Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Octavia 1.2TSI vs 1.6 16v MPI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/316173-octavia-1-2tsi-vs-1-6-16v-mpi.html)

aleks 02-02-13 23:39

Re: Octavia 1.2TSI vs 1.6 16v MPI

Quote:

Originally Posted by b01uxd (Post 5341970)
cand o sa intelegeti astia cu motoare cu turbo ca un aspirat nu trage ca un turbo?....e lenes 1.6 in depasiri? la ce depasiri ne referim? de la 150 la 170? aici clar e lenes, dar daca vorbim de un... sa zicem 70 in viteza a 5-a(mers de mos pe drum national) incercam sa ii dam a 2a(care pe leonul meu 1.6 16v se duce pana la 100 fix pe vitezometrul masinii) dispare senzatia de lene, in schimb daca incercam sa acceleram de la 90 cu a 5-a o sa ni se para un jeg ordinar.
Totusi daca este vreun 1.2 tsi din Bucuresti dornic de incercat de pe loc si din mers eu chiar as vrea sa aflu care este diferenta si mentionez ca in afara de un sofer de 115 kg alte modificari nu mai are masina.

Problema aici e una tipica Romaniei: se conduce diesel in disperare, si toti ne-am invatat ca plaja de turatii se cam plimba intre 2000 si 4000.
O benzina aspirata in depasiri sau mers mai sportiv trebuie urcata constant in ture cu care nu prea lucram deobicei. De aici apare cel mai des impresia ca e fara vlaga un benzinar clasic.
Cat despre 100 de cai pe o tona jumate = masina periculoasa........ sper ca e o gluma, serios.

b01uxd 03-02-13 11:10

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 5346084)
Problema aici e una tipica Romaniei: se conduce diesel in disperare, si toti ne-am invatat ca plaja de turatii se cam plimba intre 2000 si 4000.
O benzina aspirata in depasiri sau mers mai sportiv trebuie urcata constant in ture cu care nu prea lucram deobicei. De aici apare cel mai des impresia ca e fara vlaga un benzinar clasic.
Cat despre 100 de cai pe o tona jumate = masina periculoasa........ sper ca e o gluma, serios.

100 de cai pe o tona jumate e destul de periculos daca intri pe trotuarul din fata gradinitei cand derapezi :twisted:

RVL 2000 05-02-13 03:37

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 5346084)

Pai da asa e iti trebuie turatii mai ridicate, de aici apare confortul unui turbo: ai o putere mai mare disponibila la o turatie la care mergi si in mod normal, nu doar in depasiri.
Daca merg cu un aspirat n-o sa merg tot timpul la 3500rpm ca sa ma bucur ce raspuns bun are cand o ciupesc, dar cu dieselul (turbo otto nu prea am ocazia) aleg sa merg cu 2500 in loc de 1900.
DAR on topic, daca ar fi doar aceste 2 modele pentru un timp nedeterminat as prefera 1.6mpi, daca e sa fie TSI , macar 1.4.

shadowro 10-02-13 08:24

Intrebarea pe care toata lumea ar trebui sa o puna este :
Care sunt sansele sa ai probleme cu un motor aspirat vs turbo ?
Aspirat fie merge bine fie nu. La turbo in schimb sunt mult mai multe lucruri care pot merge prost/ceda in timp si cel mai dureros este ca in general cedeaza rand pe rand :)

All times are GMT +2. The time now is 00:54.

- Copyright 2026 4Tuning