte multi tuneri zic domne iti urc motorul in atatia cai, sau faci aia si obtii atatia cai...dar nici unu nu a zis domne in urma modificarilor care iti aduca atatia cai o sa arunci motorul la gunoi peste 5000km
cred ca toatea ideile enumerate pe thread-ul asta ca opinii ale fiecaruia ar trebui luate in considerare atunci cand se aleg criteriile de notare... parerea mea totusi este ca "the best engine" ar trebui sa aiba fiabilitate destul de mare pt un motor dus in extrem, raport cai/cmc cat mai bun posibil, un aspect impecabil si evident piese de ceea mai buna calitate folosite... dar ma intreb oare daca e corect si asa pentru ca sunt multi care incearca sa faca tot ceea ce pot si unii chiar reusesc sa aduca din niste motoare de 2 lei la viata ceva frumos, si mai sunt alti care se duc la mami si la tati si fac rost de 100-200 de mii de euro si isi fac un motor de moare lumea doar asa pentru ca se apropie un concurs de best engine si vor sa il castige, dar cei din urma habar nu au cum se schimba o bujie sau ce au sub capota... s-ar simti cineva aiurea cand ar da un premiu ca asta unui astfel de tuner???? |
Felicitari Tom (Jabba, STi) pt premiul castigat la TuningDays... Subaru'ul tau kiar merita dupa atata timp si bani investiti in el ceva "recunoastere". Acum mai ramane sa il vedem doar la "treaba" ;)
|
Congratz Jabba !
|
nene Tom sa ne traiesti si la mai mare . .
PS. Cand umplem cupele alea ? :) |
Felicitari Tom !
Felicitari Dream Squad ! |
Tom merita acest premiu.
Este o masina care are inglobata in ea pasiune si sume importante de bani. Votul meu a fost pt Tom! |
Adevarat, felicitari Tom, clar ai meritat premiul asta.Trei zile la rand am trecut pe acolo sa mai arunc cate un ochi...
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:46. |
- Copyright 2026 4Tuning