Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   TuningDAYS 2007 (https://forum.4tuning.ro/353-tuningdays-2007.html)
-   -   Jurizare concursuri (https://forum.4tuning.ro/353-tuningdays-2007/33779-jurizare-concursuri.html)

RoSonic 20-02-07 00:41

Re: Jurizare concursuri

Quote:

ideia lui gratian ca nota pt o masina sa fie compusa din mai multi factori e cel mai transparent sistem doar in cazul categoriei Best Car of Show. (implicit o munca mai scurta de numarare a voturilor).

restul categoriilor s-ar juriza la fel dar fara factorul "public" pt ca eu consider ca nu e destul de "educat" .
Da ai dreptate, si nu e chestie doar de faptul ca n-ar fi educat publicul ci mai mult de faptul ca un oarecare (pasionat/nepasionat/priceput/nepriceput)care a venit la salon, mult mai repede si mai sincer iti numeste o masina pe care el o considera cel mai frumos modificata, decat sa-ti faca o ierarhizare/notare pe diverse criterii.
Adica publicul ar fi mai receptiv la un biletel pe care pune numarul masinii preferate decat la un tabel pe care trebuie sa intocmeasca un top sau sa dea note pe categorii pe care poate nici nu le intelege...

Deci, ca parere personala eu as merge pe un sistem de genu:
- premiul publicului -> cea mai tunata masina [intrebare directa] => castigator cel care are cele mai multe voturi

- premiile juriului -> pe diferitele categorii in parte (interior, exterior etc) -> cu note pentru fiecare masina
La juriu am inclus cele 3 subcategorii: ""nota data de juriul cu experienta in domeniu, nota data de concurenti, care vor vota CELELALTE masini, nota data de presa si 4tuning."" si media facuta ponderat in functie de cele 3 subcategorii.

alex MG ZR 160 20-02-07 00:47

@RoSonic pt Best of show. eu vad ca si tine la votul publicului .un bilet de vot cu nr masini aleasa de el. la care sa se adune notele jurilor prin ponderile stabilte.

ideia cu topul, ierarhizare/notare era pt juriu nu pt public.

PaulMIG 20-02-07 02:11

Inca o idee referitoare la votul cu publicul. Pt a nu exista discutii dupa gen: "o cashtigat ala cu <ferarri> stock pt ca a furat ochii publicului si toata lumea l-o votat in loc sa aprecieze cata munca am bagat in masina mea" sper ca organizatorii sa nu permita unui participant care are masina modificata la exterior, dar stoc in interior, sa participe la Best Interior(de exemplu) chiar daca are navigatie si TV din fabrica. Aici puteti face marea diferenta, pt a nu lasa partea neavizata a publicului larg sa isi "consume" un vot degeaba. In acelasi sens nici o masina care la exterior nu are decat jante nu ar trebui sa participe la Best Exterior oricat de scumpe si de mari si de etc sunt ele. As mai putea da exemple dar sper ca m-am facut inteles si veti lua cat de cat in considerare acest aspect daca nu l-ati gandit deja...

Gratzian 20-02-07 02:45

da, foarte buna observatia. o sa fie putin mai dificil organizatoric, dar vom tine cont

Yackone 20-02-07 02:47

dar mai exista o categorie de masini care nu a fost luata in considerare...show car-urile...de exemplu ce face zozo cu opel-ul...va dati seama ca o asemenea masina va fi votata de public...chiar daca este la limita kitch-ului...banuiesc ca nu va fi singurul care va venii cu o asemenea masina...dar multe din masiniile ce vor fi acolo sunt masini pe care unii dintre noi le folosim zi de zi...iar unele masini sunt facute numa show....

o sugestie as avea in privinta impartirii masiniilor pe categorii...exista masini facute de amatori in propiu garaj si exista masini facute pe bani grei la firme profesioniste...mie unu nu mi-ar convenii ca dupa ce stau o luna sa-mi fac concep ceva ce n-are nimeni, sa vina o masina care are un body kit comandat dintr-un catalog, care mai exista pe inca 10 - 20 de masini, si sa castige...

cam atat mi-a venit in cap in momentul asta;)

Gratzian 20-02-07 03:11

problemele semnalate de tine nu au fost nici alta data nici acum nu or sa fie.
sunt ceva propuneri pentru criteriile de jurizare?

gaju 20-02-07 06:52

categorie exterior : -8 criterii punctate cu note de la 1 la 10
-aspect general
-incadrarea barii fata,spate,vopsea in tema masini,etc(aici juriu ar trebui sa fie drastic si ceea ce e greu : la ce masina raportezi notele?)

-incadrare jante,eleron(daca e cazul)
-un bonus de pina la 4 pct pt un tuning mai extrem(body-kit latit,etc)

categorie interior -la fel citeva criterii cu note de la 1 la 10

-aspect general
-panouri usi,bord,etc
-complexitatea lucrarii 0-4 pct
-alte modificari 0-7 pct

masina cu cel mai mare pct interior+exterior = WINNER

cu juriu eu unu as avea o problema cu prezentatori de emisiuni tv,deoarece parerea mea e nu sunt ok deoarece nu stiu cit sunt de implicati.
daca ar fi 10-15 oameni CARE SA FACA NOTAREA SEPARAT,NU IN GRUP ar fi undeva la 100 pct la exterior si 50 la interior x 15 note =maxim 1 500 pct la exterior si 500 pct la interior de unde zic eu ca ar iesi foarte clar o masina cistigatoare,in sensul ca fiind un numar mare de pct in joc o diferenta de 50 de pct e DEJA RELEVANTA.
eu nu as depuncta la exterior ASPECTUL sa zicem NEINGRIJIT (crapaturi mici,vopsea sarita) DEOARECE SUNT MULTE MASINI DE STRADA SI POT SUFERI DE PE URMA ACESTUI LUCRU.
IDEA PRINCIPALA SA FIE JURIZARE SEPARATA,NU IN GRUP SA APARA DISCUTII.
se pun pe net foile de jurizare si toti trebe sa la respectam.

REFERITOR LA PUBLIC,ESTE POSIBIL CA UNII DIN MOTOVE INDEPENDENTE SA NU AJUNGA NUMAI VINERI SEARA.CE FACEM CU EI?PIERD 2 ZILE DE VOTARE SI NU STIU CIT DE CORECT.

propunerea mea : o masina best of cars a publicului
juriu-exterior,interior,paint,etc,best car.
daca pusca cele 2 alegeri suntem profesori.

TopArt 20-02-07 09:04

Quote:

Originally Posted by Yackone (Post 759880)
o sugestie as avea in privinta impartirii masiniilor pe categorii...exista masini facute de amatori in propiu garaj si exista masini facute pe bani grei la firme profesioniste...mie unu nu mi-ar convenii ca dupa ce stau o luna sa-mi fac concep ceva ce n-are nimeni, sa vina o masina care are un body kit comandat dintr-un catalog, care mai exista pe inca 10 - 20 de masini, si sa castige...

foarte buna observatie ! foarte fondata dar un pic opresiva in jurizarea unei gasti de masini modificate. gasca respectiva e mai pestrita decat suita de masini care-au fost catalogate drept "cea mai" si "cel mai" de jeremy clarkson & co, in inima "bollywood"-ului.

deci, intr-o astfel de gasca pestrita, nu conteaza cine si ce-a facut si prin cine a facut. conteaza doar cuvantul juriului. la fel de corect, poate nu suntem la nivelul de jurizare al unui RIDLER, dar macar ne putem da interesul sa incercam. perfect de corect in continuare, pentru BEST OF SHOW conteaza NUMAI cuvantul publicului, nu fac decat sa ma repet.

revenind la celelalte categorii, fiecare face CUM STIE si CUM POATE modificari. tocmai motivul pentru care trebuie un juriu ales cu cap. JURIUL va sti sa faca diferenta intre un bodykit cumparat si montat si un bodykit realizat de la zero. JURIUL va sti sa faca diferenta dintre un kitshy boy si un bad boy si un good boy - referindu-ma cu caracter general la caracterul si personalitatea unei masini modificate. JURIUL va sti sa faca diferenta intre un interior cusut impecabil in piele si un interior capsat in vinilin. JURIUL va deosebi o incinta in forma de copaie/cada de o incinta functionala si estetica. ETC.

criteriile de jurizare... eu nu le pot vedea obiectiv DECAT prin prisma mea si a pregatirii mele. asa ca, pe scurt, ideile de baza pentru o jurizare competenta:

best car of show: - publicul este stapanul absolut al acestei categorii, ma repet

best exterior:
- estetica (ponderea modificarilor aduse cumulata cu estetica modelului de baza, plusuri si minusuri comparativ cu imaginea de marca, categoria si clasa, armonia liniilor, imbinarea elementelor intr-un tot unitar)
- functionalitate/ergonomie
- solutii complete ce asigura un impact vizual serios ("asortarea" imaginii cu substrat tehnic - suspensii, frane supradimensionate, jante, anvelope, etc.)
- asamblare (este si trebuie promovata o asamblare sigura si inginereasca a subansamblelor, in detrimentul sarmei si a siliconului, scotch-ului si presarii manuale)

OBS: pentru o jurizare transparenta propun 2 subcategorii: subcategoria best custom exterior (campul de bataie al "pimp my ride"-istilor si "boyd coddington"-ilor autohtoni) si subcategoria best import exterior (pleiada de kit-uri importate si modul fericit sau nefericit in care-au fost alaturate diversele subansamble ale diferitelor firme intr-un tot unitar, nu in ultimul rand - montarea fericita sau nefericita a diverselor subansamble de caroserie, in concordanta cu jante, anvelope, suspensie, frane, etc.) - in acest fel se poate rezolva foarte simplu "razboiul" custom/import. ;)

best interior:
- estetica modificarilor aduse
- ergonomia noilor ansamble (scaune/compartimentare/consola/cotiera/incinte/recompartimentare/folii/ionizare, etc., imbinarea fericita a functiilor produselor respective - estetica si functionalitatea)
- calitatea tapiteriei, calitatea cusaturilor, calitatea paint-ului pe diversele elemente de interior, plusuri si minusuri in analizarea ergonomiei postului de condus, si a celorlalti pasageri (unde e cazul...)

best paintjob:
- calitatea executiei
- imbinarea tehnicii cu talentul realizarii
- tema aleasa in contextul bodykit-ului sau al personalitatii masinii, a liniilor, a curbelor - intr-un cuvant, completarea cu celelalte elemente vizuale
- originalitatea si exprimarea fluenta a ideii, a temei

best autohtona:
-un cumul sugestiv de criterii enumerate mai sus.

PS: repet, e doar un rezumat, o suma de idei ce ar putea sta la baza criteriilor de jurizare ;)

PPS: cred si sustin cu tarie ca un criteriu SOLID de jurizare este, in conditiile actuale, OMOLOGABILITATEA MODIFICARILOR ADUSE. :D

BH-15-RIC 20-02-07 10:25

Quote:

Originally Posted by PaulMIG (Post 759867)
Inca o idee referitoare la votul cu publicul. Pt a nu exista discutii dupa gen: "o cashtigat ala cu <ferarri> stock pt ca a furat ochii publicului si toata lumea l-o votat in loc sa aprecieze cata munca am bagat in masina mea" sper ca organizatorii sa nu permita unui participant care are masina modificata la exterior, dar stoc in interior, sa participe la Best Interior(de exemplu) chiar daca are navigatie si TV din fabrica. Aici puteti face marea diferenta, pt a nu lasa partea neavizata a publicului larg sa isi "consume" un vot degeaba. In acelasi sens nici o masina care la exterior nu are decat jante nu ar trebui sa participe la Best Exterior oricat de scumpe si de mari si de etc sunt ele. As mai putea da exemple dar sper ca m-am facut inteles si veti lua cat de cat in considerare acest aspect daca nu l-ati gandit deja...

Ar fi bine sa fie asa PAULMIG dar sa nu uitam ca anul trecut o masina care nici macar nu a fost inscrisa in concurs a luat premiu la interior asa ca sper GRATIAN ca nu se uita greselile de anul trecut !;) Si vorba aia nu a votat publicul ci juriu competent!!!!!!;)

gaju 20-02-07 10:37

top art,
CU niste criterii cu punctaje adunate de pe la vreo 10 care ne batem capu ar iesi ceva?
dar din pacate unde sunt restul..................
care stiu sa acuze,dar nu isi bat capu cum si ce.
clasic la noi,ala nu e bun,aia e nu e bine dar de citeva zile suntem 4-5 care se zbat si restu .........PAUZA(comentam dupa show,e f simplu)

GRATIANE,e momentul sa repari ceva greseli si sa incepi cu CURAJ SI TRANSPARENTA ,odata trebe sa iasa treaba oki.

cu publicu o singura nelamurire:daca o masina nu ajunge numai vineri seara(stiu un caz de la noi) ce se intimpla cu ea?
cel mai frumos ar fi o masina a publicului,si niste decizii de la un juriu care o sa poata dupa eveniment sa iasa la inaintare si sa isi asume deciziile luate.
pina nu apare ceva concret ,eu m-am saturat sa ma zbat degeaba.
ne spovedim deocamdata degeaba,deoarece suntem 4-5 pe care ii intereseaza.

alex MG ZR 160 20-02-07 10:45

de aia ar fi bine ca al Best of show sa nu conteze numai publicul . sa poate sa ajunga intre si masini care vor fi prezente doar 2 zile si ponderea din nota nu ar fi asa de irecuperabila.

pt criterii ar fi bine sa facem o lista de propuneri ca sa stim ce am urmari si sa avem o discutie libera si constructiva si sa ramana doar cateva.

BH-15-RIC 20-02-07 12:34

Eu zic ca ar fi bine sa facem jurizarea cu juriu ales doar o singura zi si aia sa fie simbata caci sigur va fi ziua cu cele mai multe masini prezente si sigur si cel mai numeros public va fi tot simbata !!!
Si la showurile din strainatate la care am participat chiar daca a fost pe parcursul a doua sau trei zile tot o singura zi sa facut jurizarea .Asa se elimina posibilitatea ca unele masini sa nu fie introduse in jurizare pentru ca nu au ajuns si totodata se evita speculatiile ce ar putea sa apara cu privire la sistemul de jurizare pe mai multe zile .

Hondarul 20-02-07 15:56

Una la mana, propun ca in cazul nefericit (dupa mine) in care se va apela la juriu, acesta sa voteze "in gasca", in grup, NU SEPARAT, cum zicea Gaju. De ce? Indiferent de criteriile de jurizare, acestea pot fi subiective - mie poate imi place cum se continua linia spoilerului fata cu cea a pragurilor, gaju poate zice ca e de cacao. Acum cineva ar spune - pai aducem oameni care se pricep sa jurizeze. Cu alte cuvinte declaram ca facem tuning NUMAI PENTRU CUNOSCATORI, nu pentru toata lumea, pentru oricine ne admira masina. In styling, oricare ar fi el, este vorba de gusturi. Nu poti spune ca cineva se pricepe sau ca este mai cunoscator si licentiat in styling ca altul. E ca la femei - nu te poti da expert, ce mie imi place, altora poate nu le place. Repet, e chestie de gusturi.

Revenind la juriul "in gasca". Propun jurizarea sa se faca discutand langa masina, cu fisa in mana. De ce la comun? Sa se faca un brainstorming si sa se aleaga solutia cea mai buna. Exemplu:

"Eu ii dau lu' asta 7 puncte din 10 la exterior, ca arata si sta bine"
"Ia stai putin, ia uita-te la luftul asta care ti-a scapat..."
"Corect, asta nu am vazut... merita de fapt 3 puncte din 10"

Si tot asa... Jurizarea sa se bazeze pe discutie. Asa se alege si cel mai important premiu din lume, in domeniul tuningului - Ridler, de la Sema in Las Vegas. Un juriu se plimba de colo colo, impreuna, se uita la masina, discuta - "ce parere ai tu?" "cum ti se pare?" "ce nu-ti place?" etc. NICI UN MEMBRU AL JURIULUI nu jurizeaza de capul sau, singur langa masina si puncteaza ce-i trece lui prin cap.

De ce impreuna? Este greu sa faci un criteriu de jurizare obiectiv si care sa poata puncta corect. In grup, alfel se intampla, poti descoperi in urma brainstomingului puncte slabe si puncte forte ale masinii jurizate, altele fata de cele pe care o singura persoana le-ar putea vedea si puncta.

Sistem de jurizare, propus, dupa modelul american, dar adaptat la masinile romanesti. Fiecare masina are un total de 30 de puncte cu care pleaca. Se scad defectele. Castiga cea care are cele mai multe puncte ramase.

Exemplu
Best Exterior

Bodykit 10 puncte
se scade cate un punct pentru:
- luft intre spoilere/praguri si caroserie
- continuitate geometrica a linie facuta de spoilerul fata
- prinderea defectoasa a plasei metalice sau a materialului de umplere a prizelor de aer
- orice denivelare pe body-kit survenita in urma excesului de chit sau vopsea, care strica linia culorii si este vizibila
- inegalitatea spatiului dintre anvelope si caroserie (roata din stanga are 2 degete si cea din dreapta are o palma spatiu)
- fixarea defectuoasa a pragurilor si a spoilerelor (joaca sau nu sunt prinse bine)
- incadrarea gresita a evacuarii (direct prin plasa, spatiu prea mare sau prea mic intre tobe si spoiler, atinge bodykitul, topeste sau murdareste spoilerul spate, etc)
- suruburi sau prinderi diferite (bara este prinsa cu 6 suruburi de 3 feluri la nimereala, nituri, etc - denota gradul de munca)
- bodykit ineficient practic - prizele de aer nu racesc radiatorul sau intercoolerul, deflectorul de aer spate este mai mic ca rezervorul, pragurile au prize care nu duc nicaieri, aripioare inutile, etc
- elemente necorespunzatoare - sigla M3 pe dacie, semne inutile, sigla RS pe o Skoda normala (daca nu e nici echipata cu asa ceva), orice este in plus la exterior, pe bodykit

Jante & anvelope 5 puncte
- jante cu denivelari, defecte, zgarieturi foarte vizibile
- spatiu prea mare intre jante si caroserie
- anvelope de feluri diferite sau uzate excesiv
- discuri de frana false
- prezoane ruginite

Alte elemente 5 puncte
- evacuare defectuoasa, rupta, ruginita, murdara, stramba, etc
- linia usilor decalata de la caroseria initiala
- vopsea sarita, zgariata sau lacuita prost
- stopuri si faruri zgariate, puse prost, cu spatiu intre caroserie sau cu apa in interior
- eleron supradimensionat fata de masina, prins prost, ruginit sau stramb

PUNCTE BONUS - se adauga cate un punct pentru:
- vopsea cameleon
- portiere lambo-style
- suspensie hidraulica
- priza de aer pe capota eficienta
- bodykit custom - UNICAT
- orice element unicat - de exemplu: oglinzi cu monitoare
- neoane undercar
- eleron

In total am enumerat 30 de puncte slabe potentiale ale unei masini numai la exterior, fara a lasa loc de subiectivitate si fara a putea spune cineva ca mie imi place, tie nu-ti place. Sunt chestii concrete si care tin de bun simt. Acelasi lucru poate fi facut si la interior, best engine sau ce mai este...

Poate cativa dintre voi se gandesc ca sunt criterii prea drastice de jurizare. Dar ganditi-va ca o data sau de 2-3 ori pe an este un TUNING-SHOW si cine are pretentia sa castige trebuie sa faca un efort.

Din criteriile pe care se jurizeaza premiul Ridler din SUA ar fi - suruburile sa fie stranse in acelasi unghi, sa nu existe fire expuse, sa nu existe O AMPRENTA pe toata masina, sa nu se simta nici o denivelare in locurile in care incap doar degetele (sub aripa, sub priza de aer, sub caroserie:???: ), prezoanele sa fie toate in aceeasi pozitie, la fel si jantele, anvelopele sa aiba toti martorii, etc...

Adica criteriul de mai sus este chiar de bun simt :lol:

Lucian 20-02-07 16:05

Interesante criteriile. Se depuncteaza cumva daca vad un Rieger de opel pe bmw si invers ?

Hondarul 20-02-07 16:09

Quote:

Originally Posted by Lucian (Post 760827)
Interesante criteriile. Se depuncteaza cumva daca vad un Rieger de opel pe bmw si invers ?

Pai daca nu respecta cele de mai sus, da. Altfel nu vad de ce s-ar depuncta, in cazul in care cade bine si este pus bine. De aia nu am vrut sa se depuncteze nici daca o masina are bara Rieger, praguri Zender si bara spate Je Design. Poate oamenii au facut alegeri reusite si se leaga toate foarte bine, cine stie...

Ce e scris e doar o idee, daca se gandeste lumea si la altele, sa mai puna. Eu am pus accentul pe chestii care nu pot fi discutabile, asa cum erau mai toate in criteriile puse de Gaju.

Hondarul 20-02-07 16:18

Si inca o chestie... ar fi misto sa fie publicat inainte criteriul de jurizare, ca sa nu mai poata exista chiar nici o urma de discutie in urma alegerilor :lol: :lol: :lol:

MKE 20-02-07 16:30

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 760793)
Una la mana, propun ca in cazul nefericit (dupa mine) in care se va apela la juriu, acesta sa voteze "in gasca", in grup, NU SEPARAT, cum zicea Gaju. De ce? Indiferent de criteriile de jurizare, acestea pot fi subiective - mie poate imi place cum se continua linia spoilerului fata cu cea a pragurilor, gaju poate zice ca e de cacao. Acum cineva ar spune - pai aducem oameni care se pricep sa jurizeze. Cu alte cuvinte declaram ca facem tuning NUMAI PENTRU CUNOSCATORI, nu pentru toata lumea, pentru oricine ne admira masina. In styling, oricare ar fi el, este vorba de gusturi. Nu poti spune ca cineva se pricepe sau ca este mai cunoscator si licentiat in styling ca altul. E ca la femei - nu te poti da expert, ce mie imi place, altora poate nu le place. Repet, e chestie de gusturi.

Revenind la juriul "in gasca". Propun jurizarea sa se faca discutand langa masina, cu fisa in mana. De ce la comun? Sa se faca un brainstorming si sa se aleaga solutia cea mai buna. Exemplu:

"Corect, asta nu am vazut... merita de fapt 3 puncte din 10"

Si tot asa... Jurizarea sa se bazeze pe discutie. Asa se alege si cel mai important premiu din lume, in domeniul tuningului - Ridler, de la Sema in Las Vegas. Un juriu se plimba de colo colo, impreuna, se uita la masina, discuta - "ce parere ai tu?" "cum ti se pare?" "ce nu-ti place?" etc. NICI UN MEMBRU AL JURIULUI nu jurizeaza de capul sau, singur langa masina si puncteaza ce-i trece lui prin cap.

De ce impreuna? Este greu sa faci un criteriu de jurizare obiectiv si care sa poata puncta corect. In grup, alfel se intampla, poti descoperi in urma brainstomingului puncte slabe si puncte forte ale masinii jurizate, altele fata de cele pe care o singura persoana le-ar putea vedea si puncta.

Sistem de jurizare, propus, dupa modelul american, dar adaptat la masinile romanesti. Fiecare masina are un total de 30 de puncte cu care pleaca. Se scad defectele. Castiga cea care are cele mai multe puncte ramase.

Exemplu
Best Exterior

Bodykit 10 puncte
- prinderea defectoasa a plasei metalice sau a materialului de umplere a prizelor de aer
- orice denivelare pe body-kit survenita in urma excesului de chit sau vopsea, care strica linia culorii si este vizibila
- inegalitatea spatiului dintre anvelope si caroserie (roata din stanga are 2 degete si cea din dreapta are o palma spatiu)
- fixarea defectuoasa a pragurilor si a spoilerelor (joaca sau nu sunt prinse bine)
- incadrarea gresita a evacuarii (direct prin plasa, spatiu prea mare sau prea mic intre tobe si spoiler, atinge bodykitul, topeste sau murdareste spoilerul spate, etc)
- suruburi sau prinderi diferite (bara este prinsa cu 6 suruburi de 3 feluri la nimereala, nituri, etc - denota gradul de munca)
- bodykit ineficient practic - prizele de aer nu racesc radiatorul sau intercoolerul, deflectorul de aer spate este mai mic ca rezervorul, pragurile au prize care nu duc nicaieri, aripioare inutile, etc
- elemente necorespunzatoare - sigla M3 pe dacie, semne inutile, sigla RS pe o Skoda normala (daca nu e nici echipata cu asa ceva), orice este in plus la exterior, pe bodykit

- jante cu denivelari, defecte, zgarieturi foarte vizibile
- discuri de frana false
- prezoane ruginite

Alte elemente 5 puncte
- evacuare defectuoasa, rupta, ruginita, murdara, stramba, etc
- linia usilor decalata de la caroseria initiala
- vopsea sarita, zgariata sau lacuita prost
- stopuri si faruri zgariate, puse prost, cu spatiu intre caroserie sau cu apa in interior
- eleron supradimensionat fata de masina, prins prost, ruginit sau stramb

- vopsea cameleon
- portiere lambo-style
- suspensie hidraulica
- neoane undercar
- eleron

In total am enumerat 30 de puncte slabe potentiale ale unei masini numai la exterior, fara a lasa loc de subiectivitate si fara a putea spune cineva ca mie imi place, tie nu-ti place. Sunt chestii concrete si care tin de bun simt. Acelasi lucru poate fi facut si la interior, best engine sau ce mai este...

Poate cativa dintre voi se gandesc ca sunt criterii prea drastice de jurizare. Dar ganditi-va ca o data sau de 2-3 ori pe an este un TUNING-SHOW si cine are pretentia sa castige trebuie sa faca un efort.

Din criteriile pe care se jurizeaza premiul Ridler din SUA ar fi - suruburile sa fie stranse in acelasi unghi, sa nu existe fire expuse, sa nu existe O AMPRENTA pe toata masina, sa nu se simta nici o denivelare in locurile in care incap doar degetele (sub aripa, sub priza de aer, sub caroserie:???: ), prezoanele sa fie toate in aceeasi pozitie, la fel si jantele, anvelopele sa aiba toti martorii, etc...

du parerea mea acesta este cel mai bun mod de jurizare .... + daca ar fi dupa mine as pune si un baiat sa filmeze toata distractia si clipurile sa fie urcate pe forum, sa le poata vedea toata lumea si posesorul masinii, ca sa stie pe viitor unde sa mai lucreze si publicul, care se poate "cizela" si poate invatza ce sa aprecieze sau nu in viitor cand vede o masina tunata...

cred ca acesta ar fi modul cel mai transparent... pt ca sa spunem desi unul din membri juriului cunoaste unul din participantzi , acesta nu va putea da plus-uri masinii respective daca stie ca nu le are, pt ca se va vedea pe inregistrare mai tarziu...:D

Hondarul spunea mai sus de premiul Ridler de la SEMA ... asa se face si acolo, cu cameramanii dupa ei...;)

AlecsM 20-02-07 17:24

[quote =Yackone ]

[/quote]
bravos x 999

asta e de fapt lucrul care a deranjat din cate stiu eu anul trecut ....cand a castigat zozo.. si io 1 cred k ar trebui bagat la o alta categorie !

+ ca sunt pentru si la ce a propus Hondaru ....dar parca merita mai multe puncte jantele ...parerea mea e ca jantele conteaza cel putzin 60 % din aspectul masinii final ...

p.s. la ceva legat de engine sau putere ...v-ati gandit ?

Hondarul 20-02-07 17:43

Legat de jante mai mult de atat o dam in chestii care sunt subiective. Plus ca nu poti depuncta pe unul ca nu are croame, asa cum pe cel cu croame nu-l poti depuncta ca nu are spinnere. Si sunt masini pe care niste jante mate dau mult mai bine ca cele lucioase. La fel si dimensiunea - nu poti depuncta ca are jante prea mici, poate omul o duce pe maica-sa la piata, dar daca distanta este suparatoare prea mare, atunci da, la revedere punctul respectiv.

Yackone si AlecsM, in ceea ce am scris eu nu se poate face asemenea discriminare. Si crede-ma ca tendinta de a gresi in tuningul unei masini o au mai degraba firmele care sunt mereu pe graba si in criza de timp, nu cei care fac incetisor in garaj chestiile custom.

Veniti si cu alte idei. Dar repet, sa fie concrete, nu sa lase loc la interpretari.

gaju 20-02-07 19:30

Quote:

"Corect, asta nu am vazut... merita de fapt 3 puncte din 10":

parerea mea a fost ca se pot influenta unul pe altul,poate fara sa isi dea seama

[QUOTE=Hondarul;760793]

Este greu sa faci un criteriu de jurizare obiectiv si care sa poata puncta corect. [QUOTE]

perfect de acord,dar se da prea multa importanta faptului ca sunt citiva care contesta fara sa aiba nici o treaba.aici e marea problema.am ajuns sa nu avem incredere in fortele noastre din cauza altora care nu sunt implicati asa de tare.
hondare,noi anul trecut am suferit din cauza jurizarii poate cel mai mult,nu cred ca e cineva curios de detalii,dar te rog sa imi spui daca a facut WSRu taraboi mai mult decit altii,am spus ce nu ne convime si atit.

[QUOTE=Hondarul;760793]
Exemplu
Best Exterior

Bodykit 10 puncte
[QUOTE]
e un criteriu f ok,dar 2 aspecte
ce vina au proprietarii ca vopsitorii nu sunt de calitate
referitor la prize eu mai degraba cred ca ele au fost montate mai mult de design,totusi sint masini de tuning,nu de curse.
sunt foarte rare masinile la noi care au nevoie de prize speciale

- jante cu denivelari, defecte, zgarieturi foarte vizibile(daca masina circula toata ziua,ce sa faca?sa isi schimbe jantele lunar?aici poate e loc de un pic de indulgenta tinind de drumurile noastre.
- discuri de frana false
- prezoane ruginite

Alte elemente 5 puncte
- vopsea sarita, zgariata sau lacuita prost ?= pot surveni daca circula zi de zi cu masina,totusi la noi nu sunt bugete ca pt fiecare show sa se vopseascca masina

- vopsea cameleon = poate nu neaparat
- portiere lambo-style
- suspensie hidraulica = sau poate si reglabila
- neoane undercar
- eleron = daca masina arata mai bine fara eleron?

[QUOTE=Hondarul;760793]

Poate cativa dintre voi se gandesc ca sunt criterii prea drastice de jurizare.
[QUOTE]

asa si trebuie
Quote:

cred ca romania nu e pregatita pentru asa ceva,deocamdata,dar trebuie dat tonu.

hondare,nu vreau tensiuni,dar eu am facut propuneri pt a fi discutate,eu unul nu pot gindi sistemul de votare perfect singur.
miine o sa iti trimit pe PM o notare de la oradea
singura mea dorinta este sa apara in sfirsit un rezultat care poate fi demonstrat cit mai usor pt CIRCOTASI,sa se faca diferente clare si referitor la ce ai propus pune 60 pct si da mai multe penalizari pt abateri,pt a reiesi la sfirsit ceva concret,e posibil ca la un punctaj mic sa ai egalitate
las ca o sa bem o bere si ne mai ''certam'' pe acolo

EU VREAU SA FIE TRANSPARENTA SI CORECTITUDINE,NIMIC MAI MULT

AlecsM 20-02-07 19:47

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 761037)
Legat de jante mai mult de atat o dam in chestii care sunt subiective. Plus ca nu poti depuncta pe unul ca nu are croame, asa cum pe cel cu croame nu-l poti depuncta ca nu are spinnere. Si sunt masini pe care niste jante mate dau mult mai bine ca cele lucioase. La fel si dimensiunea - nu poti depuncta ca are jante prea mici, poate omul o duce pe maica-sa la piata, dar daca distanta este suparatoare prea mare, atunci da, la revedere punctul respectiv.

nu e vba k tre sa depunctezi croamele k altu are spinnere ...ideea e sa se puncteze care dau cel mai bine p masina respectiva ...adik ....de exemplu degeaba imi pun io p megane spinnere ...k ar arata k dracu ... si referitor la aia cu piatza ....nu st d aceeasi parere ... adik uite io pt masina vreau sa-mi cumpar jante special pt evenimentul asta

Lucian 20-02-07 20:18

Bun deci din ce inteleg daca nu am 8 display-uri inmasina si eventual unul in portbagaj nu are rost ? Nu e TUNING ? Buuun .... o sa am 8 displayuri in masina , unul mare in portbagaj , un pupitru de mixaj pe panoul din spate pt a putea face un live session la stand .... apropo ... butelie de NOS se pune la tuning ? Hai sa fim seriosi. Cred ca ar trebui punctata o masina OVERALL nu depunctata ca nu are display sau lambo doors . Si cum spunea si TopARt ... ar trebui punctate prizele de aer eficiente nu de tuning ... mai stiu eu masini cu 6 tevi al evacuare. Poate imi explica prin ce dinamica a fluidelor s-a ajuns la o evacuare optimizata pe 6 tevi ...

dshockevo 20-02-07 20:25

Quote:

Originally Posted by Hondarul
- vopsea cameleon
- portiere lambo-style
- suspensie hidraulica
- neoane undercar
- eleron

Hondarul a zis ca se Puncteaza o masina pt cele enumerate mai sus , nu ca s-ar depuncta o masina care nu are asa ceva ...

gaju 20-02-07 20:33

Quote:

Originally Posted by Lucian (Post 761391)
. Poate imi explica prin ce dinamica a fluidelor s-a ajuns la o evacuare optimizata pe 6 tevi ...

a fost doar design,dar jur ca a avut un impact mai mare decit am crezut vreodata...si jur ca au mers toate
am motor de 1.8 si nu stiam cum sa imi umplu spatiu dintre prize si uite asa am pus sase dude.
masina aia nu a avut nici o treaba cu cursele,are doar 2,3 tone.

UITE DE ASTEA SUNT BUNE SHOWURILE,ne cunoastem si mai facem dinamica fluidelor(asta e chestia f interpretabila=a berii,a apei, a benzinei, a NOSului)

sper ca am lamurit problema si te provoc LUCIAN la o dinamica prin otopeni,dar tunata culoare blonda.

X-Ray-Eyes 20-02-07 20:36

Quote:

Originally Posted by AlecsM (Post 761010)
p.s. la ceva legat de engine sau putere ...v-ati gandit ?

Doar 3 categorii mari si late ???
Exterior , Interior si Best Of SHow ???
Unde sunt restul ???
Best Engine , Best Paint~Job ... etc.

Si va convine ca masina sa arate la exterior de nota 10 si sub capota sa infloreasca mucegaiul de praf si mizerie si sa curga in 2 zile tot uleiul din motor ???
Eu nu am vazut in nici o poza de la vreun TuningShow de pe afara asha ceva ...

TopArt 20-02-07 20:49

Quote:

Originally Posted by X-Ray-Eyes (Post 761444)
Doar 3 categorii mari si late ???
Exterior , Interior si Best Of SHow ???
Unde sunt restul ???
Best Engine , Best Paint~Job ... etc.

perfect de acord !!!

am scris mai sus:

1.
Quote:

Originally Posted by Topart
pentru o jurizare transparenta propun 2 subcategorii: subcategoria best custom exterior (campul de bataie al "pimp my ride"-istilor si "boyd coddington"-ilor autohtoni) si subcategoria best import exterior (pleiada de kit-uri importate si modul fericit sau nefericit in care-au fost alaturate diversele subansamble ale diferitelor firme intr-un tot unitar, nu in ultimul rand - montarea fericita sau nefericita a diverselor subansamble de caroserie, in concordanta cu jante, anvelope, suspensie, frane, etc.) - in acest fel se poate rezolva foarte simplu "razboiul" custom/import.

si 2.
Quote:

Originally Posted by Topart
din juriu trebuie sa faca parte:
...
reprezentanti tehnica si mecanica auto
...

asta vis-a-vis de Best Engine ca si categorie. o sustin cu toata seriozitatea si placerea, mi se pare un plus adus evenimentului ! ;)

X-Ray-Eyes 20-02-07 21:42

Quote:

Originally Posted by TopArt (Post 761480)
perfect de acord !!!
Best Engine ca si categorie. o sustin cu toata seriozitatea si placerea, mi se pare un plus adus evenimentului ! ;)

Si Best Engine nu inseamna ca vopsesti capacul motorului cu oja sau ca pui un extinctor vopsit cu albastru pe care ai trantit un sticker cu nos langa baterie ... sau ca tragi niste tuburi colorate cumparate de la electrica pentru izolatie ...

Best Engine dupa parerea mea inseamna un MOTOR NOU cu un PLUS DE IMBUNATATIRI pe care potzi sa "il lingi" de curat si impecabil ce este !

BH-15-RIC 20-02-07 21:44

;) HONDARULE hai sa zic ca as fi de acord cu toate criteriile tale de punctare sau depunctare dar ii una tare care ma supara si nu prea pot fi de acord cu ea - vopsea sarita, zgariata sau lacuita prost - asta e mai greu pentru noi de exemplu care folosim masinile zi de zi !!!!!!!!!!!!!;)
Si chiar daca nu ar fi asa nu uita ca noi venim cam de la 600 km distanta si e chiar greu sa nu iei o pietricica in spoiler sau pe capota !!!!!!!!!!!;) ;) ;)

Lucian 20-02-07 21:54

Quote:

Originally Posted by gaju (Post 761434)
a fost doar design,dar jur ca a avut un impact mai mare decit am crezut vreodata...si jur ca au mers toate
am motor de 1.8 si nu stiam cum sa imi umplu spatiu dintre prize si uite asa am pus sase dude.

UITE DE ASTEA SUNT BUNE SHOWURILE,ne cunoastem si mai facem dinamica fluidelor(asta e chestia f interpretabila=a berii,a apei, a benzinei, a NOSului)

sper ca am lamurit problema si te provoc LUCIAN la o dinamica prin otopeni,dar tunata culoare blonda.

E ok ... dar eu prefer brunetele . Ideea mea era ca daca pun ceva pe masina pun .... sa aibe un sens nu doar optic . Daca pun doar optic .... fac masina sorcova doar pt tuning show . Nu am nimic personal cu tine si cifra 6 a fost spusa la nimereala .

Lucian 20-02-07 21:55

Quote:

Originally Posted by dshockevo (Post 761408)
Hondarul a zis ca se Puncteaza o masina pt cele enumerate mai sus , nu ca s-ar depuncta o masina care nu are asa ceva ...

Si daca nu are nu se puncteaza .... deci ....

Yackone 20-02-07 22:04

Quote:

Originally Posted by BH-15-RIC (Post 761665)
;) HONDARULE hai sa zic ca as fi de acord cu toate criteriile tale de punctare sau depunctare dar ii una tare care ma supara si nu prea pot fi de acord cu ea - vopsea sarita, zgariata sau lacuita prost - asta e mai greu pentru noi de exemplu care folosim masinile zi de zi !!!!!!!!!!!!!;)
Si chiar daca nu ar fi asa nu uita ca noi venim cam de la 600 km distanta si e chiar greu sa nu iei o pietricica in spoiler sau pe capota !!!!!!!!!!!;) ;) ;)

sunt prefect de acord cu tine RIC...
de exemplu eu ma inscriu la best ext...masina mea va fi prefecta la imbinari, lufturi si alte chestii...singura problema e ca masina nu va fi facuta si pt best paint job...voi fi depunctat ca am o culoare "normala" si ca masina are defectele traficului de zi cu zi???...nu cred ca este normal...asa intelege sa fie depunctata daca anumite linii de design nu se imbina cu masina...dar nu ca eu folosesc masina in fiecare zi si c-o tin aer liber...asta ar insemna ca in inaintea fiecarui tuning show sa-mi vopsesc masina... ;)

BH-15-RIC 20-02-07 22:27

De acord si cu ce spui tu YACKONE caci si dupa parerea mea nu ar trebui depunctata o masina care are culoare normala , ci masinile care au cameleon sau altceva sa le fie acordat un punct in plus de ex. dar in nici un caz depunctata !!!!;)

AlecsM 21-02-07 00:56

Quote:

aualeuuuu ...tu esti cu tobele ???? am mai si citit ce ai scris pana acum :D:D:D loool ...no offence si sorry de offtopic da nu m-am putut abtzine :P sper sa nu t superi dae e cel putzin exagerat de "unikat" !

cat despea masinile usor zgariate ...tocmai d'asta zic io k ar trebui bagata la alta categorie de concurs masina facuta numai pt show si care vine p platforma !!

X-Ray-Eyes 21-02-07 01:01

Quote:

Pai de unde 2,3 tone ??? ca normal are vreo 1,3 tone ! Inca o tona de la ce ?

gaju 21-02-07 07:06

Quote:

Originally Posted by X-Ray-Eyes (Post 762120)
Pai de unde 2,3 tone ??? ca normal are vreo 1,3 tone ! Inca o tona de la ce ?

muzicantii,8 baterii,pe bune am pus-o pe cintar cu mine in masina

Hondarul 21-02-07 10:55

De ce ganditi negativ? Mai ales Lucian... Gandeste-te ca nu toti au lambo-doors, dar e normal ca cei care au sa primeasca un punct in plus. Si gandeste-te ca poate nu primesti punte la vopseaua cameleon dar primesti puncte la restul... Este un echilibru.

Daca deja au aparut nemultumiri de la fiecare care privesc jurizarea prin prisma masinii personale, e clar. Nici nu vreau sa stiu ce o sa iasa dupa aia...

Eu as zice sa se faca un criteriu clar si limpede, fara a mai cere parerea multimii ca oricate persoane citesc, atatea pareri vor fi.

AzzKikR 21-02-07 11:13

Intrebare: Eu care o sa vin in fiecare zii acolo cum fac??? 40ron intrarile + 20ron parcarile +80ron benzina(in cel mai fericit caz)+ o parte din bani pt masinile expuse zic eu ca se cam aduna...

gaju 21-02-07 11:18

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 762554)
Daca deja au aparut nemultumiri de la fiecare care privesc jurizarea prin prisma masinii personale, e clar. Nici nu vreau sa stiu ce o sa iasa dupa aia....

SSCCCCAAANNNNDDDDDAAAALLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
eu zic sa renuntam la premii............
hai ca e la gluma,toata lumea isi motiveaza alegerile si VOI nu aveti decit sa alegeti citeva,SA LE POSTATI CLAR,si dupa aia sa reluam discutiile,DAR LA SUBIECT.FACETI UN NOU TOPIC CU EXTERIORUL,INTERIORUL,BEST OF,BEST ENGINE,ETC unde revinim la concret ca deja ne-am facut antrenament dar la gramada.
eventual o categorie pt "raceri" de exemplu,cel mai sportiv si functional look.

Gratzian 21-02-07 11:28

Quote:

Originally Posted by AzzKikR (Post 762579)
Intrebare: Eu care o sa vin in fiecare zii acolo cum fac??? 40ron intrarile + 20ron parcarile +80ron benzina(in cel mai fericit caz)+ o parte din bani pt masinile expuse zic eu ca se cam aduna...

pentru toti expozantii vor fi legitimatii, parcari, etc...

Hondarul 21-02-07 11:29

Gatu' ma-sii... nu am masina de concurs, nu ma intereseaza cum se jurizeaza. Adica nu ma mai intereseaza, ca orice ai zice aici, se gaseste si lume nemultumita. Spor la elaborat sistemul de jurizare!:lol:

All times are GMT +2. The time now is 09:23.

- Copyright 2026 4Tuning