Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - le meu.Masina care ma face fericit! (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/305136-e36-meu-masina-fericit.html)

florineluspr 04-03-12 12:40

Re: E36-le meu.Masina care ma face fericit!

Da.. oricum sunt sigur ca pe masina va arata altfel. oricum nu au iesit ele perfect, pentru ca nici nu au fost vopsite in conditii, la cabina etc. Am frecat la ele de mi-au iesit ochii dar cat ar fi nu ies perfect fine.nu ma deranjeaza. treaba e ca nu mai sunt ruginite si arata altfel, sub masina, nu mai ruginesc in continuare.Acum 2 zile iau pauza, dar miercuri trebuie neaparat sa inchei partea spate si sa dau jos si partea fata.

florineluspr 05-03-12 23:10

Intreseaza pe cineva un schimb cu un far cu lupa pentru partea stanga marca ZKW la schimb cu unul Bosch tot cu lupa?(tot de stanga)Farul ZKW este in stare buna, il am pe masina dar nu am pereche si vreau sa raman pe bosch.Dau si diferenta daca este cazul sau alte piese.

florineluspr 07-03-12 20:26

22 Attachment(s)
Astazi mai multa migala decat poze.Am terminat cu partea spate.Mai am de montat etrierii si bara stabilizatoare.Spatele este gata. Maine ma apuc de partea fata demontez tot, curatat schimbat pivoti,bucsi montat suspensiile noi...etc.
Pe seara am primit si ceva frumos8)8)8) pentru masina:- teva de inox pentru evacuare.O fac pe 2 tevi din fara pana in spate ca la 2.5 traseu liber fara catalizator.Plec cu 2 tevi din galerii le unesc la sonda lambda in X asa si apoi le separ din nou pana in spate una langa alta.Teava este de 45mm.Am luat-o pe diametrul celor 2 tevi care vin din galerie pana la sonda unde se unesc in una singura.
Am luat si o bucata de tabla de inox cam de 1,5Mx1M sa fac o finala.Incerc sa vad ce iese, ii voi face compartimente, o sa pun vata dinaia in interior, nu o las libera pentru ca nu vreau sa ma urle in cap, ci sa se auda finut asa.Daca nu iese iau alta toba si gata. Nu am nimic de pierdut, decat timp.Schite despre constructia tobelor finale am gasit ceva.Am si 1 metru de teva de 65 mm diametru pentru tips,(gen M3).sper ca luni sa fac evacuarea, si pana atunci sa termin partea fata.Va trebui sa roluiesc si aripile fata pentru ca rotile ating cu noua suspensie...Asta e cateva ore de munca si atentie mare in plus....

Ms-02-TPI 07-03-12 20:56

Faci cu masina asta exact ce imi doresc eu de ceva vreme si inca visez. Bafta in continuare si abia astept sa vad cum suna :D

florineluspr 07-03-12 21:07

Quote:

Originally Posted by Ms-02-TPI (Post 4919936)
Faci cu masina asta exact ce imi doresc eu de ceva vreme si inca visez. Bafta in continuare si abia astept sa vad cum suna :D

Cum termin cu mecanica in doua saptamani ma apuc de interior/exterior.(adunam fonduri 2 sapt)
Sper ca pana la paste masina sa fie vopsita,sau cel putin atunci.

RIcKO 07-03-12 21:18

Foarte frumos ce ai realizat ,,vreau sa te intreb ce pret au avut discurile si cu ce ai antifonat pe dedesubt ? cam la ce bani ar fi antifonatul asta ? ma refer la materiale

florineluspr 07-03-12 21:32

Quote:

Originally Posted by RIcKO (Post 4920001)
Foarte frumos ce ai realizat ,,vreau sa te intreb ce pret au avut discurile si cu ce ai antifonat pe dedesubt ? cam la ce bani ar fi antifonatul asta ? ma refer la materiale

Antifon insonorizant.(vopsea cauciucata) se da cu pistolul sau pensula, dupa posibilitati.Eu voi da si restul dar intai sa demontez maine fata si evacuarea sa o curat, ii mai bag mastic pe la imbinari unde mi se pare mai fragil masticul original, si apoi dat pe toata masina. Antifonul il gasesti la piese auto undeva la 50 lei 2 litri.Daca il dai cu pistolul si ti se pare gros il diluezi cu nitrodiluant. Eu l-am diluat putin pentru ca nu se ,, lipea'' bine iesea zgrumturos rau din pistol.

RIcKO 07-03-12 21:53

Astept sa o vad terminata , va fi un exemplu de ¨asa da¨ pentru toti ¨pasionatii¨ de pe forumul asta , te astept cu un articol cat de curand :)

florineluspr 07-03-12 21:59

Eu lucrez zi lumina la masina. oricum ar fi weekendul viitor toata partea mecanica va fi gata, inclusiv evacuarea si bara regidizare intre amortizoare.Apoi vreo 2 saptamani iau pauza, ma folosesc de ea asa, ca sa adun banii pentru materialele de vopsit.(lucrez la alte ,,deseuri'')
Problema e si timpul scurt si frigul de afara care incetineste cat de treaba.

Ms-02-TPI 07-03-12 22:30

Astept cu nerabdare sa aud cum suna !

florineluspr 08-03-12 20:39

14 Attachment(s)
Astazi am dat partea fata jos.Aici e ceva mai simplu decat pe spate, dar tot e de migala. am scos bratele, pivotii abia au iesit.
Am scos pivotii vechi de pe brat la presa, am curatit bratele am presat pivoti noi si cele 2 bucsi de pe lonjeron apoi am vopsit bratele pe negru.
Cele vechi erau cam praf, pivotii nu jucau sau cel putin nu se simteau, dar aratau jalnic, busile alea de pe lonjeron dupa ce le-am desfacut din suruburi am tras de ele, le-am rotit si am ramas cu carcasa in mana, erau coapte.
Acum toate sunt noi pe brate.Mai am sa pregatesc masina pentru montaj, sa curat bine bine compartimentul, sa antifonez dar nu prea este cazul ca nu este sarit in nici un loc antifonul vechi. pe seara am dat un jet de apa sa cada noroiul, dar de la frig mai ingheta, si se vede cam naspa in poze.
Mai am de curatat si vopsit etrierii fata spate.Maine sa cumpar bucsile alea de tin bara stabilizatoare fixata pe sasiu, si cele de pe spate si cele de pe fata.Bielete am cumparat dar nu am apucat sa iau bucsile alea de cauciuc.
Maine pauza, pentru ca este sarbatoare si sambata sper sa montez fata la loc.Acum depinde de noroc, daca se usuca antifonul cat de cat sa pot monta piesele pe masina.Nu stiu cum sa fac sa roluiesc putin aripile, astazi inainte sa o desfac am tras masina de bot in jos cu o chinga sa comprim arcurile la maximn sa vad cat trebuie sa trag de aripi si am ceva de scos.... anvelopele nu intra in aripa, ET 10 isi spune cuvantul. Oricum nu va fi nici chiar asa de low incat sa merg cu ea taras dar va cobora putin, pentru ca suspensia noua este mai scurta cu 2 cm cel putin fata de cea stoc.
Sambata sa trag aripile si vedem apoi.Pun ceva poze dar nu sunt prea ,,artistice''

OdorogLGV 08-03-12 20:45

cred ca unele din cele mai frumoase si complete topicuri la ora actuala!chiar ma bucur cand vad o treaba facuta frumos si ca la carte!sunt sigur ca vei simti rezulatul cu varf si indesat!bani bagati cu cap,nu numai in eleroane,spoilere si stickere!te felicit sincer!cred ca pana la vara vei avea una din cele mai ingrijite masini de pe la noi!inca o data un MARE bravo!

florineluspr 08-03-12 20:51

1 Attachment(s)
Eu sper sa o dau gata masina in 1 luna si ceva..Cu mecanica am toate piesele in mare parte mai am nevoie de 4 bucsi( la barile stabilizatoare) restul ar cam fi.Problema este timpul.Masina cum o inchipui eu va fi cam identica cu cea a lui Cosmin VOX, la exterior, la interior va fi ceva mai diferit.Motorul imi merge ca la carte, arata foarte bine, am schimbat tot ce se putea, senzorii, pompa benzina, debimetru(2-3), compresie am 14,3 pe fiecare cilindru. Dupa ce termin cu articulatia, imi fac bara de rigidizare intre amortizoare pe fata si evacuarea de inox cap coada pe 2 tevi de 45 pana in spate fara catalizator.La motor o sa mai cumpar o sonda lambda noua OEM sa stiu eu totul ok.Pe asta am masurat-o impreuna cu ceilalti senzori si corespund toti manualului bentley.
Am uitat sa precizez, pe fata montez discuri perforate.
Unde as putea sa sablez si eu etrierii?Au fost ruginiti, vopsiti si am de frecat prea mult la ei ca sa iasa ok, as prefera sa ii sablez si scutesc cateva ore de transpirat...

Sparkle_81 08-03-12 20:52

Ai bagat ceva banuti in bucsi/plastice/suspensii !

Bravo !

florineluspr 10-03-12 20:59

20 Attachment(s)
Astazi un nou episod:
M-am apucat cam tarziu de masina pe la ora 1 aproximativ, de dimineata am avut putina treaba.Nu am montat inca partea fata pentru ca abia am reusit sa curat bine pe dedesub ca sa pot da antifonul.Mai trebuie decat sa o sterg bine cu diluant si pot aplica antifonul peste tot.M-am apucat de evacuare. Este dusa pana langa diferential, unde se leaga cu cealata parte care vine de la finala, tot pe 2 tevi.Am plecat pe 2 de la motor le-am tras putin diferit fata de original, dar am unit ambele tevi la jumate unde vine sonda lambda tot in teava de inox de 60mm diametrul, dar mai groasa decat cealalta.Acolo voi monta sonda lambda.Trebuie sa gauresc, dau filet si se prinde direct, pentru ca teava aia are cam 4mm grosime si tine sa stranga sonda, daca nu mai fac o piulita care o voi suda pe gaura sondei.
De la jumate am plecat iarasi pe 2 tevi pana in spate, unde am facut flanse de prindere pentru cealata parte care urmeaza sa o construiesc, impreuna cu finala.
Este sudata definitiv ceea ce se vede in poze, mai trebuie cealata parte, construita, polizat frumos sudurile si vreau sa dau cu banda termoizolanta capetele tevilor care pleaca de la motor(cele doua) cam pe 30 cm din lungimea acestora.
Voi reveni cu poze mai detaliate in momentul cand va fi gata.
Am apucat sa curat si etrierii de fata, mai am pe cei de spate si apoi merge treaba mai repede.
Acum pauza pana joi, si sper ca vineri si sambata sa o pun pe roti.Astept bucsile de la barile stabilizatoare.
Numai bine!

GOGU_VL 10-03-12 21:30

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 4924841)
Astazi un nou episod:
M-am apucat cam tarziu de masina pe la ora 1 aproximativ, de dimineata am avut putina treaba.Nu am montat inca partea fata pentru ca abia am reusit sa curat bine pe dedesub ca sa pot da antifonul.Mai trebuie decat sa o sterg bine cu diluant si pot aplica antifonul peste tot.M-am apucat de evacuare. Este dusa pana langa diferential, unde se leaga cu cealata parte care vine de la finala, tot pe 2 tevi.Am plecat pe 2 de la motor le-am tras putin diferit fata de original, dar am unit ambele tevi la jumate unde vine sonda lambda tot in teava de inox de 60mm diametrul, dar mai groasa decat cealalta.Acolo voi monta sonda lambda.Trebuie sa gauresc, dau filet si se prinde direct, pentru ca teava aia are cam 4mm grosime si tine sa stranga sonda, daca nu mai fac o piulita care o voi suda pe gaura sondei.
De la jumate am plecat iarasi pe 2 tevi pana in spate, unde am facut flanse de prindere pentru cealata parte care urmeaza sa o construiesc, impreuna cu finala.
Este sudata definitiv ceea ce se vede in poze, mai trebuie cealata parte, construita, polizat frumos sudurile si vreau sa dau cu banda termoizolanta capetele tevilor care pleaca de la motor(cele doua) cam pe 30 cm din lungimea acestora.
Voi reveni cu poze mai detaliate in momentul cand va fi gata.
Am apucat sa curat si etrierii de fata, mai am pe cei de spate si apoi merge treaba mai repede.
Acum pauza pana joi, si sper ca vineri si sambata sa o pun pe roti.Astept bucsile de la barile stabilizatoare.
Numai bine!

Ba baiatule, dar te-ai apucat intens de ea, nu gluma :lol: Imi place ceea ce vad ;)

florineluspr 10-03-12 21:55

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 4924896)
Ba baiatule, dar te-ai apucat intens de ea, nu gluma :lol: Imi place ceea ce vad ;)

Ori suntem golani ori nu mai suntem........

kingkahn 10-03-12 22:03

Tot respectul pentru toata munca depusa si bafta in continuare:dribble:

adi_mao 11-03-12 11:25

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 4924938)
Ori suntem golani ori nu mai suntem........

imi place ce faci, suntem toti dar nu recunoastem ;)

mihayruncanu 11-03-12 11:55

Felicitari ,mai rar vezi asa o treaba. :D

BuBu>KRS< 11-03-12 11:58

bravo frate , frumos si treaba buna ce faci tu acolo :) bafta in continuare

florineluspr 11-03-12 16:15

Va multumesc tuturor! Masina o fac pe placul meu.Mai am inca un E36 care momentan e pe bara, fiind accidentat dar cum termin cu asta ma apuc si de ala.Problema mare la mine e timpul, nu pot lucra decat la sfarsit de saptamana la masina.Acum pauza pana joi si de joi incep iarasi lucrul, sa o pun pe roti.

21UKS 11-03-12 17:41

.....frumos....asa se face treaba...;) spor in continuare.

Iulian7hin 12-03-12 10:20

felicitari florinele... astept sa ma dai o tura... :D

florineluspr 12-03-12 10:32

Quote:

Originally Posted by Iulian7hin (Post 4927347)
felicitari florinele... astept sa ma dai o tura... :D

Sigur! cu prima ocazie.

Wilgax 12-03-12 16:08

Nota 10 pentru tot ce s-a facut pana acum.Am sa urmaresc cu mare interes topicul de-acum incolo!

Alin91bz 12-03-12 16:24

Quote:

Originally Posted by Wilgax (Post 4927956)
Nota 10 pentru tot ce s-a facut pana acum.Am sa urmaresc cu mare interes topicul de-acum incolo!

+1 :D

florineluspr 12-03-12 18:32

Va multumesc pentru sprijinul ,,moral''!Voi posta cu drag fiecare etapa si fiecare zi de lucru.Joi vineri ma apuc iarasi de treaba sa termin ce am inceput.Dupa partea mecanica urmeaza interiorul si exteriorul pus la punct.Voi face o pauza de vreo 2 saptamani ca sa imi adun banii pentru materialele de vopsit restul am cam tot, binenteles asta dupa ce termin cu mecanica.Numai bine

antacebal 12-03-12 18:42

Respect pentru munca depusa !

DonnLuca 12-03-12 18:43

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 4928216)
Va multumesc pentru sprijinul ,,moral''!Voi posta cu drag fiecare etapa si fiecare zi de lucru.Joi vineri ma apuc iarasi de treaba sa termin ce am inceput.Dupa partea mecanica urmeaza interiorul si exteriorul pus la punct.Voi face o pauza de vreo 2 saptamani ca sa imi adun banii pentru materialele de vopsit restul am cam tot, binenteles asta dupa ce termin cu mecanica.Numai bine

Tine-o tot asa ca faci super treaba !!!! felicitari pentru pasiunea de care dai dovada (mai rar pe la noi) Stima!

CatalinM6 12-03-12 20:01

Felicitari pentru tot ce faci!
Esti un exemplu pentrui multi dintre noi!
Bafta!

PS:superba culoarea,una dintre preferatele mele din paletarul BMW

da_joint 13-03-12 11:05

Aceeasi nebunie cu schimbatul bucsilor ,curatat tot,antifonat ma asteapta si pe mine peste vre-o luna.Bafta mai departe!

florineluspr 13-03-12 13:02

Eu le-am schimbat sa le stiu eu ok. Nu erau toate praf, dar nu cred ca le-a schimbat careva pana acum si ce e pus de mine e sfant.Stiu ce am facut la masina, o cunosc ca pe propriul buzunar.Nu imi place sa merg ,,cu caruta''.Ador masinile incheiate!De fiecare data cand merg cu o masina fac comparatie cu a mea sau altele, sa imi dau seama unde am eu probleme.Acum toate sunt noi 90%, la puntea spate nu le-am schimbat toate ca erau ok si ma costau si exagerat de mult.Am schimbat 6 bucsi pe spate, restul erau ok, iar pe fata totul nou+suspensia.

da_joint 13-03-12 13:28

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 4929587)
Eu le-am schimbat sa le stiu eu ok. Nu erau toate praf, dar nu cred ca le-a schimbat careva pana acum si ce e pus de mine e sfant.Stiu ce am facut la masina, o cunosc ca pe propriul buzunar.Nu imi place sa merg ,,cu caruta''.Ador masinile incheiate!De fiecare data cand merg cu o masina fac comparatie cu a mea sau altele, sa imi dau seama unde am eu probleme.Acum toate sunt noi 90%, la puntea spate nu le-am schimbat toate ca erau ok si ma costau si exagerat de mult.Am schimbat 6 bucsi pe spate, restul erau ok, iar pe fata totul nou+suspensia.

Same Here.Pentru puntea fata am gramada de piese deja luata,urmeaza sa le cumpar si pe cele pentru puntea spate insa le voi lua pe toate si cred ca voi merge pe Powerflexx varianta Street ,poate in viitor daca vin vremuri mai bune arunc si un melc pe ea si atunci va fi nevoie de mai multa rigiditate acolo.

RIcKO 13-03-12 13:30

ce preturi au powerflex ? sunt si eu tentat de operatiunea asta , dar pt toata masina

da_joint 13-03-12 13:37

Quote:

Originally Posted by RIcKO (Post 4929630)
ce preturi au powerflex ? sunt si eu tentat de operatiunea asta , dar pt toata masina

Scz de offtopic: http://store.vacmotorsports.com/powe...ngs-p2423.aspx

florineluspr 13-03-12 13:55

Exact alea le-am schimbat si eu toate!
Pe fata cei doi pivoti si bucsile de la lonjeron+ bielete capete bara si bucsile de la bara stabilizatoare.
Pe spate am schimbat exact cele 4 galbene din linkul tau(nr 10 si 11), alea de tin puntea fixata pe caroserie sunt 4 bucsi mari, si cele doua laterale de tin puntea fixata acolo in prag(nr 3).Restul erau mai mult decat tun.
Eu majoritatea pieselor le iau de la autokarma pentru ca au preturi foarte bune si ai posibilitatea sa comanzi online exact ce doresti pe mai multi producatori.

da_joint 13-03-12 14:08

Full Powerflex varianta dura nu recomand decat pentru o masina de drift sau drag
Am mers cu un urs turbo care avea asa ceva si simteai si un muc de tigara cand treceai peste el in schimb isi faceau treaba perfect.
Apropo ai intarit cumva prinderea pe caroserie la puntea spate?

florineluspr 13-03-12 14:49

Nu am modificat nimic la masina.Am avut un suport rupt la punte, daca te uiti in paginile anterioare, ala l-am sudat la loc cu CO2 si atat.S-au fixat perfect toate pana acum.Mai montez bara de rigidizare intre amortizoare pe fata.Masina nu o folosesc la drift sau alte chestii ci masina de zi cu zi pentru mine,Fac aproximativ 400 de km saptamanal cu ea.Pentru alergat o sa imi fac incepand din iunie(ca atunci am timp de lucru) un TRABMW (2.5 non vanos, 4x4.... aproape street legal) dar voi prezenta la momentul potrivit.

alex_bmw1992 13-03-12 21:06

superb tot ceea ce am vazut pana acum :lol:
mult succes in continuare ;)

All times are GMT +2. The time now is 11:53.

- Copyright 2026 4Tuning